Şimdi Ara

Bosch KGE58AW40N A+++ Low-Frost Kombi Buzdolabı İncelemesi Ve Kullanıcı Yorumları (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
37
Favori
170.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ESLEM_

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Endişelenmenize gerek yok. KGE58AW40N modeli de 4 yıldızlı derin dondurucuya sahiptir.

Teşekkür ederim Candoğancım. Fakat ben Samsung RT5962DTBWW buzdolabını alalı 1 hafta oldu. Zaten yaşadığım yer karadeniz. Low frost alsaydım sanırım dolapta sürekli nemlenme olacaktı.
    Aldığım modelle ilgili sorusu olan varsa memnuniyetle cevaplarım. İnşallah kimse pişman olmaz aldığı ürünlerden. Para kolay kazanılmıyor.
    Ama Candoğan dolap alırken seninle iletişime geçemesek de aldığım modelle ilgili başkalrına yaptığın tavsiyeler beni bu modele yönlendirdi. Allah razı olsun senden..Sitecek seni seviyoruuuuuuz

İstanbul'da da nem azımsanmayacak derecede fazla. Büyük bir sıkıntı yaşamazdınız. Seçtiğiniz buzdolabı da gayet güzel, hayırlı olsun. Garantisini de uzatmayı ihmal etmeyin derim. Bu arada yazdıklarınız için çok teşekkür ederim

• PM atmıştım candogan62 gözünden kaçtı sanırım.
  • Cevapladım
  • Leon hocam tesekkür ederim.
    Ben Can hocam ve hakan hocamın açmış olduğu başlıklari hatmettim. Bosch 40n serisini 30n serisine göre daha tercih edilebilinir buldum. Ancak 30n serisinin inoxunun olması ve dondurucu kısmının alt kısmında olması benim için tasarlanmiş gibiydi. Mersin gibi nemli bölgelerde ilgili firmaların bayilerince tarafından önerilmediğini bile okudum. Gerçekten de low frost serisi sıcak ve nemli bölgelerde ciddi sorunlar yaratıyor mu?
    1500-1800 fiyat aralığında hangi buzdolabı benim için uygundur?
    Her dalda beyaz eşya önerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese slmlar bızımde yaklasık 15 senelik arçelik no fros dolabımız arızalandı yenı buzdolabı ıhtıyacı doğdu netten baktık bayıye gıttık derken ıyıce kafalar karıstı en sonunda bu baslığa denk geldım,yorumlar sonucu Bosch KGE58AW40N nı 1900 e 3ay ertelemelı 10 taksıte bugun aldım bırlac kotu yorum kafamı karıstırmadı degıl ama inşallah sıkıntısız problemsiz kullanırım allah utandırmasın tum yorum yazan arkadaslara konuyu baslatan HANKAĞAN ,CANDOĞAN beye ayrıca yorum ve değerlendırmelerı ıcın cok tesekkurler.

• Merhaba, no-frost harici bakmazken bu başlık sayesinde low-frost lar dikkatimi çekti. Hatta bayilerden fiyat bile istedim ama telefonda sadece liste fiyatını verebiliyorlarmış. Benim endişem Alanya da kullanacağım için bu tip statik dolap ne kadar sağlıklı olur? Bir de bu açıklanan enerji tüketim verileri galiba 25 derece yapılıyor. Alanya gibi sıcaklık yazın 40-50 dereceye çıktığı vakitlerde (Hadi mutfak 30-35 olsun) enerji tüketimi açısından durum ne olabilir? Yani no-frost mu daha sağlıklı olur bu derecelerde yoksa low-frost mu? yav kış geldi bu buzdolapları neden indirime girmiyor. :(
  • quote:

KGE 58AW30 N modelinde 4 yıldızlı derin dondurucu özelliği varken 40 N' de yok. Aslında birebir aynı özellikte değillermiş. Birebir aynı olup sadece 40 N daha az enerji tüketiyor sanmıştım fakat yoğun kıyaslamalarımla bu sonuca ulaştım. 4yıldızlı derin dondurucu özelliği ile 1 seneye kadar yiyecekleri sağlıklı şekilde saklıyormuş. Diğerlerinde saklama süresi daha azmış.. ekşisözlüğün yalancısıyım.

