Şimdi Ara

Cambridge Audio Sirocco S-30 Hoparlör incelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
3
Favori
6.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CA S30'u düşünürken, bu akşam iş çıkışı Maslak Extreme Audio'ya uğradım. Bir yandan da aklımda olan KEF LS50 ile kısa bir dinleti yaptık ve aklımı başımdan aldı €1200'luk fiyatı İngiltere fiyatı ile neredeyse aynı olsa ve KEF'in flagship serisi olsa bile, maalesef şu an maliyet olarak o seviyelere çıkamayacağım - bkz. WAF

Onun için dönüp dolaşıp CA S30'u tekrar düşünüyorum.

@atalayalper hocam, diğer başlıkta da MM hifi odasında pek çok (floorstanding) hoparlör test ettiğinizi ve bu başlıkta da farklı hoparlörleri test ettiğinizi görüyorum. Sadede gelmek gerekirse S30 fiyatı civarında daha iyi bir alternatif biliyor musunuz (ör: Q Acoustics 2020i), yoksa S30 iyi midir...

Bu arada, CA 640A v2 ile süreceğim.

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 30 Ocak 2013; 23:17:29 >

• Ampliniz iyi bir ampli gayet açık ve ritmik çalıyorlar ama ben olsam biraz daha büyük seçeneklere odaklanırdım cambridge audio s30 o boyuttaki bir speaker için çok ciddi performanslar sergiliyor bass'lar 4.5" için neredeyse mükemmel kabin rezonansı çok düşük ve üst frekansları da epey önde hatta sanki bir miktar midleri gerisinde bırakıyor izlenimi bile veriyor.....640 v2 gibi bir ampliye s-30 yerine başka alternatifler düşünülebilir.....Özellikle yine ingiliz Tannoy dc4 - Castle knight1 - Mission mx1 - Kef Q100 düşünülebilir diğer seçeneklerden Usher s-520 es geçilmemesi gereken bir model biraz daha yukarılara çıkılabilirse dynaudio dm serisinin 2/6 veya 2/7 olabilir son olarak da cabasse antigua mt30 ve polk audio rti a3.....Gördüğünüz gibi seçenek çok bundan sonrası sizin bütçeniz ve beğeninize kalmış.....Cambridge Audio s30 almaya karar verirseniz bana haber verin yardımım dokunur belki..

• Cevabınız icin tesekkur ederim. Belirttiğiniz modellere artık yarın akşam netten bir bakarım. Bu arada mevcut durumda Wharfedale 8.3 kullandigimi söylemeyi unutmuşum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Ampliniz iyi bir ampli gayet açık ve ritmik çalıyorlar ama ben olsam biraz daha büyük seçeneklere odaklanırdım cambridge audio s30 o boyuttaki bir speaker için çok ciddi performanslar sergiliyor bass'lar 4.5" için neredeyse mükemmel kabin rezonansı çok düşük ve üst frekansları da epey önde hatta sanki bir miktar midleri gerisinde bırakıyor izlenimi bile veriyor.....640 v2 gibi bir ampliye s-30 yerine başka alternatifler düşünülebilir.....Özellikle yine ingiliz Tannoy dc4 - Castle knight1 - Mission mx1 - Kef Q100 düşünülebilir diğer seçeneklerden Usher s-520 es geçilmemesi gereken bir model biraz daha yukarılara çıkılabilirse dynaudio dm serisinin 2/6 veya 2/7 olabilir son olarak da cabasse antigua mt30 ve polk audio rti a3.....Gördüğünüz gibi seçenek çok bundan sonrası sizin bütçeniz ve beğeninize kalmış.....Cambridge Audio s30 almaya karar verirseniz bana haber verin yardımım dokunur belki..

Hocam sana bir kaç tane mesaj attim ama okunmadi görünüyor bakarsan sevinirim.

• Surekli kontrol ederim gelen kutusunu ama mesajlariniz gozukmuyor maalesef cfiliz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Surekli kontrol ederim gelen kutusunu ama mesajlariniz gozukmuyor maalesef cfiliz?

Sanıyorum benim hesabım ile ilgili bir sıkıntı var, kime gondersem gitmiyor. Tannoy'larla ilgili bir şey sormustum, ama artık anlamı kalmadı - bugün Dali Zensor 1 alarak hevesimi şimdilik korelttim.

