Şimdi Ara

BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.909
Cevap
68
Favori
322.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EFEBEY09

Bosch Classic Hermetik kombiyi tercih ederek aldım, ev tesisatını vs hepsini yaptırdım. Bu kış kombiyi kullanacağız inşallah memnun kalırız.
    Bu arada 8 mt. radyatör mevcut ve hepsini de termostatlı vana taktırdım. Ev müstakil üst kat.
    Yaşam alanı olarak kullanacağımız Salon salomanj kuzey cephede. Aydın İlindeyim.

Kullanan arkadaşlardan veya bilen ustalarımdan Bosch Kombi ile öneri ve kullanma için talimat almak istiyorum..
    Şimdiden çok teşekkür ederim.

banyo ve koridordaki radyatörlerin termostatik vanalarının maksimum ayarına getirin. takmasanız daha iyi olurdu ama madem taktınız 5. seviyeye getirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Bosch Classic Hermetik kombiyi tercih ederek aldım, ev tesisatını vs hepsini yaptırdım. Bu kış kombiyi kullanacağız inşallah memnun kalırız.
    Bu arada 8 mt. radyatör mevcut ve hepsini de termostatlı vana taktırdım. Ev müstakil üst kat.
    Yaşam alanı olarak kullanacağımız Salon salomanj kuzey cephede. Aydın İlindeyim.

Kullanan arkadaşlardan veya bilen ustalarımdan Bosch Kombi ile öneri ve kullanma için talimat almak istiyorum..

banyo ve koridordaki radyatörlerin termostatik vanalarının maksimum ayarına getirin. takmasanız daha iyi olurdu ama madem taktınız 5. seviyeye getirin.

Çok teşekkür ederim üstadlarım. Dediğiniz gibi antre ve banyoyu 5 dereceye getireceğim. devamlı açık olması açısından.

Ayrıca, sormak istediğim, çalışan aile olarak; sabah saat 08.00 gibi evden çıkış öğle veya akşam üzeri saat 14.00'arası eve dönüş olarak düşünürsek.
    kombinin çalışma derecesini ve radyatörlerin dereceleri kaç olmalı evde iken ve evde yokken ??

• quote:

quote:

quote:

Çok teşekkür ederim üstadlarım. Dediğiniz gibi antre ve banyoyu 5 dereceye getireceğim. devamlı açık olması açısından.

Ayrıca, sormak istediğim, çalışan aile olarak; sabah saat 08.00 gibi evden çıkış öğle veya akşam üzeri saat 14.00'arası eve dönüş olarak düşünürsek.
    kombinin çalışma derecesini ve radyatörlerin dereceleri kaç olmalı evde iken ve evde yokken ??

Evde yokken 17 derecede kalabilir. Evdeykende 21 derece olabilir. Aslinda bu tamamen sizin kullanimiza bagli.

3 deyken 20 derecede, 4 deyken 23 derecede olur. 3 ile 4 arasindaki herbir nokta ise birer derece etkiler.

Yani 3 . . 4 . . 5 gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Evde yokken 16°C'ye kadar düşürebilirsiniz, ama hergün vanalar ile uğraşmak bıktırır bir müddet sonra. Ben sizin yerinizde olsam koridora haftalık programlı oda termostattı taktırırdım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Evde yokken 17 derecede kalabilir. Evdeykende 21 derece olabilir. Aslinda bu tamamen sizin kullanimiza bagli.

3 deyken 20 derecede, 4 deyken 23 derecede olur. 3 ile 4 arasindaki herbir nokta ise birer derece etkiler.

Yani 3 . . 4 . . 5 gibi.

Buna göre sıcaklık ayarlarını sadece radyatörlerden yapacağız. anladığım doğrumudur hocam.?
    Kombiyi kaç dereceye ayarlamamız gerekiyor peki.?

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Evde yokken 16°C'ye kadar düşürebilirsiniz, ama hergün vanalar ile uğraşmak bıktırır bir müddet sonra. Ben sizin yerinizde olsam koridora haftalık programlı oda termostattı taktırırdım.

