Şimdi Ara

Bosch WAY24840TR ( Yeni İ-Dos Serisi ) Çamaşır Makinesi İncelemesi ! ( SS & VİDEO ) (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
691
Cevap
13
Favori
68.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Akrabam serie8 kullanıyor eski seri 9 kg olanlardan. Ben WAY288H0TR kullanıyorum. Dengeleme olsun yıkama süreleri program çeşitleri yıkama ritimleri vs iki makine farklı. Mesela tek bir paspası serie 8 asla sıkamayıp programı bitiriyor ama benimkinde hiç sıkmadığını görmedim. Aynı şekilde dengesiz sıkma daha çok yapıyor ve doğal olarak biraz daha sesli sıkıyor. Ben açık mekanda kullanıyorum gece 4 te bile 1400 devirde sadece incecik motor sesi geliyor. Ayrıca benim kullandığım model home connetli olduğu için arada güncelleme geliyor. Şimdiye kadar 2-3 tane geldi büyük ihtimal yıkama performansını iyileştirmeye yarıyor.
    Yazmayı unutmuşum özellikle speedperfectte yıkama performansı farkı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi storm170 -- 31 Temmuz 2020; 22:28:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • storm170 S kullanıcısına yanıt
    Ben de yıllardır serie 8 waw 2856xtr kullanıyorum ama bu zamana kadar sıkmadan programı bitirdiği nerdeyse hiç olmadı. Size psikolojik olarak öyle gelmiş olabilir. Makinelerin ses seviyeleri internet sitesinde bile aynı. Yani iki makine arasında mekanik aksam olarak bir fark yok. Yıkama konusunda da herhangi bir sorunu yok. Fiyat olarak da 2500 ₺ bandında değil 6000₺ den başlıyor hocam. Serie 8 ve home prof arasındaki fark program çeşitliliği, ekran farkı, internete bağlanabilme gibi ekstra donanımlar. Sandığınız gibi sıkma düzeninde de bir fark yok.

• batu25 kullanıcısına yanıt
    Psikolojik olarak değil direktman gözümle gördüğümü söylüyorum. Normal çamaşırlarda sorunsuz sıkıyor ama iş bamyo paspasına veya küçük ağır parçalara gelince afallıyor. Belki makineye özgü birşeydir ona lafın yok ama tıkırtı ve dengesiz sıkma kesinlikle var. Ayrıca benim en basiti pamuklu 60° 2:20 dk iken 8 de 2:35 dk(tam hatırlamıyorum) kısacası programların aşamalarında yenilikler var. Son olarak serie 8 e 2500 tl demedim yanlış anlaşılmış o fiyattaki bir makineden iyi bir şey beklemeyin dedim.

• storm170 S kullanıcısına yanıt
    Biraz önce yeni aldığım bir pantolonu tek başına attım keşke video çekseydim bir kaç denemede rahatça sıktığını gösterebilirdim belki ikna olurdunuz. Bahsettiğiniz gibi bir dengeleme sorunu yok serie 8 lerde. Program sürelerinin farklı olması normal zaten farklılık programlarda ve donanımında var bunu belirtmiştim. Fiyat konusunda 2500₺ lik makineden bir şey beklemeyin dedikten sonra serie 8 den örnek verince sanki şu an serie 8 2500₺ gibi anlaşılıyor. Bu konuyu çok fazla uzatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum çünkü siz nasıl kendi kullandığınız makineden emin olarak konuşabiliyorsanız ben de yıllardır kullandığım makinemden emin olarak konuşuyorum. Bahsettiğiniz sorunların hiçbiri serie 8 e ait sorunlar değil. İyi forumlar.

