Şimdi Ara

Bosch WAY20560TR mi? Bosch WAY24760TR mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
7.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: franko

quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

gözümden kaçmıs.ama bacalı makıneyı makıne yerıne koymam

@lazpanyol, can kırıkları'na cevap vereyim derken benim nadide makineme hakaret etmişsin.
    Benim kilerde kullanılmayan bir baca deliği vardı. Deliği kullanmak için bacalıyı tercih ettim.
    Hem ucuza geldi, hem de etrafını ısıtmıyor. 3 yıl önce forumlarda öyle bir muhabbet vardı; yoğuşmalı olanlar bulundukları yeri ısıtıyorlar, yazın iyi olmuyor diye. 400 TL.'ye aldım, işim görüldü. Yalnız ara-sıra beyaz çamaşırlarda yanıklar oluyor, yani gri renkte çizikler. Kömürle çizmişsin gibi. Onu çözemedim.

----------------

Bütün arkadaşlara tavsiye ve tecrübe aktarımları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 24760 alacağız artık, o kesinleşti. Media Markt'ta da bakmıştım; oradaki çocuk "Abi bu model evladiyelik" demişti. Ama internetten mi, Darty'den mi ona karar veremedim. Çünkü aradaki fark o kadar fazla ki, 20560 almış gibi ucuza getirmiş kabul edebilirsiniz kendinizi.

Kullananlara bir de şunu sormak istiyorum. Makineye az miktarda çamaşır koyduk diyelim. O zaman kendisi ağırlığı tartıp suyu da ona göre az alıyor mu? Yoksa doluymuş muamelesi mi yapıyor?

MAKINEDE SENSOR VAR NEKADAR CAMASIR OKADAR SU.BU ARADA KUSURA BAKMAYIN BEN TEKNOLOJI ACISINDAN ESKI DIYE KURUTUCUYA LAF SÖYLEDIM

• Tamamdir...
  • quote:

Tamamdir...

PM ATTIM
  • @lazpanyol, PM'i cevapladım.

Benim konuya girenler, 24760 hakkında kullanım bilgisi için @hayal79@'un açtığı sayfaya da bakabilirler:

http://forum.donanimhaber.com/m_69479243/tm.htm
  • @hayal79@ bana özelden attığı bir mesajında şöyle diyor:

"Bugün deterjan gözünün altından az az su kaçırdığını farkettim canım sıkıldı AEG mi alsaydım dedim".

Diğer kullanıcı arkadaşlar bu veya buna benzer bir sıkıntıyla karşılaştılar mı acaba?

1 haftaya kadar makinemi almak üzereyim/üzereydim. Ama şimdi bu haberle benim de canım sıkıldı doğrusu.

AEG alacaksak, Bosch'un bu ürününe muadil olanı hangisidir? Fırçalı motorlu olanı var, inverter olanı var, new jet teknolojisi olan var...

88489FL mi, 87480FL mi, 75280FL mi, 75270FL mi? Hangisi?

Çamaşırı tartan, deterjan ayarı yapan, isteğe göre bol suyla yıkayan, 8 kg.'a kadar yıkayabilen ve sessiz olan modeli almak lazım.
  • Candogan bey Aralık ayında AEG L88489FL ile L75280FL arasındaki farkları şöyle yazmış:

88489'un üstünlükleri:
    -Bağımsız ön yıkama fonksiyonu
    -1400 devirde A sınıfı sıkma (%44 nem payı)
    -Anti alerjik program
    -A++++ enerji sınıfı
    -49dB yıkama, 1400 devirde 73dB sıkma. (75280 51dB yıkama, 1200 devirde 73dB sıkma)
    -0,5kg hassasiyetli yük sensörü ve yüke göre tahmini süre hesaplayıp deterjan önerme
    -Inox ön panel ve gri kapak

Bununla birlikte iki model arasındaki fiyat farkı 500 TL. ! 75280 bize yeter mi acaba diyorum...