Bahsettiğiniz üzere bende şimdiden onu düşünüyorum, hergün radyatörleri 1-2-3---5 vs yapmak sıkıcı olacak diye düşünüyorum. Verdiğiniz fikir haftalık programlı termostatın çalışma sistemi nasıldır? odalara nasıl etki edecek odalardaki vanaları iptal mi edeceğiz? kusura bakmayın bu konuda hiç bilgim olmadığı için sorularım belkide acemice olabiliyordur.. Affola. :))

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Bahsettiğiniz üzere bende şimdiden onu düşünüyorum, hergün radyatörleri 1-2-3---5 vs yapmak sıkıcı olacak diye düşünüyorum. Verdiğiniz fikir haftalık programlı termostatın çalışma sistemi nasıldır? odalara nasıl etki edecek odalardaki vanaları iptal mi edeceğiz? kusura bakmayın bu konuda hiç bilgim olmadığı için sorularım belkide acemice olabiliyordur.. Affola. :))

termostatik vananin oldugu odaya oda termostati koyarsaniz ikisi cakisir.

oda termostatini koridora koyun, koridordaki termostatik vanayi ise 5 konumuna getirin. yani iptal edin.

oda termostati haftalik ayarlanabilir olursa kombi istediginiz saatte acilip istdgnz saatte kapanabilir. istedginiz sicaklikta da durabilir.

oda termostati ile hem haftalik program yapacaksiniz, eger odalarin sicakligi yukselirse termostatik vana ise sicakligi sabit tutacak.

kombiyi 50 dereceye almaniz kafi.

• quote:

Haftalık OT için örnek çalışma tablosu vereyim:

Pazartesi - Cuma:
    00.00 - 06.00 arası 18°C
    06.00 - 08.00 arası 22°C
    08.00 - 14.00 arası 16°C
    14.00 - 22.00 arası 22°C
    22.00 - 24.00 arası 18°C

Cumartesi - Pazar:
    00.00 - 08.00 arası 18°C
    08.00 - 22.00 arası 22°C
    22.00 - 24.00 arası 18°C

Bu şekilde ayarlarsanız rahat edersiniz. Oda termostatın bulunduğu oda hariç diğer odalarda TRV'ler kalabilir. Özellikle kullanmadığınız odalarda TRV 18°C'ye ayarlı olursa ekstra tasarruf sağlanır.

• Çok teşekkür ederim Arkadaşlar..
    Kombiyi tam olarak faaliyete geçirince inşallah adapte olacağız birbirimize tavsiyeleriniz öncülüğünde.
  • Merhaba,
    Bu forum sitesine yeni üye oldum.
    Öncelikle herkese keyifli paylaşımlar dilerim.

Benim Buderus logamax 042-24K kombim var.
    Peteklerin üzeri ılık, alt tarafları soğuk oluyor. Bunun petek içlerinin tıkalı olduğunu düşünerek tüm petekleri teker teker söküp temizledim ama hala aynı sorun devam ediyor. Ayrıca doğalgaz faturası çok fazla geliyor (apartmanda en fazla benimki fazla). Oda termostatı taktırmak istiyorum. Kiracı olduğum için hesaplı bir termostat öneriniz olabilir mi?
    İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Reşit Menteşoğlu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mentesoglu

Merhaba,
    Bu forum sitesine yeni üye oldum.
    Öncelikle herkese keyifli paylaşımlar dilerim.

Benim Buderus logamax 042-24K kombim var.
    Peteklerin üzeri ılık, alt tarafları soğuk oluyor. Bunun petek içlerinin tıkalı olduğunu düşünerek tüm petekleri teker teker söküp temizledim ama hala aynı sorun devam ediyor. Ayrıca doğalgaz faturası çok fazla geliyor (apartmanda en fazla benimki fazla). Oda termostatı taktırmak istiyorum. Kiracı olduğum için hesaplı bir termostat öneriniz olabilir mi?
    İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Reşit Menteşoğlu

Sizin durumunuzda OT çözüm olmaz. Kombiye en uzak petek hariç diğer peteklere Termostatik vana taktırmanızı öneririm, mümkünse Danfoss RA2000 serisi.

• merhabalar
    buderus marka komibimiz var
    buderus logomax plus GB012-25K yazıyor üstünde
    acaba yoğuşmayı devrede tutup en az maliyetle en iyi ısınamyı kaç derece ve üstünde yakalayabilirim?
    kimisi 42 diyor kimisi 52 nin altında yoğuşma olmaz diyor
    bu arada ev 2 oda bi salon
    ama 1 odayı kullanmıyoruz
    mutfak salon ve 1 odada yanıyor petekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DMustaine -- 6 Ekim 2013; 8:58:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DMustaine

merhabalar
    acaba yoğuşmayı devrede tutup en az maliyetle en iyi ısınamyı kaç derece ve üstünde yakalayabilirim?

