Şimdi Ara

Bosch WAY20560TR mi? Bosch WAY24760TR mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
7.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: franko

Biraz ağır oldu cümlelerim diye mesajı değiştirdim az önce. O sırada sen yeni mesaj atmışsın. Neyse önemli değil...

NE DEMEK İSTİYORSUN GEVŞEMİŞ FİLAN
  • @hayal79@ makinende bir arıza olmadığına sevindim.

Bizim sular da çok tazyikli. Servis nasıl bir yöntem uyguladı?

Makineye bağlanan hortumun çeşmesini mi kıstı?

Bilgimiz olsun...
  • quote:

@hayal79@ makinende bir arıza olmadığına sevindim.

Bizim sular da çok tazyikli. Servis nasıl bir yöntem uyguladı?

Makineye bağlanan hortumun çeşmesini mi kıstı?

Bilgimiz olsun...

Sanırım musluğu kıstı
    yanlarında bekleyemedim benim kız rahat durmadı da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ufak bir operasyon sayesinde makinenize yeniden ısınmış olmalısınız...

Bu arada ben tekrar Bosch WAY24760TR'de karar kıldım.

AEG tipten kaybetti...
  • way24760tr'yi 1 ay önce 4 ay taksit ertelemeli 10 taksitle yetkili Bosch bayisinden 1800'e aldım. Henüz tüm programlarını deneme şansım olmadı ancak genel olarak memnunum makineden. Deterjan kokusu yayması vs gibi bir sorunla karşılaşmadım. Oldukça sessiz bir makine. i-dos düşünmüyor iseniz alabileceğiniz en iyi makinelerden birisi.
    edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecar limon -- 18 Şubat 2013; 15:54:55 >
  • @ecar limon, değerlendirmeniz için teşekkür ederim.

Şimdi Bosch bayilerinde 2100'den aşağı değil malesef. Biz de mecburen internetten alacağız.

Gece yarısı çamaşır yıkama mecburiyeti olduğunda, makinenin sessizliği ne durumda? Uyuyanları rahatsız edecek kadar ses geliyor mu makineden?
  • quote:

@ecar limon, değerlendirmeniz için teşekkür ederim.

Şimdi Bosch bayilerinde 2100'den aşağı değil malesef. Biz de mecburen internetten alacağız.

Gece yarısı çamaşır yıkama mecburiyeti olduğunda, makinenin sessizliği ne durumda? Uyuyanları rahatsız edecek kadar ses geliyor mu makineden?

Bizim banyo yatak odasının yanında makine en uzun programdayken bile uyuyan kızımı rahatsız edip uyandırmıyor
    Fakat gece ortam çok sessiz olduğundan evde uyuyanlar sesi duyarlar komşular ise asla rahatsız olmaz

• Komşuları rahatsız etmemek en önemli mevzu. Anlaşılan epey sessiz...
  • quote:

Komşuları rahatsız etmemek en önemli mevzu. Anlaşılan epey sessiz...

Aslında ses algısı biraz göreceli bana yüksek gelen ses başkasına normal gelebilir yada tam tersi olabilir
    Ama şunu söylemeliyim ki ses seviyesi katologda verilen değerler arasında sıkmada 1200 devirde bile 71 Db yıkama 51 db civarı ölmüştüm su alma ve boşaltma tüm makinelerin kronik ses sorunu zaten
    Sıkma işlemlerinin videolarını lazpanyol bir başlık altında toplamış incelemenizi öneririm

• quote:

Komşuları rahatsız etmemek en önemli mevzu. Anlaşılan epey sessiz...

Zaten makinadaki motor eco silence motor olduğu için makinadan motor sesi gelmiyor. Gelen ses sadece tambur dönerken çamaşırlar altüst olduğu için çamaşırların sesi. Sıkması da aynı şekilde çok sessiz. Kesinlikle gece çalıştırmada sorun yaşamazsınız.
    Size tavsiyem internetten almadan önce birkaç Bosch bayisine gidin kampanya vs olabiliyor. Kişisel pazarlık da yaparsanız benim aldığım gibi internet fiyatından daha uygun fiyatlara da alabilirsiniz. Bir kaç bayiye sorup şansınızı deneyin derim.
  • Ve nihayet...