Bahsettiğim şeyler sizin makinenizde yok ise ne güzel ben dediğim gibi sadece kullandığım modeli örnek gösterdim. Ve bu cihaz 3 ev değiştirdi dış etkenlerde dahil olabilir. Ama şuanki durum böyle. Ayrıca sorunsuz makine yoktur benimki aldığım gün motor kartı arızası verdi değişti ve yeni gelen de 3 ay sonra aynı arızayı verdi. Biraz şans işi açıkçası iyi forumlar.

• Adamda 4s varmış ben de sandım hala destek alıyor yazılımdan olarak :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Home professional ile serie 8 arasında denge yük kontrol sistem farkı var way serisinde 3d sensör kullanılmakta was serisinde olan serie 8 wawda motor tarafından kontrol edilmekte onun dışında teknik verilerde fark yok herşey aynı dediğiniz gibi geriye kalan zaten donanım farkı

• quote:

Orijinalden alıntı: Riverice030

Home professional ile serie 8 arasında denge yük kontrol sistem farkı var way serisinde 3d sensör kullanılmakta was serisinde olan serie 8 wawda motor tarafından kontrol edilmekte onun dışında teknik verilerde fark yok herşey aynı dediğiniz gibi geriye kalan zaten donanım farkı
    Doğru tespit

Ayrıca; Dalga desenli tambura sahip(yapıştırma kazan) way modellerinde yük dengeleme algoritması da daha değişik. Dengesiz yük algıladığında tambur tam durmayıp 50 devir civarına yavaşlayıp hiç durmadan yeniden 100 devire yükselmesi gibi. Bu taktiği duruma göre bir kaç kez uygular, yük hala dengelenmezse tamamen durup yeniden yük dağıtımı yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 2 Ağustos 2020; 1:41:46 >

• K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Pamuklu programında serie 8 de aynı algoritmayı kullanıyor

• K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Bu işlem serie 8 serisindede mevcut fakat 4dwashlarda kaldırılmış maalesef ): ve 1200 devirli modellerdede yok sadece 1400 e özel türk üretim profilo cmg140dtr modelinde bile yapıyor 100 devirden 50 ye düşüp tekrar 100 e çıkmasını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riverice030 -- 2 Ağustos 2020; 4:43:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riverice030

Bu işlem serie 8 serisindede mevcut fakat 4dwashlarda kaldırılmış maalesef ): ve 1200 devirli modellerdede yok sadece 1400 e özel türk üretim profilo cmg140dtr modelinde bile yapıyor 100 devirden 50 ye düşüp tekrar 100 e çıkmasını
    Ben nedense sadece güncel way modellerde rastladım bu olaya.

• Arkadaşlar bu model için reset nasıl atılıyor, bilen var mı?
  • Yusuf Miroğlu kullanıcısına yanıt
    Reset dediğiniz işlem servis modundan yapılıyorsa biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

Konu sahibi olarak 2012 de aldığım bu makinem dün bozuldu.

Elektrik var, hata kodu yok, her türlü menü çalışıyor ama başlat yapmıyor. Nadiren 10-15 denemede başlat yapıyor ama ilerlemiyor program, su falan çekmiyor.

Servis çağırdık 2 karttan biri yanmıştır dedi. Yeni kartlar 800 ve 900 TL.

İki kartı da yanımızda getiririz, hangisi arızalı ise onu değişir gideriz dediler.

8-9 yaşında ki makineye 800-900 TL vermek mantıklı gelmiyor.

2500 TL ye kadar yeni makine alacağız sanırım.
    Makineyi resmi bosch servisine yaptırdık arkadaşlar.

Bu makinenin yenisinin 8000 TL civarında satıldığını görünce kıyamadık atmaya. 2600 TL ye satılan profiloyu alacaktık son anda vazgeçtik. Araya kurban bayramının girmesi, parça gelmesi falan 10 gün makinesiz kaldık. Pandemi ve yaz sıcaklarında çok perişanlık oldu evde. İnşallah en az 2-3 sene daha götürür de masrafa çileye değer.

Bozulan parçada bu.

