Şimdi Ara

Cambridge Audio Sirocco S-30 Hoparlör incelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
3
Favori
6.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hifi konusunda sizler kadar deneyimli değilim. Hatta sizlerin yanında oldukça deneyimsizim. Ama yine de belli oranda eğitimli bir kulağım olduğunu söyleyebilirim. Bu sebeple Victa 601 sahibi olarak ses kalitesi adına oldukça olumlu bir referans olabilirim.

701 deneme şansım olmadı. 501'i almanyadaki bir hifi dükkanında dinleme şansım olmuştu, sesini (netlik ve parlaklık anlamında) çok beğenmiştim. Burada bulamadığım içinde bütçem dahilinde 601!i bulduğum ve deneme şansı bulduğum hoparlörler arasında en güzel sesi 601 verdiği için onu almıştım. 501 ve 701 daha büyük bas sürücülere sahip olsa da 601'de bas eksikliği hissetmiyorum. Hatta üst komşuların birkaç kez şikayeti üzerine ONKYO TX-NR 509 anfinin ekolayzırından bası -4'e getirdim. yine de eksiklik hissetmiyorum. Player olarak Winamp + Wasapi ikilisini kullanıyorum ve tüm ayarlar flatte.

yalnız geçen cumartesi üst komşu şikayete geldiğinde ses 80 üzerinden 30 civarındaydı ve aşırı bir ses yoktu. hatta kapıyı açıp komşuyla konuşurken adam bile sesin çok olmadığını söyleyip şaşırdı. Ve onlara müzik sesinin gelmediğini sadece güp güp diye bas sesinin geldiği ve vitrindeki camlarının titreştiğini söyledi. Bu sebeple basın yeterli olduğuna ikna oldum .

Merak ettiğim konu acaba bu kabin rezonansı dediğiniz problem mi basın çok fazla yayılmasına ve komşuların rahatsız olmasına neden oluyor? Çünkü gerçekten salonda müzik çalarken bası çok hissetmezken, diğer odalarda bası daha çok hissediyorum. Yerle temasını kesmek adına metal ayaklıkları da taktım. şimdi altına köpük yada yalıtım malzemesi koysam mı diye düşünüyorum. Bu konuda değerli fikirleriniz almak isterim.

Ayrıca genel olarak jazz müzik dinlerim. Marcus Miller, Jaco ve John patitucci dışında bass ağırlıklı müzik dinlediğim söylenemez . Heco'nun dinlediğim 3 farklı hoparlöründe de temiz ve net müziklere daha uygun olduğunu gördüm. Serde ortaokul ve lise yıllarında kalmış metalcilikte olduğu için arada nostalji adına metalica, guns, slayer ve iron maiden dinlediğimde sesin jazz ve blues gibi türlere göre çok daha vasat çıktığını söyleyebilirim. Gördüğüm kadarıyla Heco'lar distortionlı elektro gitar sesine ve elektronik müzikteki seri baslara karşı çok güzel bir tepki vermiyor. Ve hoparlörden tam randımanlı bir ses almak için biraz güç istiyor. Benim sistemde 80/üzerinden 25-30 arası en ideal seviye.

Son dönemde en çok dinlediğim ve sistemimin en güzel ses verdiği şarkıları da sizinle paylaşmak isterim. Mesajlarınızdan gördüğüm kadarıyla sizlerde genelde jazz müzik seven insnlarsınız. umarım beğenirsiniz.
    1- Robben ford - Help The Poor
    2- Randy Crawford - Rio de Janiero Blues
    3- Vinnie Colaiuta, Robben Ford & Jimmy Haslip (jing Chi) - Going nowhere
    4- Kenny Garrett - Song for difang
    5- SMV (Stanley Clarke, Marcus Miller, Victor Wooten) - Los tres hermanos
    6- Laçotayfa - Hicazdolap (test parçası niteliğinde her enstrümanın coşturulduğu bir parça. aynı şekilde Dave Weckl'ın synergy şarkısı da test için kullanılacak bir şaheserdir)

bu arada bende stereo anfiye geçiş yapmak istiyorum. Sizin övgülerinizle Bots-AV711 almayı düşündüm ama adım elektronikle görüştüm ve artık üretilmediğini öğrendim. 712 önerdiler ama onunda sadece bir girişi varmış. Gelecek planlarda pikap almakta olduğu için tek giriş benim için yeterli olmayacak. yine 200-300 TL fiyat aralığında önerebileceğiniz bir stereo anfi yada hala AV-711 bulabileceğim bir mağaza dükkan vs önerebilir misiniz?

mesaj biraz uzun oldu kusura bakmayın. sorularımda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• Arkadas. Bots 711 her erkeğin çeyizinde olmalı ikinci el bulun Alın gercekten hayret edeceksiniz ben cok şaşırdım sese bas işinizde hoparlörlerin altına. Granit koyun ve bots alın fark cok cok cok fazla bilginize