WAY24760'ı Türkiye'de en uygun fiyata satan 2-3 siteden biri olan alisverisyap.com'dan aldığım makinem bugün geldi, kurulum yapıldı. Allah'a şükür Aras kargoda herhangi bir darbeye-marbeye maruz kalmadan geldi. Alt-üst köşelere köpük koymuşlar fabrikada, geri kalan her yerini naylona sarmışlar. Herşey ortada, görünür vaziyette geliyor. Dışında koli/mukavva yok. Daha sağlam bir ambalaj beklerdim Bosch'dan. Makine güzel, tavsiye ederim. Yalnız içinde gelen musluk bağlantı hortumu çok kısa. Bataryaya 20-30 cm. kala yetişmedi. Bu yüzden servise 40 TL.lik ek hortum parası bayılmak zorunda kaldım. Bunu özellikle hortum satmak için yaptıklarını düşünüyorum ve çok ayıplıyorum. Gelen hortum da Bosch üretimi, ve makinenin içinden çıkan hortumun iki kat uzunluğunda! 1 ay önce fiyatı 55 TL. imiş, bu fiyata yeni inmiş! (Teşekkürler)

24760'ı aşağıdaki linkten satın aldım, 24 saat içinde İstanbul'dan geldi, site güvenilir, tavsiye ederim:

http://www.alisverisyap.com/urunler/bosch-way24760tr-home-professional-otomatik-camasir-makinesi/24799/?ref=akakce&v=1.87.2

• quote:

Ve nihayet...

WAY24760'ı Türkiye'de en uygun fiyata satan 2-3 siteden biri olan alisverisyap.com'dan aldığım makinem bugün geldi, kurulum yapıldı. Allah'a şükür Aras kargoda herhangi bir darbeye-marbeye maruz kalmadan geldi. Alt-üst köşelere köpük koymuşlar fabrikada, geri kalan her yerini naylona sarmışlar. Herşey ortada, görünür vaziyette geliyor. Dışında koli/mukavva yok. Daha sağlam bir ambalaj beklerdim Bosch'dan. Makine güzel, tavsiye ederim. Yalnız içinde gelen musluk bağlantı hortumu çok kısa. Bataryaya 20-30 cm. kala yetişmedi. Bu yüzden servise 40 TL.lik ek hortum parası bayılmak zorunda kaldım. Bunu özellikle hortum satmak için yaptıklarını düşünüyorum ve çok ayıplıyorum. Gelen hortum da Bosch üretimi, ve makinenin içinden çıkan hortumun iki kat uzunluğunda! 1 ay önce fiyatı 55 TL. imiş, bu fiyata yeni inmiş! (Teşekkürler)

24760'ı aşağıdaki linkten satın aldım, 24 saat içinde İstanbul'dan geldi, site güvenilir, tavsiye ederim:

http://www.alisverisyap.com/urunler/bosch-way24760tr-home-professional-otomatik-camasir-makinesi/24799/?ref=akakce&v=1.87.2

Makineniz hayırlı olsun iyi günlerde kullanın

• quote:

Ve nihayet...

hadı hayırlı olsun.Dısı köpuk naylonludur.mukavva kutu lg lerde var

• quote:

@ecar limon, değerlendirmeniz için teşekkür ederim.

Merak ediyorum Bosch bayileri arasinda fiyat farki oluyor mu? Hepsini tek tek gezmek mantikli mi ? Yoksa hepsinde fiyat ayni mi? Internetten aldigimizda garanti kurulum sirasinda herhangi bir sikinti oluyor mu?

• Bu arada, bu makineyi almam konusunda önerilerde bulunan, deneyimlerini anlatan ve sorularımı yanıtlayan size (ve herkese) teşekkür ediyorum.

