Şimdi Ara

Bosch WAY24840TR ( Yeni İ-Dos Serisi ) Çamaşır Makinesi İncelemesi ! ( SS & VİDEO ) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
691
Cevap
13
Favori
68.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: drant

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Umarım herkes gönlüne göre cihaz alır ve uzun yıllar problemsiz kullanır.

Yıllık izin nedeniyle biraz gecikmeli oldu ama yine de bilgilendirmek istedim.

Rinsonun küçük boy sıvı deterjanını almıştım, daha önceden kalan Yumoş var yumuşatıcı olarak.
    Şimdilik bu ikiliyle kötü koku problemi yaşamadım. Temizlik olarak çok başarılı, ekstra leke programını kullanma ihtiyacı olmadı henüz.
    Ama eskiden annelerimizin yıkayıp balkona astıkları ve temiz çamaşır kokusunun sokağın başından duyulduğu bir mis koku durumunu yakalayamadım henüz :))
    Gerçi kurutucu kokuyu oldukça azaltıyor bunun da etkisi vardır muhtemelen.

Mevcut toz, sıvı deterjanları ve yumuşatıcıları bitirdikten sonra küçük boy ambalajlarla farklı markaları alıp çeşitli denemeler yapacağım.
    Kendime göre en uygun kombinasyonu tekrar paylaşırım.

Bu arada ilk çalıştırmalarda ben de sık sık köpük tespit edildi uyarısıyla karşılaşmıştım toz kullanıyorken.
    Artık daha önceden nasıl alıştıysak, bu çamaşırı bu deterjan yıkamaz deyip dolduruyormuşuz hazneyi.. :)

Makineniz hayırlı olsun. Maalesef deterjan üreticileri toz deterjan dozajlarını çok abartıyor. 8kg çamaşırı sakız gibi yapmak için 150-160ml deterjan fazlasıyla yetiyor. Zaten fazlasını da makine tam durulayamıyor. Toz deterjan sıvılara göre her zaman daha ucuza geliyor. Mesela 1400ml sıvı Omo, 6kg toz Omo'ya eşittir iddiası var ama tamamen uydurmadan ibaret. 8kg çamaşır için en az 50ml deterjan doldurmanız lazım; bu da 28 yıkama demek; aynı şekilde 160ml civarı toz deterjan kullanınca 6kg paketle 50-60 yıkama yapabiliyorsunuz. Yani sıvı Omo toz Omo'nun tam iki katı kadar pahalı ve yıkaması daha vasat.

• Bu makinede buharla tazeleme ve buharla kirisik azaltma yokmu??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: drant

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Umarım herkes gönlüne göre cihaz alır ve uzun yıllar problemsiz kullanır.

Yıllık izin nedeniyle biraz gecikmeli oldu ama yine de bilgilendirmek istedim.

Rinsonun küçük boy sıvı deterjanını almıştım, daha önceden kalan Yumoş var yumuşatıcı olarak.
    Şimdilik bu ikiliyle kötü koku problemi yaşamadım. Temizlik olarak çok başarılı, ekstra leke programını kullanma ihtiyacı olmadı henüz.
    Ama eskiden annelerimizin yıkayıp balkona astıkları ve temiz çamaşır kokusunun sokağın başından duyulduğu bir mis koku durumunu yakalayamadım henüz :))
    Gerçi kurutucu kokuyu oldukça azaltıyor bunun da etkisi vardır muhtemelen.

Mevcut toz, sıvı deterjanları ve yumuşatıcıları bitirdikten sonra küçük boy ambalajlarla farklı markaları alıp çeşitli denemeler yapacağım.
    Kendime göre en uygun kombinasyonu tekrar paylaşırım.

Bu arada ilk çalıştırmalarda ben de sık sık köpük tespit edildi uyarısıyla karşılaşmıştım toz kullanıyorken.
    Artık daha önceden nasıl alıştıysak, bu çamaşırı bu deterjan yıkamaz deyip dolduruyormuşuz hazneyi.. :)

Makineniz hayırlı olsun. Maalesef deterjan üreticileri toz deterjan dozajlarını çok abartıyor. 8kg çamaşırı sakız gibi yapmak için 150-160ml deterjan fazlasıyla yetiyor. Zaten fazlasını da makine tam durulayamıyor. Toz deterjan sıvılara göre her zaman daha ucuza geliyor. Mesela 1400ml sıvı Omo, 6kg toz Omo'ya eşittir iddiası var ama tamamen uydurmadan ibaret. 8kg çamaşır için en az 50ml deterjan doldurmanız lazım; bu da 28 yıkama demek; aynı şekilde 160ml civarı toz deterjan kullanınca 6kg paketle 50-60 yıkama yapabiliyorsunuz. Yani sıvı Omo toz Omo'nun tam iki katı kadar pahalı ve yıkaması daha vasat.

