Şimdi Ara

Bosch WAY24840TR ( Yeni İ-Dos Serisi ) Çamaşır Makinesi İncelemesi ! ( SS & VİDEO ) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
691
Cevap
13
Favori
68.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: @hayal79@

quote:

Orijinalden alıntı: mıragen

Çamaşır makinası kapalıyken de denedim bugün.Çamaşırları koydum daha sonra açma kapama düğmesine bastım. MAkinanın kapağı kapalıyken zaten çamaşır miktarı çubuğu çıkmıyor. O yüzden kapağı açtım ama yine de benim çamaşır miktarımı göstermedi..

Makinenin açma kapama düğmesi (şu yuvarlak olan hani ) açın , programı seçin çamaşırı koyun miktarı ölçer o zaman

Kitapçıkdada belirtiyor önce makinayı açın programı seçip çamaşır yuklemesını ondan sonra yapın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızım_Aleynam

Merhabalar, forumunuzu birazcık okudum...

bu aralar bende makina almayı düşünüyorum, makinanız hakkında verdiğiniz bilgilerle bu makina beni cezbetti...bu bahsettiğiniz ı dos özelliği nedir.

Biz 4 kişilik bir aileyiz haftada 4 makina çamaşır yıkıyorum. Artık makinam temiz yıkamıyor ve soğuk su girişinden su akıtıyor. battaniye yorgan yıkayabileceğim, kısa programlarıda olan bir makina almak istiyorum. öneride bulunursanız sevinirim.

biraz önce makinanın fiyatına baktımda 2400 küsür. biraz fazla...benim için çamaşırı temiz yıkasın, kısa süreli programı olsun, enerji tasarrufu olsun, hassas çamaşırlar için programı olsun yeter....

şimdi sizin makinanızı bu kadar yüksek fiyatlı kılan özellikleri neler acaba, bu özelliklerin içerisinde olmazsa olmazlar varmı.

alırken şüphede kaldım kullanmam bu idosu falan diyordum ama şu an vazgeçemiyorum :)

• Ben biraz bu makineden sıkıntılıyım. Beyazları her yıkadığımda (bir arkadaş domates lekesini seç demişti) bu şekilde yıkarken makine birdenbire duruyor.
    Daha önce de oldu servis çağırmıştım. Tekrar açıyorum başlıyor birkaç dakika yada 5-10 dk sonra yine kapanıyor. Bu şekilde 5-10 denemeden sonra bakıyorum makine çalışıyor ve nihayet bitiriyor. Saatlerimi makine başında harcıyorum. KAç para verdim ben sıkıntı çekmeyeyim diye ama maalesef bir türlü rahat edemedim. Beyazlar menüsündeyken denedim daha fazla seçeneğine de gitmiyor yani daha fazlanın ışığı kesinlikle yanmıyor.Düğme dönse bile beyazların kırmızı ışığı aktif. Bu şekilde olaylar yaşayan varmı yoksa bana mı denk geldi böyle bir makine:((
  • Ben hiç domates lekesinde kullanmadım ama farklı bir program seçmistim yorgan yıkamak için 10 dk civarı makina durmuştu sonra tekrar başlamıştı,sizde ki problemmi yoksa leke seçimi ile ilgili bekleme durumumu o nu bilemiyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben biraz bu makineden sıkıntılıyım. Beyazları her yıkadığımda (bir arkadaş domates lekesini seç demişti) bu şekilde yıkarken makine birdenbire duruyor.
    Daha önce de oldu servis çağırmıştım. Tekrar açıyorum başlıyor birkaç dakika yada 5-10 dk sonra yine kapanıyor. Bu şekilde 5-10 denemeden sonra bakıyorum makine çalışıyor ve nihayet bitiriyor. Saatlerimi makine başında harcıyorum. KAç para verdim ben sıkıntı çekmeyeyim diye ama maalesef bir türlü rahat edemedim. Beyazlar menüsündeyken denedim daha fazla seçeneğine de gitmiyor yani daha fazlanın ışığı kesinlikle yanmıyor.Düğme dönse bile beyazların kırmızı ışığı aktif. Bu şekilde olaylar yaşayan varmı yoksa bana mı denk geldi böyle bir makine:((

Makinede yazılımsal hata var gibi sanki. Normal bir durum değil.