Servis çalışanı makineyi görür görmez "çok iyi bir model almışsın abi" dedi.

Hesap ettim; internetten alınca, bayi fiyatlarıyla kıyaslarsak, 400 TL. cebimde kalmış...

İnternetten alınca garanti ve kurulum işlerinde hiçbir fark olmuyor. O konuya da bu vesileyle açıklık getireyim.

Daha önce DH forumlarında bir sürü yazı görmüştüm; internetten alınınca gelen servis "bayi kodu" soruyormuş, sıkıntı oluyormuş diye. Kesinlikle öyle bir şey yok! Üç gün önce 4446333 no'lu telefondan bu konuyu Bosch servis merkezine sordum; "hayır, sadece faturanın olması yeterli" dediler. (Sonra, kargonun geliş saatine yakın bir saatte kurulum elemanı göndermeleri için randevu istedim, telefonumu alarak kayda girdiler).

Eve gelen servis elemanı faturayı istemedi bile. Nedenini sordum. Makinenin üzerine yapıştırılmış olan kağıtlarda yazan üretim kodunu yanında getirdiği netbook'a girip yeni cihaz olduğunu anladığından buna gerek duymadığını söyledi. Bosch'un servis sayfasına benim cihazı internet üzerinden kayıt etti; bayi kodu yazan yere "internetten alındı" diye yazdığını söyledi.

Ben o gelmeden makinenin üzerindeki ambalajı çıkarmış, her tarafını silmiştim. Bu da sorun olmadı. Hatta kendisine şöyle bir soru sordum:

"Olmaz ya, diyelim ki sizin gelmeniz Pazartesi'ye kaldı ve çamaşır birikti diye ben sizi beklemeden 2-3 kez çamaşır yıkadım. Faturayı da kaybettim diyelim. Ne olacak?".

"Hiçbir şey olmaz. Ben üzerindeki koddan her şeyi anlarım" dedi. Makinenin geçtiğimiz Ocak ayında Almanya'daki fabrikadan çıktığını söyledi. Sadece, yanlış hatırlamıyorsam, "Geçen yılın üretimi olsaydı o zaman faturayı isterdim sizden" dedi.

Durum bundan ibaret. Yalnız internetten almanın tek bir mahzuru var. O da makinenin kargo ile gelmesi. Yolda başına ne gelir bilinmez. Kargo görevlisi daireye çıkarmıyor, apartman kapısında bırakıyor. Ben onun yanında aceleyle bütün ambalajı yırtıp indirdim. Sağını solunu hızlıca kontrol ettim. Görünmeyecek bir yerinde boya üzerinde bir-iki küçük çizik vardı. Başka bir şey yoktu. İmzayı atıp teslim aldım.

Peki 16 yıllık Frigidaire makinemi evden nasıl indirdim ve bunu nasıl yukarıya çıkardım dersiniz?

İkinci el eşyalar satan spotçu'nun birini aradım. İki ikişi geldiler, yeniyi evin banyosuna çıkarıp eskisini indirip götürdüler. Para istemedim. Çünkü makinenin o haliyle değeri 40-50 TL. imiş. (Hurdacı esnafını telefonla arayıp sordum). Gelen spotçu da tanıdık biriydi; "16 yıllık makineyi satamayız, her tarafı dökülmüş zaten, hurdacıya vereceğiz" dediler. Benzin parasını düşseler, 40 TL. kazanmış oldular. Ben iki kişi bulup yardıma çağırsam zaten o kadar para kaybedecektim. Bu işi de böylece halletmiş oldum.

Eski makineyi yerinden çıkarmak için (sadece çıkarmak, aşağı indirmek değil) Bosch merkez servisi aranıyormuş, oradan sadece bu iş için başka bir eleman geliyormuş ve 25 TL. alıyormuş. Ben eskisini kendim söktüm. Söktüm derken; musluk bağlantı hortumu ile su tahliye hortumunu yerinden çıkardım; o kadar...

