Şimdi Ara

Cambridge Audio Sirocco S-30 Hoparlör incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
3
Favori
6.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam herkese hoparlörler geldi kurulumunu yapıp dinlemeye başladım sizlere ilk izlenimlerimi artılarını eksilerini ve bir kaç adet de fotoğrafını paylaşacağım.

* İlk önce kutulama sıradan ama düzenli hiç ekstra gereksiz detay yok ne gerekiyorsa onu koymuşlar bezler stickerlar logolar göz boyama unsurları (aslında maliyet unsurları :) yok...Tamamen sıradan bir kutu ve içeriği ile karşı karşıyayız..

* Ürün black oak renginde...90 dB hassasiyet ve 8 ohm...235mm derinlik 160mm genişlik 229mm yükseklik ile gayet kompakt...Benim tercih etme sebeplerimden biri de bundan dolayı idi...Her bir hoparlör 3.8kg yani epey hafifler aslında boyut göz önüne alınırsa olması gerektiği kadarlar..

* İşçilik seviyesi ise standartın az birşey üstünde diyebilirim yani hiç bir çapak vs..kalıntı plastik artığı çıkıntısı vs..olmadığı gibi pürüzsüz tertemiz bir ürünle karşılaşıyoruz..

* Ürünü ilk önce Victa-501'lerin üstüne koyarak dinlemek istedim kurdum kablolarını bağladım (black rhodium jive hoparlor kabloları ve oxypure pga4201 ultra performance series interconnect) Ampli olarak efsanemiz av-711 ve player olarak da foobar - sony cdp-511 kullandım..

* İlk olarak bu ürünün tabii daha pişmemiş olduğunu bir müddet burn in süreci geçirmesi gerektiği unutmayalım bunu göz önünde bulundurarak yorum yapcak olursak ürünün first order ve basit bir crossover yapısına sahip olmasından ötürü zamanlaması çok iyi hiçbir şekilde hiçbir frekans yığılmıyor gecikmiyor tizler bassları geçip uzayıp gitmiyorlar birden çok enstrümanın olduğu daha kompleks parçalarda tepkileri ve zamanlaması mükemmel zaten first order yapının en büyük özelliği de bu.. Ürünün ses kalitesine gelecek olursak da bu küçük hoparlörden ilk başta hiç bahsedildiği kadar sıradışı bir alt frekans alamadım burn-in süresinin daha ilk saatinde olduğumu hatırlayıp zamanla sürücülerin açılacağını kendini bulacağını ileri geri salınım vs..muhabbetlerinden sonra daha iyi olacağını söyledim kendime (akla ilk bunlar geliyor netteki müthiş yorumlardan sonra) Daha sonra elimdeki sonorous sp-100 standların üstüne aldım s30'ları ve aradaki fark gece ve gündüz kadar netti...Cihaz kendini buldu resmen altlar ve ortalar yerine tam oturdu....Üstüne basa basa söylemeliyim ki bazı parçalarda 4.5" lik bir sürücü gibi değil de 6.5" gibi alt frekanslar algıladım...Cidden alt frekans başarımı çok iyi...Tizler ayrtıntılı ve bir miktar baskın olma yolundalar midler ise biraz tizlerin gerisinde ama o kadar naturel ve organik ki çok beğendim..

* Ama şunu tekrar hatırlatmak isterim ürünün şöyle kuvvetlice 50watt üstü bir ss veya minimum 35watt bir push pull lambalı stereo bir ampliyle daha başka sonuçlar verecektir...Tabii araya dac koyma planlarım var içerideki pc ile kullanacağım o yüzden ses çok daha farklılaşacaktır..Cihaz 90db ama benim victa-501 lerim kadar hassas değiller zaten victa 91dB...Victa da 10/2 de aldığım sesi cambridge audio s30 da 10/3.5 da alabildim...

Sonuç: Bu fiyat aralığında küçük metrekareler için (çalışma odası - yatak odası vs..) çok doğal çok transparan sese sahip teknolojisiyle de 3-5 kat daha pahalı ürünlere kafa tutan bu ürünü dediğim gibi 20-25 metrekareye kadar tavsiye ederim..Ve bu arada meğer ben victa 501 ile uçuyormuşum da haberim yokmuş...Ciddi anlamda ederinin 4-5 katı çalan nadir hoparlörler Heco Victa'lar..