Bosch genel merkezi aradım 4 yıldızlı derin dondurucu özelliği nedir diye, adam ısrarla enerji sınıfının artılarından bahsediyor. Yahu o değil artı değil yıldız diyorum, ben böyle bir bilgiye ulaşamıyorum diyor. Çatlattılar beni yemin ederim. En son adam, sizi biraz hatta bekletebilirmiyim dedi 7-8 dk bekledim baktım dönen yok.Kapattım tlfnu ben de

Zaten bayiler hiçbişey bilmiyor( en azından bana onlar denk geldi) Walla dün dolaştım bayileri birsürü soru sordum. En basitinden; bana KDV 47VW30N modelini gösterdi. Ben de bu modelde üst ve alt bölümlerin sıcaklık ayarını ayrı ayrı yapamıyoruz dedim.Bayideki adam hayır yapıyorsunuz dedi.Ben ısrarlı ve kararlı durunca adam oraya buraya dolandı dergi karıştırdı dolaba baktı derken aaa evet haklısınız olmuyor dedi Siz daha önce bu işle mi uğraşıyordunuz ben bu kadar çok şey bilmiyorum dedi. Zaten siz bilmediğiniz için ben bu kadar bilgili oldum diyecektim Tabi donanımhaber öğrencisiyiz olcak o kadar

Daha dolap almadan bu kadar sinir oldum.Sanırım ben bu bosch alma işinden vazgeçtim. Daha doğrusu pes ettim. Bilginize...

Hocam sen ne aldın dolabı çok merak ettim :) benzer duygular içerisindeyim :)

• Selamlar, ben de bu low frost modeli alalı 1 yılı geçti, biz alırken nofrost modeller daha pahalıydı şimdi onlar dusmus ama low frostlar degismemiş mi ne :))

buradaki yazıları okuyaak almıstım zamanında,
    Vestelde 4 yıl buzdolabında değişiklik yönetimi mühendisiydim.

tabi low frostu bu model ile öğrendim o ayrı :)

çok memnunum , teknik özellikleri bir yana bırakın; iç hacminin büyüklüğü derinlik sayesinde olması da çok büyük bir artı benim gibi kirada oturup ev değiştirenler için. cunku genişlikten hacim arttırmak sıkıntı yaratabiliyor. Combi modeli olması da kullanım açısından çok pratik.

Daha detaylı Yorum da yapacaktım ama şu yazı çok guzel özetlemiş.
    Özellikle son cümlelere aynen katılıyorum;

low frost: az buzlanma anlamına gelir. eski statik sistem dolabın entegre regüle devrelerle desteklenip dijital termostat vasıtasıyla ayarlanan ısı seviyesini hassas biçimde koruyabilen halidir. soğutma odasındaki statik panelde oluşan karlanma hızlı müdahalelerle eritilip buharlaşma tavasına aktarılır. bu sırada kabin ısısı yükselmez ama soğutucu panel kısa süreli ısınıp tekrar soğutmaya geçer. bu sistemle soğutma odası buzlanmadan korunur. aynı şey dondurucu bölüm için geçerli değildir. burada buz oluşmaması için kaliteli bir izolasyon yeterli gelir zaten. dondurucuya ambalajsız gıda konmazsa, kapağı sık açılmazsa mevcut kaliteli izolasyon sayesinde hemen hiç buzlanma-karlanma olmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 6 Eylül 2013; 10:54:08 >

• h0c@ H kullanıcısına yanıt
    Ortam ısısının artması ile buzdolabının tüketiminin artması maalesef kaçınılmaz, ancak low frostlarda tüketim artışı no frostlara göre daha az olacaktır çünkü low frostlarda yukarıdaki mesajlardan birinde bahsedildiği gibi izolasyon sorunu daha azdır, ortam ısısının nasıl bir etki yaptığını kullandığım dolap ile anlatayım Samsung RSA1STSL gardrop tipi dolabımız mutfak ortalama ısısı 22 derece iken günlük 1,2 KW elektrik tüketiyorken ortalama ısı 26 -28 derecelere çıktığında 1,5 KW elektrik tüketiyor (tüketimler enerji ölçüm cihazı ile yapılmıştır ve 1 haftalık 1 aylık tüketimin güne bölünmesiyle elde edilmiştir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

