Şimdi Ara

bosch tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bosch class 6000 mi bosch classic plus mı akşam karar veremedim. Bosch bayisi classic plus bi üst model dedi. 200 TL daha pahalı.
    8 senedir viessmann vitopend 100 kullanıyordum. Bir arıza yaptı tam yaptı. Anakart ve eşanjör toplamda 750 TL masraf çıktı. Değişmek daha mantıklı geldi. İnternette 1180 TL ye classic plus buldum. Ne dersiniz

• Ayrıca 1600 TL ye kadar başka oneriniz varsa iyi olur. Doğru seçim yapmak istiyorum.
  • Ev 2+1, dış cephe mantolama var, 6m petek + havlupan var,petek arkası yalıtım levhaları ( taş yün üzeri alüminyum folyo kaplı)var.
    Yoğuşmalı olmaz diyorlar ama bilmiyorum, viessmann servis müdürü 2016 dan sonra çıkan kanun gereği tüm kombiler yoğuşmalı olacak dedi.
    1600 TL ye kadar tavsiyelerinize ihtiyacım var.
  • ozgursbs kullanıcısına yanıt
    Eski kombi ile kışın 55°C ve altında ısınabildiyseniz kesinlikle premix yoğuşmalı alın. Dolar 3 TL bandına çıktığından 1600 TL'ye bulmak zor aşağıdaki kombileri araştırın fiyatı daha uygun olanı alabilirsiniz.

Termoteknik Logic 26/35
    Ariston Egis Premium
    Ariston Clas Premium EVO
    Baymak Falke Condense
    Baymak Lambert PR 24 Fi
    Baymak Dolcevita DPY 24
    Bosch Condens 2500W
  • Eski kombimin tamiri için eve gelen kombi servisleri hep aynı şeyi söylediler. Bu eve yoğuşmalı olmaz.
    Alsan bile yoğuşma olmaz normal kombi gibi çalışır dediler.
    Ayrıca 55derece ve altında ısınmayı anlamadım. Vitopend 100 ü hep 1 de çalıştırdık. Yetiyordu. Kar falan yağınca artırıyorduk.
    Söylediklerine inanmayın Avrupa da küçük evler için 9-10kW yoğuşmalı kombi bile üretiliyor. Vitopend ile 1.kademede ısınabildiyseniz kesinlikle geniş modülasyona sahip premix yoğuşmalı kombi almalısınız.

Bütçenizi 200 TL civarı artırıp aşağıdaki kombilerin arasından tercihinizi yapabilirsiniz :

Ariston Egis Premium
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-ariston-egis-premium-24-ff-fiyati,967541.html

Baymak Falke Condense / Baymak Lambert LPY
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-baymak-falke-condense-24-fi-fiyati,380735.html
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-baymak-lambert-lpy-24-fi-fiyati,3106101.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 14 Ekim 2015; 10:50:07 >

arkadasimin evide 2+1 burut 100 m2, 35 kw lik viesman vitodens kullaniyor.yanlislikla arkadasin bilincsizliginden yararlanip satmislar.alt, ust ve yan cepheleri komple kapali ve hepsi kombi kullaniyor.kimisi az kimisi cok yakiyor..diger direlerde yogusmasiz kombi var ve ayda 200 250 m3 gelmekte ve arkadasim kadar isinamamaktalar..arkadas mevsim gecislerinde 40 45 dercekerde isinirken en soguk havalarda bile 55 60 larda yakiyor, yani sizin kombi ayarina gore 1.2 3 kademelerde kullaniyor.en cok odedigi faturada 150 m3 faturasidir.6 yildir evde oturuyor ve sayaci 3000 li endekslerde.evindede sort tisort dolasir..kisacasi eger evinizde 6 7 mt petek varsa kesinlikle yogusmali alin tasarruflu isinin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 14 Ekim 2015; 11:23:44 >
  • Buderus GB 012 25kw bu kombi geniş modulasyona sahip premix kombi sınıfına girer mi ? Tavsiye eder misiniz?
    Ariston ve baymak modellerine de bakacam
    Buderus GB012 eski nesil düz yoğuşmalıdır, premix sınıfına girmez tavsiye etmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Buderus GB012 eski nesil düz yoğuşmalıdır, premix sınıfına girmez tavsiye etmem.
    Ferroli DIVA F24

hocam yoğuşmasız olarak bu kombi nasıldır.
    f/p yoğuşmasız kombilerde en donanımlı ve sorunsuz cihazdır

düşük minimum ısıl güç 7.2kW
    geniş modülasyon aralığı %30 - %100
    kullanım suyunda eco/comfort özelliği
    3yıldız kullanım suyu konforu
    monotermik eşanjör
    güneş enerjisi sistemleri ile entegre özelliği
    modülasyon oda termostatıyla çalışma imkanı (opentherm)
    dış hava sensörü takma imkanı

http://www.ferroli.com.tr/ProductDetail/diva/1/182.aspx
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

f/p yoğuşmasız kombilerde en donanımlı ve sorunsuz cihazdır

düşük minimum ısıl güç 7.2kW
    geniş modülasyon aralığı %30 - %100
    kullanım suyunda eco/comfort özelliği
    3yıldız kullanım suyu konforu
    monotermik eşanjör
    güneş enerjisi sistemleri ile entegre özelliği
    modülasyon oda termostatıyla çalışma imkanı (opentherm)
    dış hava sensörü takma imkanı

http://www.ferroli.com.tr/ProductDetail/diva/1/182.aspx
    sanırım bu ferroliyi alıcam. ses olarak nasıldır? biz kombiye yakın oturuyoruz genelde. başka bir konuda bosch class 6000 in sessizliği iyidir demişsiniz. diva f24 ün sesi nasıl?

