Şimdi Ara

BOSCH IXO MİNİ ŞARJLI MATKAP SORUN..??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektroniğe yeni merak sardım.Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum.Modlarımız inş. uygun bölüme taşırlar.Bosch marka IXO model bi mini şarjlı matkapda güç sorunu yaşıyorum.Bunu bize pertinaksları delmemiz için vermişlerdi.(babamın çalıştığı yerden)Fakat aşırı güç kaybı var.Normal suntayı bile delerken çok zorlanıyor.Duruyor.Cihazın garantisi flan bitti.Kenarda kullanılmıyordu.Bize verdiler fkat böle bi sorunu var.Cihaz 3.6 V la çalışıyor.Cihazının içini açıp bataryayı ölçtüğümde 3.9 V görünüyor.(bu arada ölçüm aleti BST BS1900 SERİES den BS1903 tür.)Cihazın şarj aletini ölçtüğümde ise 12.04 gibi bi değer çıkıyor.Sorun bataryadadır diye düşündüm ama batarya sağlam.Lütfen bu cihazı kullanan veya satış servisi ile ilglinen abilerimiz fikirlerini belirtsinler.
    Cihazın resimleri altta.

BOSCH  IXO MİNİ ŞARJLI MATKAP SORUN..??

BOSCH  IXO MİNİ ŞARJLI MATKAP SORUN..??

• Aynı cihazı bende kullanıyorum kullandığınız matkap ucu içinden çıkan mı yoksa kendiniz büyük çaplarda altıköşe bağlantılı matkap ucu mu aldınız?
  • bunun devir sayısını bilmiyorum ama pcb delmek için yüksek devirli bi matkap gerekli fotoğraftaki ürün küçük vidalama işleri için kullanılabilir sanırım içinde basit bi redüktör var devir sayısı düşürülüp tork arttırılmıştır

kısacası pcb delmek için uygun değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: ASİL01

bunun devir sayısını bilmiyorum ama pcb delmek için yüksek devirli bi matkap gerekli fotoğraftaki ürün küçük vidalama işleri için kullanılabilir sanırım içinde basit bi redüktör var devir sayısı düşürülüp tork arttırılmıştır

Yüksüz halde 180 devir
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpernbugra

quote:

bunun devir sayısını bilmiyorum ama pcb delmek için yüksek devirli bi matkap gerekli fotoğraftaki ürün küçük vidalama işleri için kullanılabilir sanırım içinde basit bi redüktör var devir sayısı düşürülüp tork arttırılmıştır

Yüksüz halde 180 devir

Bu devirle PCB delinmez PCB yi mahfeder
  • quote:

Orjinalden alıntı: samed2005

quote:

Orjinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Yüksüz halde 180 devir

Bu devirle PCB delinmez PCB yi mahfeder

En iyisi dremel veya benzeri bir alet kullanmak

• duruyosa batarya bitik garanti bitti isede zaten pilin ömrünü tamamlamış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım birincisi fazla zorlama derim sonuçta bir vidalama aleti delik delmek biraz zorlar onu. PCB delmek için redüktörsüz yüksek devirli 12 v matkaplar oluyor (Bende yok, komşumda gördüm). Ve de bataryası ölmüş olabilir voltajı yük altında ölçmeye çalış birinden yardım isteyerek. Cihaz çalışırken yani.

Düzeltme :İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipp10 -- 1 Temmuz 2009; 21:20:09 >
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim.Redüktörlü dediniz devri düşürür dediniz redüktörünü çıkarsak?ve elektroniğe yeni merak sardım asıl baba mesleği ve bnm istediğim meslek elektrik mühendisliği.Redüktörün fotoğrafının ekleyerek yönlendirirseniz iyi olur.Bu arada içinden çıkan ucunu kullanıyorum.

kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: corydoras

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Redüktörlü dediniz devri düşürür dediniz redüktörünü çıkarsak?ve elektroniğe yeni merak sardım asıl baba mesleği ve bnm istediğim meslek elektrik mühendisliği.Redüktörün fotoğrafının ekleyerek yönlendirirseniz iyi olur.Bu arada içinden çıkan ucunu kullanıyorum.

kolay gelsin

Diğer arkadaşlarında dediği gibi pcb delmek için yüksek devir gerekir ancak IXO nun içindeki motorun torku çok düşük olduğundan delme işlemini sağlıklı yapamayabilir.
  • quote:

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Redüktörlü dediniz devri düşürür dediniz redüktörünü çıkarsak?ve elektroniğe yeni merak sardım asıl baba mesleği ve bnm istediğim meslek elektrik mühendisliği.Redüktörün fotoğrafının ekleyerek yönlendirirseniz iyi olur.Bu arada içinden çıkan ucunu kullanıyorum.

kolay gelsin

baş kısmındaki redüktörü komple çıkarıp motor milini dışarı doğru uzatıp bir mandren yardımıyla matkap uçlarınızı takabilirseniz delme işini rahatlıkla yapar diye düşünüyorum
  • Redüktörü öğrendim 2 kademeli her kademede 3 ayrı parça kenarlar dişli karmaşık bi yapıda redüktör var dediğiniz gibi motorun enerjisini direkt olarak matkap ucuna verebilirsem süper olur.Çünkü motor redüktör takılı olmadan çok hızlı çalışıyor.Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

İyi çalışmalar.İyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corydoras -- 2 Temmuz 2009; 0:15:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tedmiller

quote:

kolay gelsin

baş kısmındaki redüktörü komple çıkarıp motor milini dışarı doğru uzatıp bir mandren yardımıyla matkap uçlarınızı takabilirseniz delme işini rahatlıkla yapar diye düşünüyorum

O aleti rezil etmektense çin malı dremel alınabilir.

• Önerinizi dikkate alıcam alpernbugra Bey.Teşekkürler.

İyi Çalışmalar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.