Şimdi Ara

Bosch WAY24840TR ( Yeni İ-Dos Serisi ) Çamaşır Makinesi İncelemesi ! ( SS & VİDEO ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
691
Cevap
13
Favori
68.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

quote:

Orijinalden alıntı: efemre5059

quote:

quote:

makineniz hayırlı olsun persil jelde tam kapasite doldurduğunuzda köpürme yapmaz 4 yada 5 kg civarındaki çamaşırlarda olur sonra gider zaten

öncelikle teşekkürler.

8 kilo full doldurup yıkamışdım hiç köpük göremedim. 100 ml ye getirmişdim. sadece su alırken işde görüyordum camdan iniyor deterjanlar falan.

dün beyazları yıkıyacaktım, dedim hele 200 ml yapayım max 200 oluyor zaten i-dos. aman allahım makinenin için beyaz köpükten görünmüyor, çamaşırları göremiyordum :)

tabi makine akıllı, hemen yazdı ekranda aşırı köpük tespit edildi. 2-3 kere sanırsam ek su aldı duruladı, halletti işi.

en sonunundada ekranda yazdı deterjan ayarlarınız kontrol ediniz, dozajı azaltınız falan.

150 ml ye çektim deterjanı. bi dahaki yıkamada 150 ml de bakalım ne olacak.

az çamaşırda köpürme çoğalıyor ama ben çok memnun kaldım değiştirmeyi düşünmüyorum

150 ye çektim , şuan renkliler yıkanıyor ama 7 8 kilo çamaşır var içinde. köpürme hiç yok.

köpürmede görmeyince içime sinmiyor sanki psikolojik olmuş :)

dünkü beyaz köpürme olayında 200 yapmışdım 4 kilo falan çamaşır vardı yokdu.

bir dahaki renklilerde ve beyazlarda 7 8 kilo tam dolunca 175 ml yapacam bakayım ne oluyor.

persil bitince omoyuda deniyecem.

bnce çok fazla deterhan kullnıyorsunuz. 4-5 kg normal kirliler için en fazla 85 ml gayet yeterli. kg başı 17 mi.den hesap yapabilirsiniz. deterjanın fazlası her açıdan zararlı.

Burada bahsettiği normal deterjan değil mi? konsantre değil yani?

İlk kullanırken Omo Total konsantre kullandım. Sonra persilin konsantre olmayan deterjanını kullanmaya başladım.
    Aynı dozajı almaması gerektiğini düşünerek 75 olan varsayılan ayarını 100ml'ye çıkardım. Ancak hala emin değilim.

Ayrıca aynı durum yumuşatıcılar için de geçerli. Onların da konsantresi var. Varsayılan olarak da 75 ml konsantre yumuşatıcı çok sanki. Normal olan yumuşatıcı koymak mı gerekir? Veya bu durumda ayarını nasıl yapmak gerekir, bilginiz var mı?

• bu konsantreyide kim çıkarmışsa bela, başka bişi degil.

kimsenin içine sinmiyor o kadar az deterjanla, o çamaşırların temiz olacagını. ben çok akrabamda, hatta kendimden biliyorum gene eski tas eski hamam olarak koyuyoruz miktarı.
  • omo kullandim beyazlari guzel temizlemiyordu en iyisi toz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • makine sizin kullandığınız deterjanın türünü cinsini bilemez ki. Fabrikadan elbette bir takım varsayılan degerlerle çıkıyor. Sizin bu degerleri kullandığınız deterjanın ya da yumuşatıcının cinsine göre değiştirmeniz gerekiyor. İlla 75 ml diye siz de o kadar kullanmıcaksınız. 200 ml.ye kadar artırıp 0 ml.ye kadar azaltabilirsiniz. Siz burada deterjan ve yumuşatıcı üreticilerinin verdiği ölçüleri baz alacaksınız. Her deterjanın etiketinde ne kadar kullanmanız gerektiği yazar. Fazlası hem sağlığa hem ekonomiye hem de çevreye zarar. Idosun en guzel özelliği de bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bu konsantreyide kim çıkarmışsa bela, başka bişi degil.

kimsenin içine sinmiyor o kadar az deterjanla, o çamaşırların temiz olacagını. ben çok akrabamda, hatta kendimden biliyorum gene eski tas eski hamam olarak koyuyoruz miktarı.

bende geçen gün persil jelim bittiğinden expert jelini aldım candoğan aynı maddeler olduğunu söylesede aynı ölçüde koymama rağmen daha temiz yıkadı ve yumuşatıcı kullanmadan mis gibide kokuyorlardı bence ml olayını makinaya ne kadar çamaşır doldurduğunuzda ne kadar ml de temiz olacağını gözünüzde kestirin eğer nerdeyse tam kapasite yıkanıyorsa dozajı arttırın