Bir de Bosch'un WAY24840 modeli var. Fiyatı 1900'ler civarında. WAY24760 'dan çok bir farkı var mı acaba? Aradaki 200-300 TL.'ye değecek...
  • Merhabalar benim makinenin deterjan gözünün alt kısmında çok az su izi gördüm ve bir kere 70 de yıkamıştım o zaman oldu siye tahmin ediyorum çünkü bir daha olmadı
    Aeg yi beğeniyorum her olumsuzlukta keşke diyorum elimde değil
    Şunu da belirteyim su sızma olayı dışında bir sıkıntı söz konusu değil bir daha olursa servis çağırmayı düşünüyorum zaten
    Size seçiminizde kolaylık dilerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Candogan bey Aralık ayında AEG L88489FL ile L75280FL arasındaki farkları şöyle yazmış:

88489'un üstünlükleri:
    -Bağımsız ön yıkama fonksiyonu
    -1400 devirde A sınıfı sıkma (%44 nem payı)
    -Anti alerjik program
    -A++++ enerji sınıfı
    -49dB yıkama, 1400 devirde 73dB sıkma. (75280 51dB yıkama, 1200 devirde 73dB sıkma)
    -0,5kg hassasiyetli yük sensörü ve yüke göre tahmini süre hesaplayıp deterjan önerme
    -Inox ön panel ve gri kapak

Bununla birlikte iki model arasındaki fiyat farkı 500 TL. ! 75280 bize yeter mi acaba diyorum...

Bir de Bosch'un WAY24840 modeli var. Fiyatı 1900'ler civarında. WAY24760 'dan çok bir farkı var mı acaba? Aradaki 200-300 TL.'ye değecek...

WAY24840 idos modeli eğer sıvı deterjan çok kullanıyorsanız ; ön yıkama , ekstra leke çıkarıcı. Vs fazla kullanmıyorsanız olabilir way 24760 dan tek farkı idos akıllı dozaj sistemi olması (deterjan çekmecesinde yumuşatıcı ve sıvı deterjan tankı var oradan otomatik olarak alır )
    Forumda Yusuf miroğlu incelemesini yapmıştı

• quote:

24840 idos modeli olduğundan otomatik deterjan dozajını belirliyor. siz bir sefer sıvı deterjan ve yumuşatıcı gözlerini dolduruyorsunuz. seçilen progrma yada ayarlara göre makine otomatik deterjan alıyor. 24760 tan farkı bu sadece.

ben olsam 24760 ı seçerdim çünkü sıvı deterjanlar tozlar kadar başarılı değil. idos tada toz kullanabiliyorsunuz ama o zaman idostan ne anladım ben.. sonuçta çamaşırı biz yüklüyoruz deterjan ayarlamakta 30 saniye almaz diye düşünüyorum aradaki fiyat farkını hakedecek durumda değil bana göre. en azından şu an için. ilerde daha güçlü etkili sıvı deterjanlar çıkar idos modelleride daha gelişir o zaman amenna, ama şu an için gereksiz bence

• quote:

Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

quote:

24840 idos modeli olduğundan otomatik deterjan dozajını belirliyor. siz bir sefer sıvı deterjan ve yumuşatıcı gözlerini dolduruyorsunuz. seçilen progrma yada ayarlara göre makine otomatik deterjan alıyor. 24760 tan farkı bu sadece.

ben olsam 24760 ı seçerdim çünkü sıvı deterjanlar tozlar kadar başarılı değil. idos tada toz kullanabiliyorsunuz ama o zaman idostan ne anladım ben.. sonuçta çamaşırı biz yüklüyoruz deterjan ayarlamakta 30 saniye almaz diye düşünüyorum aradaki fiyat farkını hakedecek durumda değil bana göre. en azından şu an için. ilerde daha güçlü etkili sıvı deterjanlar çıkar idos modelleride daha gelişir o zaman amenna, ama şu an için gereksiz bence

Kesinlikle bende aynı şeyi düşünmüştüm çok güzel açıklamışsınız tebrikler

• Cevaplar için sağolun. Ama @hayal79@ un başına gelen, bana pahalıya maloldu.