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 detaylı açıklamaların için tşkler..Heco ciddi anlamda bu işi yıllardır yapan çok büyük bir grubun lokomotif markası bu grupta heco - magnat - audiovox - jensen - canton - oehlbach gibi değerli markalar var....Heco'nun victa serisi yabana atılmayacak bir performansa sahip yani öyle sıradan bir seri değil sıradan bir sesi de yok...Bunu kullananlar hep söyler zaten....Hoparlörlerin baskın bir orta bandı var....Lektor serisi ile mukayese etme şansım oldu Jbl Studio serisi ile deneme şansım oldu Klipsch rf-62 ile deneme şansım oldu wharfedale 9.6 ile deneme şansım oldu bu saydıklarımın hepsinden daha orantılı bir frekans dağılımına sahip ama bir o kadar da orta ve orta üst band'da daha temiz ve akıcı...Alt frekanslarınızdan şikayetçi iseniz dizginlemenin bir yolu kablo değişimi diğer bir yolu mekandaki yerleşimi değiştirmek olabilir ya da musemre kardeşimizin de dediği gibi kabin içi düzenleme yapılabilir.. Bunun haricinde mermer veya granit uygulaması da alt'ları toplar ve uzamalarını engeller işe yarayan bir ugulamadır denemeye değer..

http://www.heco-audio.de/fileadmin/user_upload/Produkte/Victa_II_701_audio_2_11en.pdf

• Alper Hocam bu victa 501 hakkında yazılarınızı okuyunca 501 leri kıskanır oldum Mission 783 lerle yan yana koyup dinlemeyi çok isterdim.

Missiomların tek handikapı 3 yollu bir filreye sahip olması haliyle daha fazla eleman daha fazla sinyal bozukluluğunu getiriyor ,

Ama missionların tasarım kalitesindenmidir nedir, buna rağmen minumun detayları bile duyabiliyorsunuz. Ses canlılğı 2 yollu sistemler gibi, orta band sürücüsünün geniş olmasıda buna etken,frekans dağılımı çok dengeli ve hiç yormadan kendini dinletiyor.

Ortalama bir dinleti için son derece yeterli....

Kabin yapısı ve görüntüsü müthiş ,yüksek baslarda bile kabin gürültüsü yok Uzun lafın kısası bozuluncaya kadar misionlarımdan vaz geçmeyeceğim

Çok yakında kendi yaptığım a sınıfı amfi de sisteme dahil olunca müzikalite bir sınıf daha atlayacak..

Alper hocam tavsiye ve incelemeleriniz için teşekkürler ...

selamlar....

• @turuncu55,

Sisteminizi iyi gunlerde dinleyin...
    Bahsettiginiz bass sesin komsulari rahatsiz etmesi ortamda yalitim olmamasindan ve evin yapisindan kaynaklaniyor olabilir...bir de yerlesim cok onemli tabii ki...reflex portlar arkada oldugundan mumkun oldugunca yan ve arka duvarlardan uzaklastirmaya calisin ki komsulariniz degil siz bass duyun=)

91 db lik Heco 601 leri bugun Saturn de dinleyeyim dedim...goruntusu vallahi cok hoş...sesi actigimiz ilk anda tweeterlarin yandigini anladim...ama gorevliye bir turlu anlatamadim...=) sinema modunda tiz geliyor, stereo ya alinca gelmiyor deyip durdu, gelen tizlerin rear ve centerdan geldigine zor ikna ettim...yani hem o gurultulu ortam (dinleme odasinda degildi) hem de tiz lerin yanik olmasindan bir sey anlayamadim...sadece diyecegim avr (giris ve orta seviye) ile muzik dinlemek icin ses potunu epey bir cevirmek gerekiyor...yoksa 91 db az bir rakam degil..
    Tavsiyem ise bahsettiginiz rakamlarda stereo da Bots tan baska secenek dusunmeyin..@atalayalper kardesim epey farkli urunle denedi Botslari...ve Heco larla cok uyumlu oldugunu soyluyor...
    Kaldi ki 300 tl seviyesinde, ikinci el dahi olsa alacaginiz baska ss ampli nin tatmin edip etmeyecegi muamma..

Muzik ve album paylasiminiz icin de tesekkurler ayrica...

• Mission 783 lerin mikro detaylari mukemmeldir Emre kardesimden bu hoparlorleri alirken bu detaylarin etkisi ve cihazin uc boyutlu sahnesini cok sevip almistim ve satmam kesinlikle diyordum ki yine seytan devreye girdi :) missionlarin degerini bilin ve açı vermeden kullanin mission firmasi da 783 lere açi vermeden kullanin diyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Mission 783 lerin mikro detaylari mukemmeldir Emre kardesimden bu hoparlorleri alirken bu detaylarin etkisi ve cihazin uc boyutlu sahnesini cok sevip almistim ve satmam kesinlikle diyordum ki yine seytan devreye girdi :) missionlarin degerini bilin ve açı vermeden kullanin mission firmasi da 783 lere açi vermeden kullanin diyor..

