Şimdi Ara

BOSE AQUİSTMAS 10 KULLANAN ARKADAŞLAR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 0sedan

Sevgili izocan öncelikle hayırlı olsun ... Yalnız şu -10 + 5 meselesini insanlar yanlış anlayabilir . Empedansı farklı ürünler ve çalışma prensibi olarakda farklı ürünler olduğundan biri -10 da belli sese ulaşırken diğeri farklı şekilde olabilir bu ürünlerin kalite değerlendirmesinde etkili değldir değerlendirme yanlış fakat ses sizi önceki üründen daha çok tatmin etmiştir orası ok ++ .

BOSE markası ile ilgili şahsi görüşüm 10 -12 senedir bu ürünleri bilirim ürün segmentine göre fiyatı çok kazık ( TÜRKİYE'DE ) ... Kendi grubunda yani avuç içi kadar speakerlar arasında iyi bir marka olduğu kesin ama iş detay kalite olursa sıralamalara girmeyecek bir ürün yani loudspeakerlar ve bookshelf ler ile karşılaştırıldığında ... Şunu da ekleyebilirim birileri bu ürünleri paralel ithal edip getirmiş ve çok daha ucuza satıyor ... Eğer o kanaldan alırsanız yada yurt dışından getirtme şansınız varsa ordan alınacak rakamlar karşılığında mantıklı bir ürün olur . Ama burdaki satış rakamları kesinlikle kazık ve ötesidir +++ ...

Selamlar ...

Aynı şeyi söylüyorum kaç gündür. Bu paralara alınacak şey değil derken Türkiye legal satış fiyatlarından bahsediyorum. Yani mümessilin getirdiği ve sattığı fiyatlar çok abartılı diyorum ürüne göre tabi.Ayrıca amerika fiyatlarını baz alırsak kendi fiyat aralığında kaliteli olabilir. Diğer bir konu ise stereo performans. Stereo performans için bose dan uzak durun. Bütün anlatmak istediğim bu.

• Bende iki çift bose 301S var (4. nesil 301). Eğer bu markanın bookshelf hoparlörleri ile ilgilendiyseniz bilirsiniz, Bose 301S 301 serilerinde en kaliteli olandır. Ben bir bose kullanıcısı olarak söyleyeyim, bana göre de Bose başarısız. Malzeme kalitesi düşük, kasa kalitesi düşük. Sadece çok şık. Buldukları iki teknoloji var, biri direct/reflecting. Açıkçası aleti ilk başta çok sevmenizin sebebi bu. Driverlardan birini size ters olan yöne monte edip, yakınlarda bir duvar varsa oradan yansıtıp yollama teknolojisi diyelim. Bu sistem hoparlörün çok yer seçmesine sebep oluyor. Ses sizi çok iyi sarıyor; ama belli bir süre sonra yapay gelmeye başlıyor, bir kaç sene içinde çok can sıkıcı oluyor. Kısaca sahnelendirme başarısız... Ses çok berrak ve parlak. Bu da yanıltıcı bir diğer özellik. Insan etkileniyor öyle sesten. Ama verdiği seste birçok detay yok. Diğeri zaten Acoustimass dedikleri subwoofer'ları. İç dizaynı gereği odada bass boşluğu çok az oluşturan bir woofer sistemi. Bu sayede diğer subwooferların aksine, bu aletin subwooferı daha az yer seçiyor. Bu açıdan wooferları takdir ediyorum. Ama iç hacmi olmayan hoparlör + subwoofer ile mükemmel müzik keyfi yaşanmaz. Asıl sesin oluştuğu kolonlar hacimli olduğu zaman seste derinlik oluyor. Subwoofer ile uydular arasında frekans boşluğu olmasa bile (ki bir arkadaşın yazdığı gibi bu imkansız. 100hz-250hz arası boşluk var) Derinlik kayboluyor. O yüzden Acoustimass serilerini müzik dinlemek amacı ile almak mantıklı değil. Ancak ev sineması için öyle bir bütçe ayırıyor olsam, nispeten ucuza ikinci elini bulsam, düşünmeden alırdım. Bu arada "ben ev sinema sistemi topluyorum, müzik de dinleyeceğim" diyorsanız, gene alın derim. Ama "genelde müzik dinleyeceğim, daha az sinema izleyeceğim" diyorsanız kesinlikle almayın derim. Genelde müzik dinleyecekseniz müzikal açıdan sizi tatmin edecek bir çift kolon bulun. Gene müzikal açıdan sizi tatmin edecek ve kolonlarla uyumlu çalışacak bir 5.1 amfi bulun, ki 5.1 bir amfinin müzikal açıdan tatmin etmesi de zordur. Eğer bulamazsanız size müzik keyfini yaşatacak bir stereo amfi, bir de ucuza, tercihen ikinci el bir 5.1 amfi alın. ön kolonlarınız zaten hazır. Yapmanız gereken iki surround bir center bir woofer bulmak. iki surround bir center setler satılıyor zaten.

