Şimdi Ara

BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.909
Cevap
68
Favori
322.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir de,
    kablolu oda termostati var baska bir odayi kullanip, su anki odayi kapali tutmayi dusunuyorum .evde duvar kagidi var bu yuzden onu tasimak istemiyorum. ama buderusun orjinal kablosuz termostatlari cok pahali. Buna uyumlu baska bir kablosuz termostat bulabilir miyim. Ya da ikinci el temiz bir tane bulunabilir mi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nocnoc

Hizli cevabiniz icin tesekkurler.
    Bir de,
    kablolu oda termostati var baska bir odayi kullanip, su anki odayi kapali tutmayi dusunuyorum .evde duvar kagidi var bu yuzden onu tasimak istemiyorum. ama buderusun orjinal kablosuz termostatlari cok pahali. Buna uyumlu baska bir kablosuz termostat bulabilir miyim. Ya da ikinci el temiz bir tane bulunabilir mi.

Fikri olan var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nocnoc kullanıcısına yanıt
    BUDERUS TA SADECE GB022 İÇİN KABLOSUZ ODA TERMOSTADI VAR
    YURTDISINDA RC25 OLARAK VAR AMA TÜRKİYE YE GETİRMİYORLAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: lateınos 1453

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram

bosch ve buderus marka cihazlar hakındaki tüm sorularınıza burdan cevap bulabilirsiniz

MERHABA HERKESE IYI GUNLER BENIM BI SORUM OLACAKTI BUDERUS GB012 MI YOKSA bosch classic condense MI IKISI ARASINDA KARARSIZ KALDIM SIZLERDEN YARDIM BEKLIYORUM

BOSCH CLASİC CONDENSE TABİKİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: nocnoc

BUDERUS GB 042 22 kombi var.
    kış modunda yani kaloriferler çalışırken,
    sıcak su kullanımı durumunda tekrar kalerifer ısıtması için yaklaşık 5 dakika bekliyor.
    ev soğuksa ve arada bir musluktan su kullanımı durumunda evi ısıtması çok sorun oluyor.
    4.dakika su açarsanız 9 dakika hiç ısıtma yapmamış oluyor.
    bunun bir çaresi var mı? ne yapabilirim? bu süre biryerden ayarlanabiliyor mu?

BU SÜRE SERVİS AYARLARINDAN AYARLANABİLİR
    BAKIM İÇİN SERVİS ÇAĞIRDIĞINIZ ZAMAN SÖYLERSİNİZ YAPARLAR
    CİHAZIN ŞALT SAYISINI AZALTMAK İÇİN, YANİ ÖMRÜNÜ UZATMAK İÇİN KOYULMUŞ FABRİKASYON Bİ AYAR SADECE
  • Bosch condens 2000W kombi + TRZ125 O/T kullanıyorum , TRZ200 kullanma kılavuzu bilgisine bakarak hem ısınma suyu hem de musluk su sıcaklığını termostat üzerinden kombiden müdahale olmadan yapılabileceği bilgisini çıkardım. Örnek olarak kombi ısınma su devresi açıkken O/T üzerinden kazan su sıcaklığını +/- ayar yapar mı?...

http://www.klimakalorifer.com/site_resimleri/oda%20termostatı/bosch/trz200-kullanma.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 22 Ekim 2013; 8:59:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ahmetbayram A kullanıcısına yanıt
    bu şekilde kalması daha iyi o zaman?
    teşekkürler
  • bazı sitelerde tüm kombilere uyumlu değişik markalarda kablolu/kablosuz oda termostatları var.
    ama bunlar buderus a uyumlu değil yazılı.

tüm kombilere uyumlular ama bir tek buderus a uyumlu değiller.
    bunun nedeni nedir? buderusun oda termostat çalışma prensibi mi farklı? bağlantısı mı farklı? nedir bilen var mı?