Ürünün Artıları::

- Kompakt Boyutlar
    - Mükemmel zamanlama ve atak
    - Natural ve transparan ses karakteri
    - Boyundan beklenmeyen alt frekanslar

Ürünün Eksilerieri

- Tizlerinin bir miktar baskın olması
    - Güçlü ve torklu bir ampli ile daha da başarılı olabileceği gerçeği (eksi sayılmayabilir ama herkesin bu tip bir amplisi maalesef yok)

Ps: Fotolar ve videolar yakında eklenecek..

saygılarımla
    atalayalper

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 14 Kasım 2012; 21:58:03 >

• Bir kaç fotoğraf...

• Foto devamı..

• İnceleme için teşekkürler.

Bu arada Heco Victa aklıma girdi şimdiden...
  • Heco victa ve s-30'u aynı videoda izleyip dinleyebilirsek süper olur, örnek parça olarak da bas performansı için Bach'ın toccata ve fugue'si farklarını duymak için uygun olurdu ya da beğendiğiniz çok bilinen başka bir sağlam bas içeren parça.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi arasinda cok fark var kiyaslamak yanlis olur...Bots av711 ile surmedigim hoparlor kalmadi cesit cesit marka model surduk bu zamana kadar (heco victa 501 - usher 6311 - mission 783 - dali blue 3003 - acoustic energy neo1 - usher s-520 - cambridge audio s30)

Beni en cok uyumuyla etkileyen victa 501 oldu...Daha sonra da Usher s-520..Hep soyluyorum şu victanin kabinini biraz daha kaliteli yapsalar cidden muthis hoparlorler sadece biraz kabin rezonansi fazla..

Videoyu ise firsat buldugum en kisa zamanda eklerim ama maalesef o kadar bass unsurlari iceren müzikler dinlemiyorum...Aslinda kullandigim sony nex3 dslr icin yuksek hassasiyetli stereo mikrofon alacagim onu aldiktan sonra 720p stereo olarak cekip koyabilirim fikir vermesi acisindan...Haftasonu bakalim arastiracagim bulamazsam standart haliyle ceker koyarim..

Cambridge ise alt frekanslarda şaşirtmaya devam ediyor beni gayet guzel...Her cihaz baska deneyim baska tecrube oluyor..Sirada lambali ampli ve dac var haa bir de phono kati var :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fotoğraflara bakınca normal bookshelflere göre daha derin bir kasası var, alt frekanslardaki başarısının sırrı bu olabilir... bir ara başka bir konuda siz bahsedince s-30'un frekans cevabı grafiğini bulmuştum bass reflex portunun devreye girdiği yerler gözükebiliyordu... ama uzakdoğudan yayın yapan bir site idi, tekrar bulursam buraya eklerim.

Bu kadar cihaz dinleme imkanı varken aynı ayarlar ve aynı test parçası ile video testleri yapmak ilginç olabilir, Heco victa'yı da karşılaştırmak için duymak istememin nedeni bu, floorstander hoparlöre göre alt frekanslarda ne kadar başarılı diye...video kaydında mikrofon ve kamera yüzünden sesler değişecektir ancak aradaki farklar kalır diye tahmin ediyorum, test videosunu dinleme işlemi de hi-fi kulaklık ile yapılır ise alt frekans sorunu olmaz, kulaklıklar hoparlörlere göre çok daha alt frekanslara zorlanmadan inebiliyorlar.

Sağlam bas olan parça derken tekno tarzı parçalar değil de alt frekanslara inen kilise orgu (pipe organ) gibi doğal enstrüman içeren müzik bas performansını değerlendirmek için uygun olabilir, Bach'ı örnek vermemin nedeni bu idi. Tabi videonun çekildiği andaki volume seviyesi ve orjinal parçanın mix mantığı da önemli. İyi mixler düşük volume seviyelerinde bas olarak biraz cılız kalacak şekilde ayarlanıyor ki volume açınca bas kulak tarafından algılanmaya başladığında herşey birbirine girmesin..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bhasettiğim incelemeyi tekrar buldum:

http://ko.goldenears.net/board/541258

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 17 Kasım 2012; 20:55:56 >
  • Alper hizina yetisilmiyor vallahi...
    iyi gunlerde dinle...
    Tasarim ve boyutlari cok guzel gercekten...