Bosch class 6000w diva ya göre daha sessizdir

Ses önemliyse bosch class 6000w alın çünkü maximum çalışmada bile 38dB ses çıkartır yani tam sessiz
  • quote:

Bosch class 6000w diva ya göre daha sessizdir

Ses önemliyse bosch class 6000w alın çünkü maximum çalışmada bile 38dB ses çıkartır yani tam sessiz
    ses önemli derken rahatsız edici değilse sorun yok. en sessizi olsun diye bi gayretim yok. viessmann vitopend 100 yerine kullanıcam bunu. viessmann çok sessiz değildi hani. ama rahatsız da etmiyordu çok.
    Ses konusu görecelidir kişiden kişiye değişir bana sessiz gelen kombi başkasına göre sessiz gelmeyebilir
    Ferroli diva çok hafif sesli çalışan bir kombidir sessiz bir kombi diyemem 3metre öteden çok hafif çalıştığını duyarsın
    Class 6000w ise çalıştığını duymak için bir metreye kadar yaklaşmak gerekir
  • quote:

Ses konusu görecelidir kişiden kişiye değişir bana sessiz gelen kombi başkasına göre sessiz gelmeyebilir
    Ferroli diva çok hafif sesli çalışan bir kombidir sessiz bir kombi diyemem 3metre öteden çok hafif çalıştığını duyarsın
    Class 6000w ise çalıştığını duymak için bir metreye kadar yaklaşmak gerekir
    @disintegration
    Sizin tavsiyenizi dinleyip ferroli diva f24 siparişi verdim. tekzen de 1259 tl 7 taksit.

Yardımcı olan herkese teşekkürler...
    Hayırlı olsun güle güle kullanın
  • quote:

Hayırlı olsun güle güle kullanın
    Şanssızlığın bu kadarı :(
    Tekzen ürünü tedarik edemedi. sipariş iptal oldu. taksitle alım yaptığım için iade de taksitle yapılıyormuş. kart limiti boş yere doldu.

hemen hemen aynı fiyata gittigidiyor da buldum. gene taksitle alım yaptım. o da tedarik edemedi. gene sipariş iptal. gene taksitle iade.

Neden böyle oldu diye araştırdım. ferroli merkez ile görüştüm. bayilerle görüştüm. 3-4 aydır italyadan ürün gelmiyormuş. kasım a kadar da gelmeyecekmiş. firma el değiştiriyormuş sanırım.
    ayrıca bayiye en son kaçtan sattınız bu modeli diye sordum (ferroli diva f24). 717 euro diyor. 2360 tl falan. tekzen yada gittigidiyor daki adam nasıl bu kombiyi 1250 tl gibi bir fiyata satışa koymuşlar anlamadım.
    ferroli almak isteyenler bi süre uzak dursunlar bence.bu sorun düzelene kadar.

İnternette kombi piyasası kombi spotçularının elindedir
    Akakçe arama motorundaki kombi sitelerine bakın,ben bir tanıdığıma daha yeni diva taktırdım

http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-ferroli-diva-f24-fiyati,3618624.html

Bazı ferroli modelleri ülkemizde düzce organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren ferroli fabrikasında üretiliyor:ferroli domiproject,ferroli domina,ferroli divaCONDENSE

Buna rağmen bulamazsanız bosch class 6000w tercih edebilirsiniz
  • quote:

İnternette kombi piyasası kombi spotçularının elindedir
    Akakçe arama motorundaki kombi sitelerine bakın,ben bir tanıdığıma daha yeni diva taktırdım

http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-ferroli-diva-f24-fiyati,3618624.html

Bazı ferroli modelleri ülkemizde düzce organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren ferroli fabrikasında üretiliyor:ferroli domiproject,ferroli domina,ferroli divaCONDENSE

Buna rağmen bulamazsanız bosch class 6000w tercih edebilirsiniz
    akakçe deki 2. siteyi direk aradım sordum. elinizde varmı gerçekten diye. adam var diyor. yarın kargolarım diyor.
    fiyat da iyi ama acaba güvenilir midir? yani ben şimdi üye olup internet den ödeme yapacağım. ama yollamazlar falan diye endişelendim. hani bi tekzen e güvenirim. bilindik firma sonuçta. gitti gidiyor da sağlam. bunu bilemedim.
    ne dersiniz?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.