Şimdi Ara

BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.909
Cevap
68
Favori
322.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun. Günlük/haftalık ısıtma proğramı yapmayı düşünürseniz fiyatı biraz yüksek olan FR 100 öneririm.
    Size de hayırlı ramazanlar...
  • Memint arkadaşım, hani bazen 99'u çıkarırsınız 100 çıkmaz ya. Öyle bir durum. Evim Manisa'da. Ve şu an kombi döşendi, sadece gaz açışına gelecekler.Aynı zamanda mutfak dolabı, laminant, yatak odası dolabı, boya-bada vs. yapılıyor. İşte bu gibi sebeplerden dolayı 100 çıkmıyor :) Bu kadarı da yeter hamdolsun. Fr10 Manisada işimi görecektir kanımca. Alakanız için sağolun.
  • nevruz.ahmet N kullanıcısına yanıt
    Eyvallah, kolay gelsin..
  • Merhaba arkadaşlar,

Bende bosch classic condense kombi taktırmaya karar verdim.

Ancak bir tek konuda tereddüt yaşıyorum. Evim İzmirde. Doğalgaz alarm cihazı ve evin dışına alarm çaldığında gazı kesecek bir aparat takılacak.
    Doğalgaz alarm cihazının iyi bir şey olmasını istedim. Şirket elemanı ex proof alarm cihazı takmamı, en güvenilir bunun olduğunu , eğer normal alarm cihazı taktıracaksam evin dışına gaz kesme cihazı takmamak gerektiğini belirtti.

Bu konuda ne yapmalıyım görüşlerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram

bosch ve buderus marka cihazlar hakındaki tüm sorularınıza burdan cevap bulabilirsiniz

MERHABA HERKESE IYI GUNLER BENIM BI SORUM OLACAKTI BUDERUS GB012 MI YOKSA bosch classic condense MI IKISI ARASINDA KARARSIZ KALDIM SIZLERDEN YARDIM BEKLIYORUM
  • lateınos 1453 L kullanıcısına yanıt
    GB012 eski nesil (premiks olmayan) yoğuşmalı, Classic condense ise premiks yoğuşmalı. Bosch c.c cihazın Buderus'taki karşılığı (çok benzeri) GB042 dir ve 300 TL civarı pahalıdır. Premiks yoğuşmalı kombiler eski nesil yoğuşmalılara göre % 10 civarı daha verimlidir.
    Bosch c.c. F/P açısından iyi tercihtir..
  • ÖNCELIKLE İLGİNİZDEN DOLAYI TEŞEKÜREDERİN BU BOSCHH CLASIK CONDENSENIN FAZLA DOGALGAZ TÜKETİYOR DİYORLAR DOĞRUMU
  • BU KOMBİNİN FAZLA YAKTIĞI SOYLENIYOR DOGRUMUDUR USTAD
  • NE KADAR ZORMUS BU KOMBI ALMA İŞİ KARAR VERMEK ÇOK ZOR KULLANICI ARKADASLAR YARDIMCI OLURSA SEVINIRIM
  • bosch classic plus konvasiyonel yaz kış iki buçukta şu an sıcakalığı 50 derece yazın bu dereceyi düşürmemiz gerekir mi yoksa hep böyle kalmasında sakınca olur mu?teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @lateınos, fazla gaz tüketen bir kombiyi önermeyiz ama yanlış kullanımlarda az tüketen kombi yoktur...

