Şimdi Ara

Bosch SMS88TI06T homeconnect bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar, bosch bulaşık makinemiz var model SMS88TI06T homeconnect özelliği var. Android uygulamasından home connect uygulamasını indirdim. Ancak modem ile bulaşık makinası arasında bağlantı kuramadım. Wps tuşuna basın diyor basıyorum ama sonradan 2 dk sayıp bağlantı başarısız diyor.

telefon ile bulaşık mak arasında bağlantıyı sağlıyor ama modeme bağlı bulaşık makinası bulunuyor adımında kalıyor

yardımcı olabilir misiniz

modem ttnet tp link td- w9970

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 22 Mart 2022; 0:13:10 >

• kimse kullanmıyor mu bu homeconnect li bulaşık makinasından ? kitapçıkta anlatmış ama uygulamada adımları geçmiyor bulamıyor bir yerde sorun var
  • Merhaba,
    Servis gerekli kurulum ve tanıtımı yapmış olmadı yapmadımı acaba? Yoksa yaptı da sonradan mı çalışmaz durumu geldi.
    Eğer yapmadılarsa 444 66 88 den teknik eleman talebinde bulunabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shopsiemens

Merhaba,
    Servis gerekli kurulum ve tanıtımı yapmış olmadı yapmadımı acaba? Yoksa yaptı da sonradan mı çalışmaz durumu geldi.
    Eğer yapmadılarsa 444 66 88 den teknik eleman talebinde bulunabilirsiniz.

merhaba, servis gerekli kurulumu tanıtımı yaptı ancak homeconnect bağlantısına değinmedi. Daha çok hangi programlarda su sertlik derecesi filan anlattı ayrıca tuz kullanmayın dedi makinede.

444 66 88 eleman talebinde bulunursak eğer belli bir ücret karşılığı mı gelirler?

birde çamaşır makinemiz var ama sallantı yapıyor bulaşık için gelen elemanlar ayarladı ayaklarını ama nasıl oluyorsa aynı eski haline gelip sallama yapıyor 1400 devirde.
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    Servis kaydı açtırırken Homeconnect özelliğini kurmadılar onun kurulumunu istiyorum ve ilk kurulumda yapılmayan şey için elbette ücret ödemek istemiyorum demeniz kafi. Bu ayarı yapmadan gitmişler demelisiniz.

Çamaşır makinası da sıfır makinamıydı? Eğer öyle ise gelen elemanlara rica etseniz yaparlar yeni kurulan bir cihaz ise terazilemeleri lazım fayanslar tam düz olmadığı zaman ayaklar yere tam basmadığından titreme yapabilir.
  • teşekkürler o zaman müsait bir zamanda arayıp o şekilde konuşacağım bakalım ne diyecekler

ikiside sıfır yeni alındı. Gelen arkadaşlar terazi kullanmadılar, ilk kuruluma gelende öyle sonraki gelenlerde öyle ayarladık dediler gittiler.

birde bu decatlon da koşu bandı gibi malzemelerin altına serilerin yumuşak koku yapmayan şeryler var. Çamaşır mak altına sermemizi önerir misiniz ? en azından sallantıyı biraz alır diye düşünüyorum zemin daha düz ve iyi olur gibime geliyor.
    Öyle bir şey yapmanıza gerek yok sadece makine ayarını yaptırın yeter.
    Söylediğinizi yapmanızın da bir zararı yok fakat gerekte yok açıkcası bence :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bosch WAA16160TR Resetleme
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkür ederim
  • Homeconnect ne işe yarıyor tam olarak? Yzaktan makineyi mi çalıştırıp kapatıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Lansmanında evinizde hizmetli gibi çalışan bir bayan var ise; genelde makine kullanımını yaptırmak istemeyenler için şuan başlangıç aşamasında makinaya birileri çamaşırı ve deterjanını atmış olmalı; dışarıdan program seçim ve startlamaya imkaan veriyor.

İlerleyen aşamadan nasıl bir gelişme olur elbette belli değil henüz :)
  • şuan ne kadar gereksiz bir özellik gibi gözüksede kullanmasakta ileride gelişip bütün makinaları o şekilde kontrol edebilme düşüncesi güzel nesnelerin interneti, endüstri 4.0-> 5.0 ve yapay zeka ile birlikte güzel adımlar atılıyor.

Özellik çalışıyor mu nasıl işliyor diye ben meraktan bakayım dedim ama olmadı kuramadım.
  • shopsiemens S kullanıcısına yanıt
    Pratikte bir işlevi yokmuş yani.

Tşk.

emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Siemens'te lansmana gittiğimiz de, Buzdolaplarının birisinde iç kamera özelliğinden bahsettiler; kapağı her kapattığından içerinin fotoğrafını alıyor ve cepten bakıp dışardayken dolapta ne eksikse alışverişini ona göre yapabiliyorsun ilerleyen aşamadan içeride bir şeyin kokusundan günü geçmektemi çürümüşmü makina sms atabilecekti, 1 adet o buzdolabından sattım fakat gelen üründe kamera yoktu Almanya'ya gönderilenlerde takıyorlarmış gibi bir şey söyledi servis maalesef :) uzun konuşmalar sonucunda müşterinin evindekine de taktırdık ama maalesef işlevsellik bakımından henüz emekleme aşamasında bu tip şeyler.

