Şimdi Ara

BOSE marka Hoparlör hakkında bilgisi olan varmı ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
2
Favori
75.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tabush

sayın ikaharal,

tavsiyeleriniz için teşekkür etme imkanım olmadı. ilginiz için gerçekten teşekkürler!

çok büyük ihtimalle bu hafta içinde 701 leri alıyorum. bu kararı vermemin bir iki sebebi var birincisi maddi imkan. iyi bir referance ürün almak için uygun maddi imkanı iyimser ihtimalle herhalde beş yıl sonra falan bulabilirim -evlilik ev kredisi vs. :) - ikinci sebep ise daha önemli aslında, müzik arşivimimin büyük bir kısmı yüksek bitrateli de olsa mp3 ogg flac ve ape bu yüzden zaten deforme edilmiş, sıkıştırılmış müzikler dinliyorum şu anda. o yüzden makyajlı bir çift kabin daha memnun edecekmiş gibi gözüküyor beni...

ankara opera'da çalışan kulağına güvendiğim bir arkadaşım da benim için dinleyecek 701'leri. artık biraz körleme olacak bu alışveriş ama umarım memnun kalırım.

elime ulaştığında size tecrübelerimi anlatacağım.

Hayırlısı olsun. Dinleme esnasında speakerların yerlesimi cok onemli, 701 pdf lerinde yan duvara olan mesafesi , arka portun arka duvara olan mesafesi, 2 hoparlorun arasındaki min mesafe gibi tavsiyelere uyulursa tam neticeyle daha dogru karar verirsiniz aksi halde hoparlorler kendini gosteremez haberiniz olsun. Bose bildiginiz gibi tasarım itibarı duvarları cok kullanır. İdeal yerlesimi yaparsanız onunuzde cok iyi sahne olusur. Ayrıca kuvvetli bir ampli ile surulmesi lazım. Hem guclu hoparlordur hemde yapı itibarı ile SPL konusunda biraz zayıftır. Dedigim gibi klasik muzigin hoparloru degildir 701. Ideal sonuc alamazsınız. Klasik muzik agırlıklı dinleyici olmasaydınız olabilirdi. O fiyatlara cok iyi Kef, b&w vs gibi bookself alıp daha iyi sonuclar elde edersiniz ve muzikal anlamda daha verimli olur. 701 i bookself ile karsılastırdıgımdan biliyorum. Eger alacagınız yerde bir kac hoparlor dinleme sansınız olacaksa mutlaka amplide tonsuz, flat konumda ayarla dinleyin. Flat olmazsa hoparlorlerin asıl ses rengini anlayamazsınız. Birde detaylarına hakim oldugunuz muziklerinizi yanınıza alırsanız cok daha iyi karar vermenize yardımcı olur. Gonlunuze gore sistem almanız dilegiyle.

http://products.bose.com/pdf/customer_service/owners/701_guide.pdf
     BOSE marka Hoparlör hakkında bilgisi olan varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 31 Mart 2008; 9:38:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

quote:

Orjinalden alıntı: tabus

tavsiyeleriniz için teşekkür etme imkanım olmadı. ilginiz için gerçekten teşekkürler!

çok büyük ihtimalle bu hafta içinde 701 leri alıyorum. bu kararı vermemin bir iki sebebi var birincisi maddi imkan. iyi bir referance ürün almak için uygun maddi imkanı iyimser ihtimalle herhalde beş yıl sonra falan bulabilirim -evlilik ev kredisi vs. :) - ikinci sebep ise daha önemli aslında, müzik arşivimimin büyük bir kısmı yüksek bitrateli de olsa mp3 ogg flac ve ape bu yüzden zaten deforme edilmiş, sıkıştırılmış müzikler dinliyorum şu anda. o yüzden makyajlı bir çift kabin daha memnun edecekmiş gibi gözüküyor beni...

ankara opera'da çalışan kulağına güvendiğim bir arkadaşım da benim için dinleyecek 701'leri. artık biraz körleme olacak bu alışveriş ama umarım memnun kalırım.

elime ulaştığında size tecrübelerimi anlatacağım.

