Şimdi Ara

BOSCH KGE58AW30N A++ Kombi Buzdolabı İncelemesi (77. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.759
Cevap
38
Favori
326.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cancanakan

Candoğan Bey selamlar,
    Bende yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum fakat son 2 aydır dolapda karlanma olayı sanki arttı gibi yaklaşık 2 cm civarında bir kar tabakası oluyor. bu tabaka eriyor sonra ama önceden bu kadar olmuyordu sadece damlacık şeklinde buz oluyordu.
    birde dondurucu kısmının üst tellerinde baya karlanma var normalmidir? hava girişini engellicek diye korkuyorum acaba bir sıkıntı mı oluştu dolapda

Bence bu durum sıcak havalarla alakalı.
    Benim dolaptan geçen su geldi baktım üst bölümdeki alt çekmeceyi çıkardım su yığını olmuş.
    Hangi ara o kadar su birikti anlamadım gerçekten.
  • KG58EAL30N modelinin dondurucu kısmı üstte olan muadili hangisidir acaba?
  • Meraba arkadaşlar bende siemensi var aynısı yani,sogutmada herhangi bir problem yok fakat,sesli calışıyor arada bir sesi ince ama fazla cıkıyor.forumda bi ara okumustum bole bişey ama şimdi bulamdım,yardımcı olabilirseniz sevinirim,saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkuaz Prusa

beyaz eşyada alman teknolojisini tek geçerim

http://www.tedarikcimden.com/ANKASTRE-URUNLER,LA_107-2.html#labels=107-2
  • dar_mükellef D kullanıcısına yanıt
    Bütçe meselesi hocam, paran çoksa no-frost al derim, fazla para vermek istemiyorsun bu model işini hayli hayli görecektir, 2 senedir kullanıyorum, derin dondurucunun buzlanması dışında bir sorun yok, arada temizlemek gerekiyor o kadar. @dar_mükellef
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

quote:

Candoğan Bey selamlar,
    Bende yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum fakat son 2 aydır dolapda karlanma olayı sanki arttı gibi yaklaşık 2 cm civarında bir kar tabakası oluyor. bu tabaka eriyor sonra ama önceden bu kadar olmuyordu sadece damlacık şeklinde buz oluyordu.
    birde dondurucu kısmının üst tellerinde baya karlanma var normalmidir? hava girişini engellicek diye korkuyorum acaba bir sıkıntı mı oluştu dolapda

Bence bu durum sıcak havalarla alakalı.
    Benim dolaptan geçen su geldi baktım üst bölümdeki alt çekmeceyi çıkardım su yığını olmuş.
    Hangi ara o kadar su birikti anlamadım gerçekten.

Dolapta su biriktiyse arkadaki tahliye deliği yiyecek artıklarından tıkanmıştır. Chiller çekmecelerini ve sebzeliğin üstündeki cam rafı çıkarın; arkada plastik bir sutahliye kanalı var. Onu da çıkarırsanız arka duvarda yoğuşan suyun süzülüp gittiği deliği göreceksiniz. Şiş veya kürdan gibi ince bir malzeme ile delikteki yabancı maddeleri çıkarın. Sorun düzelecektir.

• quote:

Candoğan Bey selamlar,

Sıoğutucu arka duvarında karlanma kapağın çok fazla açılmasından, ortam sıcaklığının artmasından veya sıcak/fazla besin doldurulmasından ötürü cihazın gereğinden fazla çalışması sonucu olabilir. Soğukluk dengelendiğinde karlanma kendi kendine eriyecektir.

Dondurucu tavanındaki karlanma 1,5cm civarını geçecek kadar kalınlaştıysa eritilmesi gereklidir.

• kafadar-41 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    İlgili soğutucunun üstten donduruculu modeli KDV58AL30N dir,
    Aynı şekilde inox renkli ve geniş hacimlidir.
  • Drasden D kullanıcısına yanıt
    teşekkürler Drasden.
  • Arkadaşlar ben de bu modelin Profilo BD3058L3AV olanını aldım.

Sorun: Meyvelik sebzelik bölümündeki domates, salatalık, patlıcan, kabak vb. gıdalar 3-4 gün içerisinde buruşup büzüşüyor. Ayrıca bazılarında küflenme oluyor. Eski buzdolabım 10 senelik vestel no frosttu. Onda bile 1 hafta meyve sebzelerime bir şey omuyordu. Bu bozdolabı modelini de meyve ve sebzeleri daha uzun süre taze tutuyor diye aldım ama eski buzdolabım bile bundan daha iyiydi.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Sizlerde de benzer sorunlar var mı? Varsa nasıl çözdünüz...
  • Ayni dolabi kullaniyorum sebzelik nem ayarini acik tut ayrica sebzelikarkasindaki delik acikmi sis gibi bir sey ile kontrol et -2 18 derecede calistir duper sogutmayida ara sira ac sorunun guzelmez ise dervis cagir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''Arkadaşlar ben de bu modelin Profilo BD3058L3AV olanını aldım.

