Şimdi Ara

BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.909
Cevap
68
Favori
322.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kombi almayı düşünüyoum. gb 42 modeline bakıyordum kaç yere sorduysam bunun boschla aynı özellikte olduğunu birebir aynı olduğunu bosch un daha ucuz olduğunu söyleyip aklımı karıştırdılar:S. şimdi de gb 72 modeline bakıyorum bu 3 ü arasında bir değerlendirme yapabilir misin. birde fiyat olarak önerebileceğiniz güvenilir yer var mı
  • internette araştırıyrum fiyat bosch 2000 tl civarında iken buderus gb42 2500. gb72 de 3000 civarında
  • samet5106 S kullanıcısına yanıt
    Bir önceki sayfada ayrıntılı açıklamalara bakabilirsiniz. Özetle Buderus GB042 elektronik kart yazılımı ve genleşme tankı kapasitesiyle Bosch c.c.den çok az farklıdır; diğer tüm teknik data aynıdır. GB072 ise biraz daha üst düzeydir. Tüm tesisatım mükemmel ve herşeyin en iyisini kullandım diyenlere ve 3000 TL civarı para ayıranlara önerilebilir.
    Fiyat olarak özellikle önereceğim bir site yok...
  • Merhabalar buderusla ilgili 2 sorum olacaktı yanlız kombilere baya bi uzağım sorular saçmaysa kusura bakmayın

1) Buderusun kombilerinde kablosuz oda termostatı kaç taneye kadar takılabiliyor?
    2) Network üzerinden kontrol edilebilen model var mı?

Şimdiden çok teşekkürler
  • SpecturA kullanıcısına yanıt
    Bir ısıtma tesisatı için kombiye kablolu veya kablosuz bir oda termostatı takılır, Buderus için de bu geçerlidir. Kombi ve petekler sadece oda termostatının bulunduğu odayı değill, tüm alanları ısıtır. Yani ısıtmak için her odaya ayrı oda termostatı gerekmez.
    Buderus kombi/kazanlarda Easy-Switch modülü eklenmesiyle telefonla kullanım mümkün. Detay için Isısan servislere/bölgeye sormak gerekir...
  • cevabın için teşekkürler memint ustam bir sorum daha olacak;
    gb 72 modeli için bir yerden 2600 fiyat aldım. fiyatı çok uygun diğerlerine göre ama aklım karıştı bunlarda değişen filan parça olabilir mi 3000 lerde hatta üstünde fiyatlar dolaşırken bu kdar uygun fiyat verilmesi şaşırttı beni. yani tamamen orjinal olmama durumu var mıdır
  • samet5106 S kullanıcısına yanıt
    Birşey değil..Bu arada usta değilim, amatör bir araştırııcıyım sadece..

GB072 için verilen fiyat fena değil, nette de uygun fiyatlar var:
    akakce.com
    Buderus Logomax Plus GB072 24 kW Hermetik Yoğuşmalı Kombi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-buderus-logomax-plus-gb072-24k-fiyati,559859.html

Kurulum ücreti dahilse ve karar verdiyseniz kaçırmayın derim. Değişen parça olup olmadığı konusunda ise orjinal kutusundaysa, bayi şaibeli değilse ve distribütör garantisi varsa sorun olmaz. Bir de RC 10 oda kumandasını fiyata dahil ettirmeye çalışın...

• slm. ankara rüzgarlı sokakta;
    Bosch Classic Condense için oda termostatı dahil 2000 TL
    Buderus GB042-22K için oda termostatı dahil 2400 TL fiyat aldım.

Kimi bosch ile buderus aynı bu fiyat farkı değmez diyor. Kimi yoğuşmalıda buderus önde diyor.
    Siz olsanız ve 400 TL fiyat farkı sizin için önemli ise hangisine karar verirdiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevota

slm. ankara rüzgarlı sokakta;
    Bosch Classic Condense için oda termostatı dahil 2000 TL
    Buderus GB042-22K için oda termostatı dahil 2400 TL fiyat aldım.

Kimi bosch ile buderus aynı bu fiyat farkı değmez diyor. Kimi yoğuşmalıda buderus önde diyor.
    Siz olsanız ve 400 TL fiyat farkı sizin için önemli ise hangisine karar verirdiniz.

biraz daha araştırın gb-42 yi daha uygun fiyata bulabilirsiniz, bulamazsanız bosch alın
  • Merhabalar ,

12 senelik Buderus Kombim yıllık bakım sonrası :) artık rahmetli , yani servisin elinde kaldı desek daha doğru.

Evim Istanbul Rasathane'de yüksek ve ağaçlık olduğu için genel olarak normalden birçok semte göre 2-4 derece daha serindeyim.

Yeni bir kombi alacağım zira eskisinin tamiri ve sonraki çıkarabileceği masrafları yeni kombinin daha mantıklı olacağını gösteriyor.

2+1 , ~90M2 Net alana sahip Buderus için baktığım modeller U042 - U052 -U062 farklarına baktım ama anlamadım.

Salona konuşlandıracağım digital termostat ile kontrol edebilmeyi umuyorum. Bunun dışında eski kombim oldukça tasarruflu idi , yeni kombiden de beklentim bu yönde olması.

Ayrıca az sorun çıkarması lazım Buderus bu konuda da 12 senede 2 defa sıcaksu vermedi bir conta ile tamir oldu. (bebek yolda o geldikten sonra sorun yaşamamak lazım.)

Bana Kombi Model ve Markası önerebilirmisiniz. (Buderus - Vaillant - ? )

Şimdiden Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: madsi

Merhabalar ,

12 senelik Buderus Kombim yıllık bakım sonrası :) artık rahmetli , yani servisin elinde kaldı desek daha doğru.

Evim Istanbul Rasathane'de yüksek ve ağaçlık olduğu için genel olarak normalden birçok semte göre 2-4 derece daha serindeyim.

Yeni bir kombi alacağım zira eskisinin tamiri ve sonraki çıkarabileceği masrafları yeni kombinin daha mantıklı olacağını gösteriyor.

2+1 , ~90M2 Net alana sahip Buderus için baktığım modeller U042 - U052 -U062 farklarına baktım ama anlamadım.

Salona konuşlandıracağım digital termostat ile kontrol edebilmeyi umuyorum. Bunun dışında eski kombim oldukça tasarruflu idi , yeni kombiden de beklentim bu yönde olması.

Ayrıca az sorun çıkarması lazım Buderus bu konuda da 12 senede 2 defa sıcaksu vermedi bir conta ile tamir oldu. (bebek yolda o geldikten sonra sorun yaşamamak lazım.)

Bana Kombi Model ve Markası önerebilirmisiniz. (Buderus - Vaillant - ? )

Şimdiden Teşekkürler.

buderus u42: bitermik eşanjörlü (tek eşanjör),sıcak su verimi 2 yıldız,modülasyon aralığı %37 - %100, opsiyonel olarak modülasyonlu oda kumandası ile oda sıcaklığına göre modülasyon yapamıyor (opsiyonel)
    buderus u52:bitermik eşanjörlü (tek eşanjör),sıcak su verimi 2 yıldız,modülasyon aralığı %37 - %100, opsiyonel olarak modülasyonlu oda kumandası ile oda sıcaklığına göre modülasyon yapabiliyor (opsiyonel)
    buderus u62: monotermik eşanjörlü (çift eşanjör),sıcak su verimi 3 yıldız,modülasyon aralığı %30 - %100, opsiyonel olarak modülasyonlu oda kumandası ile oda sıcaklığına göre modülasyon yapabiliyor (opsiyonel)

bütçe sorununuz yoksa buderus u62 öneririm.tek kusuru var fiyatı pahalıdır:1600-1650lira civarında,yoğuşmasız kombilerde en kaliteli kombilerin başındadır

ama bu zamanda en mantıklısı 1500-1600lira civarında premix yoğuşmalı kombi almak,ama eski kombiniz yoğuşmasız ise proje istenir+ ek tasarruf için kombiye yakın radyatörlere kaliteli termostatik vanalar:DANFOSS RA 2000 (GAZ SENSÖRLÜ)

• disintegration: yanıtınız ve açıklamalarınız için teşekkür ederim.

Mevcut kombi yoğuşmalı olmadığı için proje istenecek bu da ek maliyet. Yanında oda kumandası ile 2000TL üstüne çıkacak.

Bu maliyetin bana geri dönmesi uzun sürecektir.

Modulasyon yapabilen U52 işimi görecektir herhalde. Sıcaksu sorunum yok kombi banyoda konuşlu ve mutfakla'da sırt sırta olunca olduğu su ısınması çok hızlı.

Peki son olarak u52 muadili başka markalardan ne önerirsiniz? veya önerirmisiniz?

Mesela Kombiye bakıma gelenler Bosch ile Buderus aynı fabrikadan çıkıyor dedi doğrumudur?

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: madsi

disintegration: yanıtınız ve açıklamalarınız için teşekkür ederim.