Hayırlısı olsun. Dinleme esnasında speakerların yerlesimi cok onemli, 701 pdf lerinde yan duvara olan mesafesi , arka portun arka duvara olan mesafesi, 2 hoparlorun arasındaki min mesafe gibi tavsiyelere uyulursa tam neticeyle daha dogru karar verirsiniz aksi halde hoparlorler kendini gosteremez haberiniz olsun. Bose bildiginiz gibi tasarım itibarı duvarları cok kullanır. İdeal yerlesimi yaparsanız onunuzde cok iyi sahne olusur. Ayrıca kuvvetli bir ampli ile surulmesi lazım. Hem guclu hoparlordur hemde yapı itibarı ile SPL konusunda biraz zayıftır. Dedigim gibi klasik muzigin hoparloru degildir 701. Ideal sonuc alamazsınız. Klasik muzik agırlıklı dinleyici olmasaydınız olabilirdi. O fiyatlara cok iyi Kef, b&w vs gibi bookself alıp daha iyi sonuclar elde edersiniz ve muzikal anlamda daha verimli olur. 701 i bookself ile karsılastırdıgımdan biliyorum. Eger alacagınız yerde bir kac hoparlor dinleme sansınız olacaksa mutlaka amplide tonsuz, flat konumda ayarla dinleyin. Flat olmazsa hoparlorlerin asıl ses rengini anlayamazsınız. Birde detaylarına hakim oldugunuz muziklerinizi yanınıza alırsanız cok daha iyi karar vermenize yardımcı olur. Gonlunuze gore sistem almanız dilegiyle.

http://products.bose.com/pdf/customer_service/owners/701_guide.pdf
     BOSE marka Hoparlör hakkında bilgisi olan varmı ?

sayın ikarahal electroworld mağazasında bose 301 görmüştüm yanılmıyorsam alt frekans olarak 10hz yazıyordu. bu kadar alt frekanslara inebiliyormu gerçekten?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 03-09-2007 -- 31 Mart 2008; 9:59:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: 03-09-2007

sayın ikarahal electroworld mağazasında bose 301 görmüştüm yanılmıyorsam alt frekans olarak 10hz yazıyordu. bu kadar alt frekanslara inebiliyormu gerçekten?

Yanlıs bilgi yazmıslar yada yanlıs gordunuz. Eger oyle yazmıslarsa klasik bilgisiz satıcı isi. Bose hicbir urununde bu tur teknik bilgi vermez. 301 pdf belgelerine bakabilirsiniz. Bookself bir hoparlorden 10 Hz beklentisi zaten olmaz. 10 Hz ses alabilmek icinde hoparlor dısında, bayagı buyuk bir salona ihtiyac vardır. Bir ev salonunda boyle bir frekansa ulasmak imkansızdır. Ancak odanın uzun kenarı 90 metre olursa alınabilecek degerdir 10 Hz. Cogu kullanıcı bu alt frekans konusunda yanılır, mesela sub woofer alır teknik degerlerine bakar evde o frekansları aldıgını sanır ama yanılır. Aldıgı frekans cevabı odanın buyuklugu, sekli, esya durumu, yankı durumu gibi faktorlerle cok degisiklik gosterir. Bir speaker ancak odanın cevabı kadar calabilir. Bunlar teknik ve olcum isteyen konular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 31 Mart 2008; 11:16:05 >

• cevabınıza , ilginize ayrıca bilgiler için teşekkür ederim
  • hortlayacak ama....
    tam 10 yıldır klasik tahta kabin 501 kullanıyorum..pek çok kabin denedim...ama bose nin sesini hiçbirinde bulamadım...bende bu işin sırrını merak ediyorum(tamamen kişisel yorumum)
  • yukarda 10hz ses için odanın metresi falan denilmiş o nedirki kabin frekansını odamı belirliyor
    hava sesi taşımak ile sorumludur tonu ayarlamak için değil kabinden ne çıkarsa onu dinlersiniz ayrıca kaç insan 10hz duyabilecekmiş oda meçhul..
    ankara kocatepe caminde bose marka bir kabinleri var gerçi dışı plastik türü ama genede klas bişey içinde 1ohm 50w 8adet hp bulunur dipnot bose sadece kabin değil güçlü powerda üretir ..kabin olunca ahşap olmalıki ses adam gibi çıksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 16 Mayıs 2008; 21:18:13 >
  • bose un sahibi hindistanlıydı yanlış hatırlamıyorsam,yani yeni sahibi.amerikada oldukça tutulan bir marka altec lansing le beraber.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadircitak

yukarda 10hz ses için odanın metresi falan denilmiş o nedirki kabin frekansını odamı belirliyor
    hava sesi taşımak ile sorumludur tonu ayarlamak için değil kabinden ne çıkarsa onu dinlersiniz ayrıca kaç insan 10hz duyabilecekmiş oda meçhul..
    ankara kocatepe caminde bose marka bir kabinleri var gerçi dışı plastik türü ama genede klas bişey içinde 1ohm 50w 8adet hp bulunur dipnot bose sadece kabin değil güçlü powerda üretir ..kabin olunca ahşap olmalıki ses adam gibi çıksın.

Evet speakerın frekans cevabı sabit olsada dinlenilen odanın akustigine gore alınan sound cok degisir. Speakerı bos bir odada dinleyin, birde esyalı odada. Bos odada hoparlorlerin ne kadar berbat caldıgını bastan eser olmadıgını duyarsınız. Speaker odanızın akustik cevabı kadar calar. Ne fazla, nede az esya olmalı, ideal yakılanma suresi olmalı, speaker oda boyutuna gore secilmeli, odanın sekli kare degil dikdortgen olmalı gibi kriterler var.
    Mesela gecen gun muzik odamdaki koltukları diger odadaki koltuklarla degistim. Diger odadaki koltuklar ahsap agırlıklı ve daha kucuktu. Eski koltuklar cok buyuk tamamen kumastı ve sesi boguyordu. Yankılanma suresi gereginden daha azdı. Bas frekanslar gereginden fazla cıkıyor ust frekanslar fazla sonumleniyordu. Sahnede ferrah olmuyor ve daralıyordu. İSlemden sonra odadaki seste bayagı degisti tabi. Speakerın duvara olan mesafesi bile 5 cm oynasa tum ses degisir. Ses frekansı, dalga boyu ve akustik hakkında bilgi toplarsanız bu konulara daha hakim olursunuz. Hatta kendiniz bile basit testlerle bunu anlarsınız. Speakerları odanın ortasına koyun dinleyin, duvar yanındaki sesle alakası olmayan yavan bir sound alırsınız. Sistem ve speaker ne olursa olsun ancak akustigin izin verdigi olcude performans alırsınız. Cogu bunu bilmez gider demo odalarında akustigi ayarlanmıs ince hesaplar yapılmıs sekilde konumlanmıs speakerları dinler buyulenir, ama alıp eve goturdugunde bambaska bir ses cıkar karsısına hayal kırıklıgı yasar, bu tamamen odanın duzgun olmayan akustiginden yada yeterli olmayan buyuklugunden kaynaklanır. 900 kuralıda bu akustik bilimle bulunmus bir degerdir zaten.
    Gormus oldugunuz urunun dısının plastik olması o urunun dıs ortamlar icin (soguk, sıcak, gunes, yagmur, rutubet, tasınma vs gibi ) tasarlandıgını uzun sure hizmet etmek icin yapıldıgının gostergesidir. Bu tur ortamlarda agac yeterince dayanıklı olamıyor. Kullanım yerine ve amacına yonelik kabin, hoparlor dizaynı ve malzemesi degisebilir. Direkt goruntuye bakarak karar vermek yanlıs. Belki plastik malzeme ozel rezonansa gelmeyen karısımlarla destekli yada ic yuzey aluminyum gibi malzeme ile destekli. Birde cami ortamında daha cok orta frekansların hakim oldugu urun gerekir. Bas frekanslara pek ihtiyac yok, ahsapta bu ortamda ne kadar gerekli olabilirki. Biraz daha genis dusununce bir suru ayrıntı yakalarsınız zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 2 Haziran 2008; 9:52:22 >

• sayin ikarahal,

BOSE® COMPANION® 3
    ve
    BOSE® COMPANION® 5

modelleri arasindaki fark nedir?
    companion 5 modeli usb den baglaniyor sanirim ama bu icinde bir ses islemcisi oldugunu mu gosteriyor?
    xfi ses kartimla PC de film+muzik vs.. multimedya icin dusunuyorum kisaca..

