Şimdi Ara

Bose acoustimass 15`e ne receiver baglasam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bundan 2 sene once Amerikadan Bose Acoustimass 15 serisi hoparlor satin almistim. Simdilerde bu cihazi kurucam fakat bildiginiz gibi, subwoofer haricindeki bolumunu ayrica beslemem gerekiyor. Yakinda bir arkadasim daha yurtdisindan gelecegi icin onunla bir receiver getirmeyi dusunuyorum. Sony in tuner lari 100 khz araliklarla atladigi icin Sony markasi Amerikadan getirildiginde Avrupaya daha uyumlu oluyor, hos boylesine bir ev sinema sistemi kurmak isterken gidip de tunerin calisip calismamasini (biliyosunuz Amerikada Fm frekaslari 200 khz araliklarla ve tek numaralarda calisiyor. 99.1 , 100.1 gibi, yani power fm i dinleymezsiniz.) beklemek ne derece gerekli bilmiyorum. Hos diger markalardan da arada 100 khz farklarla atlama yapan fm tuner li receiver lar da oluyor ama her zaman ozellikleri icinde bulamayabiliyoruz. Her neyse Bose kolonlar 6+1, kolon basina 200 w kaldiriyor fakat bu 200 w in surekli mi 200 oldugu yada peak yaptiginda mi belli sure calistigi konusunda bilgi yok manuelinde. (200 watt kanal basinayi zaten kim dinleyebilir ki ormanda olmadikca :)) Bana 100 W kanal basina yeter de artar bile, ama cihazi Amerikadan getirecegim icin, NTSC sistemine uygun olacak, burada video fonksiyonlarini pek kullanabilecegimi sanmiyorum, ayrica 110 volt olacak. (Bu isi guzel bir trafo sardirip cozerim problem degil.) Marka ve model olarak, 600-700 dolar araliginda onerebiliceginiz ne cihazlar olabilir.

• 600-700 dolar verecekseniz, buradan iyi bir harman kardon/yamaha/denon veya onkyo alabilirsiniz. Üstelik uyumsuzluk problemleri yaşamayacağınız gibi, görüntüdede amfiyi kullabilir halde olursunuz. Bu markaların giriş seviyeleri çok rahatlıkla işinizi görür. Ben yerinizde olsam yinede futureprotect olması açısından yamaha 663, onkyo 606, denon 1909 dan aşağı düşmezdim. Bose ların sesi çok kati olduğu için ne ile sürdüğünüzünde bir fark yaratacağını sanmıyorum. Hoparlörlerniz ufacık elinize alır bu markaları bir arada satan bir yerde dinleti yapar alırsınız. Ben özellikle Harman Kardon 255 veya Yamaha 663 öneririm.
  • Yurtdışı forumlardada görebileceğiniz üzere acoustimass serileriyle genelde denon kullanılıyor ve öneriliyor. Elette bu bir kriter degil ama bunca insanda bişiler biliyor olsa gerek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.