150 ml toz deterjan 150 gr demek değildir ama. Burda bir karışıklık olmuş bence.
    150 ml toz deterjan yaklaşık 210 gr'a denk geliyor. Eger bu miktar 8 kg için yeterliyse 6 kg toz deterjanla da ancak 28 yıkama yapılabilir.
    Kaldı ki siz 160 ml demişsiniz. O da 224 gr eder. 6kg deterjanla da ancak 26.8 yıkama yapılabiliyor bu hesapla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 10 Eylül 2013; 19:02:03 >

• slm arkadaşlar,
    way 24760 aldık su boşaltma esnasında inleme uğultu tarzında bir ses çıkarıyor su bitse dahi makine durana kadar uğultu yapıyor,
    alttaki boşaltma kapağını açtım bişey kaçmıştır diye oradaki su boşalınca su kesildi,
    tekrar su aldırdım tekrar su boşaltırken uğultu yaptı boşalttım kesti vs vs...
    bu normalmi sizdekide bu sekildemi,
    test edip cvp verebilirmisiniz,
    tsk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: secom

slm arkadaşlar,
    way 24760 aldık su boşaltma esnasında inleme uğultu tarzında bir ses çıkarıyor su bitse dahi makine durana kadar uğultu yapıyor,
    alttaki boşaltma kapağını açtım bişey kaçmıştır diye oradaki su boşalınca su kesildi,
    tekrar su aldırdım tekrar su boşaltırken uğultu yaptı boşalttım kesti vs vs...
    bu normalmi sizdekide bu sekildemi,
    test edip cvp verebilirmisiniz,
    tsk.

Normal bir durum. Her cihaz su boşaltma sırasında uğuldama yapar.

• peki neden alttaki bosaltma kapagindaki az bir su bosalinca ses kesiliyor,
    acaba o az suyu atamadigindanmi ki?
    birde arkasindaki pis su borusu bayaa uzun, makinenin sağ üstünden cikip asagi inip u cekip yukari cikip ortasindan gidere giriyor,
    bu boruyu kesip direk u dönmeden gidere girersek su daha rahat atilmazmi?

• Gecen hafta bu makineyi kullanma sansim oldu gercekten muazzam sessiz yikamada cit yok o ayrida 1200 devirde ses yapmiyor zaten yalitimli pompa hiriltisida yok mukemmel cihaz kullanimi kolay tank gibi kazani benim vestelden pek buyuk gelmedi ama

• quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

Gecen hafta bu makineyi kullanma sansim oldu gercekten muazzam sessiz yikamada cit yok o ayrida 1200 devirde ses yapmiyor zaten yalitimli pompa hiriltisida yok mukemmel cihaz kullanimi kolay tank gibi kazani benim vestelden pek buyuk gelmedi ama

Bosch WAY24840TR I-DOS müthiş makine çift kişilik yorganı rahat rahat yıkıyor tambur hacmi 65 lt belki sizin Vestel in tambur hacmi yakındır bu makineye göre ama göründüğünden daha büyük hacmi var bu vario soft tamburun
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

150 ml toz deterjan 150 gr demek değildir ama. Burda bir karışıklık olmuş bence.
    150 ml toz deterjan yaklaşık 210 gr'a denk geliyor. Eger bu miktar 8 kg için yeterliyse 6 kg toz deterjanla da ancak 28 yıkama yapılabilir.
    Kaldı ki siz 160 ml demişsiniz. O da 224 gr eder. 6kg deterjanla da ancak 26.8 yıkama yapılabiliyor bu hesapla.

Emrah bey durum tam tersi. Omo paketinden bakabilirsiniz; 150gr deterjanın 220ml ölçeğe eşit olduğu yazıyor. Benim 160ml deterjan kullandığımı varsayarsak 109gr deterjan kullanıyorum. 6kg paketten 6000/109=55 yıkamalık deterjan çıkıyor.

Sıvı deterjanın hesabını zaten yukarıda belirtmiştim. 28 yıkama çıkıyor.

Ben 5kg Omo'yu 18TL'ye almıştım. 6kg Omo toz deterjanın maliyeti ortalama 22 lira yapıyor. 22 lirayla 55 yıkama yapabiliyorum, buna göre 28 yıkamada 11 lira maliyeti var. 1400ml Omo'nun en düşük fiyatı 23-24TL piyasada. Yani 2 katından daha fazla para vererek daha vasat yıkama sonuçları alınıyor.