*acikcasi yeni guclu bir pc ve ekran karti,buyuk ekran monitorle,
    digital tv karti,xfi ses karti ve bunlarla beraber kullanabilecegim speaker setine ihtiyacim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 10 Haziran 2008; 22:49:20 >
  • kendin bir marka belirle git 5.1 i tek tek topla. bose fiyatları çok uçuk ama süper bir sistemler üretiyor.adamlar akustik mühendisliği yapıyorlar.bas refleks kabinlerinde mükemmel işler çıkardılar. alman markasıdır.
    quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

sayin ikarahal,

BOSE® COMPANION® 3
    ve
    BOSE® COMPANION® 5

companion 5 modeli usb den baglaniyor sanirim ama bu icinde bir ses islemcisi oldugunu mu gosteriyor?

digital tv karti,xfi ses karti ve bunlarla beraber kullanabilecegim speaker setine ihtiyacim var.
  • daha once Z5500 kullandim.
    5+1 istemiyorum ki,
    bu sistemler stereo yukardaki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

sayin ikarahal,

BOSE® COMPANION® 3
    ve
    BOSE® COMPANION® 5

cok zor soru sordum, konu tikandi :)
  • bose, naim süleymanoğlu gibidir boyutunun 3 katı ağırlığı kaldırır
    evet o kiloyu başka insanlar da kaldırabilir ama ağırlığı boyu vs. naim'in en az 2 katı olmalıdır...
  • technics diyorum başka birşey demiyorum,saygılar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kornography

technics diyorum başka birşey demiyorum,saygılar..

yanina herzaman Bose yi koymak lazim ama:)
  • Arkadaşlar konuyu tam takip edemedim ama anladığım kadarıyla Am 5 full range çalışmıyormuş ben sadece müzik amaçlı kullanıyorum hoplarımı çok memnunum ama içime uhte düştü satıp 301 almak istiyorum.Pişman olurmuyum arkadaşlar
  • bütün forumu okudum hepten aklım karıştı birinin ak dediğine birisi kara diyor.en başta bose almalıyım diye düşünüyordum çünkü gittiğim bütün kalbur üstü mekanlarda bose kullanılıyordu.lakin forumu okuyup biraz da araştırınca hiç bulaşmamam gerektiğini söyleyen onlarca fikirle karşılaştım.benim merak ettiğimkim haklı bose gerçekten zayıf bir sistem miyoksa gerçekten övgüyü hak ediyor mu.
  • Elimde bose 301 marka tahta kabin 1974 bir hoparlör var. İnanılmaz bir ses. Sony alt düzey bir recever ve philips 720 sa dvd kullanıyorum. Film seyrederken evde subwofer var zannedersiniz. hani 5+1 lerdeki çatırtı çuturtuları duymak gerekir diyenlere söylüyorum her türlü çatırtı çuturtuları duyabilirsiniz. Hemde iki hoparlörle oluyor bunlar. Tizleri dinlediğinizde yanınızda birinin zil çaldığını zannersiniz. Tizdeki berraklık ve parlaklık o kadar doğal ki orkestra yanınızda zannedersiniz. Baslar inanılmaz bu çapta bir bas nasıl olurda böyle bir ses çıkarır diyorsunuz. Bose'nin bence en önemli özelliği size meydan okuması. Hani kurtlanırda şunun sesini bir deneyim. Ne kadar açınca acaba seste çatlamalar ve patlamalar oluşur diye denediğinizde, seste en ufak bir dağılma baslarda bozulma, tizlerde bir hışırtı olsun. Daha açmayacakmısın diye sorduğunu duyar gibi oluyorsun. Resmen sana kafa tutuyor. Keşke dublex bir evde otursaydım o zaman belki doya doya dinleyebilirdim bu güzel sesi. İnsana müziği zorla sevdirecek kadar uyumlu bir sistem.