Ortam ısısının artması ile buzdolabının tüketiminin artması maalesef kaçınılmaz, ancak low frostlarda tüketim artışı no frostlara göre daha az olacaktır çünkü low frostlarda yukarıdaki mesajlardan birinde bahsedildiği gibi izolasyon sorunu daha azdır, ortam ısısının nasıl bir etki yaptığını kullandığım dolap ile anlatayım Samsung RSA1STSL gardrop tipi dolabımız mutfak ortalama ısısı 22 derece iken günlük 1,2 KW elektrik tüketiyorken ortalama ısı 26 -28 derecelere çıktığında 1,5 KW elektrik tüketiyor (tüketimler enerji ölçüm cihazı ile yapılmıştır ve 1 haftalık 1 aylık tüketimin güne bölünmesiyle elde edilmiştir)

İç hacim ve ölçüleri bakımından tam istediğim dolap ama işte hanımı ikna etmek lazım . Alanya'nın nem oranı meşhur olduğu için karlanma olayı biraz düşündürüyor. Yılda 1 çözünmeye razıyım (hem bahane ile buzdolabını temizleriz ) ama yılda 3-4 defaya çıkarsa bu buz çözme işlemi vay benim halime ama buzdolabı bi 10-15 yıl gidecek hissiyatı veriyor. Eski kullanıcı arkadaşlardan zaman içerisinde yaşadıkları durumları anlatırlarsa çok memnun oluruz. Ayrıca yorumlarını şu ana kadar eksik etmeyenlere de teşekkürler.

bir de bu cihaz niye ucuzlayacağına fiyatı artıyor nasıl bir iş bu

• h0c@ H kullanıcısına yanıt
    Bundan önceki dolabım bosch marka 23 yıl önce alınmış statik 2 kapılı ve derin donduruculu bir dolaptı, Eskişehir'de derin dondurucusunu 9-10 ayda 1 kez çözündürmemiz yeterli oluyordu, soğutucu kısım zaten kendiliğinden eridiği için sorun olmuyordu, şimdi o dolabı Anneme götürdüm (Soma), nisan ayında götürüp kurmuştuk, Ramazan bayramında gittiğimde derin dondurucusunda kayda değer bir buzlanma yoktu, ama soğutucu kısım bizim Eskişehir'dekine göre çok daha daha fazla karlanıyorduı, gerçi bayram olması ve bizim alilenin de oldukça kalabalık olması nedeniyle dolap dakka başı açılıp kapanıyordu belki de ondandır, ama sıcak yerlerde demekki bu tür karlanma daha fazla olacak oları kesin.
  • quote:

Bundan önceki dolabım bosch marka 23 yıl önce alınmış statik 2 kapılı ve derin donduruculu bir dolaptı, Eskişehir'de derin dondurucusunu 9-10 ayda 1 kez çözündürmemiz yeterli oluyordu, soğutucu kısım zaten kendiliğinden eridiği için sorun olmuyordu, şimdi o dolabı Anneme götürdüm (Soma), nisan ayında götürüp kurmuştuk, Ramazan bayramında gittiğimde derin dondurucusunda kayda değer bir buzlanma yoktu, ama soğutucu kısım bizim Eskişehir'dekine göre çok daha daha fazla karlanıyorduı, gerçi bayram olması ve bizim alilenin de oldukça kalabalık olması nedeniyle dolap dakka başı açılıp kapanıyordu belki de ondandır, ama sıcak yerlerde demekki bu tür karlanma daha fazla olacak oları kesin.

Çok sağ ol hocam, ben bu mevzuyu nişanlımla bir konuşayım. Razı geleceğini pek sanmıyorum ama aklımda iki seçenek var. ya bu model ya da LG GN-M702GLHW , artık nişanlımın isteğine göre ikisinden birini alacağım. kliksa'nın world puan kampanyası ile lg de cazip (şu anki fiyatı 1800 lira bile cazip de )

Not: LG için bayileri aradım en uygun 2400 fiyat verdiler. 2100 liralık sebilli modeli için 3000 :S teşekkür edip kapadım

Edit : kodu yanlış yazmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h0c@ -- 6 Eylül 2013; 17:17:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: h0c@

quote:

KGE 58AW30 N modelinde 4 yıldızlı derin dondurucu özelliği varken 40 N' de yok. Aslında birebir aynı özellikte değillermiş. Birebir aynı olup sadece 40 N daha az enerji tüketiyor sanmıştım fakat yoğun kıyaslamalarımla bu sonuca ulaştım. 4yıldızlı derin dondurucu özelliği ile 1 seneye kadar yiyecekleri sağlıklı şekilde saklıyormuş. Diğerlerinde saklama süresi daha azmış.. ekşisözlüğün yalancısıyım.

