arkadaşlar 80 Watt RMS değeri olan iki pioneer hoparlörüm, 300 Watt rms değerli bir vooferim var.. 80 watt rms değeri olan kolonları anfinin kaç rms değeri ile beslemem gerekir..? yani kolonun gerçek rms değerinden daha aşağıdamı yukarıdamı beslemeliyim.. teşekkürler.
Kardes aslinda 80 rms az daha az 60 rms verirsen hoparlör yanma riski azalir daha tatli ses verir.. Woofer a gelince biraz daha fazla rms verirsen daha rahat beslersin bass seslerini daha anlaşilir daha derinden duyarsin. Tabi iş birazda anfide bitiyo.. Hpf gibi özellikler olursa senin açindan daha iyi olur
peki bir sorum daha olacak..anfimin teknik çıkış özelliklerinde şöyle yazıyor..: Rated power output at 4 Ohms........75Wx4 Rated power output at 2 Ohms.......120Wx4 Bridged power output at 4 Ohms.....210Wx2
bu seçenekli çıkışları sırasıyla deneyerek alabilmek için hoparlörlerler ne şekilde bağlanmalı.. 2 ohms ve 4 ohms nedir..ve köprülemekten maksat nedir,anfide 4 çıkış olduğuna göre nasıl köprü yapılabilir..? teşekkürler.
Ohm dediği şey sana pek lazım değil. Ohm eğer yüksek olursa sesde biraz daha güzel olur. Hoparlörlerinin ve subwoofer'ının ohmlarını söylersen daha iyi yardımcı oluruz. 80watt dediğine göre amfinde 4 çıkışlıymış köprülemeden kullanırsın normal bağlantıyla bağlarsın. 2 tanesini 2 kanala bağla. Sonra subwoofer'ını köprüleyerek bağlıycaksın yani şöyle diğer kullandığın girişlere dokunmadan 2 tane boş kanal olacak. O kanalların 1 tanesinden + uç lacaksın diğer başka bir boş kanaldanda - uç alacaksın subwooferdan +yı +ya -yi -ye bağlıycaksın sonra ayar yapacaksın. Bunları evde mi kullanıcaksın arabada mı merak ettim doğrusu...
hepsinden önce yazdığın anfinin marka ve modelini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim öle antin kuntin bi anfinin özelliklerinde bunlar yazıyorsa bişi demeye gerek yok zati
Tamam işte.4 kanal anfinin, 2 kanalını yani 2x75 i pioneer lara gireceksin.
Kalan 2 kanalıda köprüleyip 2x75 watt olarak sub a gireceksin.
Yanlız anfinin ses kalıtesınde en az ana ünite kadar görevi var.
Sadece watt hiçbirşey ifade etmez.
80 watt RMS olan bir hoparlöre 50-max 60 watt yeterli olacaktır.
300 watt lık sub ise 200 watt idealdir.
Yani ,sanki 3/2 oranında besleme yapacaksın gibi düşün.
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. anfinin markası EPOCH. arabaya bağlamayı düşünüyorum.
birde bu anfiye aküden gelecek güç kablosunu kaç mm çaplı çektirmem lazım.?
mm çapı olarak değil arkadaşım awg'lik kablolar var bu işte aküden 0 awg kablo çektir işin sağlam olsun en kalınıdır 0awg haberin olsun...
Arkadaşlar selam. Burda bir çok tecrübeli arkadaş var ve sizlere iki sorum olacak. Şu an aracımda JBL GTO1214D 30 cm çift bobin woofer var. Bu wooferı şu anda jameson usa 505 (4X350- 4/3/2 köprü bağlantılı) ile besliyorum. 1-Amfinin iki kanalı ovallere, iki kanalı da woofer'a bağlı. 2 kanalı woofer'a bağlarken köprüleme yapılması gerekir miydi? Yapıldıysa nasıl anlarım? 2. Aslında woofer'ı ayrı bir amfiyle beslemek isterdim deyince, arkadaşım elinde aynı amfiden (4X350 watt 4/3/2 köprü bağlantılı) olduğunu bana verebileceğini söyledi. Bu 4 kanal amfi köprülenerek nasıl woofer'a bağlanır? Bu çözüm işe yarar mı? Eğer işe yararsa bedava bir çözüm olacak, yoksa ayrı bir bass amfisi almak istemiyorum.
Saygılarımla
Köprüleme işlemi anfinin üzerindeki iki kanalda olur. 4 kanalı köprüleyip tek kanal elde edilmez. anfinin köprülü olmasınıda şu şekilde anlarsın. iki kanalın çıkışları 4 tane terminal eder. 1. kanalın + sı ile ikinci kanalın + kutuplarına bağlıysa subwoofer köprülü şekilde kullanıyorsun demektir. köprülü durumda 1. kanalın - si ile 2. kanalın + sı boşta olur. yani anfinin çıkışlarında iki terminal boşta kalmış oluyor.
quote:
Orjinalden alıntı: askvesen
Köprüleme işlemi anfinin üzerindeki iki kanalda olur. 4 kanalı köprüleyip tek kanal elde edilmez. anfinin köprülü olmasınıda şu şekilde anlarsın. iki kanalın çıkışları 4 tane terminal eder. 1. kanalın + sı ile ikinci kanalın + kutuplarına bağlıysa subwoofer köprülü şekilde kullanıyorsun demektir. köprülü durumda 1. kanalın - si ile 2. kanalın + sı boşta olur. yani anfinin çıkışlarında iki terminal boşta kalmış oluyor.