Önce başka kart getirmişler ama olmamış. O kart için 3-4 gün bekledik ama bozuk olan parça bu değilmiş. Hırgür, kaç gün oldu artık yapın yetti diye isyan edince akşama bu kartı bulup takmışlar. Tabi piyasa fiyatının 2 katına.

Ben şehir dışında olduğumdan bakamadım, yoksa söker kendim yaptırır veya sıfırını bulup takardım.

Sağlık olsun.

Bosch WAY24840TR ( Yeni İ-Dos Serisi ) Çamaşır Makinesi İncelemesi ! ( SS & VİDEO )

• quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

Konu sahibi olarak 2012 de aldığım bu makinem dün bozuldu.

Elektrik var, hata kodu yok, her türlü menü çalışıyor ama başlat yapmıyor. Nadiren 10-15 denemede başlat yapıyor ama ilerlemiyor program, su falan çekmiyor.

Servis çağırdık 2 karttan biri yanmıştır dedi. Yeni kartlar 800 ve 900 TL.

İki kartı da yanımızda getiririz, hangisi arızalı ise onu değişir gideriz dediler.

8-9 yaşında ki makineye 800-900 TL vermek mantıklı gelmiyor.

2500 TL ye kadar yeni makine alacağız sanırım.
    Elinizden tamir işi geliyorsa kartları söküp bir elektronik tamircisi bulmaya çalışın. Bazen bir ufak kondansatör makineyi işlemez hale getirebiliyor.

Makineniz şu an sıfır alsanız 1000 euro'luk makine. Bir iki ufak tefek geliştirme var makinenin aslı aynı sonuçta. 2500 liralık makine sizi tatmin etmez. Bu makineyi parçalayıp satabilseniz 2500 liradan fazla ederi olur sanırım.

Ben olsam elektronikçi bulamasam dahi yine de tamir ettirirdim.

Edit: devamını okumadan yazmışım. İyi ki yaptırmışsınız. Çöpe atılsa yazık olacak makineydi. Şimdi böyle bir makineyi almak eskisi gibi kolay değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro -- 8 Eylül 2020; 20:41:28 >

• 2013 de aldığım makine bugün itibariyle açılmıyor 2 gün önce su boşaltırken giderden verememiş banyoya dolmuş gideri açtım fakat makinaya elektrik gelmiyor fişte takılı elektrik yok körük 1 yıldır yırtıktı usta çağırmadım şimdi hem bunu hem körüğü değiştirsem bir sürü para

• Ana kart söküldü temizlendi takıldı çalışıyor körük değişti makina çalışıyor 11 yıl daha gider inşallah

• WGB254A0TR veya WAV28MH0TR model serie 8 makinaları yakın zamanda alıp kullanan var mı? Wgb olan 10 kg wav olan 9 kg versiyonu, devirler aynı.

Paraya kıyıp Bosch bakayım dedim, sitesinde Almanya üretimi oldukları belirtilmiş ondan bu iki model üzerinde durdum. Ancak okuduğum sorunlar biraz canımı sıktı. Alman üretimi bu modellerde de az suyla yıkama, ekran hataları vb kronik sorunlar var mıdır?

• Sirkadyen S kullanıcısına yanıt

Evet az suyla yıkıyorlar ve çamaşır asla çitilenmiyor. Bence o kadar parayı asla ama asla haketmeyen marka. Ekran hatalarında cabası. Alınan makineler 8ay sonra açılmıyor. Bazende dokunmatik donuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda92_ -- 5 Ağustos 2024; 12:51:41 >
  • Arda92_ kullanıcısına yanıt

Yeni seri8 ve iq700 leri, kalite olarak hic begenemedim açikcasi,içime bir turlu sinmiyor , oyuncak gibi hasas lar, yikama olarak ta pek memnuniyet goremedim cok sikayet var, iyi diyende var ama tamburuna elimi surunce , kalite hissi alamadim , sahsen

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.