Bosch genel merkezi aradım 4 yıldızlı derin dondurucu özelliği nedir diye, adam ısrarla enerji sınıfının artılarından bahsediyor. Yahu o değil artı değil yıldız diyorum, ben böyle bir bilgiye ulaşamıyorum diyor. Çatlattılar beni yemin ederim. En son adam, sizi biraz hatta bekletebilirmiyim dedi 7-8 dk bekledim baktım dönen yok.Kapattım tlfnu ben de

Zaten bayiler hiçbişey bilmiyor( en azından bana onlar denk geldi) Walla dün dolaştım bayileri birsürü soru sordum. En basitinden; bana KDV 47VW30N modelini gösterdi. Ben de bu modelde üst ve alt bölümlerin sıcaklık ayarını ayrı ayrı yapamıyoruz dedim.Bayideki adam hayır yapıyorsunuz dedi.Ben ısrarlı ve kararlı durunca adam oraya buraya dolandı dergi karıştırdı dolaba baktı derken aaa evet haklısınız olmuyor dedi Siz daha önce bu işle mi uğraşıyordunuz ben bu kadar çok şey bilmiyorum dedi. Zaten siz bilmediğiniz için ben bu kadar bilgili oldum diyecektim Tabi donanımhaber öğrencisiyiz olcak o kadar

Daha dolap almadan bu kadar sinir oldum.Sanırım ben bu bosch alma işinden vazgeçtim. Daha doğrusu pes ettim. Bilginize...

Hocam sen ne aldın dolabı çok merak ettim :) benzer duygular içerisindeyim :)

15 gün kadar oldu Samsung'un kore üretimi RT5962DTBWW modelini aldım. Ben karlanma olayından açıkçası şu nedenden dolayı da vazgeçtim.Gerçi söyleyeceğim şey eski karlanan dolaplarda oluyordu. Hani poşetlense dahi yiyeceklerin içine sinen koku var ya..Offff ne kötüdür o koku.. Low frostta 5-6 yıl sonra ne olur bu karlanma düzeyi onu da bilmediğim için vazgeçtim.
    No frost aldım 90 liraya garantisini de uzattım. 7 yıl garanti, inverter motor ve 10 yıl motor garantisi, ses seviyesi, geniş iç hacmi ve kore üretimi tamamen beni bu dolaba yönlendirdi. Dolap çok büyük olmasına rağmen 41 dB. Low frost ta iyidir mutlaka ama ben no frostta karar kıldım. Sonuçta ihtiyaca, bütçeye, tercihe göre adamlar üretiyor. Seçmek de bize kalıyor. Ama nacizane tavsiyedir. Teknik özelliklerini erkek araştırıp bayanın önüne sunmalı ve son kararı bayan vermeli. Yoksa çoook başınız ağrır
    İnşallah herkes aldığı üründen memnun kalır. İnsanlar binbir zorlukla çalışıp para kazanıyor. Kiminin 2 aylık maaşı baktığımız ürünler..

• BOSCH KGE58AW30N ile BOSCH KGE58AW40N arasında aşağı yukarı 400 TL fiyat farkı var. Sizce enerji tasarrufu sebebiyle BOSCH KGE58AW40N almaya gerek var mı? Bunun yaptığı enerji tasarrufu aradaki farkı kaç senede amorti eder?
  • Merhaba arkadaşlar;

Buzdolabının eve geldiği gün, forumumuzda bu konuyu açmıştım. O günden bugüne 16 ay geçti. Buzdolaplarından amatörce anlayan bir kullanıcı olarak, ikinci kez detaylı incelememi sizlere sunacağım:

Dolabın ilk önce yaz ve kış mevsimlerinde, soğutucu ve dondurucu kısmın nasıl soğutma yaptığı, nasıl defrost ve ne kadar buzlanma yaptığı, yiyecek ve içecekleri ne kadar taze tutuğunu, koku, nem yapıp yapmadığı, sonra ise; 16 ay çerçevesinde elektrik faturalarını ne kadar etkilediği , hangi derecelerde kullanıldığı ve kullanım kolaylığı ve ergonomisi hakkında , öznel fikirlerimi yazacağım.