Gidiş suyu en fazla 55 olmalı bunun üzeri boğuşma maalesef olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: DMustaine

merhabalar

asıl en iyi yoğuşma 55 derece altında olur.
  • teşekkürler
  • mrb bızde buderus gb012 var bu ıkıncı senemız takılıdan berı dustayken suyu soutuyor 5-10 sanıyelıgıne su soguyor bunu kontrol etmek ıcın suyu acdım banyodan kombının yanına gıtımve bekledım sonuyorda ondamı sogutuyor dıye evt sönuyor sonra kendılıgınden yanıyor bu yanma suresındede sogukluk yasatıyor nedendır bı bılen varmı 2 senedır bu sekıl oldunu dusunerek servıse bısey demedım bazı kısılere sordum kımsede soguma yokmus garantılı daha cıhaz ama servısın gelmesı ucretlı bu nasıl ış anlamadım
  • Arkadaşlar bilen söylesin allah aşkına buderus u062 24k kombi taktırdık bu kombi bazen suyu ısıtmıyor yani düşük fln deil hiç ısıtmıyor bi 3 4 kez kapatıp acınca ısıtmaya baslıyor. Bide peteki nasıl devreye sokuyoruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam bosch classıc condense marka yogusmalı kombım yenı kıs mevsımı ıcın ılk calıstırdıgımızdan berı ea seklınde arıza sınyalı gostermekte ıstanbulda oturmakta olup yetkılı bır servıs cagırdık ancak elektronık kartta arıza olugunu soyleyıp 450 tl lıra karsılıgında arızasını gıdererek getırıp taktıklarını soyledıler ancak calıstıktan sonra en gec 5 dakıka ıcınde yenıden arızaya gecmekte (ea seklınde yanıp sonen ısık), servısı arayıp ustayı yenıden davet ettık yaptıgını soyleyıp evden ayrıldıktan 5 dakıka sonra kombı yıne arızaya gectı. bu ısı bılmedıklerını mı gosterır, 450 tl ve regulator takmanın uygun olacagını soyleyıp 120 tl regulator parası aldılar toplamda 570 tl odedık ancak kombı hala arıza vermekte, bosch teknık servıs dıye yaptırdıgımız servıs ıcın bosch musterı temsılcısı bıze aıt boyle bır servıs yok demekte, ozel calısan bır teknık servısmıs kıme nasıl sıkayet etmelıyız den once kombının teknık arızası ne olabılır bu arada gelen usta yogusmalı kombının termostatının kullanılmamasının daha uygun olacagını bunun da elektronık kartı kolay bozabılecegını soylemekte. ne yapabılırım. lutfen ısı bılmeyen servıs ve ustalar ıle mı karsı karsıyayım, kartın yenısının 800 lıraya mal olacagının soylemekteler kombının kendısı 1750 cıvarında olunca bu fıyat cok mu yuksek
    lutfenn acıl bılgı ıstıyorum

• BUDERUS GB 042 22 kombi var.
    kış modunda yani kaloriferler çalışırken,
    sıcak su kullanımı durumunda tekrar kalerifer ısıtması için yaklaşık 5 dakika bekliyor.
    ev soğuksa ve arada bir musluktan su kullanımı durumunda evi ısıtması çok sorun oluyor.
    4.dakika su açarsanız 9 dakika hiç ısıtma yapmamış oluyor.
    bunun bir çaresi var mı? ne yapabilirim? bu süre biryerden ayarlanabiliyor mu?
  • nocnoc kullanıcısına yanıt
    Tüm kombilerde durum böyledir. Sıcak su kullanımıyla kalorifer devresi ısıtması durur, sıcak su kullanımından sonra ısıtmanın devreye girmesi için tesisat su sıcaklığının set değerin 5C (bazı cihazlarda 9C) altına inmesi için kombi bekler. Isı yalıtımı varsa çok dert değil. Eğer sıcak su kullanımı sık ve uzun sürüyorsa, sisteme harici boyler eklenebilir...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.