Sorun: Meyvelik sebzelik bölümündeki domates, salatalık, patlıcan, kabak vb. gıdalar 3-4 gün içerisinde buruşup büzüşüyor. Ayrıca bazılarında küflenme oluyor. Eski buzdolabım 10 senelik vestel no frosttu. Onda bile 1 hafta meyve sebzelerime bir şey olmuyordu. Bu bozdolabı modelini de meyve ve sebzeleri daha uzun süre taze tutuyor diye aldım ama eski buzdolabım bile bundan daha iyiydi.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Sizlerde de benzer sorunlar var mı? Varsa nasıl çözdünüz...''

quote:

Orijinalden alıntı: 181501

Ayni dolabi kullaniyorum sebzelik nem ayarini acik tut ayrica sebzelikarkasindaki delik acikmi sis gibi bir sey ile kontrol et -2 18 derecede calistir duper sogutmayida ara sira ac sorunun guzelmez ise dervis cagir.

1- Sebzelik nem ayarı zaten hep açık.
    2- ''Sebzelik arkasindaki delik acikmi siş gibi bir sey ile kontrol et'' önerisine bakacağım...
    3- ''-2 18 derecede calistir duper sogutmayida ara sira ac'' önerisini biraz açar mısınız? Benim dolap +4 -18 derecelerde çalışıyor. Ayrıca bazı meyveler ve sebzeler zaten aşırı soğuktan dolayı büzüşüp buruşuyor. Süper soğutma bu konuda nasıl bir fayda sağlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saygunes -- 23 Ağustos 2014; 13:00:13 >

• Üşümeye duyarlı olan sebzeler ve depolama sıcaklıkları

Sebzeler Depolama Sıcaklığı, °C
    Fasulye ----- 4–7
    Bamya ----- 7–10
    Yazlık Kabak ----- 7–10
    Kışlık Kabak ----- 10–13
    Domates, yeşil ----- 12–15
    Domates, kırmızı---- 7–10
    Hıyar (salatalık) ----- 10–13
    Patlıcan ----- 8–13
    Biber, dolma ----- 8–10
    Biber, yeşil ----- 5–10
    Kavun, Karpuz ----- 5–10

Üşümeye duyarlı olan meyveler ve depolama sıcaklıkları

Meyveler Depolama Sıcaklığı, °C
    Mandarin ----- 5–7
    Portakal ----- 5–7
    Limon, sarı ----- 5-7
    Limon, yeşi l----- 10–13
    Altıntop ----- 10–13
    Muz ----- 12–14
    Zeytin, yeşil ----- 7–10
    Nar ----- 5-10
    Mango ----- 10-15
    Ananas ----- 8-13

Arkadaşlar yukarıdaki bu bilgiler doğru ise;
    Buzdolabının sebzelik meyvelik kısmı ortalama 0-1 °C oluyor.
    Soğutucunun en üst raf bölümü ise ortalama 8-9 °C oluyor.
    Termometreyi gece 24:00 da bırakıp sabah 08:-09 gibi bakıyorum. Bunu 3-4 kere denedim.

Dolayısı ile insanların sebzelikte en çok kullandıkları domates, salatalık, biber, fasulye, patlıcan, kabak, (patates, soğan da en çok kullanılan sebze ama dolapta saklanmıyor yoksa onlarında işi zordu!) sebzeler ortalama 0°C lik bir ortamda büzüşüp buruşuyor ve küfleniyor. Geçen gün buzdolabını aldığım profilo bayisine gidip durumu deytaylı izah ettiğimde bir kaç modelde sebzeliği üste etliği alta aldıklarını gördüm. Sanki bu dolaplarda sebzeliğin yerleştirme yeri uygun düşmemiş gibi. Ayrıca dolap içi sıcaklık farkının yüksekliği de ikinci bir sorun gibi. Bunların dışında bu sorunları olmamış olsa gerçekten kaliteli bir dolap olacakmış...

Ayrıca domates ve salatalıkların aşırı soğukluklarının buruşmalarının yanısıra tatları da bozuluyor.

Bu modelleri kullanan arkadaşlardan kullanım tecrübelerini ve bu konulardaki yorumlarını bekliyorum...

• Hocam o zaman super sogutmsyi acmans gerek yok alfigin sebze meybvelerin tazeligide onemli nem aysrini ortada dene bende boyle bir sorun yok benim sorun ust iki rafin yetersiz sogutmasi sadece.