Ben aslinda senin cok begenecegini dusundugum bir hoparlor yazayim...sifiri 1000 tl civari ama tahmin ediyorum ki tam senin aradigin hoparlor...Audio Pro Mondial m3...bir dinlemeni isterim...

Bu arada victa 501 ile mission 783 icin bir kiyas rica ediyorum...Victa da bahsettigin kabin rezonansini sonumleyici ile azaltamazmiyiz..? ben fullrange lere yeni bir uygulama yaptim ve cok memnunum...

• Emre kardeşim bu kadar arayı açma muhabbetini özüyoruz vallahi :) Bu senin ikinci kez bana audio pro'yu önerişin nerede bu audio pro'lar gidip dinleyeceğim çok merak ettim adım elektronikte miydi? Mission 783 ile Victa 501 arasında rezonans farkı çok büyük victa'nın kabini uzayan basslarda mission'dan tabii ki daha geride mission'ın o masif ve kalın kasası bu konuda daha başarılı....Aslında iki hoparlörü kıyaslarsak victa f/p şampiyonu...Fiyatına göre müthiş bir spektrumu var...Tiz ise tiz mid ise mid bass ise bass....Sunumu vokalleri bariz şekilde baskın fakat ses çok transparan değil..

Uzun lafın kısası Emrecim aslında fotosunu koymuş olduğun bu malzemenin bir benzeri zaten var victa'nın kabininin içinde...Değiştirilse nasıl olur bilemiyorum sen nasıl bir sonuç aldın full range ile?
  • 501'i bulamadım ama 301'in içinde kullanılan malzeme şöyle bir şey..

• Haklısın Alper kardeşim...çok gömüldük işe güce...

Audio Pro M3, Adim'da olacaktı...ama ben Extreme'de dinlemiştim...
    Aslında seni Full Range camiasına alsak diyorum artık...
    Şu an meşhur Bots babamda...ben ise TriPath Ta2024 ile surüyorum Full Range leri...15 watt ile bayram ediyorlar...

Bahsettigim malzemeyi Karakoy den aldim...ve bekledigimden daha iyi sonuc verdi...
    Yani aslinda bir fark bile beklemiyordum...ama toparladı resmen uzayan bassları...cok teknik konular olmasina ragmen, deneme yanilma ile bu malzemeleri ve etkilerini taniyabilecegimizi dusunuyorum...

• Aşağıdaki linkte bir uygulama var Alper kardeşim...bence denemeye değer...

http://www.hifi-forum.de/viewthread-104-21314.html

• Hemen bakıyorum Emre kardeşim
  • Emre ne yapmış bunlar victa'nın içine bitüm mü o kabinin içine uyguladıkları malzeme?
  • Evet bitüm uygulamışlar....Sonraki fotolarda da farklı damping malzemeleri kullanmışlar üst üste mi ayrı ayrı mı o da belli değil ama kabinin içinde zaten bu beyaz materyalden var diye hatırlıyorum ben...Acaba kabin içinde arada sırada oluşan o uğuldamaları hangisi ile giderebiliriz?
  • Polimer bitümlü membran ile butun kasanin icini kaplamislar...ve de keceyle destekleyip rezonansi azaltmislar...

Alper kardesim bunlari neden yaziyorum, anladigim kadariyla bu Heco Victa'larin driver ve crossoverleri sınıf standartlarinin uzerinde kalitedeler...
    Senin bahsettigin kabin rezonansi haricinde pek bir eksileri yok...

Yarin obur gun sadece kabin rezonansindan rahatsiz olup elden cikartmak yerine bu uygulama ile olumlu netice alabiliriz gibi geldi...
    Hem de zevkli bir ugras olur=)

Dun, Demiroren Saturn'de Victa 601 ler dikkatimi cekti...goruntusu cok hosuma gitti...ama dinleme imkani yoktu...