İlk önce kış mevsiminde edindiğim tecrübelerden bahsedeyim:

Evim sobalı, oturma odasıyla, mutfak arasında paralel açık bir kapı var. Buzdolabı mutfakta sobaya yakın sayılabilecek bir yerde, iki duvarın köşesine yerleştirilmiş vaziyette duruyor. Sobanın verdiği sıcaklıktan dolayı, kışın biraz fazla çalışmış olmasından zannediyorum, soğutucu kısım defrost periyoduna girene kadar biraz kalın tabakalı karlanma yapıyordu. Ama bunun beni ya da ailemden birini rahatsız etmediğini, olumsuz bir duruma vesile olmadığını söylemeliyim. Zaten defrost yaptığı anda bu kalın tabaka anında yok oluyor. Ve bu işlem sık tekrarlanıyor. Bir defaya mahsus evaporatörün işlevini düzgün yerine getirmediğinden zannediyorum; ki buna iklim şartları da sebep olmuş olabilir, defrost ettiği suyu buharlaştırmamış ve haznedeki fazla su yere akmıştı. Bu durum daha sonra tekrarlamadı. Kışın soğutucu 3-4, dondurucu ise -18 derecede çalıştı ve dondurucuyu hiç defrost yapmadım.

Yaz mevsimine gelince:

Sıcak aylarda buzdolabımdan önemli ölçüde hiçbir şikayet edinmedim. Soğutucudaki yiyeceklerde çok az nemlenme ve yumuşama oluştu ama kesinlikle yiyecekleri yenmeyecek hale getirmedi. Bu durum bu modeli almak isteyen arkadaşlarda bir sorun teşkil edecekse, dikkat etmeliler. Dondurucu kısım üzerinde durursak; taban kısmı bir ara fazla buzlanma yaptı ve çekmeceleri çekerken zorlandım. Aldığım içeceklerin hızlı soğuması için ara sıra dondurucuyu Super moduna aldım; fazla buzlanmanın sebebi bu olabilir. Dondurucu için geriye kalan her şeyden son derece mennunum. Bu mevsimde soğutucu 4-6, dondurucu ise -18-20 derece aralığında çalıştı.

Yiyecekleri ne kadar taze tuttuğu ve koku yapıp yapmamasına değinirsek;

Dondurucuda bu türden herhangibir sorun yok. Ancak soğutucuda ağzı açık bırakılan süt 3. Günden sonra koku yapmıştı. Ve yine ağzı açık bırakılan ve 5. Günden sonra yediğim bi pasta parçasının da bayatladığını ve koktuğunu gözlemlemiştim. Bu sorunların buzdolabından kaynaklanmadığı kanaatindeyim. Çünkü kapağı açılan sütün 2 gün raf ömrü var. Yiyecekler zaten eğer 3-5 gün saklanacaksa, ya ağzı kapatılmalı ya da streç film çekilmeli. Bunların haricinde olumsuz olarak sadece beyaz peynirin 2 günden sonra yumuşadığını ve sulandığını gözlemledim.
    Sebze ve meyveleri ne kadar taze tuttuğunu söylemem gerekirse; bu konuda bu buzdolabından daha iyisi var mı diye düşündüm gerçekten . 15-20 gün önce aldığım zerzevatlar, ilk aldığım günkü gibi taze ve lezzetli kalıyor. Bence en yetenekli olduğu kısım bu.

Ergonomi ve kullanım kolaylığı konusunda ise;

Ben bu buzdolabını seçtiğimde, dondurucunun altta, soğutucunun üstte olmasından çok mennun kalacağımı düşünmüştüm. Mennun değilim de diyemiyorum ama, dolabınız duvar kenarındaysa ve dondurucu kapağının açıldığı tarafa geçici surette eşya koyuyorsanız, sandalye, tabure, masa vs. gibi, dondurucudan bir şey almak istediğinizde kapağı tam açamıyorsunuz. Bölmeler de çekmece olduğu için, kapağı tam açmak gerekiyor. Bu da ergonomi seviyesini düşürüyor. Buna çözüm olarak; ya kapağın açılma gönünü değiştrireceksiniz ya da çekmeceleri çıkarıp, eski buzdolabınızın raflarından birini dondurucuya yerleştireceksiniz. Ben eğer uyarsa, ikinciyi yapmayı düşünüyorum. Çünkü çekmece değil de raf olursa, kapağı tam açmadan almak istediğimiz şeyi dar açıda olsa alabiliriz diye düşünüyorum. Ayrıca bu dolabın ölçüleri, derinliğine göre hem çok uzun hem çok dar. Dolabın uzunluğu 1.95, ben 1.70 boyundayım, annem benden de kısa. En üst raftan bir şey almak istediğmiz de ve bu alacağımız şey arka taraflardaysa, tabureye çıkmak zorunda kalıyoruz. Bu da kullanım zorluğu yaratıyor.