• quote:

Orijinalden alıntı: @hayal79@

quote:

Ve nihayet...

Makineniz hayırlı olsun iyi günlerde kullanın

sitede yazan fiyatamı aldınız ürünü bende almayı düşünüyorum

• Makine için kireç önleyici bir tozdan bahsetti servis elemanı. Her 6 ayda bir 1 kez kullanılıyormuş. 3 paket bir arada 75 TL. imiş. Elektronik makine, hassas makine, mutlaka lazım falan, filan... Satmak istedi almadım. Nedir işin iç yüzü, bilen var mı?

Ben önceki makinemde 16 yıl boyunca Calgon benzeri hiçbir şey kullanmadım. Ve daha birkaç ay önce rezistans ısıtmamaya başladı. Bu kiraç önleyici v.s. tozları para tuzağı olarak görüyorum. DH forumlarında bu konuda birçok şey yazılıp çizildi. Ama yine de sorayım; kullanmak gerekir mi? Başka alternatifi var mı? Alınacaksa illa Bosch servisinden mi alınması gerekiyor?
  • quote:

Makine için kireç önleyici bir tozdan bahsetti servis elemanı. Her 6 ayda bir 1 kez kullanılıyormuş. 3 paket bir arada 75 TL. imiş. Elektronik makine, hassas makine, mutlaka lazım falan, filan... Satmak istedi almadım. Nedir işin iç yüzü, bilen var mı?

Ben önceki makinemde 16 yıl boyunca Calgon benzeri hiçbir şey kullanmadım. Ve daha birkaç ay önce rezistans ısıtmamaya başladı. Bu kiraç önleyici v.s. tozları para tuzağı olarak görüyorum. DH forumlarında bu konuda birçok şey yazılıp çizildi. Ama yine de sorayım; kullanmak gerekir mi? Başka alternatifi var mı? Alınacaksa illa Bosch servisinden mi alınması gerekiyor?

6ayda 1 boş 90 derecede 1 caybardagı calgon veya lımon tuzuyla temızlemekle aynı.boş yere 75tl vermeyın.

• quote:

Makine için kireç önleyici bir tozdan bahsetti servis elemanı. Her 6 ayda bir 1 kez kullanılıyormuş. 3 paket bir arada 75 TL. imiş. Elektronik makine, hassas makine, mutlaka lazım falan, filan... Satmak istedi almadım. Nedir işin iç yüzü, bilen var mı?

Hiç gerek yok bence Anadolu yakasında oturuyorsanız özellikle.

Ben bugüne kadar hiçbir makineme kazan temizleme programı uygulamadım. Hiçbir zaman da kazan veya lastiklerin pislendiğini hatırlamam.

9 yıllık Siemens çamaşır makinemizin rezistansını tel dolandığı için sökmüştüm, sadece hafif una bulanmış gibiydi, kazan tertemizdi.

Makineniz temiz kalsın istiyorsanız sürekli olarak 30-40'C programları kullanmayın, arada beyazları 60'C ye atın. En önemlisi de programdan sonra mutlaka hem deterjan gözünü, hem de kapağı gece boyunca açık bırakarak havalandırın. Kuru bir ortamda zaten bakteri üreyemez.

Kirece karşı da limon tuzu etkilidir.

• @lazpanyol, @candogan62, önerileriniz için teşekkürler...

Bir soru:

Sırf önündeki metal BOSCH logosu ve i-DOS (akıllı dozaj sistemi) için 250 TL. daha verilip WAY24840 alınır mı?

Edit: Media Markt'ta WAY24840'a rastladım. Metal sandığım logo, metal görünümlü parlak plastiktenmiş. Öyle olunca da, ön panel görüntüsünü basitleştirmiş. Üstelik ön paneli gri renge boyamaları da güzel bir görüntü oluşturmamış. Makineye hakim olan beyaz renk bütünlüğü bozulmuş. Kısacası, bence değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franko -- 28 Eylül 2013; 18:44:31 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.