Şimdi Ara

bose companion 3 series II hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bose companion 3 series II hakkında bir sorum olucak. bunu neden bose başlığında sormadım cunku çok gereksiz tartışmalar vardı yapıcı hiçbir mesaj yoktu. sorum kısa ve net. bose companion 3 series II almayı düşünüyorum ancak merak ettiğim bose un bass seslerinde performansı. internette çıkışgücü değerine raslamadım. sadece 5.25 inçlik minnacık bir driverı var. daha önce kullanmış arkadaşlar eğer megaworks g500 gigaworks gibi setleri dinlemişseniz bose un bass performansını bu setlerle kıyaslarmısınız? 400 e buldum ama ipod touch ımı satıp alıcam şuanda philips spa9300 kullanıyorum 50 watt rms tweeter lı 8 inç sub lı yeterince güçlü bir sistem aslında sizce almaya değermi? alıpta bass fakiri bir ses duymak istemiyorum.

• Bası yetersiz diyen adam bu sete haksızlık eder. Ben bas ayarını orta seviyede kullanıyorum ve çok tatlı vuruyor. Ne logitech nede creative bukadar derin vurmuyor bası. Bu sete kesinlikle bas fakiri denilmez. Bunu söyleyen çok büyük hata eder. Ama bir z5500 gibi de abartı gücü yok. Bu setten alacağın müzik kalitesini beğeneceğine %100 eminim. Hele ki philips'ten sonra.

Bose farkını kaliteli ses vererek ortaya koyuyor. Creative lerin bası sert vurduğu için genelde bastan şikayet edilir. Logitechlerde ise yüksek seslerde tizlerin çatladığı ortada. Bose'da ise creative den daha kaliteli tiz ve logitech ten daha kaliteli bas var.
  • tesekkurler dostum. internette çok fazla yorum okudum (yabancı sitelerde ) . bir yorum çok dikkatimi çekti. sürekli ses sistemleri test eden bir kullanıcı klipsch in bir modeli bose u kapıştırmış ve şu sonuca varmış. kapıştırdığı klipsh in modelini bilmiyorum ama 35 er watt uydular ve 130 watt 6.5 inç lik bir subwooferı varmış. yani yeterince güçlü bir sistem. ve adam diyorki bose un verdiği ses klipsh in bu modeli ile '' birebir '' aynı. 130 watt lık çok güçlü subwooferın yaptığı etkiyi rahatlıkla yapabiliyor diyor. yani şimdi kısaca sorum şu lütfen bose un bass performansını megaworks z2300 veya g500 gibi sistemlerle kıyaslarmısınız...

adamın bose u klipshin hani modeli ile kapıştırdığını buldum.

bose companion 3 series II  hakkında.

200 watts of real-world music power drive two satellites and a vented 6.5" subwoofer
    32-20,000Hz frequency range
    106dB maximum output capability
    Satellites feature 0.75" MicroTractrix™ tweeters and 3" midbass drivers
    Connects easily to virtually any source: two-channel soundcards, or any stereo mini-plug equipped device
    Headphone jack

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termo6556 -- 28 Mart 2008; 9:05:38 >

• merhaba, 400 ytl gercekten iyi fiyat bence kacirma. ben c3 u dinlemedim ama okudugum yorumlardan sunu soyleyebilirim z2300 veya megaworks kadar bass verecegine inanmiyorum. bende ayni kalitede 2.1 kullaniyorum, yorumlarda aego ile bose c3 un kesinlikle ayni ses kalitesinde oldunu soyluyorlar hatta aego biraz onde. bu sistemlerin ozelligi hi-fi ayarinda dengeli ses verebilmeleri ve herhalukarda verdigi bass yeterli oluyor ama z2300/z5500 kadar abarti birsey bekleme. ama alternatif daha iyi bir model dusunursen klipsh 2.1 modellerine bakmani oneririm, istanbulda bagzi magzalar demo imkani sunuyorlar, ek olrak bl muzigede gidip aego dinleyebilirsin, buna gore bose c3 hakkinda az cok fikrin olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: termo6556

bose companion 3 series II hakkında bir sorum olucak. bunu neden bose başlığında sormadım cunku çok gereksiz tartışmalar vardı yapıcı hiçbir mesaj yoktu. sorum kısa ve net. bose companion 3 series II almayı düşünüyorum ancak merak ettiğim bose un bass seslerinde performansı. internette çıkışgücü değerine raslamadım. sadece 5.25 inçlik minnacık bir driverı var. daha önce kullanmış arkadaşlar eğer megaworks g500 gigaworks gibi setleri dinlemişseniz bose un bass performansını bu setlerle kıyaslarmısınız? 400 e buldum ama ipod touch ımı satıp alıcam şuanda philips spa9300 kullanıyorum 50 watt rms tweeter lı 8 inç sub lı yeterince güçlü bir sistem aslında sizce almaya değermi? alıpta bass fakiri bir ses duymak istemiyorum.