İlerleyen dönemde şunu da planlıyorlar; Ankastre fırının içerisine bir balık koyup evden çıkıp işinize gittiğinizi varsayalım. Ankastre fırında soğut tutma özelliği sayesinde sabah 8 de çıktınız ama akşam 7de geleceksiniz o zaman zarfında soğuk olarak kalıyor, dışardan startlayabileceğiniz fırınınızla akşam geldiğinizde yemeğiniz hazır sizi bekliyor olacak.

Homeconnect uygulaması patentli bsh uygulamasıdır ve veritabanı olarak tüm markaların kontrolünü aynı programda toplayabilmek adına elbette patentli bir uygulama yani ilerleyen dönemde bsh ın tekelinde bir kontrol olabilir. bu yüzden bsh ürünleri sanırım bu gelişmeler konusunda en önde giden firmalardan olacak.

• shopsiemens S kullanıcısına yanıt
    Düşünce olarak güzel. Ancak bunların pratikte uygulanması çok gerçekçi gelmiyor bu şartlarda.

Verdiğiniz balıı örneğinden gidersek. Evde Yemek pişirmek, standart bir iş değildir. Aynı yemek her zaman aynı sıcsklıkta aynı sürede pişmeyebilir. İçine konulan malzeme, tazeliği, tuz baharat ve su oranları, süreyi doğrudan etkiler. Siz 170

Derecede 1 saat pişir balığı diye programlarsınız ama geldiğinizde belki de balık yanmıştır. Ya da çok pişmiştir. Yemek yaparken tadına bakılır mesela. Böyle programlı pişirmelerde bu süreç işlemez. Ne olabilir mesela? Hazır yemekler ( konservede) , donmuş pizza vb şeyler belki başarılı olur.

Yani pazarlama, reklam açısından kuleğa hoş geliyor ama özellikle yemek pişirmede tutacağını sanmam. Kastettiğim geleneksel yemek pişirme tabi.

Bulaşık ya da çamaşır makinesindeki faydasını da anlamadım. Zaten başlatma geciktirme fonksiyonları var. Bunun dışında ne artısı oluyor?

• emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Bulaşık ya da çamaşır da şuan hiç bir artısı yok açıkcası bence mantıken.
    Evinde yardımcı çalıştıran insanlar için tek yararı bazen dijital makineleri çözemiyor bayanlar, evdeki hanımefendi çamaşırları atıp deterjanı ekleyecek; işinde olan ev sahibi bayanda cep telefonundan programı seçip startlayabilecek bir tek onları için bir artısı olur şimdilik. :)

Dediğim gibi şuan bu tabiri caizse emekleme dönemi işin ilerleyen boyutlarını hayal etmek çok mümkün değil malum her şey çok çabuk gelişiyor işler.
  • Konuyu hortlatacağım ama;

Homeconnect özellikli Bosch Serie 6 buzdolabı satın aldık ve ben hayatımda daha önce hiç bu kadar başarısız bir uygulama ve pairing implementasyonu görmedim duymadım bilmiyorum. Telefona herhangi bir bluetooth cihaz veya GoPro bağlamak kadar basit bir işlemi nasıl böyle komplike ve karmaşık bir hale getirmişler inanamazsınız!

Söylendiği gibi servisi arayıp kurulum istedik(ne kadar saçma ve gereksiz bir iş), eleman geldi WPS'ten şansa buzdolabını bağlamayı başardı uygulamaya ve gitti. Buzdolabını uygulama kör topal görüyordu ama kameralar çalışmıyor. Niye? Çünkü aslında evin bir ucundan gelen o ince bağlantı görüntü göndermek için yeterli değil.

Hadi bu benim suçum olsun, ben modemi evin ortasına kurdurmadım.

Sonra evde elektrikler kesildi ve buzdolabı ile modem bağlantısı koptu. Kendim bağlayayım dedim ama eziyetten başka bir şey değil.

Wifi'a direkt mı bağlatacaksın? Modemde WPS tuşun var ama modemin evin öbür ucunda o yüzden şansına küs :'). Wifi extender/acces point al oradan bağla? Hayır dostum öyle bir şansın asla yok çünkü Sa modunda telefonu HomeConnect bağlantısına bağlayıp uygulamaya girdiğinde uygulama kesinlikle buzdolabını görmüyor görmediği için de extrender'ın bağlantısını tanıtıp elle şifre giremiyorsun ve dolayısıyla buzdolabı sadece 9bin tl'lik bir buzdolabı olarak çalışmaya devam ediyor. :') Ha ayrıca bir de uygulama internet bağlantısı sorup duruyor HomeConnect ağına bağlıyken.

Konuyla ilgili internette neredeyse hiçbir bilgi/kaynak/kılavuz yok. Ne yerlide, ne de yabancıda. Hiçbir forumda HomeConnect tartışılmıyor. Varolan bilgilerde de faydası olabilecek ise hiçbir şey yok. Adam gibi güncel bir dökümantasyon yok. Ta 2016'dan kalma uygulama arayüzünde kurulum gösteriliyor. Uygulamanın kendisi tam manasıyla bir kod ve zaman israfı. Beş para etmez bir kod çöplüğü.

Lütfen böyle yutturmacalara kanıp buzdolaplarına dünya paralar vermeyin. Beyaz eşyaların yapabileceği şeyler az çok bellidir. Ayaklanıp sizin hizmetçiniz olacak halleri yok. Uygulama ve pairing konularında hiçbir tecrübesi olmayan beyaz eşya üreticilerine de asla güvenmeyin. Bosch/Siemens kesinlikle onlardan birisi değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.