Şimdi Ara

BOSE AQUİSTMAS 10 KULLANAN ARKADAŞLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba,sony 1200 es amfim var.Bose aqouistmass 10 almayı düşünüyorum.Stereo performansı nasıl olur acaba?Baslar yeterli mi olur?Dali ikon 6 alsam sonuç Bose dan daha iyi olur mu?Bose kullanan arkadaşlardan görüş bekliyorum.Teşekkürler

• Bose her sekilde yeterli olur, bass olarak da son derece guclu. Ben Yamaha 565 ile kullaniyorum.
  • Sn İzocan ben acouistmass kullanıcısıyım ve ciddi bir audiophile olarak size şunu söyleyebilirim.Geçtiğimiz 20 sene içerisinde gerek yurt içi gerekse yurt dışında yüzlerce ses sistemi dinledim ve test etme fırsatım oldu..Bose acouistimass ev tipi ses sistemlerinde gerçekten doğal tınısı ile mükemmel seçimdir benim dinleme fırsatına sahip olduğum sadece 1 adet hoparlör sistemi acouistmass dan daha etkileyici idi ve markası Cervin Wega y dı,fakat cervin wega yı türkiye pazarında satın alma şansınız gerçekten zayıf bulsanız bile model seçimi yapma şansınız olmayacaktır..
  • Teşekkürler,bose sistemlerinde bas sesler sadece woofer dan mı geliyor acaba?Sesin oda içinde dağılımı dengeli oluyor mu?Mid seslerdeki performansı nasıl?
  • Bose gibi kaliteli ses sistemlerinde basslar Woofer den gelmez. sanki uydular bass veriyormuş gibi odayı doldururlar. ben bilgisayarımda logitech z5450 kullanıyorum. bu sistemin de wooferinin nerede olduğunu anlayamazsınız.

Bence BOSE den şaşmayın. Zaten arkadaş Cerwin Vega demiş. Onun bazı modellerinin kolonları Buzdolabı büyüklüğünde. Apartmanda ben logitech in sesini yarıya kadar açamıyorum. kapılar pencereler titreşiyor
  • Bence BOSE den şaşmayın.links of london charms Zaten arkadaş Cerwin Vega demiş. Onun bazı modellerinin kolonları Buzdolabı links of london braceletsbüyüklüğünde. Apartmanda ben logitech links of londonin sesini yarıya kadar açamıyorum. kapılar pencereler titreşiyor

• bose acoustimass ı mediamarkta dinledim amfide ses bitti kolon hala aç aç diye bağırıyordu çok güçlü bir sistem ama fiyatını hak etmiyor türkiye şartlarında
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TALTAL

Bose gibi kaliteli ses sistemlerinde basslar Woofer den gelmez. sanki uydular bass veriyormuş gibi odayı doldururlar. ben bilgisayarımda logitech z5450 kullanıyorum. bu sistemin de wooferinin nerede olduğunu anlayamazsınız.

Bence BOSE den şaşmayın. Zaten arkadaş Cerwin Vega demiş. Onun bazı modellerinin kolonları Buzdolabı büyüklüğünde. Apartmanda ben logitech in sesini yarıya kadar açamıyorum. kapılar pencereler titreşiyor

eğer subwoofer yerleşimini iyi yaptıysanız tabikide bass seslerinin uydulardan geldiğini düşünürsünüz. boseda da eğer subwoofer yerleşimin kötü yaparsanız bariz belli olur bass seslerinin subwooferdan geldiği. bunun bose la logitech le bir ilgisi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tibitermo

quote:

Orijinalden alıntı: TALTAL

Bose gibi kaliteli ses sistemlerinde basslar Woofer den gelmez. sanki uydular bass veriyormuş gibi odayı doldururlar. ben bilgisayarımda logitech z5450 kullanıyorum. bu sistemin de wooferinin nerede olduğunu anlayamazsınız.

eğer subwoofer yerleşimini iyi yaptıysanız tabikide bass seslerinin uydulardan geldiğini düşünürsünüz. boseda da eğer subwoofer yerleşimin kötü yaparsanız bariz belli olur bass seslerinin subwooferdan geldiği. bunun bose la logitech le bir ilgisi yok.

bir önceki ses sistemim everest idi. uydular ve subwoofer logitech ile aynı konumlarda idi. hiç memnun değildim. odayı dolduran bir bass yoktu. gücünden de kaynaklanıyor olabilir. everestde wooferi denemediğim yer kalmadı odada, verim alamadım. bedavaya arkadaşıma verdim.

• 3 gündür Bose acouistmass 10 dinlemeye doyamadım.Multi stereo modunda Sony 1200 es amfi ile süper detaylı ses veriyor.Bose gerçekten süpermiş bu kadar beklemiyordum açıkçası.Daha önce Pioneer kolonları dinlerken ses ayarı +5 iken güçlü ses alıyordum,şimdi ise -10 da bile güçlü ve detaylı ses alıyorum.Bence marifet Bose'un modül sisteminde
  • Gerçkten mükemmel bir tercih yapmışsın. gülle güle kullan....
  • Merhaba,

Bose sistem almayı düşünüyorum, bu sete ekleyebileceğim AMFI ne olmalıdır?
    42" Samsung LED TV ve Dreambox Uydu ile kullanacağım.
    Ayrıca bilgisayarımdaki 7.1 sesi amfi aracılığyla Bose üzerinden almak istiyorum.