Bose 1964 yılında kurulmus, sadece speaker konusunda calısan yılların firması. Lux marka otomobillerin, havacılık sektorunun tercih ettigi ciddi referansları olan bir firma. Yani konusunda yılların emegi ve tecrubesini tasıyan ustelik digerlerinden farklı bir cizgide gidip bunu basaran firma.
    Bu tur firmaların urununu ses gucu, bas gucu gibi suni seylerle degil toplam muzik kalitesiyle muzikal anlamdaki basarısına bakın. Digerlerinden cok farklı olacagı kesin. Ayrıca baskasının ses rengine gore hareket etmek cok yanlıs olacaktır. Biri icin cok iyi gelen urun baskasına vasat gelebilir. Bu birazda kisinin kulak dolgunlugu, tecrubesiyle, muzik kulturuyle ilgilidir. Cihazları dinlerken direk sesi max lara cıkarıp gucune degil, ne kadar dogal calabildigi, alt frekansları yumusak ve derinden derli toplu verebildigine, orta frekansları tane tane detaylı anlasılabilir sunduguna ve ust frekanslarıda keskin suslu parlak degilde kadife yumusaklıgında yormayacak sekilde caldıgına yani dengeli ve dogal caldıgına bakın. Onemli olan budur. Yuksek ses gucu, abartı kafa sisirici bas gibi seylere onem veriyorsanız detaylara sizi ilgilendirmiyorsa kaliteli cihazlara yonelmeninde pek anlamı yok buyuk bas driverı olan ve yuksek wattlı bir cihazı alın yeter. Tecrubeli firmaların onem verdigi sey oncelikle ses kalitesidir, ses gucu zaten kolay birseydir ve ev icin gerekli olan guc zaten sunulur. Bose kucuk driverlarla boyundan buyuk isler cıkarır cunku yıllardır bu konuda calısır. Aynı capta hoparlor kullanılmıs baska urunlerle kıyaslanınca ses rengi ve kalitesiyle cok one gecer. Ama ulkemizdeki asırı fiyatlandırılmadan dolayı malesef geri plana duser.

Malesef insanların bir urune bakarken yazılan watt gucune, ne kadar suslu ses urettigine ve direk yuksek seslere acarak hımm fena degil ses bayagı guclu camlar catladı, esyalar yerinden oynadı vs gibi yaklasımlarla baktıklarını goruyorum. Uretim ve ses kalitesine bakmak aklına bile gelmiyor. Bir cihaz gereginden yuksek THD, dusuk SNR, dusuk SPL degerleriyle aldıgı sinyalden bambaska bir sekilde acemice calıyorsa, tonlar cok sertse, enstrumanlar bambaska sekilde calıyorsa isterse 1000 watt olsun neye yarar. Bu sekilde bir yaklasımla kaliteli duzgun uretilmis cihaları degerlendirmek ve farkını anlamak cok zor. Gercek anlamda speaker yapmak cok zor bir istir aslında, detay icinde detay vardır ve ciddi calısmalar ister. Bu tip ciddi calısmalardada ses gucu ikinci plandadır. Sizde koklu firmaların urunlerine yoneldiginizde biraz arastırarak detaylara, kaliteyi belirleyen unsurlara yogunlasın. Farkı cok acık goreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 28 Mart 2008; 10:01:30 >

• yorumlar için tesekkurler ...