• quote:

Ben biraz bu makineden sıkıntılıyım. Beyazları her yıkadığımda (bir arkadaş domates lekesini seç demişti) bu şekilde yıkarken makine birdenbire duruyor.

Serap hanım merhaba ;

Size domates lekesini seçmenizi tavsiye eden bendim çünkü yıkama süresi uzuyor ve beyazlar daha temiz oluyor kar gibi bembeyaz oluyor.

Makine birden bire duruyor demişsiniz ben her zaman domates lekesinde beyazları yıkıyorum hatta bugün yine yıkadım öyle durma falan gibi bir problem yok makineyi başlatıyorum ve sonuna kadar devam edip bitiyor. Duruyor derken neyi kastediyorsunuz makine tamamen tüm ışıklar sönüp kapanıyormu ekran falan kapanıyormu bu konuyu biraz açarmısınız yoksa sadece makinenin tamburu dönmeyimi bırakıyor? Bu durma sırasında bir hata kodu çıkıyormu (E79, E81 gibi) ve cihazı açıp kapatın tekrar ederse servisi arayın gibi bir bir uyarı ekranda çıkıyormu bu durma konusunu biraz açarsanız detaylı anlatırsanız daha iyi yardımcı olabilirim. 5-10 denemeden sonra çamaşırlar bitiyor demişsiniz eğer kendi kendine kapanıyor sizde her seferinde tekrar başlatıp 10 defa açarak çamaşırları anca yıkatabiliyorsanız çok açık şekilde yazılımsal hata var kart arızası bu ve eğer makineyi aldığınız zamandan beri bu sorun varsa Bosch çağrı merkezine telefon edip derdinizi anlatırsanız makinenizin birebir değişimi yapılır içiniz rahat olsun.

Birde Beyazlar menüsündeyken denedim daha fazla seçeneğine gitmiyor demişsiniz. Eğer Beyazlar/Renkliler programında çamaşırlarınızı yıkatmaya başlattıysanız yani programı başlattıysanız daha fazla seçeneğine gitmez ortadaki tekerlek döner ama ışık sabit Beyazlar/Renkliler seçeneğinde kalır. Eğer daha fazla seçeneğine ulaşmak istiyorsanız makineyi orta tekerlekten açtıktan sonra hiç bir programı başlatıp çamaşır yıkamaya başlamadan orta tekerleği çevirip daha fazla seçeneğine ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Beyazlar/Renkliler programı çalışıyor iken neden daha fazla seçeneğine ulaşmak istiyorsunuz onu anlamadım. Çünkü daha fazla seçeneğinde durulama, sıkma , hassas sıkma, su boşaltma , havlu , kuş tüyü gibi ayrı programlar var. Beyazlar/Renkliler programında ek seçenek eklemek istiyorsanız Menü tuşu altından Sense Plus( su seviyesi artırma), ek durulama (3 durulamaya kadar) , kolay ütüleme , sessiz yıkama leke seçimi ve bunun gibi başka seçeneklere ulaşabilirsiniz Beyazlar/Renkliler programına ek opsiyon ekleyebilirsiniz.

@mıragen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 29 Nisan 2013; 19:56:01 >

• Merhaba teşekkür ederim cevabınız için. Öncelikle makine daha önce de aynı hatayı vermişti. Servisi çağırdığımda servis beyazlar menüsündeyken daha fazlaya getirin. Programı iptal edin demiş.O yüzden daha fazla seçeneğine gitmeye çalışıyorum.

Problemi biraz daha açın demişsiniz. Ben programı başlattıktan mesela 1-2 dakika sonra makinanın yanına bir gidiyorum bakıyorum kapnmış.Yani tamamen kapanıyor. Işıkları vs. Makina en başta nasıl kapalı olursa o şekilde kapanıyor. Çok zaman başında bekledim.Bir hata kodu verir ya da ekranda bir şey yazar diye. Ama hiçbir şey yazmadan hemen kapanıyor. Yuvarlak düğmenin ortasına bastığımda çalışıyor ama en baştan başlıyor. Şimdiye kadar 1 saat yıkadıysa kapanıyor.Ben düğmeye bastığımda tekrar 3 saat 20 dakikadan başlıyor mesela. Ben saatlerce makinanın başında bekleyip kapandığında açıyorum. Bazen gece çalıştırıyorum sabah bakıyorum ki kapanmış tekrar tekrar çalıştırıyorum. Bıktım artık gerçekten. Dediğiniz gibi yazılım hatası varsa umarım en kısa zamanda hallederiz.