1400ml büyük şişe Omo'yu 11 liraya alabiliyorsanız bir şey diyemem. Mesela birkaç ay evvel Migros'tan 50TL alışveriş karşılığı 1400ml Omo'yu 5TL'ye almıştık. Yine de beyazlara kullanmıyorum. Hızlı yıkamalarda, açık renklilerde, yorganlarda, nevresimlerde vs. kullanıyorum. Hatta geçen gün kan lekesini aynen bırakıp yine sinirlerimi bozmuştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Felice Forte

quote:

Gecen hafta bu makineyi kullanma sansim oldu gercekten muazzam sessiz yikamada cit yok o ayrida 1200 devirde ses yapmiyor zaten yalitimli pompa hiriltisida yok mukemmel cihaz kullanimi kolay tank gibi kazani benim vestelden pek buyuk gelmedi ama

Bosch WAY24840TR I-DOS müthiş makine çift kişilik yorganı rahat rahat yıkıyor tambur hacmi 65 lt belki sizin Vestel in tambur hacmi yakındır bu makineye göre ama göründüğünden daha büyük hacmi var bu vario soft tamburun

Alman teknolojisi bi baska yav:) 1200devirde yorgan sıktırdik cıt cıkmadı titreme bile yok .yan duvarlara elinle vurunca yalitim oldugu hissediliyor ama yikama sonunda kopuk tespit edildi idos dozajini kontrol edin diyordu ama dozajlama normal yumusaticida dusuk modda galiba deterjanin yogunluguyla ilgili

• Biz miele ile bunun arasında kaldık bu makinede videoda kazan aydınlatması var. Doğrumu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: utku2304

Biz miele ile bunun arasında kaldık bu makinede videoda kazan aydınlatması var. Doğrumu

Evet Bosch WAY24840TR de tambur aydınlatması mevcut
  • quote:

quote:

quote:

Alman teknolojisi bi baska yav:) 1200devirde yorgan sıktırdik cıt cıkmadı titreme bile yok .yan duvarlara elinle vurunca yalitim oldugu hissediliyor ama yikama sonunda kopuk tespit edildi idos dozajini kontrol edin diyordu ama dozajlama normal yumusaticida dusuk modda galiba deterjanin yogunluguyla ilgili

Hocam merhaba mesajınıza çok geç cevap yazıyorum kusura bakmayın :(

Köpük tespit edilince makinede I-DOS dozajını kontrol edin yazmıyor hocam. Köpük tespit edildi deterjan dozajını kontrol ediniz yazıyor elle deterjan doldurulduğu otomatik dozajlama yani I-DOS kullanılmadığı için

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam merhaba mesajınıza çok geç cevap yazıyorum kusura bakmayın :(

Köpük tespit edilince makinede I-DOS dozajını kontrol edin yazmıyor hocam. Köpük tespit edildi deterjan dozajını kontrol ediniz yazıyor elle deterjan doldurulduğu otomatik dozajlama yani I-DOS kullanılmadığı için

Peki anladim hocam sağol

• Bu bosch i dos serisi çift kişilik yorgan yıkarmı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar, bu forumdaki yazıları okuyarak gecen hafta way24840tr modelini aldım ve gerçekten çok memnun simdiden. Sizlere teşekkür etmek istedim açıkçası hiç anlamadıgım bi konuda en doğru seçimlerden birini yaptım sizin sayenizde.

• Ben kullanıcı olarak bugünkü fikrimi sorarsanız bu modeli kesinlikle almazdım. I dos olmayan aynı modeli var.Kesinlikle onu alırdım.
    Bu makine bizim şartlarımıza uygun değil. Benim şahsi fikrim tabii. Memnun olanlar da var. Almak isteyenler için aylardır kullanan biri olarak
    ben tavsiye etmiyorum. Tabii bunda bana gelen makinenin hemen bozulması, değişim için oldukça çaba sarfetmem vs. de etkili oldu .Hatta şimdi de kullanırken çamaşır yükünü gösteren çubuğun yanlış göstermesi ve servisin bunu problem olarak kabul etmemesi sorunlarını da yaşıyorum. Ama şimdi olsa almazdım dememin bu sebepler yanında yıkamasından memnun kalmadım. Forumda çok memnun olanları okudukça acaba benim makinede problem mi var diye düşünmüyorda değilim. Tam verim alamıyorum makineden. En iyi deterjanlardan alıyorum. Ama memnun değilim.
  • Gecende kullanma sansim oldu mükemmel makine su an piyasanın en iyisi denebilir mieleden sonra .

• quote:

Orijinalden alıntı: mıragen

Ben kullanıcı olarak bugünkü fikrimi sorarsanız bu modeli kesinlikle almazdım. I dos olmayan aynı modeli var.Kesinlikle onu alırdım.
    Bu makine bizim şartlarımıza uygun değil. Benim şahsi fikrim tabii. Memnun olanlar da var. Almak isteyenler için aylardır kullanan biri olarak
    ben tavsiye etmiyorum. Tabii bunda bana gelen makinenin hemen bozulması, değişim için oldukça çaba sarfetmem vs. de etkili oldu .Hatta şimdi de kullanırken çamaşır yükünü gösteren çubuğun yanlış göstermesi ve servisin bunu problem olarak kabul etmemesi sorunlarını da yaşıyorum. Ama şimdi olsa almazdım dememin bu sebepler yanında yıkamasından memnun kalmadım. Forumda çok memnun olanları okudukça acaba benim makinede problem mi var diye düşünmüyorda değilim. Tam verim alamıyorum makineden. En iyi deterjanlardan alıyorum. Ama memnun değilim.