Bakalım akşam geç de olsa baglayacagim. Dinledigim yerde 9.2 ile yanyana idi. Acikcasi dali daha çok hoşuma gitti. Neyse S30 topigini kirletmeyeyim daha fazla :-)

• merhabalar atalayalper yazılarınızı zevkle ve tabiki hayranlıkla okuyorum ,bu işten bu kadar zevk almanın yanı sıra bunu paylaşma sabrı ve nezajketiniz de takdire şayan açıkçası ,sizi tebrik ediyorum. internetten 2. el HECO INTERIOR 300 650 tl buldum bunun la av 713 performansı nasıl olur ,veya sizin bana bu aralıkda önerebileceğiniz seçeneklere de açığım elimdeki hoparlör ıtt hyprion h3 -60 baya eski ama severek dinlediğim bir ürün .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumtanesi77 -- 21 Şubat 2013; 13:20:57 >
  • Eski alman vintage ürünlerini severim güzeldirler bugün pek çoğu artık üretimde olmasalar da halen hiç arızasız çatır çatır çalışan ürünler olduğuna bazen şahit oluyorum....Eskiden hemen hemen hepsi closed enclosure idi yani kapalı kutu tasarımlara sahiplerdi bu yüzden sesleri yormaz bassları da gayet tatlı gelirdi ama daha sonra bass reflex teknolojisi icat oldu mertlik bozuldu :) Şaka bir yana bende Heco kullanıyorum hatta ikinci kez gidip aynı marka model almış biriyim ama yukarıda bahsettiğiniz ürünü tanımıyorum görmedim dinlemedim...Diğer sormuş olduğunuz soruyu da son zamanlarda buralarda çok konuşur hale geldik ama zevkler ve renkler kısmını hiç göz önünde bulundurmuyoruz aslında o faktör de çok önemli onu göz önünde bulundurursak da bu sefer tavsiye talebine cevap verememiş oluyoruz malum herkes istanbulda değil kafalarındaki bazı soru işaretlerine cevap arıyorlar...Vel hasıl kelam sizin dinlediğiniz müzik türlerini ve bu iş için ayırdığınız parayı belirtirseniz belki bir iki marka model yazabiliriz.

• işin aslı bu ıtt ler bana yetiyor ama sizinde belirttiğiniz gibi insanın içindeki daha iyisi merakı hep arayışlara sürüklüyor,peki o zaman size şöyle sorayım bu elimdeki hoparlörlerle yetinmelimiyim yani 500 tl aralığında alacağım ürün bana çok şey katar mı?.
  • Artı birşeyler katma ihtimalinin olduğu gibi daha kötü bir performans alma ihtimaliniz de tabii ki var ve bunu ancak ya dinleyerek ya da direk ürünü satın alıp deneme yanılma yöntemiyle anlayabilirsiniz.. Audiophile'de bazen gayet uygun fiyatlı ürünler olabiliyor takip ederseniz ve burada paylaşırsanız yardımcı olabiliriz..
  • s30 u nerden temin edebiliriz acaba , forumaudio ve sessistemi.web de stokta yokmuş.
  • Forum audio'da yoksa başka bir yerde olması zor çünkü Türkiye distribütörü Forum Audio..
  • quote:

Orijinalden alıntı: duncan21

s30 u nerden temin edebiliriz acaba , forumaudio ve sessistemi.web de stokta yokmuş.

@Duncan21 linteki ürün cambridge audio s30'un onkyo için üretilmiş birebir aynı özellikteki versiyonu(imiş) ve set halinde amplisi ile birlikte satılıyor olmasına rağmen satıcı sadece hoparlörlerini satıyor....S30 almak isteyen bence güzel bir pazarlıkla mantıklı bir alışveriş yapmış olur...
  • Ama maalesef bu hoparlör 8 ohm ve 90dB değilmiş..
  • Linki göremedim @atalayalper kaldırdınız mı?

• http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=115543136&rnd=3132

Cep telefonum ile link verebiliyorum su anda maaleesef...mesaji ilk yazdigimda linki eklemeyi unutmusum

• quote:

Ama maalesef bu hoparlör 8 ohm ve 90dB değilmiş..

Teşekkürler link için güzel gözüküyor ürün.8ohm ve 90db olmaması bir dezavantaj yaratır mı bots ile sürerken?

• Bots tabii ki sürer bu hoparloru ama bir miktar daha zorlanarak..

• atalayalper tekrar merhaba,
    benim baktığım bir çok ürünü sen kullanmışsın. Arama yaptığımda hep sen karşıma çıkıyorsun. O yüzden de sorularımı sana yöneltiyorum. Benden bıkmadın umarım.
    2 sorum olacak;
    1. Bu hoparlörü 7.1 sistemim için arka 4 lü surround olarak kullansam çok mu abartı olur.
    2. Bu ürünü anlatırken resimlerde hoparlör sehpaların dikkatimi çekti. Markasını sorsam ve hoparlör ayağı alırken nelere dikkat etmek gerekiyor.
  • Markasi sonorous sp100,cok standart bir ayaktir. Ayak alirken stabil olmasina (dolayisiyla da agir) dikkat etmek lazim en cok

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.