Şimdi "AEG mi alsam?" diye arayışa girdim. Bosch WAY24760'ı bırakıp AEG L88489FL mi almalı mesela?

Bosch'u internetten alırsak montaj için gelen servis "bayi kodu" istiyormuş. AEG'de de aynı durum sözkonusu mu?

AEG modellerini uygun rakamlara satan enucuzbeyazesyam.com diye bir yer var. Hakkında bilgisi olan var mıdır?

Orada L88489FL: 1765 TL. iken; L75280FL: 1300 TL.

İlkini alırsak, Bosch'tan pahalıya gelecek; ikincisini alırsak aradaki fark cebimize kalacak.

Bir de şunu söylemeden edemeyeceğim;

AEG'nin 88489 modelinin görüntüsünü beğenenler epeyce fazla ise de, nedense ben hiçbir modelini Bosch'un WAY serisi kadar şık bulamadım. Kahverengiye çalan panel, kapak v.s. makinenin beyazlığını boğmuş. Ama tabi en iyi özellikler hangisindeyse rengine tipine bakmadan onu almak lazım.

• quote:

Cevaplar için sağolun. Ama @hayal79@ un başına gelen, bana pahalıya maloldu.

Şimdi "AEG mi alsam?" diye arayışa girdim. Bosch WAY24760'ı bırakıp AEG L88489FL mi almalı mesela?

Bosch'u internetten alırsak montaj için gelen servis "bayi kodu" istiyormuş. AEG'de de aynı durum sözkonusu mu?

AEG modellerini uygun rakamlara satan enucuzbeyazesyam.com diye bir yer var. Hakkında bilgisi olan var mıdır?

Orada L88489FL: 1765 TL. iken; L75280FL: 1300 TL.

İlkini alırsak, Bosch'tan pahalıya gelecek; ikincisini alırsak aradaki fark cebimize kalacak.

Bir de şunu söylemeden edemeyeceğim;

AEG'nin 88489 modelinin görüntüsünü beğenenler epeyce fazla ise de, nedense ben hiçbir modelini Bosch'un WAY serisi kadar şık bulamadım. Kahverengiye çalan panel, kapak v.s. makinenin beyazlığını boğmuş. Ama tabi en iyi özellikler hangisindeyse rengine tipine bakmadan onu almak lazım.

AEG NIN USTUNLUKLERI SU JETI KAZANI 1 LT DAHA GENIS DAHA SESSIZ MOTOR BUHARLI PROGRAM.

AMA BOSCH WAY SERISI BENCE AMA AEG ALACAKSANIZ 88489FL L75280FL İYİ. 7 KG LIKTA SU JETI YOK AMA..

• Cevap için sağolun. 1 lt. bence önemli bir fark sayılmaz. Yarım sürahi suyun kapladığı yer kadar bir şey...

Sizlerden şu konuda bilgi almak isterim; yukarıda adı geçen bütün makinelerde,
    renklilerle beyazları ayrı ayrı koymak gibi bir zorunluluk her zaman geçerli mi?

Makinenin içine konan plastik bir aparat sayesinde karışmanın önlendiği gibi bir şeyler okumuştum vaktiyle.

Bu yeni nesil makinelerde de aynı zorunluluk devam ediyor mu?
  • quote:

Cevap için sağolun. 1 lt. bence önemli bir fark sayılmaz. Yarım sürahi suyun kapladığı yer kadar bir şey...

Sizlerden şu konuda bilgi almak isterim; yukarıda adı geçen bütün makinelerde,
    renklilerle beyazları ayrı ayrı koymak gibi bir zorunluluk her zaman geçerli mi?

Makinenin içine konan plastik bir aparat sayesinde karışmanın önlendiği gibi bir şeyler okumuştum vaktiyle.

Bu yeni nesil makinelerde de aynı zorunluluk devam ediyor mu?