Ben şimdi kendi sistemimi komple değiştiriyorum. Ev sinema + oyun için logitech z5500 alacağım. ikinci elini 400TL'ye buldum. Müzik için bir amfi, bir çift hoparlör alacağım, olacak bitecek. Çünkü benim için önemli olan müzik dinlemek. Z5500 beni filmde keser, fazlasına ihtiyacım yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Hutnu!

Bende iki çift bose 301S var (4. nesil 301). Eğer bu markanın bookshelf hoparlörleri ile ilgilendiyseniz bilirsiniz, Bose 301S 301 serilerinde en kaliteli olandır. Ben bir bose kullanıcısı olarak söyleyeyim, bana göre de Bose başarısız. Malzeme kalitesi düşük, kasa kalitesi düşük. Sadece çok şık. Buldukları iki teknoloji var, biri direct/reflecting. Açıkçası aleti ilk başta çok sevmenizin sebebi bu. Driverlardan birini size ters olan yöne monte edip, yakınlarda bir duvar varsa oradan yansıtıp yollama teknolojisi diyelim. Bu sistem hoparlörün çok yer seçmesine sebep oluyor. Ses sizi çok iyi sarıyor; ama belli bir süre sonra yapay gelmeye başlıyor, bir kaç sene içinde çok can sıkıcı oluyor. Kısaca sahnelendirme başarısız... Ses çok berrak ve parlak. Bu da yanıltıcı bir diğer özellik. Insan etkileniyor öyle sesten. Ama verdiği seste birçok detay yok. Diğeri zaten Acoustimass dedikleri subwoofer'ları. İç dizaynı gereği odada bass boşluğu çok az oluşturan bir woofer sistemi. Bu sayede diğer subwooferların aksine, bu aletin subwooferı daha az yer seçiyor. Bu açıdan wooferları takdir ediyorum. Ama iç hacmi olmayan hoparlör + subwoofer ile mükemmel müzik keyfi yaşanmaz. Asıl sesin oluştuğu kolonlar hacimli olduğu zaman seste derinlik oluyor. Subwoofer ile uydular arasında frekans boşluğu olmasa bile (ki bir arkadaşın yazdığı gibi bu imkansız. 100hz-250hz arası boşluk var) Derinlik kayboluyor. O yüzden Acoustimass serilerini müzik dinlemek amacı ile almak mantıklı değil. Ancak ev sineması için öyle bir bütçe ayırıyor olsam, nispeten ucuza ikinci elini bulsam, düşünmeden alırdım. Bu arada "ben ev sinema sistemi topluyorum, müzik de dinleyeceğim" diyorsanız, gene alın derim. Ama "genelde müzik dinleyeceğim, daha az sinema izleyeceğim" diyorsanız kesinlikle almayın derim. Genelde müzik dinleyecekseniz müzikal açıdan sizi tatmin edecek bir çift kolon bulun. Gene müzikal açıdan sizi tatmin edecek ve kolonlarla uyumlu çalışacak bir 5.1 amfi bulun, ki 5.1 bir amfinin müzikal açıdan tatmin etmesi de zordur. Eğer bulamazsanız size müzik keyfini yaşatacak bir stereo amfi, bir de ucuza, tercihen ikinci el bir 5.1 amfi alın. ön kolonlarınız zaten hazır. Yapmanız gereken iki surround bir center bir woofer bulmak. iki surround bir center setler satılıyor zaten.

