Şimdi Ara

BOSCH KDN74AL20N XXL buzdolabı incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
2
Favori
23.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu buzdolabını yaklaşık iki haftadır kullanıyoruz, fikir vermesi açısından küçük bir inceleme yazmak istedim.

http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/buzdolaplar%C4%B1-ve-derin-dondurucular/xl-xxl-gard%C4%B1rop-tipi/KDN74AL20N.html?source=browse

Veriler:
    1- A+, 445 kwh/sene.
    2- 400 litre net soğutucu hacmi.
    3- 161 litre net dondurucu hacmi.
    4- Elektronik kontrollü.
    5- 43 db ses seviyesi.
    6- Elektrik kesintilerinde 13 saat muhafaza ediyor.
    7- Led aydınlatmalı.

Eski buzdolabımız yetersiz geldiği için daha büyük bir buzdolabı almaya karar verdik, forumdaki tavsiyeler doğrultusunda LG ve Bosch ( eskisi Bosch'tu ve memnunduk ) arasında seçim yapmaya karar verdik. LG'de bu dolabın neredeyse birebir muadili var, eşim LG'nin iç aksamının kalitesini beğenmediği için Bosch aldık. Ürün G. Kore üretimi, bayilerden biri LG'ye yaptırılıyor demişti, diğeri LG'de çok sorun yaşandığı için artık başka bir firma yapıyor dedi, forumdan @Atl@s Daewoo'nun ürettiğin söyledi. Aşağıda basitçe ürünün artı ve eksilerini yazdım, umarım almak isteyenler için fikir verir.

Artılar:
    1- Dolap oldukça sessiz, daha önce mutfak kapısını yatarken kapatırken şimdi kapatma ihtiyacı duymuyoruz. Geceleride belirgin bir buz kırma sesine rastlamadım. Kompresör Panasonic marka, uzun ömürlü olacağını düşünüyorum.
    2- Soğutucu kısmı oldukça geniş, kapak kısmı ihtiyaçtan fazla sıvıyı depolayacak şekilde raflara sahip.
    3- Et vs için olan haznenin sıcaklığını ayarlayabiliyorsunuz. ( Arka tarafta soğuk hava girişi var, onun açıklığı ayarlanıyor )
    4- Sebzelikte nemi gene isteğinize göre üzerinden ayarlayabiliyorsunuz.
    5- Dondurucu kısmı oldukça geniş, istenirse buzluk çıkarılıp daha da genişletilebiliyor.
    6- Biz inox olanı aldık ön yüz pürüzsüz ve kolay temizleniyor, iz bırakmıyor. Yanlar desenli göze hoş görünüyor.
    7- Çocuk kilidi var.

Eksiler:
    1- Genelde olduğu gibi sebzelik kısmının arkasında kompresör ve fan için bir girinti var ve hacmi düşürüyor, biz sebzeler için nem ayarlı kaplar kullandığımız için sorun olmuyor. Çoğunluk için kapasite yetecektir.
    2- Süper soğutma ve dondurma için ayrı bir tuş yok, sıcaklık derecesini düşürünce işareti çıkıyor. İşlem bitince tekrar normal çalışma değerlerine kendisi dönüyor. ( Eski dolapta vardı ondan biraz gıcık oldum ).
    3- Dondurucu kısmında tek raf var, ayarlanabilir 2 raf olsaydı daha güzel olurdu.
    4- Et vs için olan kısım biraz daha yüksek olabilirmiş. ( Yeniler hep böyle, eskiler daha yüksek yapılıyordu, alışkanlık işte. ).
     BOSCH KDN74AL20N XXL buzdolabı incelemesi BOSCH KDN74AL20N XXL buzdolabı incelemesi

• güle güle kullanın, güzel dolap almayı düşünenlere rehber olmuş, elinize sağlık, dolabın etiketinde DEC yazar daire içinde anlamı daewoo electronic corporation dır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atl@s

güle güle kullanın, güzel dolap almayı düşünenlere rehber olmuş, elinize sağlık, dolabın etiketinde DEC yazar daire içinde anlamı daewoo electronic corporation dır.

aynen orjinal bosch malı değildir, fasondur ama iyi dolaptır. bir sıkıntı şikayet gelmedi şimdiye kadar, aynısını Daewoo dan daha ucuza alabilirsiniz ancak belki serviste sıkıntı probleminizde olabilir. hayırlı olsun güle güle kullanın.

Not. Her dolapta standart olarak motor için kullanılan kısmı görebilirsiniz.
  • Atl@s kullanıcısına yanıt
    Buzdolabının bazı parçalarını LG GR-M762GSHW ile karşılaştırınca birebir aynı olduğunu fark ettim, sanırım bu dolabı Bosch için LG üretiyor, fakat enteresan bir şekilde raf vs gibi iç aksamlar LG'ye göre çok daha göze hoş ve kaliteli duruyor. Zaten dolapların ikisininde hacimleri birebir aynı, muhtemelen LG dondurucudaki buzluğu çıkartılabilir olduğu için hacme katmayıp kapasiteyi daha yüksek gösteriyor.
  • sercos kullanıcısına yanıt
    çok benzerler ancak sizin dolap daewoo, lg nin bosch a üretimi bitti, 2-3 yıl önce yapıyordu o dolabların kodları KDN60V10NE KDN70A40NE KDN75A10NE KDN70A10NE diye geçer
  • Ramazan dolayısı ile buz kırma sesi var mı yok mu görme şansım oldu, tıkırtı şeklinde dahi buz kırma sesi gelmiyor dolaptan. Normal çalışma sesini duyuyorsunuz, gece olduğu için fan sesi biraz daha fazla dikkat çekiyor.
  • arkadaslar kafam cok karisti xxl lg mi siemens mi bosch mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • blackwinter B kullanıcısına yanıt
    Siemens-bosch-profilo birebir aynı bu dolapta, sadece isim farklı. Lg tercih etmezseniz bunlardan birini alabilirsiniz.

lg 762 ve 802 bunlardan bir tık önde ama 702 için aynı şeyi söyleyemem o kore değil zaten o da xl. xxl değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atl@s -- 8 Temmuz 2014; 0:58:36 >
  • arkadaslar simdi lg B802GSPW modeli Siemens KD74NL20N modelinden daha mi iyi diyorsunuz?. motor yonunden mi daha iyi? malzeme kalitesi siemenste daha iyidir deniliyor dogru mu ?arada 600tl gibi buyuk fark var deger mi bilemedik?vakit ayirip cvp yazanlara simdiden tsk ederim

Bosch grubunun raf vs bize daha kaliteli geldiği için ve eşim Lg'nin kontrol panelini beğenmediğinden biz Bosch tercih ettik. Siz hangisini beğeniyorsanız onu alın bence.
  • LG GR-B802GSPW iç hacim genişliği, raf kullanımı(raf açıklıkları daha fazla, chiller bölmesi tepede), çıkarılabilir su sebili, sessizlik ve 10 yıl motor garantili olmasıyla daha başarılı.

Bosch ise iç ve dış malzeme kalitesi, mevcut 3 yıl garantisinin uzatılabilmesi (LG'de böyle bir şans yok) ve servis desteğinin daha iyi olması ile önde. Bir de chiller bölmesinde sıcaklık ayarı var, isterseniz 2. bir sebzelik veya normal buzdolabı çekmecesi olarak kullanılabiliyor.

Bence raf tasarımı hangi dolapta size uygunsa ona göre tercih yapın.
  • candogan bey oncelikle ilginize tesekkur ederim.raf genisligi ve kullanimi olarak lg bize daha yakin.geliyor acikcasi bir de arada 600 lira gibi bir farkin olmasi da etkili tabi.fakat motoru konusunda tereddut yasiyorum bu konuda fikrinizi alabilirmiyim

sercos kardesim cvplarin icin cok sagol acaba kaca aldin dolabi?

3.000/9 bayiden aldım. LG'de güzel dolap, biz ikisi arasında kalmıştık, eşim Bosch'u daha kaliteli bulduğu için aldık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackwinter

candogan bey oncelikle ilginize tesekkur ederim.raf genisligi ve kullanimi olarak lg bize daha yakin.geliyor acikcasi bir de arada 600 lira gibi bir farkin olmasi da etkili tabi.fakat motoru konusunda tereddut yasiyorum bu konuda fikrinizi alabilirmiyim

Bosch'u uygun almak isterseniz Bimeks şu an %10 tutarında hediye çeki veriyor. 3239-324TL=2900'e mal oluyor.
  • candogan buzdolaplarinin motorlariyla ilgili yazdigim mesaj konusunda fikirlerinizi ogrenebilirmiyim

• Ufak bir güncelleme yapayım, buzluğa koyduğumuz yiyeceklerin üzerleri ( saklama poşetli ) karlanma yaptığı için servis çağırdık, haftasonu servis gelip inceleme yaptı ve dolabın hem soğutucu hem de dondurucu kısmının ısılarını ölçtü. Değerlerde bir sorun olmadığı için resim çekip fabrikaya gönderdi, bugün haber verdiler Eylül ortasında fabrikadan gelip karlanma sorununu inceleyecekler. Araştırırken buna benzer sorunu XXL dolabın Profilo olanında bir başka kişi 1,5 yıl sonra yaşamış ve yenisi ile dolabı değiştidiklerini öğrendim. Bakalım bizimki için ne diyecekler.
    Ben de 3 günden beri bu dolabı kullanmaktayım :)
    Karlanma muhabbeti olmadı; ama alt taraftaki multiair flow yazan yerden damla gibi buzlar mevcut ve su akıyor oradan.Ayrıca yeni olduğundan mıdır nedir; suyu dolaba koyunca 2 derecede çalıştırsam bile suyu soğutmuyor arkadaş.Ben de soğuk su zaafiyeti var, sizde de böyle bir durum mevcut mu?Normal soğuklukta yapıyor suyu.
    Teşekkürler.
  • ForzAras kullanıcısına yanıt
    Suyu soğutuyor, ben 1/3 oranında normal su ekleyip içiyorum, yalnız eşim en alt rafın sıcaklığının üst raflardan biraz daha yüksek olduğunu düşünüyor. Soğutma konusunda şikayetiniz varsa servise haber verin, gelip ölçüm yapıyorlar. Karlanma için geldiklerinde alt kısmın sıcaklıklarını yanlarında getirdikleri lazer termometre ile kontrol ettiler. Hava kanallarının çıkışında nemin yoğuşmasından kaynaklı küçük buz damlacıkları bizde de oluyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.