Fullrange'leri bahsettigim akustik malzemeyle kapladiktan sonra bir miktar yün ile deneyerek tune ettim...ve ne denli farkliliklar olabilecegini gordum...o yuzden bu kadar ısrarcıyım=)

• Emre 601'de 4 adet 5.25" sürücü var ve kabinde 701 ve 501'e göre ince ama uzunca...Ben eğer victa alınacaksa 501 - 701 veya yeni seri 702 prime alınması taraftarı olurum ama 601 de bakarsın hepsinden az uğultulu çıkar sürpriz yapar :) Victa serisini ikinci kez satın aldım keşke bütün markaların böyle all-rounder'ları olsa ne türde kayıt çalarsan çal hepsine yanıtı var RnB de dinleyebilirsin Jazz da Elektronik müzikte Türk Sanat müziği de...Sadece tek şikayetim çok nadiren karşılaştığım alt frekans uzamalarından kaynaklanan uğuldamalar....Her zaman cihazları flat konumda kullanırım ve kullandığım kablolar da iyi kablolar yani dengeleyici unsur olarak şu durumda sadece senin bahsettiğin rezonans azaltıcı malzemeleri kullanabiliriz....Uygularsam büyük ihtimal cihazın sahnesinde 3d anlamında artış hissedeceğim ama ters tepip o çok tatlı orta bandı sönümlemesini de istemem tabii....Kağıt koni olayı güzel bir şey diğerlerinden gerçekten farklı sanki vintage bir cihaz çalıyor da onu dinliyorsunuz gibi aynı zamanda tamamen flat bir ses..

Bir gün bana gelebilsen keşke Emre o gün seninle Usher s-520 ve Mission 783'leri bu bots ile sürdüğümüzdeki o şaşkınlığımızı ben şimdi 91dB Victalar ile yaşıyorum..Çünkü ilk bağladığımda hiç ama hüç ümidim yoktu bu bots süremez bu devasa victaları diyordum ama inan bana volume potu saat 9-10 civarında 35 m2 salonda sesi bazen kısma ihtiyacı hissediyorum....Şimdi diyecekler ne var ki bunda sürebilir...Daha önce Sony str-k 740p - Onkyo A9155 ile bundan daha iyi değil aksine daha kötü sonuçlar alınca insan şaşırıyor 3.3kg lık bu küçücük cihazdan böyle performans beklemiyorsunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 6 Aralık 2012; 21:18:25 >

• Kağıt koninin bahsettiğin "vintage" havası benim de çok hoşuma gidiyor...bak şimdi ilgim daha da arttı=)

• Abi bu hi-fi işinde ilginin bir an olsun herhangi bir hifi ekipmanı üzerinde yoğunlaşıp merak unsurunun oluşmaması mümkün değil biz meraklı adamlarız senelerdir hep bu merak işte bizi zararlara soktu ama olsun ben şikayetçi değilim merak etmeye devam bizi tecrübe ve fikir sahibi yapan da bu merak zaten:) Tabii bununla ilgili pek sevmediğim bir Türk atasözüde var ama onu hiç söylemeyeyim şimdi başıma gelmesini istemem Kağıt koni çok doğal Emre bir de av-711'in organik sesi ile de örtüştü iyi oldu.. Her sistemin ayrı bir tadı var bakma sen herkes gibi öyle oldu böyle oldu diyoruz buralarda ama gerçek anlamda bu işten zevk alabiliyoruz bilinçli ve doğru ürünlere yöneliyoruz bir ürüne pahalı ise iyidir mantığıyla yaklaşmıyoruz ya da xxx abi bu sistemi şu sistemi tavsiye etti kesin bir bildiği vardır deyip başkasının kulağına ve başkalarının zevkine ait sistemleri evimize toplamıyoruz..

Neyse bots ile epey cihaz denedim ısrarla bu cihazı foruma tanıtan ve sevdiren hatta en çok hoparlör süren de ben oldum şöyle söyleyeyim sıralama yaparsak Heco Victa birinci Usher S-520 ikinci olur..Mission'ları sürerken cihaz epey zorlanıyordu alenen hakkını veremediği belliydi...Dali Blue 3003 serisi ile de tam olmadı alt frekanslar uğuldadı durdu...Acoustic Energy neo1 ile fena değildi ama ses her frekansta yayılma eğilimindeydi....Diamond 9.2 ile enteresan şekilde uyumlu ve geniş sahneli çaldılar...Concept2 de aynen bu şekilde ama biraz daha sahnesiz ve sert idi.. Usher 6311'e tabii ki gücü yetmedi ama yine de takdir edilecek kadar yeterli çaldıklarını söyleyebilirim. Emre kardeşim forumda muhabbetini sevdiğim sayılı kişilerdensin ve biliyorum donanımhaber özellikle hifi konusunda insanın sabrını zorlayan bir platform ama yine de arayı açmayalım :)

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.