Ben şimdi kendi sistemimi komple değiştiriyorum. Ev sinema + oyun için logitech z5500 alacağım. ikinci elini 400TL'ye buldum. Müzik için bir amfi, bir çift hoparlör alacağım, olacak bitecek. Çünkü benim için önemli olan müzik dinlemek. Z5500 beni filmde keser, fazlasına ihtiyacım yok...

subwoofer'ın kesim frekansı olan 120 civarından sonra uyudu hoparlörlerin 250 hz alt frekansına gidene kadar çok boşluk var. Bunu yansımasız odada ve Leap (linearx) ile ölçtüm. Mesela yanlış hatırlamıyorsam 190hz te -8db idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa147 -- 4 Kasım 2010; 12:07:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alfa147

subwoofer'ın kesim frekansı olan 120 civarından sonra uyudu hoparlörlerin 250 hz alt frekansına gidene kadar çok boşluk var. Bunu yansımasız odada ve Leap (linearx) ile ölçtüm. Mesela yanlış hatırlamıyorsam 190hz te -8db idi.

Aynen katılıyorum. Ben de aynısını belirttim. Ekstradan direct reflecting özelliği yapay bir sahnelendirme yaratıyor. Giriş segment kullanıcısı ve ilk dinleyen için çok hoş bir deneyim oluyor. Ama zamanla ayrıntıya girildikçe çok sinir bozuyor... Bana 2 sene anca dayandı, 5 ay askerde olmama rağmen

• quote:

Orijinalden alıntı: alfa147

Ben 20000 dolar versinler demedim, bose ye vereceğiniz paraya adam gibi hoparlör alabilirsiniz dedim. Ayrıca bose 2+1 sistemin stereo kurallarına aykırı olduğunu ve aralarındaki frekans boşluklarından bahsettim.

anlamazlar, uzerler seni berduş olursun, acından ölursun...

Bırak alsınlar paraları çok.

• her halde bu konuyu açan arkadaş çoktan sistemini almıştır.ben kullanmış biri olarak değil ama dinlemiş biri olarak bir kaç bilgide ben ekleye bilirim evet bose sistemler genelde müzik dinleyecek olan meraklıları pek fazla bir yana hiç memnun etmeyecektir ama film için alanları memnun edebilir ama verilen fiyatlada onlarıda üzecektir bu bir gerçek.burda asıl önemli olan nasıl bir ses istediğiniz ve ne için kullanıcağınız olacaktır.ondan dolayı burada ki tavsiyeler önemlidir ama bazı arkadaşlar konuya hakim olduğunu düşünerek çok fazla iddalı yazılar yazıyor ve kullanan arkadaşlarında tepkilerini çekiyor.bose kesinlikle yabana atılacakbir firma değildir çünkü bir çok firma gibi satışlara çok dayanan firma değildir bir mühendislik firmasıdır ve bir arkadaşın dediği gibi bir çokta patentli ürünleride vardır.ben artık eski sistemleri özlemeye başladım onların verdiği ses,zevk ve gösteriş sinema sistemlerinde yok yaaa çok cılızlar yada çok abartılar ortasını bi yapamadılar.:) bendeki 22 yıllık pioneer sistem vallahi hepsinin canına okur.:)

• Evet arkadaşlar yaklaşık 2 aydır Bose acoustmass 10'u Sony str 1200 es amfi ile dinlemekteyim.Hem sinema hem de müzik performansından memnunum.Marantz stereo amfi ile Focal 826 serisi kolonlar elbette daha detaylı ses verir.Ancak geniş villa tipi bir evin salonunda Focal kolonlar güzel durabilir.Bose kolonlar ise 30 metrekare salonda ideal ses kalitesini bana veriyor.Woofer ise baslarda tam bir canavar.Sonuç olarak biraz paraya kıymak kaydıyla Bose ayrıcalığını yaşamanızı tavsiye ediyorum.
  • sony da1200es te güzel amfidir güzel bir ikili olmuş güle güle kullan
  • Selam,

pioneer dcs-404k için ne dersin 300W olması kafamı karıştırdı. Bimeks 900 tl ye veriyor alınır mı sence?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.