şuanki ses sistemim o kadar kötü değil sonucta 8 inçlik 30watt subwooferı var. ve tiz midleride gayet düzgün. ama bundan önce 2 tane megaworksu birbirine bağlayıp kullanmış biri olarak güçlü ve kaliteli sesi özledim. eğer bu bose sadece kaliteli ses sunacaksa sesi açınca bass ları 100 watt civarı bir ses gücü veremiyecekse ona o kadar para verilmezki. zaten dinlediğimiz şey altı üstü mp3.

ben yine megaya dönüş yapıcam anlaşıldı.
  • quote:

tesekkurler dostum. internette çok fazla yorum okudum (yabancı sitelerde ) . bir yorum çok dikkatimi çekti. sürekli ses sistemleri test eden bir kullanıcı klipsch in bir modeli bose u kapıştırmış ve şu sonuca varmış. kapıştırdığı klipsh in modelini bilmiyorum ama 35 er watt uydular ve 130 watt 6.5 inç lik bir subwooferı varmış. yani yeterince güçlü bir sistem. ve adam diyorki bose un verdiği ses klipsh in bu modeli ile '' birebir '' aynı. 130 watt lık çok güçlü subwooferın yaptığı etkiyi rahatlıkla yapabiliyor diyor. yani şimdi kısaca sorum şu lütfen bose un bass performansını megaworks z2300 veya g500 gibi sistemlerle kıyaslarmısınız...

Şimdi burada önemli olan beklentileriniz. Siz sesi sonuna kadar açıp 4 kat üzerinizdeki komşunuza müzik sesi dinletmek istiyorsanız Bose Companion 3 bunu yapamaz. Bunun için z5500 şart. Yada z-2300 lede bu mümkün. Ancak kaliteli ses arıyorsanız, müzikteki netlik, ayrıntı ve her enstürmanın çıkardığı tını önemliyse sizin için işte orada sözünü ettiğimiz logitech ve creative den çok üstün. Bırakın enstürmanları seti ilk aldığımda açar açmaz Whitney Houston I Will Always Love You şarkısını dinledim. Yahu dedim bu kadının sesi nekadar güzelmiş. Komik ama durum bu. )))

İllede karşılaştır dersen Companion 3 daha derin baslar vuruyor. Yumuşak ve kulağınıza nasıl hitap edeceğini çok iyi biliyor. Kalitesini tartışmam bile alacağınız müzik tadını kıyaslamayın bile. Tiz ve midlerde ise fark çok fazla. Bence bu fiyata hiç düşünmeyin alın. Bu deneyimi ne creative de nede logitech'in hiçbir modelinde alamazsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bose companion 3 series II nin dusuk gucte oldugunuda dusunmeyin, yeterli gucu uretiyordur zaten. Bas driver 13 cm kucuk ama bosenin felsefesi kucuk hoparlorle, az yer kaplayarak buyuk isler cıkarmak. Bose am10 sinema sisteminde sub unitesindede 2 adet 13 cm bas hoparlor kullanılır ama sonuc muazzamdır. Yine stereo seri am5 te aynı sekilde 2 adet 13 cm bas driver kullanır kendinden cok daha buyuk speakerlar gibi guc uretir sasırtır. Kucuk hoparlor calısması zordur ama bose bunu cok basarılı sekilde yıllardır uygulamaktadır. Ayrıca bosede yerlesim planı onemlidir ve pdf lerinde ne sekilde nasıl yerlestirilmesi gerektigi vurgulanır onlara dikkat etmek cok onemli.
    Yazılan watt larada kanmayın. Dinleyerek karar verin. Birinde 100 watt yazar digerinde 30 watt ama 30 watt olan daha iyi cıkabilir. Gercek 100 watt bir apartman dairesi icin buyuk bir guctur. Stereo ampliler bile ancak o guclerdedir. Benim cihazım 20 kg ve 8 ohmda 95 watt guc aktarıyor,apartman hayatında acılacak bir ses degil. 100, 200 watt yazan multimedialar yanına bile yaklasamaz. Ama durum boyle tuketici kandırmak satıs yapmak. Bose de urunlerine guc yazmayarak en iyisini yapıyor aslında cok mantıklı dusunce. Cihazların arkasında yazan psu gucleri size cihazın gercek cıkısı hakkında ip ucu verir. Bir cihazda 100 watt cıkıs veriyor yazıyorsa, psu da 50 watt sa kandırılıyorsunuzdur. Ev sinema amplileride oyle on tarafa kocaman yazıyorlar 7x100 watt arkasına bakıyorsun guc tuketimi 300 watt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 28 Mart 2008; 11:02:15 >

• tesekkurler yorumlar için. kısa bir süre sonra alıcam insallah. once su ipod touch ı satmam lazım tabi.
    tesekkurler iyi gunler...
  • Bana göre kalite yüksek ses değil düşük frekanslarda temiz ve net bir ses alabilmektir bas sesinin tokluğu sesi bir birine karıştırmayan temiz bir müzik dinlemek her zaman daha iyidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratalagoz

Bana göre kalite yüksek ses değil düşük frekanslarda temiz ve net bir ses alabilmektir bas sesinin tokluğu sesi bir birine karıştırmayan temiz bir müzik dinlemek her zaman daha iyidir.

dostum tabiki öyle de 400-500 ytl veripte trigue gücünde bir sistem almak istemiyorum. belki creative trigue 3300 ün 10 katı kaliteli olabilir ama evde pc den film izlerken 15-20 m2 lik odamı sese ve bass a doyurmalı. zaten bizim dinlediğimiz ne varki 128k 192k mp3. taş çatlasın 320k mp3. yada sıradan divx filmler. ama ben HD film izliyorum artık çoğu HD filmde 720k ac3 ses barındırıyor.

aslında ben sorumun cevabını henüz alamadım en yakın cevabı acoustimass 10 benzetmesiyle sağolsun @ ikarahal verdi.
  • Bence filmlerde yuksek performans bekleme. Belli sahnelerde cok iyi ses alabiliyorsun ama kesinlikle 5+1 kadar zevk vermiyor ve yetersiz kaliyor.

quote:

dostum tabiki öyle de 400-500 ytl veripte trigue gücünde bir sistem almak istemiyorum. belki creative trigue 3300 ün 10 katı kaliteli olabilir ama evde pc den film izlerken 15-20 m2 lik odamı sese ve bass a doyurmalı. zaten bizim dinlediğimiz ne varki 128k 192k mp3. taş çatlasın 320k mp3. yada sıradan divx filmler. ama ben HD film izliyorum artık çoğu HD filmde 720k ac3 ses barındırıyor.

aslında ben sorumun cevabını henüz alamadım en yakın cevabı acoustimass 10 benzetmesiyle sağolsun @ ikarahal verdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zek -- 28 Mart 2008; 15:30:38 >
  • anladım zek tesekkurler. zaten 5.1 le pek işim olamıyor. laptop kullanıyorum. birde 5.1 ses kartı alamam. bu stereo ile idare edicem.
    zek galiba kullandın bu bose u sisteminde bulunan megaworks thx 550 ile kıyaslarsan bass gücü olarak hangisi daha üstün?
  • onceki mesajimdan aktariyorum;

---
    ben c3 u dinlemedim ama okudugum yorumlardan sunu soyleyebilirim z2300 veya megaworks kadar bass verecegine inanmiyorum. bende ayni kalitede 2.1 kullaniyorum, yorumlarda aego ile bose c3 un kesinlikle ayni ses kalitesinde oldunu soyluyorlar hatta aego biraz onde. bu sistemlerin ozelligi hi-fi ayarinda dengeli ses verebilmeleri ve herhalukarda verdigi bass yeterli oluyor ama z2300/z5500 kadar abarti birsey bekleme. ama alternatif daha iyi bir model dusunursen klipsh 2.1 modellerine bakmani oneririm, istanbulda bagzi magzalar demo imkani sunuyorlar, ek olrak bl muzigede gidip aego dinleyebilirsin, buna gore bose c3 hakkinda az cok fikrin olur.
    ---

quote:

anladım zek tesekkurler. zaten 5.1 le pek işim olamıyor. laptop kullanıyorum. birde 5.1 ses kartı alamam. bu stereo ile idare edicem.
    zek galiba kullandın bu bose u sisteminde bulunan megaworks thx 550 ile kıyaslarsan bass gücü olarak hangisi daha üstün?

• quote:

Orjinalden alıntı: zek

onceki mesajimdan aktariyorum;

---
    ben c3 u dinlemedim ama okudugum yorumlardan sunu soyleyebilirim z2300 veya megaworks kadar bass verecegine inanmiyorum. bende ayni kalitede 2.1 kullaniyorum, yorumlarda aego ile bose c3 un kesinlikle ayni ses kalitesinde oldunu soyluyorlar hatta aego biraz onde. bu sistemlerin ozelligi hi-fi ayarinda dengeli ses verebilmeleri ve herhalukarda verdigi bass yeterli oluyor ama z2300/z5500 kadar abarti birsey bekleme. ama alternatif daha iyi bir model dusunursen klipsh 2.1 modellerine bakmani oneririm, istanbulda bagzi magzalar demo imkani sunuyorlar, ek olrak bl muzigede gidip aego dinleyebilirsin, buna gore bose c3 hakkinda az cok fikrin olur.
    ---

quote:

anladım zek tesekkurler. zaten 5.1 le pek işim olamıyor. laptop kullanıyorum. birde 5.1 ses kartı alamam. bu stereo ile idare edicem.