• SIVI DETERJAN DENEYİMİMİ AKTARIYORUM :(

persil jelden hiç memnun kalmadım özellikle çeşitli elbiselerinin belli noktalarını lekeledim, kirlettim v.s sonuç hep hüsran.

beyazlarda bir nebze temizliyor sıcaktan, renklilerde fosss. beyazlarda o kadar iyi sayılmaz bir omo toz degil.

renkli çamaşırlar kuruduktan sonra elbiselerde kötü koku farkettim ama bişi demedim bakayım evde başka farkeden olacakmı diye. kardeşimde 3-4 yıkamanın sonunda artık bi sorun oldugunu kesin anlamış ve yaaa bu çamaşırlar kokuo askıdan alıp ilk giyer giymez falan dedi. dedim aynen öyle.

ml olarak 150 yaptım 175 yaptım 200 yaptım degişen bişi olmadı hep hüsran.

perwole geçim dedim baktım aynı şirket henkel üretiyor almadım ne anlamı var dedim.omo alayım dedim yukarda ve birçok konuda omoyuda yerden yere vuruyorlar.

uzun lafın kısası i-dos sıvı deterjanı kapadım toz omoyla yıkıyorum. mis gibi çıkıyor çamaşırlar, ne koku ne leke. yumuşatıcı ise i-dos olarak devam ediyor onda bir problem yok.

ben aslında makineyi almadan öncede gördüm sıvı deterjanların pek iyi olmadıgını ama i-dos olmuyan makineyle arasında 100 tl falan oynuyordu sanırım dedim önemli degil vereyim, begenmezsem sıvı deterjanı kaparım iyi bir deterjan çıkana kadar toz kullanırım aynen öylede oldu.

iyi bir sıvı deterjan bilen önersin diyecem ama sanırım marka kalmadı :)

• Hayırlısı olsıun makineniz.Fiyatı biraz pahalı geldi bana.İndirime girerse ben de düşünüyorum. Bir de forumu fazla vaktim olmadığı için hepsini okuyamadım.Benim merak ettiğim mesela çamaşır 8 kiloyu geçerse makine uyarı veriyor mu? Ya da derejanı çamaşıra göre ne kadar koyacağımızı kendisi mi hesaplıyor. Teşekkürler.
  • quote:

SIVI DETERJAN DENEYİMİMİ AKTARIYORUM :(

persil jelden hiç memnun kalmadım özellikle çeşitli elbiselerinin belli noktalarını lekeledim, kirlettim v.s sonuç hep hüsran.

beyazlarda bir nebze temizliyor sıcaktan, renklilerde fosss. beyazlarda o kadar iyi sayılmaz bir omo toz degil.

renkli çamaşırlar kuruduktan sonra elbiselerde kötü koku farkettim ama bişi demedim bakayım evde başka farkeden olacakmı diye. kardeşimde 3-4 yıkamanın sonunda artık bi sorun oldugunu kesin anlamış ve yaaa bu çamaşırlar kokuo askıdan alıp ilk giyer giymez falan dedi. dedim aynen öyle.

ml olarak 150 yaptım 175 yaptım 200 yaptım degişen bişi olmadı hep hüsran.

perwole geçim dedim baktım aynı şirket henkel üretiyor almadım ne anlamı var dedim.omo alayım dedim yukarda ve birçok konuda omoyuda yerden yere vuruyorlar.

uzun lafın kısası i-dos sıvı deterjanı kapadım toz omoyla yıkıyorum. mis gibi çıkıyor çamaşırlar, ne koku ne leke. yumuşatıcı ise i-dos olarak devam ediyor onda bir problem yok.

ben aslında makineyi almadan öncede gördüm sıvı deterjanların pek iyi olmadıgını ama i-dos olmuyan makineyle arasında 100 tl falan oynuyordu sanırım dedim önemli degil vereyim, begenmezsem sıvı deterjanı kaparım iyi bir deterjan çıkana kadar toz kullanırım aynen öylede oldu.

iyi bir sıvı deterjan bilen önersin diyecem ama sanırım marka kalmadı :)

o sorun yumuşatıcıdan kaynaklı
    bütün sıvılarda var mesela persil jel güllü olanı sadece gül kokulu yumuşatıcılarda kullanabiliyorsun o garip koku bendede olmuştu hemen değiştirmiştim şimdi yumuşatıcı bile kullanmıyorum ama annem toz istiyor değişimli kullanmak için omo düzeltmişmi kendini ben aldığımda grileşmişti beyazlar

• daha önce was20763 modelini anneme almıştık çok memnun, şimdi kendime almayı düşünüyorum o zaman WAY serileri yoktu.