O APARAT YALAN RENKLI BEYAZ AYRILMALI HER MAKINEDE SİZİN HİÇ KULLANMIŞLIGINIZ YOK GALIBA.BOSCH WAY ALIN DERIM

• Ben bugüne kadar hep elle çamaşır yıkadım, arap sabunuyla. İlk kez makine alacağımdan bu kadar ayrıntı soruyorum kusuruma bakmayın.

Şöyle bir haber görmüştüm epey zaman önce. Biraz yanlış hatırlamışım. Plastik aparat değil de mendilmiş o bahsettiğim:

http://www.takvim.com.tr/Teknoloji/2009/11/07/renkliler_ve_beyazlar_bir_arada_yikanabiliyor

Şunlar da videosu:

http://www.youtube.com/watch?v=Km_8IAqhCiU

http://www.dailymotion.com/video/xq8cpd_dr-beckmann-renk-koruyucu-mendyl_lifestyle#.UR0yWR03Y0h

Bu arada neden hep büyük harfle yazarak nâra atıyorsun anlamadım...

Gevşemiş gördüm seni, hayırdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franko -- 14 Şubat 2013; 20:53:00 >

• quote:

Ben bugüne kadar hep elle çamaşır yıkadım, arap sabunuyla. İlk kez makine alacağımdan bu kadar ayrıntı soruyorum kusuruma bakmayın.

Şöyle bir haber görmüştüm epey zaman önce. Biraz yanlış hatırlamışım. Aparat değil de mendilmiş o bahsettiğim:

http://www.takvim.com.tr/Teknoloji/2009/11/07/renkliler_ve_beyazlar_bir_arada_yikanabiliyor

Bu arada sen LAZ olduğun için mi hep büyük harfle yazıyor ve bağırıyorsun?

LAZ DEGIL TRABZON`LU YANI KARADENIZLILIYIM LAKABIM SADECE :) KLAVYENIN CAPS LOCK TUSUNDA SORUN VAR BAZEN TAKKILIYOR SIMDI OLD. GIBI.KIZMIYORUM SADECE SORUYORUM:) O MENDILLER YALAN

• Biraz ağır oldu cümlelerim diye mesajı değiştirdim az önce. O sırada sen yeni mesaj atmışsın. Neyse önemli değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: @hayal79@

Merhabalar benim makinenin deterjan gözünün alt kısmında çok az su izi gördüm ve bir kere 70 de yıkamıştım o zaman oldu siye tahmin ediyorum çünkü bir daha olmadı
    Şunu da belirteyim su sızma olayı dışında bir sıkıntı söz konusu değil bir daha olursa servis çağırmayı düşünüyorum zaten

70 80 90 DERECELIK PROGRAMLARDAKI BUHARDANDIR, YOGUSMA OLMUSTUR PAS YAPMAZ.AMA KESKE ÜRETICILER DETERJAN KUTUSUNUN BORUSUNUN BİTTIGI YERE ÇEK VALF KOYSALARMIS SU SESI VE BUHAR GELMEZDİ.

• quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

quote:

Orijinalden alıntı: @hayal79@

Merhabalar benim makinenin deterjan gözünün alt kısmında çok az su izi gördüm ve bir kere 70 de yıkamıştım o zaman oldu siye tahmin ediyorum çünkü bir daha olmadı

70 80 90 DERECELIK PROGRAMLARDAKI BUHARDANDIR, YOGUSMA OLMUSTUR PAS YAPMAZ.AMA KESKE ÜRETICILER DETERJAN KUTUSUNUN BORUSUNUN BİTTIGI YERE ÇEK VALF KOYSALARMIS SU SESI VE BUHAR GELMEZDİ.

Olabilir ama şöyle bir durum oldu
    Bugün ön yıkamaya su alırken ç suyu koydum suyu almaya devam ederken alttan sızdırdı servisi çağırdım yarın gelecekler
    Ben de hata yapmış olabilir miyim ç suyu taşırma yapmış olabilir mi ?

• Servis geldi bizim suyu tazyikli buldu ve ayarladı makineyi çalıştırdım yıkanıyor şuanda problem yok

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.