tesekkurler zek . bende companion 3 series II yi mağzada dinledim. companion 3 ü de arkadaşımın evinde dinledim. comapnion3 ün bassı pek güçlü değildi. hele hele mega ya kıyasla çok güçsüz kalıyordu. ama hernasılsa vurduğu bas miğde hoplatan cinsten garip bi bass tı. neyse benim yabancı sitelerde okuduğum yorum ve incelemelerde millet nedense klipsch promedia 2.1 ile kıyaslıyordu sürekli. sanki anlaşmış gibi... yada başka 2.1 yokmuş gibi. neyse okuduğum yorumlarda 130 wattlık subwoofer gücü olan klipsch yi bose companion 3 series II ile eş değer tutuyorlar. bilindiği üzere megaworksun subwoofer ı 75 watt rms. ( buna eminim 150 watt yazdığına bakmayın eski nickin tibi zamanında 2 tanesini birbirine bağlayıp kullanmışlığım var ) yani bu durumda c3 series II nin bas gücü megayı solluyor. neyse alınca görücez artık. bindik bi alamete .

• minnacık 5.25" lik sürücüyü yakından görseydin 10" lik sürücünün 5.25" versiyonu gibi olduğunu görürdün muazzam körükleri var hayatımda gördüğüm en kalın kenarlı ve en büyük mıknatıslı 5.25" sürücüydü ve tabii ki çok ağır...Bu arada hala z2300 diyosun BOSE bahsi geçerken yapma etme atla eşşeği kıyaslama Bose'nin ses karakterine alışkın olmayan bir insan SBS-370 ten bile sonra BOSE'yi dinlese beğenmez çünkü dinlediği o kötü cızırtıyı arar kulakları bulamaz o kadar berrak o kadar temizdir ki BOSE'nin sesi nerdeyse kulakları rahatsız eder (mükemmel veya kusursuz demiyorum demogoji yapmak isteyen arkadaşlar olacaktır mutlaka onlar içindir bu açıklamam)...

BOSE: Gerçeğe yakın ses
    DİĞER SİSTEMLER: Gürültü makinaları
  • quote:

yorumlar için tesekkurler ...

şuanki ses sistemim o kadar kötü değil sonucta 8 inçlik 30watt subwooferı var. ve tiz midleride gayet düzgün. ama bundan önce 2 tane megaworksu birbirine bağlayıp kullanmış biri olarak güçlü ve kaliteli sesi özledim. eğer bu bose sadece kaliteli ses sunacaksa sesi açınca bass ları 100 watt civarı bir ses gücü veremiyecekse ona o kadar para verilmezki. zaten dinlediğimiz şey altı üstü mp3.

dostum mega bulabileceğin biyer varsa ben alabilirim daha önce mega kullanıyordum bozulunca g500 aldık megadan sonra g500 ün ses kalitesi tatmin etmedi filmleri 5.1 izlemek yerine kaliteli müzik deyip aego m aldım ama şimdide filmleri 5.1 izlemeyi özledim. mega özellile müzik olmaküzere her konuda başarılı bir set tekrar almak isterim doğrusu

• quote:

Orjinalden alıntı: emre6128

quote:

yorumlar için tesekkurler ...

dostum mega bulabileceğin biyer varsa ben alabilirim daha önce mega kullanıyordum bozulunca g500 aldık megadan sonra g500 ün ses kalitesi tatmin etmedi filmleri 5.1 izlemek yerine kaliteli müzik deyip aego m aldım ama şimdide filmleri 5.1 izlemeyi özledim. mega özellile müzik olmaküzere her konuda başarılı bir set tekrar almak isterim doğrusu

kardeş 2. elde ilan açmaktan başka çare yok gibi. artık fahiş fiyatlara katlanıcaz. gerçi ben bose almadan rahat etmem. şu ipod touch ıda satamadım gitti. millet cep telle takas kuyruğuna girdi ama nakit para veren yok.

• ikinci elde bulsak bile garantisiz haşat olmuş bişe olur mecbur s750 alacağız başka çare yok
  • s750 mega kadar başarılı mı ki..?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.