Size makine alma aşamasında yazmıştım ama unutmuşsunuz sanırım Bosch WAY24840TR I-DOS da kullanılan parçalar mekanik aksam daha kaliteli yan duvarlar yalıtımlı bu modelden aşağısında bu özellikler yok ( WAS 28840TR I-DOS hariç).

Yıkmasından memnun kalmadım yazmışsınız daha öncede size yazdım ama sizden cevap gelmedi son kez yine yazayım

Tüm yıkamalarda Menü ye girip Sense Plus u aktif edin bu sayede yıkamada ve durulamalarda daha yüksek su seviyesi ile yıkama ve durulama yaparak yıkama etkinliğini artıracaktır.( Yıkamada 4-5 litre civarı fazla su alıyor o kadar fazla bir masrafı yok ama yıkama leke çıkarma performansına katkısı çok)

Eco Perfect i lekeli çamaşırlarınızda kesinlikle seçmeyin özellile lekeli beyazlarda çünkü Eco perfect te daha az su alarak yıkama yapıyor.

Aynı şekilde lekeli çamaşırlarda Speed Perfect i de seçmeyin. Speed Perfect 5 kg az kirli çamaşırlar için %60 süresi kısaltılmış program yaratıyor.

Deterjan olarak ben Ariel Professional kullanıyorum şuan beyazlara (Toz deterjan) ve Kosla Sıvı Kristal Beyazı ekliyorum ön yıkama yapmadan 60-70 derecede açıyorum tabi dediğim gibi Sense Plus ı aktif ediyorum çamaşırlar tertemiz kar gibi çıkıyor.(Program süresi biraz daha uzasın daha iyi temizlik olsun isterseniz menüden Domates Lekesini seçin ben öyle yapıyorum hep)

Renkliler için yine Ariel Professional Parlak Renkler kullanıyorum(Toz deterjan) lekeli renklilerim için. Yine hangi programı seçerseniz seçin Sense Plus ı aktif edin Menü den.

Lekesiz renkli çamaşırlarım için Perwoll siyah sihir yada narin sihir kullanıyorum. Sıvı deterjanlar leke çıkarmada başarısız.

Ayrıca lekeli renkli çamaşırlarnızda Kosla Sıvı pembe kutulu olandan kullanabilirsiniz.Lekeleri iyi çıkarıyor düşük sıcaklıklarda bile.

Bende aynı makineyi kullanıyorum yardımcı olmamı istediğiniz bir şeyler olursa sorabilrsiniz iyi akşamlar

@mıragen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 26 Aralık 2013; 20:59:42 >

• Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Sizin tavsiyelerinizi dikkate alıp uyguladım hatırlıyorum. Cevap ta yazdım diye hatırlıyorum ama
    üzerinden zaman geçtiği için unutulmuş olabilir. Özellikle domates lekesini seçtim ve yıkadım o tavsiyeden sonra. Ama yıkamada bir değişiklik fark
    etmedim. O yüzden birkaç denemeden sonra domates lekesini seçmedim. Bu söylediğiniz sense plus ı bilmiyordum. Onu da deneyeceğim mutlaka.
    Diğer eco perfect ve speed ferfecti de kullanmadım zaten.Benim en çok kullandığım beyazlar/renkliler. Beyazlarda ön yıkamayı açık yapıyorum. Diğer seçenekler aynen duruyor. Tavsiyeniz üzerine sense plusu aktif yapacağım. Bunun dışında benim yaptığım başka bir yanlış varsa lütfen söyleyin.
    Bir de önceden de yazdığım gibi çamaşır makinesini ağzına kadar da doldursam yük çubuğu sona kadar gidip tekrar başa geliyor. Yalnız şöyle bir durum var.Makine boşken içine ağır birşeyler koyduğumda örneğim bazı deterjan kutularını denemek için koydum. Çubuk o zaman ilerliyor ve orada kalıyor. Ama çamaşırlarda makineyi çok fazla doldurup denediğimde çubuk ilerleyip tekrar başa dönüyor. Daha önce sormuştum.Çamaşırı ıslak mı koyacağız diye. Hayır cevabını almıştım. Ben bu ayarı nasıl yapacağım.Yani bana deterjan kutularının ağırlığı lazım değil ki.Makineye ne kadar yük çamaşır koymam lazım onu istiyorum.Sizce burada bir problem var mı.Sizde durum nasıl.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.