Şimdi Ara

Bosch WAY24840TR ( Yeni İ-Dos Serisi ) Çamaşır Makinesi İncelemesi ! ( SS & VİDEO ) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
691
Cevap
13
Favori
68.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aşırı doldurduğunuz için olabilir mi? yani deterjan kutusu koyduğunuzda, çubuk ilerleyip sabit kalıyorsa, demek ki çalışmasına bir sorun yok. acaba aşırı mı yüklüyorsunuz?
    ben mesela hiçbir zaman aşırı doldurmam. kapasite 8 kg olsa da, 6 kg.mı aşmamaya çalışıyırum verimli temizlik için. hatta çoğu zaman çaşaırları banyo baskülüyle de tartıyorum makinenin göstergesi ile örtüşüyor mu diye.
  • Yük sensörünün çalışması için makineyi içi boşken çalıştırıp ondan sonra çamaşır yüklemeniz gerekiyor. O zaman yükleme çubuğu doğru çalışacak ve geriye gitmeyecektir. Makine içinde çamaşır varken çalıştırılırsa yük sensörü ölçüm yapamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

aşırı doldurduğunuz için olabilir mi? yani deterjan kutusu koyduğunuzda, çubuk ilerleyip sabit kalıyorsa, demek ki çalışmasına bir sorun yok. acaba aşırı mı yüklüyorsunuz?
    ben mesela hiçbir zaman aşırı doldurmam. kapasite 8 kg olsa da, 6 kg.mı aşmamaya çalışıyırum verimli temizlik için. hatta çoğu zaman çaşaırları banyo baskülüyle de tartıyorum makinenin göstergesi ile örtüşüyor mu diye.

Zaten normalde aşırı doldurmuyorum. Sadece yük sensörü doğruyu göstermediği için denemek için çok doldurdum.baktım ki çubuk yine en başta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Yük sensörünün çalışması için makineyi içi boşken çalıştırıp ondan sonra çamaşır yüklemeniz gerekiyor. O zaman yükleme çubuğu doğru çalışacak ve geriye gitmeyecektir. Makine içinde çamaşır varken çalıştırılırsa yük sensörü ölçüm yapamaz.

Makine boşken nasıl çalıştıracağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mıragen

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Yük sensörünün çalışması için makineyi içi boşken çalıştırıp ondan sonra çamaşır yüklemeniz gerekiyor. O zaman yükleme çubuğu doğru çalışacak ve geriye gitmeyecektir. Makine içinde çamaşır varken çalıştırılırsa yük sensörü ölçüm yapamaz.

Makine boşken nasıl çalıştıracağım.

Normal atacaksınız programı ayarlayın sonrada çamaşırları doldurun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mıragen kullanıcısına yanıt
    önce programı seçin fiş takılıyken. makinenin ekranında yönlendirmeler çıkacaktır.

daha sonra çamaşırı yerleştirin.
  • Bu makine büyük çift kişilik yorgan yıkarmı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm forum arkadaşlarımızın yeni yılını kutlar,
    sağlık, mutluluk, afiyetler dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: mıragen

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Sizin tavsiyelerinizi dikkate alıp uyguladım hatırlıyorum. Cevap ta yazdım diye hatırlıyorum ama
    üzerinden zaman geçtiği için unutulmuş olabilir. Özellikle domates lekesini seçtim ve yıkadım o tavsiyeden sonra. Ama yıkamada bir değişiklik fark
    etmedim. O yüzden birkaç denemeden sonra domates lekesini seçmedim. Bu söylediğiniz sense plus ı bilmiyordum. Onu da deneyeceğim mutlaka.
    Diğer eco perfect ve speed ferfecti de kullanmadım zaten.Benim en çok kullandığım beyazlar/renkliler. Beyazlarda ön yıkamayı açık yapıyorum. Diğer seçenekler aynen duruyor. Tavsiyeniz üzerine sense plusu aktif yapacağım. Bunun dışında benim yaptığım başka bir yanlış varsa lütfen söyleyin.
    Bir de önceden de yazdığım gibi çamaşır makinesini ağzına kadar da doldursam yük çubuğu sona kadar gidip tekrar başa geliyor. Yalnız şöyle bir durum var.Makine boşken içine ağır birşeyler koyduğumda örneğim bazı deterjan kutularını denemek için koydum. Çubuk o zaman ilerliyor ve orada kalıyor. Ama çamaşırlarda makineyi çok fazla doldurup denediğimde çubuk ilerleyip tekrar başa dönüyor. Daha önce sormuştum.Çamaşırı ıslak mı koyacağız diye. Hayır cevabını almıştım. Ben bu ayarı nasıl yapacağım.Yani bana deterjan kutularının ağırlığı lazım değil ki.Makineye ne kadar yük çamaşır koymam lazım onu istiyorum.Sizce burada bir problem var mı.Sizde durum nasıl.

Merhaba kusura bakmayın ağır bir grip geçirdim mesajınıza çok geç cevap veriyorum kusura bakmayın.