Dediğiniz gibi sahne etkisi çok etkili.. Sanki odanın içinde kayıp oluyorlar.. ses rengi tam benim istediğim gibi , yumuşak bir tonlamaya sahip gerçektende değerini bilmek lazım

Açı verme konusuna gelince tesadüfmü bilmiyorum ama açı vermeden dinliyordum zaten daha doğrusu açı verildiğinde pek hoş durmadığından açısız konumlandırmıştım .ses böylede güzel olunca hiç kurcalamadım... önerileriniz için teşekkürler.

Çok yakında kapınızı sinama sistemi için tekrar çalacağım

selamlar...

• Selamlar,
    Sayın Atalayalper,
    Ben de cambridge audio topaz am10 amfimi Cambridge audio s30 ile tamamladım, zaten düşünüyordum sizin yorumlarınız da almamda etkili oldu. Ancak başka bir konuda kablo seçimi ile ilgili bir yorumunuz var, silentwire ls 3 kabloya daha önceden sahiptim, sizce bu kablo uygun mudur?

• Yani hem hesaplı hem de özelliklere bakıldığında iddialı olan bir hoparlör s30 ki ProAc Tablette ve Dali Mentor Minuet ile karşılaştırılıp eşdeğer ve bazı noktalarda daha iyi bulunmuş...Bu arada S-30 bu adı geçen ürünlerin dörtte biri fiyatında...Bence en az 2.5mm2 yani 14awg veya üstü saf bakır bir kablo kullanın silentwire için iyi şeyler duydum ama tecrübe etmedim bilmiyorum..
  • Cambridge amfi ve hoparlörlerin yanına cd çalar tavsiyeniz ne olur? Herşey takım olsun deyip aynı markanın sadece cd çalan topaz cd10 veya bir üst model azur 351 mi dersiniz? Usb, sacd ve ipod uyumlu biraz daha pahalı pioneer veya yamaha markalarına mı yönelsem? Başka bir forumda bir kullanıcı kaynağın alınacabilecek en iyisinin alınması gerektiğini yazmış, bu durumda benim giriş seviyesi amfi ve hoparlör yanına orta seviye bir cd çalar mı alsam?

• O kategoride fazla yukarilara cikmadan tavsiye verecek olursak; azur 351 olabilir, nad 515 olabilir ki nad cd playerlar gayet iyidir bu butcelerde nad dusunun derim..harman kardon hd980, marantz cd6003 - 6004 vs..de olabilir.....Nad ve cambridge audio icin forum audio ile gorusebilirsiniz.

• CD çalar illaki Cambridge olsun diyorsanız 640 (v2 veya 1) ya da 650 derim...

• Marantz cd6004 ve nad 515 biraz pahalı geldi, alternatiflerim:
    Cambridge Cd10
    Cambridge 640c version 1(2.el)
    Harman Kardon hd980
    Yamaha cd300, sadece bu cd player da usb, ipod özelliği var.
    Hepside yaklaşık aynı fiyat, sizce hangisini almalıyım?
    Bir de giriş seviyesi cihazlarda elektrik kablolarının etkisi ne düzeydedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: tolbay

Marantz cd6004 ve nad 515 biraz pahalı geldi, alternatiflerim:
    Cambridge Cd10
    Cambridge 640c version 1(2.el)
    Harman Kardon hd980
    Yamaha cd300, sadece bu cd player da usb, ipod özelliği var.
    Hepside yaklaşık aynı fiyat, sizce hangisini almalıyım?
    Bir de giriş seviyesi cihazlarda elektrik kablolarının etkisi ne düzeydedir?

Biraz daha araştırdıktan sonra harman kardon hd980 veya 2.el cambridge 640c almaya karar verdim, ikisinde de wolfson wm8740 dac varmış ve çok beğenildiğini öğrendim.

• wolfson veya burr brown ikisi de iyi dac'lar zaten endişeniz olmasın bu ikisi arasından ben de cambridge audio derim..
  • Madrid'de 99 euro'ya sifir s30 buldum ama almadim. İyi mi yaptım yoksa fırsatı mı kaçırdım bilmiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam olarak firsat diyemeyiz ama fena degil güzel fiyatmış..

• quote:

Tam olarak firsat diyemeyiz ama fena degil güzel fiyatmış..

Türkiye fiyatını biliyor musunuz..?

• 435 TL bayi satis fiyati var ama rahatlikla nakit olarak 400 e falan alinabiliyor

• quote:

435 TL bayi satis fiyati var ama rahatlikla nakit olarak 400 e falan alinabiliyor

Eh 99 euro iyimiş o zaman. Neyse artık yapacak birsey yok :(

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.