• saygunes kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=96124456&p=4#96177762

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: rte_50

candoğan bey grudig kgne 4780 ı önerdiğiniz nofrost olarak..araştırmalarım sonucunda 1200 tlye grundig grne 4680 ı modelini buldum...bununla sizin önerdiğiniz ürün hakkında kalite performans yada üretim yeri falan gibi ne gibi farklar var aradaki 300 tllik farkı vermeye değermi acaba...önemli olan sorunsuz çalışması sağlamlık f/p oranını gözönünde bulundurursak bu fark verip 4780 mi alayım 1500 tlye yoksa 300 tllik kaydadeğer bir fark yok 4680 modelinimi alayım ayrıca bu 2 model türkiye üretimimi acaba?biliyorum çok oluyoruzz artık ama kusura bakmayın insanın hiç anlamadığı bir konu ile karşı karşı kalınca işte böyle çok soru aklına geliyor...ilgilinize tşk ederiz allah razı olsun sizlerden...

İki ürün de yerlidir ancak 4680 bence alınmaz. Tasarımı hatalı.
    Daha da uygununu istiyorsanız Altus'un beyaz kombi tip modeli aradığınız fiyatta var.

Tasarımı hatalı derken? Bir hafta içinde bu dolabı alıcamda...

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Candoğan Bey selamlar,

Sıoğutucu arka duvarında karlanma kapağın çok fazla açılmasından, ortam sıcaklığının artmasından veya sıcak/fazla besin doldurulmasından ötürü cihazın gereğinden fazla çalışması sonucu olabilir. Soğukluk dengelendiğinde karlanma kendi kendine eriyecektir.

Dondurucu tavanındaki karlanma 1,5cm civarını geçecek kadar kalınlaştıysa eritilmesi gereklidir.

low frost olduğundan mı dondurucuda böyle bir sıkıntı var sizce. Eritme olayı olacaksa sıkıntılı biraz. çünkü içine devamlı sebze et koyuluyor. Dondurucudaki karlanma 3 ayda neredeyse 5 cm oldu o zaman ayda bir eritmemiz gerekecek bu da dondurucuyu aktif kullanamamak anlamına geliyor. acaba bir sıkıntı mı var servis çağırmak gerekir mi? teşekkürler.

• Arkadaşlar Bosch buzdolabı alacağım 2 ürün arasında kaldım yardımcı olur musunuz ? Bosch KGE58AW41N vs KGN57PW36N ! 1.ürün A+++ 196 kWh/yıl 2.250TL - 2. ürün A++ 300 kWh/yıl 2.550. 1. ürün daha ucuz yeni ve enerjiyi daha az harcıyor 2. ürün ise pahalı ve daha fala enerji harcıyor bilmediğim ne farkları var arkadaşlar buzdolabından anlayanlar yazarsa sevinirim ?

1.Ürün
    http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/do%C4%9Fa-dostu-%C3%BCr%C3%BCnler/buzdolaplar%C4%B1-ve-derin-dondurucular/KGE58AW41N.html?source=browse

2.Ürün
    http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/do%C4%9Fa-dostu-%C3%BCr%C3%BCnler/buzdolaplar%C4%B1-ve-derin-dondurucular/KGN57PW36N.html

• Arkadaşlar Bosch buzdolabı alacağım 2 ürün arasında kaldım yardımcı olur musunuz ? Bosch KGE58AW41N vs KGN57PW36N !
    1.ürün A+++ 196 kWh/yıl 2.250TL
    2. ürün A++ 300 kWh/yıl 2.550 TL
    1. ürün daha ucuz yeni ve enerjiyi daha az harcıyor 2. ürün ise pahalı ve daha fala enerji harcıyor bilmediğim ne farkları var arkadaşlar buzdolabından anlayanlar yazarsa sevinirim ?

1.Ürün
    http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/do%C4%9Fa-dostu-%C3%BCr%C3%BCnler/buzdolaplar%C4%B1-ve-derin-dondurucular/KGE58AW41N.html?source=browse

2.Ürün
    http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/do%C4%9Fa-dostu-%C3%BCr%C3%BCnler/buzdolaplar%C4%B1-ve-derin-dondurucular/KGN57PW36N.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi_ruhx -- 19 Eylül 2014; 12:25:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Halkçı2013

quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

44N modeli inverter komprasorlu dışındaki etikette yazıyordu bugün gördüm çok güzel cihaz

Siz hangisini önerirsiniz

KGE58BI44N
    KGE58AW30N
    KGE58AL30N
    KG57NP72NE

Fiyatları o kadar yakın ki anlamıyorumda üründen
    Benim için en önemli kriter sessiz olması ama sanırım ses konusunda hepsi aynı seviyelerde 1-2db çok mühim değil
    Geri kalanda önemsediğim performansı.Fiyat aralığı benim için hepsi uygun.sıralama yaparsanız sevinirim
    Çünkü tek bir seçenek belirtirseniz özellikle 44N gibi ..bulamayabilirim

Hocam aldığınız buzdolabını hala tavsiye edermisiniz? mesela siz 2011 de almıssınız yıl nerdeyse 2015 oldu hala 2000 tl kadar kalabalık bir aile için bu buzdolabını f/p olarak tavsiye edermisiniz?
    @candogan62

• 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.