Mevcut kombi yoğuşmalı olmadığı için proje istenecek bu da ek maliyet. Yanında oda kumandası ile 2000TL üstüne çıkacak.

Bu maliyetin bana geri dönmesi uzun sürecektir.

Modulasyon yapabilen U52 işimi görecektir herhalde. Sıcaksu sorunum yok kombi banyoda konuşlu ve mutfakla'da sırt sırta olunca olduğu su ısınması çok hızlı.

Peki son olarak u52 muadili başka markalardan ne önerirsiniz? veya önerirmisiniz?

Mesela Kombiye bakıma gelenler Bosch ile Buderus aynı fabrikadan çıkıyor dedi doğrumudur?

Teşekkürler

ısısan yetkili servisleri buderus ve bosch kombilerine bakıyor.zaten bosch ve buderus kombilerinin çoğu birbirine benzer.hepsi manisa'da bosch fabrikasında üretiliyor
    buderus u52 muadili ferroli domitech var.yıllardır bu başlıkta öneririm.buderus u52'den daha üstün bir cihaz
    tabi siz buderus ve vaillant düşündüğünüz için alternatif:Vaillant Turbotec Pro 242-3 Pro olabilir

• Merhaba,

Yeni bir ev aldık. Evde Bosch Condence 2000 W model bir kombi mevcut. Oturacağımız odaya saatlik olarak programlayabileceğim (Akşam 5'te çalış gibi)
    bir oda termostatı taktırmak istiyorum. Galiba FR100 modeli olacak.

FR100 modeli kablolu mu?

Kablolu ise kablosu nasıl döşenecek?

Teşekkürler
  • haeras H kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Eviniz hayırlı olsun, iyi günlerde oturun.
    Bosch condense 2000w ile uyumlu modülasyonlu proğramlı oda kumandası FR 100 değil TRZ 200 dür. FR 10 ve FR 100 oda kumandaları Bosch ürünlerinden heatronic-3 (HT3) karta sahip cihazlarla uyumludur. Condense 2000w'de Cotronic-3 kart vardır:
    TRZ 200 kablolu olup tercihen salona veya petek varsa koridora, yerden 1,5m yükseğe duvara monte edilir: http://www.klimakalorifer.com/site_resimleri/oda%20termostat%C4%B1/bosch/trz200-kullanma.pdf

• Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sorum çok basit yadaa saçma olursa kusura bakmayın. Henüz kombi konusunda heceleme düzeyindeyim. Daireme bosch classic condense kombi ve trz 125 termostat taktırıyorum. Öğrendiğim kadarı ile kombi de modülasyon desteği varmış.Ama trz 125 de modülasyon özelliğinin olmadığını okudum. Benim kombiyi modülasyonlu kullanabilmem için trz 125 yerine trz 200 mü almam gerekiyor. Yoksa elimdeki mevcut ikili iş görür mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevruz.ahmet

Arkadaşlar sorum çok basit yadaa saçma olursa kusura bakmayın. Henüz kombi konusunda heceleme düzeyindeyim. Daireme bosch classic condense kombi ve trz 125 termostat taktırıyorum. Öğrendiğim kadarı ile kombi de modülasyon desteği varmış.Ama trz 125 de modülasyon özelliğinin olmadığını okudum. Benim kombiyi modülasyonlu kullanabilmem için trz 125 yerine trz 200 mü almam gerekiyor. Yoksa elimdeki mevcut ikili iş görür mü?

modülasyonlu oda termostatı çokta tasarruf ettirmez. %3 anca.

hassaslığı yüksek olan(0.1 yada 0.5) derece bir oda termostatı alabilirsiniz.
  • nevruz.ahmet N kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah, burda sorulan her soru basitlik derecesine bakılmaksızın yanıtlanmaya çalışılır...
    Bosch classic condense premix yoğuşmalı bir kombi olup uyumlu modülasyonlu oda kumandaları FR 10 ve FR 100'dür. Modülasyonlu oda kumandasının, TRZ 125 (veya başka bir) on/off termostata göre getireceği, @hardcrss arkadaşın da belirttiği % 3-5 tasarrufun yanısıra konfor üstünlüğü de olur.
    TRZ 200 ise condens 2000w (eski nesil yoğuşmalı) kombi ile uyumlu modülasyonlu kumandadır.
  • hardcrss ve memint arkadaşlarıma çok teşekür ediyorum. Trz 125 ile Fr 10 arasında fiyat farkı olmadığına göre, Fr 10 modülasyon desteğine de sahip olması sebebiyle, Fr 10 almam daha makul olacak.Karar verilmiştir. Herkese hayırlı ramazanlar.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.