Aşağıdaki amfiler set ile problemsiz çalışırlar mı?
    Sony STR-DE695
    SONY 1200 ES

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • arkadaşlar bu bose denilen marka; orta kalite malzeme (hatta düşük) kullanarak buna güzel kozmetik ekleyerek üretim yapan bir firmadır. Ürettiği %90 sistemin stereo ile alakası yoktur. Müzikten anlamayan,sadece daha kötü sistemler kullanmış kişiler için çok güzel gelebilir. Özellikle 2+1 çalışan acoustimass dedikleri sistem stereo sistemlerin kurallarına aykırıdır. Bütün stereo sistemler birbirinin eşi olan 2 hoparlör ile çalışır. Hiçbirinde subwoofer ayrı değildir. Çünkü aralarındaki faz farkları,frekans boşlukları teknik olarak doldurulamaz. Bose acoustimass serisinde de bass ile üst hoparlörler arasında uçurum denilecek kadar frekans boşluğu vardır. Fakat bu boşluk aciko equalizer etkisi yaptığından şıkır şıkır tabir edilen ses ortaya çıkar. Bu sonuç bilgisiz yani amatör dinleyici için etkileyici, işten anlayanlar için çöptür. Bose nin kalitesiz olmasına bir örnek olarak; v301 hoparlörün içinde pasif filtre yoktur.Bir kapasitör ve bir lamba ile işin ucuzuna kaçılmıştır. Bunun gibi örnekler çok fazladır. Madem acoustimass çok güzel ses veriyor o zaman dynaudio focus serisi uzay mekiğidir. Orta kalite 2 bookshelf hoparlör ve ona uyumlu orta kalite bir amfi ile bose de kat ve kat daha iyi sonuç alınabilir.
    Ses sistemleri ile ilgili akademik eğitim almış biri olarak mantıklı sorulara cevap verebilirim. Fakat bilgisiz,araştırmasız,bir gerçeğe dayanmayan, teknik olarak kanıtlanamayan google düşünceleri ile yazdıkları çürütmeye kalkmayın. Bu kadar sert yazdım çünkü bu bose kandırmacası bitsin artık.

• Ben sony 1200 es amfi ile bose acouistmass 10 kullanıyorum.Gayet memnunum.Tavsiye ederim
  • Binbaşım kızmış Bose a da vermiş veriştirmiş ,ama atladığınız birşey var bu arkadaşlar burada hi-end bir sohbetten bahsetmiyorlar sadece cici bir bütçe ile evde olabilecek en iyi şeyi arıyorlar..Ben arkadaşlara 22.000 dolarada subwoofer önerebilirdim.Aman dikkat elmalarla armutlar halvet olmasınlar bu bilgi kirliliğinde...
    selamlar saygılar
  • Ben 20000 dolar versinler demedim, bose ye vereceğiniz paraya adam gibi hoparlör alabilirsiniz dedim. Ayrıca bose 2+1 sistemin stereo kurallarına aykırı olduğunu ve aralarındaki frekans boşluklarından bahsettim.
  • Merhaba,

Bose Acoustimass 10 ve üzeri bir sistem ve bütçe örneği için tavsiye edebileceğiniz neler olabilir?
    Bass ve ses yüksekliğinden ziyade kristal ses, her tınıyı duyabilmek tercihimdir (klasik ve jazz müzik severim)

teşekkürler
  • Sizde haklısınız Sn alfa 147 2+1 geleneksel 2ch sistemi ile uyuşmaz temelde zaten! Ama kesinlikle her zaman savunduğum birşey varki stereo hoparlör sistemlerinde eğer işin uç boyutlarına girmeye başladınızsa en iyisi diye bir şey yok..Dinlediğiniz müzik çeşidi ,dinleme alışkanlıklarınız ,ortamınız size zaman içerisinde en uygun çözümü oluşturuyor bundan sonrası ise tamamen bütçeye kalıyor.
    Ben ağırlıklı olarak jazz dinlerim bu sebeplede yoğunluklu olarak kullandığım hoparlörlerim altec lansing Ps 95 ama bu hoparlörler Pink floyd yada supertramp veyahut styx tınıları için başarısız..(benim kulağıma göre)Bu işler içinde 2 adet 1972 imalatı çok nadir bulunan bir takım Grundig super fi hoparlör sistemim var.Grundig in kazara ürettiği nadir hi-end çalışmalarından biridir ve benim kulağıma çok uyuyorlar..Ama tabiki bunlar benim seçimlerin ve başkasının ses duygusuna hitap etmeyebilirler.
    Bu işin sonu yok en az 4 yada 5 sistem değişmeden uygun sonucu yakalamak cidden tamamen şansa kalıyor.

• tamam işte, insanlar bu bose acoustimass denilen çöpü stereo diye almasınlar. Bilgisayara bağlayıp oyun oynamak için yada sinema sistemine eklemek için belki alınabilir.
  • Bir BOSE sahibi olarak ;

Aqustimass serisi bana göre kesinlikle müzik için tasarlanmış bir ürün değildir. Ev sineması olarak kapladığı alana göre mükemmel bir ürün olarak tanımlayabilirim ama müzikte, özellikle stereo dinlenen jazz, klasik gibi müzik türlerinde detay sesleri yok ediyor. Müzik düşkünü birisi olarak kabinli bir çift hoparlörü tercih ederim.

Bose'nin stereo çözümündeki zirve bana göre Bose 701 serisidir ama o da artık üretilmemektedir. 901'i saymıyorum, ona ulaşmak çok pahalı olduğu için saymadım...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.