Yük sensörünü aktif etmek için şöyle yapın: Makinenin kapısı kapalı olsun fişi takın makinenin çamaşır doldurma kapısını açmadan makineyi açma kapama düğmesinden (orta yuvarlak tuş) açın. Daha sonra istediğiniz programa ayarlayın örneğin beyazlar renkliler daha sonra ek opsiyonları ayarlayın mesela ön yıkamayı açın Sense Plus ı açın ilave durulama ekleyin veya leke seçimi yapın gibi ek opsiyonları ayarlayın daha sonra makinenin çamaşır doldurma kapağını açın çamaşır doldurmaya başlayın siz çamaşır doldurdukça yük sensörü çamaşırı tartacak bazen yükleme sırasında çubuk sona gelsede sonra hemen yüklenen çamaşır ne kadarsa o kadarlık ağırlığı gösterecek seviyede duracaktır.
    Bu şekilde çamaşır doldurmaya devam edin arada bir kaç saniye durun tamburun sarsıntısı dursun yük sensörleri yükü doğru algılasın bu şekilde tüm çamaşırınızı doldurun başlangıçta çubuk daha az gösterirken son attığınız çamaşıra doğru artık aşırı dolum olduğu için çubuk dolacak hatta fazla dolum uyarısı verecek yani çubuk tamamen koyu siyah olup yanıp sönecektir.
    En son çamaşırınızıda atıp elinizi çektiğinizde dediğim yöntemi sırasıyla uygularsanız çubuk başa dönmeyecektir.

Dediğim gibi önce çamaşır doldurma kapağı kapalı olsun daha sonra fişi takın makineyi orta yuvarlak açma kapama düğmesinden açın çamaşır doldurmadan önce program ve ek opsiyon seçimi yapın daha sonra çamaşır doldurma kapağını açın ve yükleme yapın bu şekilde yaparsanız yük sensörü doğru şekilde çalışır.

Herkesin yeni yılı kutlu olsun yeni yıl hepimize sağlık mutluluk ve huzur getirsin inşallah mutlu yıllar

@mıragen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 7 Ocak 2014; 19:17:01 >

• Geçmiş olsun. Dediklerinizi aynen yaptım. Yük sensörünü denemek için özellikle makineyi tamamen doldurdum yük sensörünü görmek için. Tamamen dolu olmasına rağmen dediğiniz gibi çubuğun yanıp sönmesi gerekir diye biliyorum ben. Sadece çubuk yarıdan biraz fazla yere kadar geldi ve orada durdu. Diyebilirim ki yüzde seksenlik dolu gibiydi. Yük sensöründe bir problem olabilir mi yine de. Sonra tamamen dolu makineyi çalıştırmadım tabii. Yine de makineyi bozmayayım diye biraz çamaşır çıkarıp öyle çalıştırdım. Bu normal mi. Sense plus seç demiştiniz. Onu da yaptım. Bu fazla durulama ile ilgili bir şey mi. Sense plus ya da diğer söylediğiniz özellikler ne işe yarıyor.Sense plusta çalıştırdım. Yine de beyazlar kar gibi çıkmadı ama eskisine göre daha iyi gibiydi.
  • bende 15 güne kadar alacağım makinayı way24560 modelini alıcam galiba, internette 12 taksit 2196 (kliksa) bu siteden bir keresinde süpürge aldım 1 ayda zor geldi neyapayım acaba 200 lira fazladan verip darty mağazasındanmı almalı yoksa internetten siparişmi vermeli...önereceğiniz benim görmediğim daha uygun satış yeri olan varmı acaba...
  • way 24840
    beyaz avm. comda 2269 ne dersinzi bu siteden alınabilirmi acaba bu sitede sorun yaşarmıyız acaba

http://www.beyazavm.com/Bosch-WAY24840TR-8-Kg-1200-Devir-Beyaz-Camasir-Makinesi,PR-332.html
  • Yusuf Miroğlu kullanıcısına yanıt
    güzel makine ama ben logixxlerin tasarımını daha çok beğeniyorum
  • Dün akrabamin home prof idos unun filitre ve kazan temizliğini yaptim.Kazana biraz limon tuzu attim boş 90 derecede calistirdim ama makine boş olmasına rağmen deterjan çekmiş acayip köpürdü çekmeceden çikti köpük ;) Baz ayari normalde demekki çamasira gore almiyor deterjani yada çok hassas değil.AMA CAlisirken ses yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 30 Ocak 2014; 21:00:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

Gülün gülün . Az daha geç kalsam banyonun kapisindan köpükler çıkacaktı

Bu makine demekki senin ayarladigin doza gore.aliyor deterjani otomatik hesaplamiyor

• otomatik ve otomatik hassas programlarından kendi ölçüp biçip deterjanı çekiyor ama diger tüm programlarda makineye kaç ml girmişseniz o kadar deterjanı çeker.
  • arkadaşlar gece 12 ye kadar karar vermem lazım, bu makine ile broşürde yeni olarak gösterilen WAY28762tr arasında kaldım. fiyatı 24840tan daha düşük ve 9 kg + 1400 devir. Neden fiyatı daha düşük anlamadım. Sırf Idos değil diye mi? Çok mu önemli bir fark bu. Tercih konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

otomatik ve otomatik hassas programlarından kendi ölçüp biçip deterjanı çekiyor ama diger tüm programlarda makineye kaç ml girmişseniz o kadar deterjanı çeker.

Ben demekki yanlislik yaptim baz normalde idi dedim nasilsa camasir yok açtim makineyi. 1 saat sonra her yer köpük makine kuduz olmuş gibi

Sonra durulmaya aldim makineyi 2 dk çalkalattim sonra 1200 devirde sıktırdım makine mis gibi oldu
    Su sicakligi yuksek kapi acilamaz yazıyordu ekranda ayrıca

• quote:

Orijinalden alıntı: deepzelan

arkadaşlar gece 12 ye kadar karar vermem lazım, bu makine ile broşürde yeni olarak gösterilen WAY28762tr arasında kaldım. fiyatı 24840tan daha düşük ve 9 kg + 1400 devir. Neden fiyatı daha düşük anlamadım. Sırf Idos değil diye mi? Çok mu önemli bir fark bu. Tercih konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Ben idos u tercih ederim 9 kg 8 kg kazan hacmi ayni
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.