Elektrik faturalarını ne kadar etkilediğini incelersek;

Bu dolap gerçekten çok az elektrik harcıyor. Aldığımız ilk günden bu yana gelen faturalarda en az 20 lira fark etti arkadaşlar. Üst katta yaşayan, 585 litre, Sharp No-Frost buzdolabı kullanan kardeşim, benim faturaları kıskanıyor. Bu kadar söylüyorum.

Son söz olarak;

Benim bu buzdolabı hakkında yaşadığım küçük kullanım zorlukları haricinde hiçbir şikayetim yok. Halen iyi ki almışım diyorum. Soğutma kalitesi ve süresi çok iyi. Tüketim mükemmel. Taze tutma süresi mükemmel. Hiçbir şekilde No-Frost eksikliği hissetmedim. Aldığım günden bu yana en küçük bir arızalanma yapmadı. Daha ne olsun…

16 ayda edindiğim tecrübeler bu kadar arkadaşlar. Yazım, imla yanlışlarım ve anlatım bozukluklarım varsa affola. Değinmeyi unuttuğumu düşündüğünüz ve özel sormak istediğiniz sorular varsa, PM atmak yerine, bu mesajımı alıntılayarak sorarsanız, seve seve cevaplarım.

Hoşçakalın…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 8 Eylül 2013; 1:21:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: miles_davis

BOSCH KGE58AW30N ile BOSCH KGE58AW40N arasında aşağı yukarı 400 TL fiyat farkı var. Sizce enerji tasarrufu sebebiyle BOSCH KGE58AW40N almaya gerek var mı? Bunun yaptığı enerji tasarrufu aradaki farkı kaç senede amorti eder?

benim araştırmama göre 36 kuruş elektriğin kW fiyatı olunca yaklaşık olarak 10 yıla yakın bir zaman zarfında amorti edeceği için 30 modelini almak daha avantajlı.
  • Merhabalar geçen sene 30N modelini almıştım yaklasik 2 aydir sebzelik altindaki kısımda su birikmesi oluyor hemde kapagi acinca akacak kadar cok ben izmirdeyim havasicak ama dereceleride yuksek dolabin bunun sebebi ve çözümü nedir yardimci olursaniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: derinada

Merhabalar geçen sene 30N modelini almıştım yaklasik 2 aydir sebzelik altindaki kısımda su birikmesi oluyor hemde kapagi acinca akacak kadar cok ben izmirdeyim havasicak ama dereceleride yuksek dolabin bunun sebebi ve çözümü nedir yardimci olursaniz sevinirim

tahliye deliği tıkanmış olmasın baktınız mı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: derinada

Merhabalar geçen sene 30N modelini almıştım yaklasik 2 aydir sebzelik altindaki kısımda su birikmesi oluyor hemde kapagi acinca akacak kadar cok ben izmirdeyim havasicak ama dereceleride yuksek dolabin bunun sebebi ve çözümü nedir yardimci olursaniz sevinirim

tahliye deliği tıkanmış olmasın baktınız mı?

Bakmadim tahliye deliği nerede goremedim kullanim klavuzuda kayip
  • derinada D kullanıcısına yanıt
    Bu tür dolapların soğutucu kısmında oluşan karlanmanıın erimesi sonucu oluşan suyu motor üzerindeki hazneye atacak bir delikleri olur, dolabın alt kısımlarında veya sebzeliğin başladığı hizada olma olasılığı yüksek bir kontrol edin.
    ürününüzün kullanma kılavuzuna bosch'un sitesinden erişebilirsiniz orada nasıl yapılacağı anlatılmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 9 Eylül 2013; 15:36:30 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.