WAY serisi ile WAS serisi arasında ne tür farklar var acaba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mıragen

Hayırlısı olsıun makineniz.Fiyatı biraz pahalı geldi bana.İndirime girerse ben de düşünüyorum. Bir de forumu fazla vaktim olmadığı için hepsini okuyamadım.Benim merak ettiğim mesela çamaşır 8 kiloyu geçerse makine uyarı veriyor mu? Ya da derejanı çamaşıra göre ne kadar koyacağımızı kendisi mi hesaplıyor. Teşekkürler.

evt dolunca gösteriyor.

otomatik 1-2 gibi 2 tane program var, bu programlarda ne kadar su ve deterjan kullanılması gerektigini kendi karar veriyor.

diger programlarda makinenin sıvı dozajını kaç ml ye ayarlamışsanız o kadar çeker.
  • quote:

quote:

[size=3]SIVI DETERJAN DENEYİMİMİ AKTARIYORUM :(

bütün sıvılarda var mesela persil jel güllü olanı sadece gül kokulu yumuşatıcılarda kullanabiliyorsun o garip koku bendede olmuştu hemen değiştirmiştim şimdi yumuşatıcı bile kullanmıyorum ama annem toz istiyor değişimli kullanmak için omo düzeltmişmi kendini ben aldığımda grileşmişti beyazlar

bu hiç aklıma gelmemişdi, persil gül kokulu kullandık sıvı detejan, yanında vernel parfüm esintili yumuşatıcı.

valla yıllardır omo toz kullanıyoruz bir sıkıntı olmadı hiç.

• quote:

quote:

quote:

[size=3]SIVI DETERJAN DENEYİMİMİ AKTARIYORUM :(

bu hiç aklıma gelmemişdi, persil gül kokulu kullandık sıvı detejan, yanında vernel parfüm esintili yumuşatıcı.

valla yıllardır omo toz kullanıyoruz bir sıkıntı olmadı hiç.

benim şansıma ne yumuşatıcı denediysem hep acılaşıyordu şimdi persil güllü olduğundan gül kokulu bi yumuşatıcıyla çözdüm olayı bu bitmek üzere bu sefer tozuna geçicem bakalım o nasıl

• @Yusuf Miroğlu

Pm attım hocam pm kutunuza bakarmısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: OVERCLOCKM@NI@

@Yusuf Miroğlu

Pm attım hocam pm kutunuza bakarmısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: özgüç55

WAY serisi ile WAS serisi arasında ne tür farklar var acaba...

bilgisi olan
  • bende bu gün intgernetten way24840tr modelini aldım. olmuşken en iyisi olsun diye 3 kere fikir değiştirip üst modeli tercih ettim. yukarıda arkadaşın dediği gibi was serisi ile way serisi arasında ki fark nedir arkadaşlar 350 lira kadar fiyat oynuyor da.
  • arkadaşlar dün makina iki kez sıkma yapmadan yıkadı. (biri normal diğeri sıkma yapsın diye kısa program) daha sonra yarım saat falan geçti tekrar ön yıkamalı çalışınca bu kez sıkma yaptı.

başına böyle bir şey gelen oldu mu?
  • Arkadaşlar merhaba,

Bu WAY olanlar Türkiyede mi montaj yapılıyor yoksa direk almanyadan mı geliyor.
    Ben sıf bu tereddütümden dolayı WAS almak zorunda kaldım.
  • ben omo total ve vernel konsantre yumuşatıcı kullanıyorum. yaklaşık 1 yıldır kötü kokma gibi birşeyle karşılamadım. hatta geçen hafta önce şöyle bişey oldu. ne zaman yıkadığımı hatırlamadığım (en az 3 ay önce, dolabın arkalarında kalmış) bir yastık kılıfını salonda akşam koltuğa uzanırken kullandığım yastığa geçirdim. kardeşim " aa bu ne güzel kokuyor yeni mi yıkandı" dedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

Arkadaşlar merhaba,

Bu WAY olanlar Türkiyede mi montaj yapılıyor yoksa direk almanyadan mı geliyor.
    Ben sıf bu tereddütümden dolayı WAS almak zorunda kaldım.

Hocam, Was eski seri Way yeni seri ama öyle aman aman fark yok arada. İkiside 8kg-9kg Almanyadan ithal ediliyor.

Barkod no da ilk 3 sayı 400 - 440 arasında olması Almanya üretimi olduğunu gösterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troyadabiradam -- 19 Eylül 2012; 10:19:36 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.