• Aynı modeli kullandığım için ilk yazınızda leke veya program seçiminden kaynaklı anlik durma diye düşünmüştüm ama açıklayınca cihazın kendini tamamen kapattığını belirtmişsinizki bu normal diğil belli ,arkadaşın belirttiği gibi yazılımsal bir sorun oldugu belli servis çağırın bakılsın yapıcaz edicez derler ise sakın makinaya elletmeyin sorun tutanağını alın ve birebir değişim taleb edin eyer 2 yılı geçmedi ise iki yıl içinde gizli kusur hakkından tamir ettirmeden değişim hakkınızı kullanın.

• quote:

Merhaba teşekkür ederim cevabınız için. Öncelikle makine daha önce de aynı hatayı vermişti. Servisi çağırdığımda servis beyazlar menüsündeyken daha fazlaya getirin. Programı iptal edin demiş.O yüzden daha fazla seçeneğine gitmeye çalışıyorum.

Problemi biraz daha açın demişsiniz. Ben programı başlattıktan mesela 1-2 dakika sonra makinanın yanına bir gidiyorum bakıyorum kapnmış.Yani tamamen kapanıyor. Işıkları vs. Makina en başta nasıl kapalı olursa o şekilde kapanıyor. Çok zaman başında bekledim.Bir hata kodu verir ya da ekranda bir şey yazar diye. Ama hiçbir şey yazmadan hemen kapanıyor. Yuvarlak düğmenin ortasına bastığımda çalışıyor ama en baştan başlıyor. Şimdiye kadar 1 saat yıkadıysa kapanıyor.Ben düğmeye bastığımda tekrar 3 saat 20 dakikadan başlıyor mesela. Ben saatlerce makinanın başında bekleyip kapandığında açıyorum. Bazen gece çalıştırıyorum sabah bakıyorum ki kapanmış tekrar tekrar çalıştırıyorum. Bıktım artık gerçekten. Dediğiniz gibi yazılım hatası varsa umarım en kısa zamanda hallederiz.

Makine alındığı günden beri böyle sanırım bir an önce Bosch çağrı merkezini arayıp derdinizi anlatın ve kesinlikle onarım kabul etmeyin birebir değişim istiyorum deyin kesin yardımcı olurlar içiniz rahat olsun. Birde bulunduğunuz yerde fabrika merkez servis varmı bilmiyorum ama Bosch çağrı merkezini arayınca sorup fabrika merkez servisten teknisyen isteyin gelen teknisyenede derdinizi anlatın ve kesinlikle onarım kabul etmeyeceğinizi cihazın alındığı günden beri böyle olduğunu birebir değişim talep ettiğinizi söyleyin kısa sürede Bosch çağrı merkezi size dönüş yapar ve değişim işlemi onaylanır.

Geçmiş olsun gerçekten üzüldüm inşallah en kısa sürede değişim yapılır makineniz.

@mıragen

• Dediğiniz gibi yaparım ama değişimlik bir arızası yok derlerse ne yapacağım?
  • quote:

Dediğiniz gibi yaparım ama değişimlik bir arızası yok derlerse ne yapacağım?

yazılım atılır veya kart degısır
  • Ama bunların istemeyip değişim talep etme hakkım var değilmi?
  • Tam dediğiniz fgibi kart arızasıymış.Değişim talep ettim. Yarın cevap gelecek.
  • Felice Forte arkadaşım yardımcı olurlar için rahat olsun dedin ama Bosch değiştirmeye yanaşmıyor. Sebebi ise ancak 1 ay içinde değişim olurmuş.Benim makinem 3 aylık olduğu için değişim değil tamir olabilirmiş.Böyle saçmalık olur mu ya?
    Bosch marka alacak arkadaşlar size sesleniyorum. Bosch tüketicisine böyle sahip çıkmıyor işte. Tüketiciye tavrı böyle bu markanın.Müşteri memnuniyetinden haberleri bile yok. Bana ne tavsiye edersiniz.
  • quote:

Felice Forte arkadaşım yardımcı olurlar için rahat olsun dedin ama Bosch değiştirmeye yanaşmıyor. Sebebi ise ancak 1 ay içinde değişim olurmuş.Benim makinem 3 aylık olduğu için değişim değil tamir olabilirmiş.Böyle saçmalık olur mu ya?
    Bosch marka alacak arkadaşlar size sesleniyorum. Bosch tüketicisine böyle sahip çıkmıyor işte. Tüketiciye tavrı böyle bu markanın.Müşteri memnuniyetinden haberleri bile yok. Bana ne tavsiye edersiniz.

evet aynı durum amcamın bosch marka makınesındede oldu. Yan duvarın komple göcuk oldugunu ben gıttıgımde fark etmıstım ama kurulalı 4 ay olmustu onlar anlamamıslardı .servıs yazdırdık geldıler kasa degısımı yaptılar.makıneyı nekadar ısrar ettıysek degısmedıler.arcelık bu konuda cok ıyı 8 senelık hatalı dolaplarını topluyor 1200 e sayıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

quote:

Felice Forte arkadaşım yardımcı olurlar için rahat olsun dedin ama Bosch değiştirmeye yanaşmıyor. Sebebi ise ancak 1 ay içinde değişim olurmuş.Benim makinem 3 aylık olduğu için değişim değil tamir olabilirmiş.Böyle saçmalık olur mu ya?

evet aynı durum amcamın bosch marka makınesındede oldu. Yan duvarın komple göcuk oldugunu ben gıttıgımde fark etmıstım ama kurulalı 4 ay olmustu onlar anlamamıslardı .servıs yazdırdık geldıler kasa degısımı yaptılar.makıneyı nekadar ısrar ettıysek degısmedıler.arcelık bu konuda cok ıyı 8 senelık hatalı dolaplarını topluyor 1200 e sayıyor.

İyi de ikisi farklı durum. Zaten Bosch un sözleşmesinde 1ay icinde değişim hakkı olduğu yazar. Bence davranışı normal ama eğerde kalkıp tamir için ücret isterse o zaman tamam derdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: @CAN@

quote:

quote:

İyi de ikisi farklı durum. Zaten Bosch un sözleşmesinde 1ay icinde değişim hakkı olduğu yazar. Bence davranışı normal ama eğerde kalkıp tamir için ücret isterse o zaman tamam derdim.

3 4 aylık urunlere tornavıda degınce gene ıkısıde aynı kapıya cıkmıyormu.o kadar para verıp 3 ay sonra arıza yada uretım hatasından kaynaklanan olay oluca ve parca dgısımı yapılınca ınsanın ıcıne oturur. Helekı elektronık kart en onemlı parca.kasa kapak gıbı pasıf parcalardan degıl.

• quote:

İki yıl içinde sorun çıkar ise gizli kusur hakkından dolayı 1. Tamir 2. Birebir değişim 3.para iadesi hakkınız var ve yasada mevcut ,ilk olarak hangisini kullanırsanız o hakkı kabul edersiniz,sakın tamir istemeyin yoksa diğer hakkınız yanar, ya para adesinde israr edin yok derlerse bire bir değişimi kesinlikle kabul ettirin,cart curt demelerine bakmayın,ben iki yıllık makinayı iade edip kullandığız modeli fark karşılı aldım.
    Netten gizli kusuru araştırın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: @CAN@

quote:

quote:

3 4 aylık urunlere tornavıda degınce gene ıkısıde aynı kapıya cıkmıyormu.o kadar para verıp 3 ay sonra arıza yada uretım hatasından kaynaklanan olay oluca ve parca dgısımı yapılınca ınsanın ıcıne oturur. Helekı elektronık kart en onemlı parca.kasa kapak gıbı pasıf parcalardan degıl.

Tabiikide insanın icine oturur ama arıza fark edildiği zaman hemen bildirilmeli. İlk alındığından beri böyle yapıyorsa zaten sorunludur ve servis denetiminde rapor ile değiştirilir fabrika kaynaklı ise 1 ay icinde. Yoksa durum bu vaziyete gelir iste.

• bugun yegenımle bosch a gıttım makıne alacaktı ona home prof. I dos aldırdım makıne yarın gelecek. 2200 e bıraktı 10 ay taksıtle.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.