Şimdi Ara

Bose AM10 Subwoofer

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Haftasonu Bose subwooferin yerini degistirip, saga sola cevirip, oynuyordum. Diger sublarda boylemi daha once subwooferim olmadigi icin kiyaslayamam ama Bosenin sesi gercekten konuldugu yere cok bagli...Kendi web sayfasi ve klavuzunda verdikleri default konum resimdeki gibi. O konumda yerlestirdigimde, birsey almak icin koridora gittigimde (resimde televizyonun sag tarafi bizim evde koridora aciliyor) bir noktada sesin daha kuvvetli oldugunu farkettim. Simdi uniteyi saat yonunde 90 derece cevirip bir sure oyle kullanacagim, yani ses cikisi televizyonun arkasindaki duvara donuk olacak. Boylece koridordayken duydugum kuvvetli bas sesi oturdugum noktada elde etmeyi umuyorum. Eminim uniteyi santim santim ileri geri oynatip 100 kombinasyon denemem gerekecek. Bu noktada ozellikle Bose kullanicilarina birsey sormak istiyorum. Brosurlerde yada resmi web sayfasinda bilgiye rastlayamadim. Sub unitesini bu resimlerdeki gibi koyunca iki ana surucu bilindigi gibi zemine bakiyor. Ben alt kattaki komsuyu rahatsiz eder dusuncesiyle sub uniteyi yan yatirmistim (alternatif konum olarak kullanma klavuzunda vardi) Acikcasi bu suruculerden direk cikan ses siddetinin, unitenin on tarafindaki cikistan gelen ses siddetine oranini merak ediyorum. Yani direk asagi bakarken o gumburtu direk asagi gider gibi geliyor. Ote yandan yan yatirinca da goruntu pek hos olmuyor. Siz nasil kullaniyorsunuz?
    Yine Crossover frekansi ile ilgili bir sorum olacak. Ben fabrika ayarini degistirmedim (40Hz) Bildigim kadariyla bunu 80 yaparsam mesela, receiver, 80 Hz ve alti frekanslari sub uniteye gonderecek, yani cok fazla bas meraklisi degilsem bu degeri 40'ta tutmakta fayda var degil mi?

Simdiden tesekkurler,
    [simage][/simage]

Bose AM10 Subwoofer

• Slm

Bose subwoofer tasarımı itibarı ile ayakları uzerinde kullanmak gerekir. Cunku tum detaylar tasarımlar buna gore yapılır. Hoparlorler akustik acıdan zeminide kullanır.
    Port kısmı duvara donuk ve yakın olursa , kosede ise bas performansınız artar. Duvardan uzaklastırdıkca baslar azalır ama daha dogal olur. Burda odanızın akustik durumu cok onem kazanıyor. Oyleki en ufak bir yer degistirme sonucları cok degistirebilir. O yuzden en ideali degisik yerlesimlerle sonucu sizin bulmanız.
    Uzerindeki crossover frekans degerlerinide yine odanıza en uygun hale getirmek icin kullanırsınız. Her odada her alt frekansı alamazsınız. Bas sesler alt degerlere inmek icin buyuk odaya ihtiyac duyarlar. Frekans degeri azaldıkca baslar yumusar ve titresime dogru gitmeye baslar. Siz sesleri degil odadaki titresimleri fiziksel olarak hissetmeye baslarsınız artık.
    Diger konu ise sub unitesi ayakları uzerinde duruyorsa yere en az sekilde titresim aktaracaktır. Yani kabinin yerle temas alanı arttıkca alt komsunun rahatsız olma ihitinmali artacaktır. Spike denilen sivri uclu ucgen metal ayaklar vardır bunların amacı yere ulasabilecek titresimleri en aza indirgemektir mesela.
    Tabi altsesler yapısı geregi her noktaya yayılır, kulak alt seslerin nerden geldigini secemez. O yuzden bu tur calısmalar bir yere kadar sonuc verir. Bas frekanslar icin soguk ve sıcak bolgeler olusur. Mesela oda icinde kose noktalara gittiginizde basların cok arttıgını bazı bolgelerdede cok zayıfladıgını hissedersiniz. Bu olay odanın buyuklugu, sekli, esyaların tipi fazlalıgı gibi etkenlerden cok degiskenlik gosterir. Duvarlardan ve esyalardan yansıyan seslerin birbirini silmesi yada birbirine eklenmesi ile olur bu davranıs. İste bu konumda en ideal sonucu almak icin dinleme noktanıza gore kendiniz deneyerek bulmalısınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dali Zensor Pico Hi-fi Hoparlör
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.