Bosenin AM5 ini ilk dinlediğimde ne oluyor yahu dedidiğimi ve evin içinde devasa bir hoparlör aradığımı hatırlıyorum. (Çünkü bize ezberletilen ancak hoparlör ne kadar büyükse ses o kadar iyi olurdu)Pasif sabın iki küp hoparlöre uyumu inanılmaz. Böyle temiz tizler ve basları daha önce hiçbir hoparlörde dinlemedim. 3.2.1 sistemi var bosenin. Ankaradaki distribütörü var Kavaklıderede, iki hoparlörden 5+1 sanal ses yaratıyordu oturup karşısına bir araba yarışı izledim(daha doğrusu dinledim) gerçek bir 5+1 dinlediğimi rahatlıkla söyleyebilirim.

Benim için önemli olan dinlediğim sesin gerçek sese yakınlığıdır. En kötü teknolojiyle bu sesi elde eden sistem benim için en iyi sistemdir. Hoparlör küçük yok ses çıkmaz. Yok tahta kabin olacak. Niye plastik tartışması komik bir tartışma. hoparlörü kullanmaya başladığınızda sesin doğallığına bakacaksınız. Ne kadar naturel bir ses duyabiliyorsunuz. Sana ne hoparlörün büyüklüğünden küçüklüğünden, teknolojisinden. Hoparlörlörmü üreteceksin. Duyduğun sesten memnunsan ne sertifikası kullandığından kime ne. Hiçbir dinleme işi yapmadan hoparlör eleştirmek düşüncesi olmadan fikir sahibi olmaya benziyor.

Bose komplike bir sistem sabı devreden çıkardığınızda anlamsızlaşır. Küpleri değiştirdiğinizde bas anlamsızlaşır. Adı üzerinde sistem, kollektif bir ürün. Tizleri en iyisini küplerden, basın en temizini sabdan alıyorsunuz. birlikle bir orkestra gibi çalışıyorlar. Bir orkestra dinlediğinizde baslar, tizler aynı yerden mi geliyor? Hayır. Her enstrümanın sesi bulunduğu konumdan çıkıp, salonun içinde dağılıyor ve birleşerek kulağımıza geliyorlar. Tıpkı bose'deki gibi. Sistemi doğru algılamak doğru yorumlamak, çıkardığı sese göre değerlendirmek gerekir. Oluyormuş, olurmuş, olsa gerek, bence yapamaz gibi yorumlar olasılıktan başka bir şey değil.

Bose iyi bir hoparlör almak isteyenleri pişman etmeyecek bir sistem. Kullanışlı, naturel, verimli, aktif, canlı, cıvıl cıvıl bir hoparlör. Hertürlü alana yönelik sistemleri hayatınızın her alanına adepte olabilecek ürün yelpazesi geniş bir sistem.

Amca oğlu AM5'ni ikinci elde sattı, onlarca hoparlör aldı aktip power hoparlörlerden, plastik, tahta kabin büfe büyüklüğünde hoparlörler denedi ama hala AM5 güzel bir sistemdi diyor. Bence alın kullanın farkı ancak dinleyerek anlayabilirsiniz.

Tek dezavantajı fiyatı, buda bose'nin suçu olmasa gerek. 1.-YTL'den 5.-YTL kazanmaya kalkan kendinede tüccar diyen bu zihniyeti yargılamak gerekli. Ebay sitesinden nerdeyse sıfır ve ABD'deki fiyatının nerdeyse yarısına bose bulabilirsiniz.

Hiçbir hoparlörü eleştirmiyorum, zaten tercihimi söyleyerek diğerlerini eleştirmiş oldum. Bence gönül kimi severse güzel odur.

• Arkadaşlar bose 201 in 2.el fiyatları ne durumda acaba? Bir de bu ürünü 2.el bulabilir miyim acaba?
  • Arkadaşlar bu bose klasik müzik için gerçekten seçilmemesi greken bir şey mi?

701'in klasik müzik için iyi olmadığını İbrahim Bey söylemiş, 301 de mi klasik müzik için iyi olmaz?

Ya da klasik müzik dinlemek için ne önerilebilir?
    Anfi Harman-Kardon HK970,

Saygılarımla...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.