kablosuz oda termostatı alayım dedim. buderusun orjinali 500 tl . kombi başka marka olsa 150 tl den 250 tl ye bir sürü seçenek var.
  • nocnoc kullanıcısına yanıt
    Yetkili Isısan/Buderus servisi Honeywell modülasyonlu oda termostatlarının uyumlu olduğunu garanti süresi dolduktan sonra takılabileceğini söylemişti. Gerek kalmadı evi sattım ve kombi eski evde kaldı. Kombim Buderus UO62 idi...
  • memint M kullanıcısına yanıt
    hmm. ben de bir yetkili servise sorayım bakayım ne diyecek. honeywell kablosuzlar 200 tl civarında , buderusunkine göre çok iyi fiyatı var.
    teşekkürler
  • zwc 24-1mf2a kombim vartürkçe kullanım kılavuzu arıyorum. yardımlarınızı bekliyorum.
  • maraba34 M kullanıcısına yanıt
    Kullanma klkavuzunu bayilerden istiyebilirsiniz
    Cihazın montaj yapılırken kutusundan cıkıyor, çoğunlukla kaybolur klavuzlar

Bosch Termoteknoloji
    Bosch Termoteknoloji | Yaşam İçin Teknoloji
    http://www.bosch-climate.com.tr/files/201304151620100.exclusive-24-28-35.pdf

adrsinden de indirebilirsiniz @maraba34

• Makinam Bosch condense 2000 kombi sıcaklığı 55 su sıcaklığı 40 olarak ayarlı on of tarzında mekanik Bosch termostat 22 derece gibi ayarlı onun dışında sorun su
    1-Sıcak su kullanırken su basıncı yükseliyor ve sonra düşüyor normal bandına bu abartı bir yükselme degil 1.5 dan 2 Yada 2.5 a

2-Dün aksam kaloriferler yanmış sönmüş ilikken çeşmeden sıcak su için açıldığında soğuk su gelmiş ve kombiye bakıldığında e9 hatası ve yanında basınç sıfırlanmis
    burada İsisan yetkili servisi hem bakım için hemde bunu çözmek için çağırdım yarın gelecekler (oldukça yüksek bedel 85 bakım 38 müşteri kaynaklı arıza)
    ama buradan istediğim mevzunun ne ile alakalı olduğu yani cahil bir usta gelirse onu nasıl yönlendirmem gerek
    Kombi 1 senelik 5-6 aylıkken tesisatta kacak olmuştu su basıncı düşmesi vs onu yaptirdim tesisatciya onun dışında sorun olmadı.

• boatswain kullanıcısına yanıt
    kullanım degerleriniz normal, 1 su yükselmesini yerinde kontrol etmek gerekir normalde arıza durumunda söylediğinizin tam tersi durum olur, su kapalıyken basınc artar acınca düşer 2 tesisat da cihaz da mutlaka kacak vardır, su basıncı yoksa sıfıra düşmez, e9 su yok hata kodudur.
  • ahmetbayram A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam acaba 55 derece su plastik tesisatta kaçağa sebep olabilir mı ? Onun dışında cihazda kacak olursa nereden olur ? Aksam keşif yapacagım ama ustalar gelirse anlatabileyim

• boatswain kullanıcısına yanıt
    55 derece su kacaga sebep olmaz, cihazın iç bağlantılarından yada emniyet ventilinden olur ama cihaz altından mutlaka su sızıntısı olur böyle bir durumda
  • Yogusma borusundan geliyor sanırım yakınındaki pimas dreyn su dolmuş çamaşır makinasından çıkan durulama suyu tipinde boruya parmakla bakınca damlama olduğu belli oluyor
  • Arkadaşlar buderus kombimin anakartı yanmış hiç bir şekilde elektrik gelmiyor modeli GB022-24K fiyatı konusunda bilgi verecek olan var mı acaba? Servisine yaptırmayı düşünüyorum en azından parça fiyatını bilmek istiyorum.Yardımlarınız için şimdiden tşk ederim...
  • 500 tl vardı sanırım en az, tamir okur ama mutlaka istanbuldaysanız sizi yönlendirebirim

@ysf_alp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbayram -- 31 Ekim 2013; 12:06:43 >
  • Emniyet ventili su akıtıyor bozulmuş değişmesi lazım, tankın havası bitmiş cihazınızın bakıma ihtiyacı var

@boatswain

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbayram -- 31 Ekim 2013; 12:07:17 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.