@slap, yazın kalorifer devresini (yanında petek resmi olan düğme) sıfıra alıp kullanım suyunu 1 veya 1,5 yapmak yeterli olur. Bu şekilde kullanım suyu sıcaklığı 40-45C olur ve soğuk suyla karıştırmaya gerek kalmaz...
  • memınt bey sizin önereceginiz ne olur
    9 mt petek var ev en ust kat dubleks 45 m2 alt kat 45 m2 ust kat ne takrıyım
  • lateınos L kullanıcısına yanıt
    Bosch düşünüyorsanız classic condense modelini öneririm. Beraberinde FR 10 oda kumandası ile alt kattaki peteklere (banyo ve koridor hariç) termostatik vana da öneririm. Bosch düşünmezseniz diğer markalardan yine premiks yoğuşmalı kombi tercih edin...
  • Tesekurederım yardımlarınız için çok sagolun

• lateınos L kullanıcısına yanıt
    Bir şey değil...
  • Merhaba arkadaslar; evimde Bosch condense 2000 kombim var kısın cok memnunum lakin yazın kullanım suyu sıcaklığında sıkıntım var. Su en düşük ayarda bile cok sıcak geliyor ve dusta ilistirmak istediğimde bu sefer kullanım debisi azaldığı icin kombi ısıtmayı kesiyor. Bunu tecrübe edinen, bir çözümü olan arkadas var mıdır? Teşekkürler ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckrmre -- 21 Ağustos 2013; 2:46:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ckrmre

Merhaba arkadaslar; evimde Bosch condense 2000 kombim var kısın cok memnunum lakin yazın kullanım suyu sıcaklığında sıkıntım var. Su en düşük ayarda bile cok sıcak geliyor ve dusta ilistirmak istediğimde bu sefer kullanım debisi azaldığı icin kombi ısıtmayı kesiyor. Bunu tecrübe edinen, bir çözümü olan arkadas var mıdır? Teşekkürler ...

Pratik bir çözümü yok maalesef, daha yeni arkadaşım o kombiyi çöpe atıp Buderus GB072 aldı yerine. Başka bir başlıkta şöyle bir çözüm getiren arkadaş vardı; Mutfaktaki sıcak suyu açıp açık bırakıyordu, ardından banyodaki suyun dalgalanması kesildiği için banyosunu yapıyordu, fakat oluşan su ısrafını düşünürsek pratik bir çözüm değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Orijinalden alıntı: ckrmre

Merhaba arkadaslar; evimde Bosch condense 2000 kombim var kısın cok memnunum lakin yazın kullanım suyu sıcaklığında sıkıntım var. Su en düşük ayarda bile cok sıcak geliyor ve dusta ilistirmak istediğimde bu sefer kullanım debisi azaldığı icin kombi ısıtmayı kesiyor. Bunu tecrübe edinen, bir çözümü olan arkadas var mıdır? Teşekkürler ...

Pratik bir çözümü yok maalesef, daha yeni arkadaşım o kombiyi çöpe atıp Buderus GB072 aldı yerine. Başka bir başlıkta şöyle bir çözüm getiren arkadaş vardı; Mutfaktaki sıcak suyu açıp açık bırakıyordu, ardından banyodaki suyun dalgalanması kesildiği için banyosunu yapıyordu, fakat oluşan su ısrafını düşünürsek pratik bir çözüm değil.

gazi vanadan kisip alev boyunu kucultebilir. belki ise yarar.

• Bosch Classic Hermetik kombiyi tercih ederek aldım, ev tesisatını vs hepsini yaptırdım. Bu kış kombiyi kullanacağız inşallah memnun kalırız.
    Bu arada 8 mt. radyatör mevcut ve hepsini de termostatlı vana taktırdım. Ev müstakil üst kat.
    Yaşam alanı olarak kullanacağımız Salon salomanj kuzey cephede. Aydın İlindeyim.

Kullanan arkadaşlardan veya bilen ustalarımdan Bosch Kombi ile öneri ve kullanma için talimat almak istiyorum..
    Şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EFEBEY09 -- 13 Eylül 2013; 16:24:47 >
  • EFEBEY09 E kullanıcısına yanıt
    Kombiniz hayırlı olsun. Peteklerin hepsine termostatik vana taktırmanız yanlış olmuş, sağlıklı su devirdaim için en azından 1, tercihen 2 peteğe normal vana taktırmanız gerekiyordu.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.