Cevabınız için teşekkürler. Amfimdeki terminallere göz atacağım. Peki ikinci bir amfi ile woofer beslemek konusunda ne dersin? Şu an aracımda bir amfi var (4x350). Dört kanalın iki kanalı component+oval hoparlörleri besliyor. 2 kanal da woofer'ı. Ses şu an tatminkar ama ovallerden bas sesi alamıyorum, componentlerle aynı kanaldan beslendiği çin. Şimdi aynı amfiden bir tane daha ekleyerek woofer'ı yeni amfi ile (2 kanal) besleyip, diğer amfinin 4 kanalının 2'sini comp.lere 2'sini ovallere vererek performansı artırır mıyım? Sonuçta woofer'ı şu an zaten 2 çıkışla besliyorum, woofer açısından bir değişiklik olmayacak. Bir de sizce araçta 2 amfi birden kullanmanın bir sakıncası olur mu? Teşekkür ederim.
Araçta iki anfi kullanmanın hiç bi zararı olmaz. besleme kablolarını düzgün çektikten sonra hiç bi sorun olmaz. Bahsettiğiniz anfinin peak gücüdür o yazdığınız RMS değerler ibi hayli düşüktür. Sizin bu durumda yapacağınız en doğru işlem, bu jameson anfinin 4 kanalıyla component yada oval beslemek. Yazdığınız yazıdan şunu çıkardım, 1 takım component ve 1 takımda oval hoparlörünüz 1 adette JBL 30 cmlik subwoofer var.
jameson anfi nin 2 kanalıyla 1 takım component beslersiniz, kalan iki kanalıylada 1 takım oval hoparlör beslersiniz. gayette iyi olur. tatminkar bi ses alırsınız ( ayarlarını iyi yapmanız gerekecek )
Subwoofer ın 350watt RMS değerine sahip. buna yeni bir anfi alıp beslemeniz gerekecek. eğer ortalığı gümbür gümbür inletmek isterseniz JBL 301.1 bass anfisini tavsiye ederim. Tek kanaldır ve mevcut subwoofer ınızla iyi bir uyum içersinde çalışacaktır. Anfinin çıkış gücü 204 Watt RMS 4 ohm. 2 ohm da ise 294watt.
Bu durumda almayı düşündüğünüz ikinci anfinin çok kanallı olmasına gerek yok. Performansı artırırmıyım diye sordunuzya kesinlikle artarda aynı anfiden alıp boşa para harcamayın.
quote:
Araçta iki anfi kullanmanın hiç bi zararı olmaz. besleme kablolarını düzgün çektikten sonra hiç bi sorun olmaz. Bahsettiğiniz anfinin peak gücüdür o yazdığınız RMS değerler ibi hayli düşüktür. Sizin bu durumda yapacağınız en doğru işlem, bu jameson anfinin 4 kanalıyla component yada oval beslemek. Yazdığınız yazıdan şunu çıkardım, 1 takım component ve 1 takımda oval hoparlörünüz 1 adette JBL 30 cmlik subwoofer var.
jameson anfi nin 2 kanalıyla 1 takım component beslersiniz, kalan iki kanalıylada 1 takım oval hoparlör beslersiniz. gayette iyi olur. tatminkar bi ses alırsınız ( ayarlarını iyi yapmanız gerekecek )
Subwoofer ın 350watt RMS değerine sahip. buna yeni bir anfi alıp beslemeniz gerekecek. eğer ortalığı gümbür gümbür inletmek isterseniz JBL 301.1 bass anfisini tavsiye ederim. Tek kanaldır ve mevcut subwoofer ınızla iyi bir uyum içersinde çalışacaktır. Anfinin çıkış gücü 204 Watt RMS 4 ohm. 2 ohm da ise 294watt.
Bu durumda almayı düşündüğünüz ikinci anfinin çok kanallı olmasına gerek yok. Performansı artırırmıyım diye sordunuzya kesinlikle artarda aynı anfiden alıp boşa para harcamayın.
Sevgili askvesen, ilgilendiğin için teşekkür ederim. Aynı amfiden ikincisini satın almayacağım, cazip tarafı bu. İkinci amfi arkadaşımın amfisi ve yeni araba aldığından sistemi elden çıkaracak. Amfiyi de bana hediye edecek. O yüzden bu çözüm üzerinde duruyorum. Eğer performansta bir fark yaratmazsa boşu boşuna kabloydu işçilikti para harcamadan da şimdiki haliyle idare edebilirim.
performansta şu şekilde fark olur, componentlerle ovalleri ayrı ayrı kanallarden besledigin için hem ses tonlamasına müdahale edebilir, bas tiz ayarlarını ayrı ayrı yapabilir, hemde aynı kanaldan beslemediğin için seste bariz bi netlik kazanacaksın, subwofer ı yine iki kanalı köprüleyip kullandığın için gücünde bi değişiklik olmayacaktır.
quote:
performansta şu şekilde fark olur, componentlerle ovalleri ayrı ayrı kanallarden besledigin için hem ses tonlamasına müdahale edebilir, bas tiz ayarlarını ayrı ayrı yapabilir, hemde aynı kanaldan beslemediğin için seste bariz bi netlik kazanacaksın, subwofer ı yine iki kanalı köprüleyip kullandığın için gücünde bi değişiklik olmayacaktır.
askvesen, yardımınız için teşekkürler. Aklımdaki bir çok soruya cevap buldum..
rica ederiz.. kolay gelsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme