Şimdi Ara

BOSE marka Hoparlör hakkında bilgisi olan varmı ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
2
Favori
75.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • COMPANION 5'İN ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN HERHALDE KENDİNE İYİ BİR BAYRAM HEDİYESİ ALDIN. SİSTEMİ BAĞLAYIP DİNLEDİNMİ, NETİCESİ NASIL BİZLERLE DE PERFORMANSINI PAYLAŞIRSAN SEVİNİRİM.
  • evet arkadaslar bu kinuda bilgisi olanlar yazsinlar lutfen. bende evdeki bilgisayarima companion 5 almayi dusunuyorum. yurtdisinda 550 dolara alma sansim var. fiyat nasil sizce iyi mi acaba.
  • 550 dolara Companion 5'i hangi ülkede buldun Teğmen ?
  • usa de 400 $

Ben aldım gayet mennunum ama bukadar para veripte sonramı bunu aldın diyenelr olacaktır haksız sayılmazlar belki hakettiği fiyatınınçok üstünde alıyoruz biz malesef...

Ses açısından bu işlerle çok ilgilenmediğim için karşılaştırma felan malesef yapamıyorum çıkış gücü tatmin edici ses netliğide çok iyi diyebilirm...

benim için tek sorun usb girişiyle bağlanması laptop ta 2 usb girişim var biri mouse a biri buna gidiyor usb felan takmak için malesef koporlör ü çıkartıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: wolf1907

usa de 400 $

Ben aldım gayet mennunum ama bukadar para veripte sonramı bunu aldın diyenelr olacaktır haksız sayılmazlar belki hakettiği fiyatınınçok üstünde alıyoruz biz malesef...

Ses açısından bu işlerle çok ilgilenmediğim için karşılaştırma felan malesef yapamıyorum çıkış gücü tatmin edici ses netliğide çok iyi diyebilirm...

benim için tek sorun usb girişiyle bağlanması laptop ta 2 usb girişim var biri mouse a biri buna gidiyor usb felan takmak için malesef koporlör ü çıkartıyorum

Arkadaşım basit external usb çoklayıcılar var 3-5 dolara alabilirsin. Söküp takmakla neden uğraşacaksın ki

• sevgili visnesoda selam.. DENON AVR-2808 almışsınız hayırlı olsun.. Bende 2808 almayı düşünüyorum siz ne kadara aldınız cihazı ve denedinizmi izlenimlerinizi lütfen yazarmısınız.. Günlerdir DENON AVR-2808 ve 3808 incelemeye çalışıyorum.. 2808 in sinema ve stereo performansı nasıl ses kalitesi nasıl yorumlarınız çok acil bekliyorum lütfen paylaşın..tşk.
  • Arabistan da buldum..

quote:

Orjinalden alıntı: MALIBUKAZANOVA

550 dolara Companion 5'i hangi ülkede buldun Teğmen ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

quote:

Orjinalden alıntı: blackbullet

bendende kısa bilgiler
    nedir bu bose markası
    stereo olarak bose hifi dünyasında pek tutulan bir marka değildir

Stereo acısından:
    Bose urunleri hi-fi degildir. Sesle oynar ve kendince bir yorum yaparak kulaklara iletir. Hi-fi de esas olan sese artı yada eksi hicbir sey katmadan aynen iletebilmesidir. Tum enstruman sesleri mumkun oldugunca dogal cıkmalıdır. Bu yuzden hi-fi ciler pek sıcak bakmaz. Bose aslında baska kulvarda kosar. İnsan kulagının hosuna giden etkileyici bir sese ulasmaya calısır. Ustelik daha kucuk driver ve kabin tasarımıyla. Kimisi begenir kimisi begenmez ayrı konu. Ama basarılıdır, kendine has bir ses karakteri vardır. Bir konserde sesler direkt kulaga gelmez cogu duvarlardan cisimlerden yansır. Bosede buradan yola cıkarak uygun oranlarda on,yan,arka cevresel yayın yaparak duvarları kullanır ve konser salonu etkisine ulasmaya calısır. Direkt/yansıyan ses ile odaya gercekten cok hakimdir. Yanına klasik bir kabin koydugunuzda bu farkını cok iyi hissettirir. Mesela 1 onde 8 arkada olan hoparlor yapısı ile 901 efsane olmus bir urundur. Patentinde olan gelismis bandpass subwoofer kabin tasarımının frekans cevabı cok etkileyicidir. Tum urunleri tescilli bir bilgisayar programıyla test edip piyasaya sunar.

Sinema sistemlerinde ise boyut/performans oranı insanları hep sasırtmıstır. İnsanların duydukları ile gordukleri bugun bile kafalarını karıstırır. Birde siz am5 in 20 yıl once cıktıgındaki etkiyi dusunun. Bunlar basarının gostergeleridir zaten. Birde ciddi referansları vardır. Onemli olan insanın ne aldıgını bilmesidir.
    Sadece pazarlama basarısı degil urun basarısıda var. Fiyatları ozellikle ulkemizde cok pahalı malesef. İnsanlarda bu fiyat karsısında cok daha fazla beklentilere girebiliyor. Aslında elestrilecek tek yanı bu.

işte şimdi yukarda yazdıklarınla bir 701 kullanıcısı olarak şeffaf ve dürüstçe belirtmişin, uzun zamandır bu tartışmalara katılmayı düşünüyordum ancak önce iyice okumayı ve tecrübeleriniz hakkında bilgi edinmeyi yeğledim. evet bose u çok güzel özetlemişsin. tebrik ediyorum. dediğin doğru bose hi-fi olmayan bir hoparlör serisine sahip en iddialı ve kendilerince efsane serileri de 901, hiç bir odiyofil de ayrıca bu kanıda değil şahsen ben de katılmıyorum ayrıca çokta başarısız (not kullandım ve sattım ) olduğunu düşünüyorum ayrıca yine bose un referans standart olan bir serisi de yoktur. tamam buraya kadar doğru ancak diğer taraftanda kullanıcıların oluşturduğu bir realite varki bose çok yaygın beğenilen yapayda olsa çok renkli frekans yapısı olan, özelliklede r&b rap hip-hop, elektronik house, pop, dance gibi türlere a uygun olan tipte bir hoparlör ve pek tabikide heryerde her kaynakta çalan ,mp3 gibi sıkıştırılmış ve yok edilmiş müzik formatına uyan bir yapısı var akustiğe ve ortamdan yansımaya dayalı bol baslı tizli medyumdan arınmış güçlü ve bence tasarım harikası üretimi olan bir firma ve dev bir üretici bu durumda ben ve benim gibiler beğenmesede kabul edilmesi gereken bir gerçek var ki oda konuştuğumuz firama ;"bose"
    not: konser salonu etkisi demişsin buna kısmen katılıyorum ama hacimsel ve çevresel anlamda asla müzikalite anlamında değil

• quote:

Orjinalden alıntı: enmisafir

quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

quote:

Orjinalden alıntı: blackbullet

bendende kısa bilgiler
    nedir bu bose markası
    stereo olarak bose hifi dünyasında pek tutulan bir marka değildir

Stereo acısından:
    Bose urunleri hi-fi degildir. Sesle oynar ve kendince bir yorum yaparak kulaklara iletir. Hi-fi de esas olan sese artı yada eksi hicbir sey katmadan aynen iletebilmesidir. Tum enstruman sesleri mumkun oldugunca dogal cıkmalıdır. Bu yuzden hi-fi ciler pek sıcak bakmaz. Bose aslında baska kulvarda kosar. İnsan kulagının hosuna giden etkileyici bir sese ulasmaya calısır. Ustelik daha kucuk driver ve kabin tasarımıyla. Kimisi begenir kimisi begenmez ayrı konu. Ama basarılıdır, kendine has bir ses karakteri vardır. Bir konserde sesler direkt kulaga gelmez cogu duvarlardan cisimlerden yansır. Bosede buradan yola cıkarak uygun oranlarda on,yan,arka cevresel yayın yaparak duvarları kullanır ve konser salonu etkisine ulasmaya calısır. Direkt/yansıyan ses ile odaya gercekten cok hakimdir. Yanına klasik bir kabin koydugunuzda bu farkını cok iyi hissettirir. Mesela 1 onde 8 arkada olan hoparlor yapısı ile 901 efsane olmus bir urundur. Patentinde olan gelismis bandpass subwoofer kabin tasarımının frekans cevabı cok etkileyicidir. Tum urunleri tescilli bir bilgisayar programıyla test edip piyasaya sunar.

Sinema sistemlerinde ise boyut/performans oranı insanları hep sasırtmıstır. İnsanların duydukları ile gordukleri bugun bile kafalarını karıstırır. Birde siz am5 in 20 yıl once cıktıgındaki etkiyi dusunun. Bunlar basarının gostergeleridir zaten. Birde ciddi referansları vardır. Onemli olan insanın ne aldıgını bilmesidir.
    Sadece pazarlama basarısı degil urun basarısıda var. Fiyatları ozellikle ulkemizde cok pahalı malesef. İnsanlarda bu fiyat karsısında cok daha fazla beklentilere girebiliyor. Aslında elestrilecek tek yanı bu.

işte şimdi yukarda yazdıklarınla bir 701 kullanıcısı olarak şeffaf ve dürüstçe belirtmişin, uzun zamandır bu tartışmalara katılmayı düşünüyordum ancak önce iyice okumayı ve tecrübeleriniz hakkında bilgi edinmeyi yeğledim. evet bose u çok güzel özetlemişsin. tebrik ediyorum. dediğin doğru bose hi-fi olmayan bir hoparlör serisine sahip en iddialı ve kendilerince efsane serileri de 901, hiç bir odiyofil de ayrıca bu kanıda değil şahsen ben de katılmıyorum ayrıca çokta başarısız (not kullandım ve sattım ) olduğunu düşünüyorum ayrıca yine bose un referans standart olan bir serisi de yoktur. tamam buraya kadar doğru ancak diğer taraftanda kullanıcıların oluşturduğu bir realite varki bose çok yaygın beğenilen yapayda olsa çok renkli frekans yapısı olan, özelliklede r&b rap hip-hop, elektronik house, pop, dance gibi türlere a uygun olan tipte bir hoparlör ve pek tabikide heryerde her kaynakta çalan ,mp3 gibi sıkıştırılmış ve yok edilmiş müzik formatına uyan bir yapısı var akustiğe ve ortamdan yansımaya dayalı bol baslı tizli medyumdan arınmış güçlü ve bence tasarım harikası üretimi olan bir firma ve dev bir üretici bu durumda ben ve benim gibiler beğenmesede kabul edilmesi gereken bir gerçek var ki oda konuştuğumuz firama ;"bose"
    not: konser salonu etkisi demişsin buna kısmen katılıyorum ama hacimsel ve çevresel anlamda asla müzikalite anlamında değil

Ses olayı kisiden kisiye cok degisiklik gosteriyor. Cok pahalı bir speaker biri icin gecer not alırken digeri icin vasat olabiliyor. O yuzden su en iyisidir demek cok zor ve artı eksileri ile anlatmadıgımız surece hicbir sonuc cıkmaz. Genel olarak renkli sesi seviyoruz. Giris ve orta seviye hep boyle, daha cok watt, bas ve tiz. Kimse dogallıga bakmıyor. Mid tonlar hep arka planda kalıyor. Taki belli bir olgunluga ve birikime sahip oluncaya kadar. Bose de bu renkli kesime hitap ediyor ve ona gore uretim yapıyor. 44 yıllık bir firma, ciddi referanları var ve pazarlama basarısı on planda olsada urunler begenilmese firma bu kadar yasayamazdı. Bende 701 lerin sesini cok begendigim icin yıllardır kullanıyorum ve kolay vazgecebilecegim bir speaker degil. Cok farklı ses karakteri, tasarımı var ve karsılastırabilecegim bir alternatif urunde yok piyasada. Muhendislik acıdanda zor bir calısma. O yuzden ayrı bir yerde benim icin. Aynı zamanda eksi yonleride var ve bunun bilincindeyim. Cok daha ileri seviyede calısan bircok firmanın ciddi urunleri varki, bunların yanında bosenin adı bile gecmez. Ama bu urunler bizim ulasabilecegimiz rakamların cok otesinde malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 11 Ocak 2008; 13:22:15 >

• Bose'un hoparlörlerine gösterilen bu ilgi nedir, ne değildir diyerek bir çift 301 series 2 speaker aldım.işcilik vasat ama ses gerçektende odayı dolduruyor.Özellikle mid ve tiz yönünden beğendim.Kenwood kolonlarım ve Pioneer anfimle çok iyi uyum sağladı.Birbirlerinin eksikliklerini kapattıkları için çok zengin bir ses aldım.701 alma niyetim vardı fakat 301'deki bas açığını diğer kolonlarımla kapattığım için şu an için o kadar para vermeye gerek duymadım.301'i beğenmezsem satarım dedim ama 25 yıllık temiz bir Bose bulmak pek kolay olmasa gerek.
  • acoustimass 5 ve onyo amfi aldım ses canavar.
  • bende bazen düşünüyorum Z5500 ü elden çıkarıp bose geçme zamanı geldi mi diye
  • tamam Bose güzel pazarlıyor.Peki şu bahsettiğin ya da bahsetmediğin Bose dan daha iyi sistem önerin nedir ?
  • Sayın ikharal,

Hala Foruma uğruyor musunuz bilmiyorum ama 701 ile ilgili bir sorum olacak. şu ikinci elini almayı planlıyorum fakat daha önce hiç dinlemedim. mesleğim müzisyenlik, her tür seçkin müzikten keyif almakla birlikte klasik müzikle uğraştığım için çoğunlukla klasik müzik dinliyorum. ama daha önceki mesajlarınızdan anladığım kadarıyla popüler müzikte de zevkimiz aynı gözüküyor.

Bu hoparlörlerden çıkan ses sizce ne ölçüde makyajlı? ben elbetteki sade müzik dinlemek istiyorum ama bir hoparlörün oda içinde ideal güzelliği yakalamasını da anlayabiliyor ve gerekli görüyorum. Sonuçta höparlörlerde canlı müziği taklit etme çabası sonsuz bir arayış ve tabii ki fiyata da yansıyor. Hal böyle olunca en rasyonel çözüm kendi akustiğini yaratan hoparlörlerle müzik dinlemek gibi gözüküyor. Sizce klasik müzikle uğraşan biri için 701 fazla mı yoğun bas seslerine ve makyaja sahip? ben bu konudaki tavsiyenize güveniyorum. Ve bir de Detay dinlemek için tavsiye edebileceğiniz başka bir marka ya da model var mı? bir de temiz olduğu söylenen ikinci el bir 701 için 800 ytl sizce nasıl fiyat? şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tabush -- 24 Mart 2008; 19:21:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tabush

Sayın ikharal,

Hala Foruma uğruyor musunuz bilmiyorum ama 701 ile ilgili bir sorum olacak. şu ikinci elini almayı planlıyorum fakat daha önce hiç dinlemedim. mesleğim müzisyenlik, her tür seçkin müzikten keyif almakla birlikte klasik müzikle uğraştığım için çoğunlukla klasik müzik dinliyorum. ama daha önceki mesajlarınızdan anladığım kadarıyla popüler müzikte de zevkimiz aynı gözüküyor.

Bu hoparlörlerden çıkan ses sizce ne ölçüde makyajlı? ben elbetteki sade müzik dinlemek istiyorum ama bir hoparlörün oda içinde ideal güzelliği yakalamasını da anlayabiliyor ve gerekli görüyorum. Sonuçta höparlörlerde canlı müziği taklit etme çabası sonsuz bir arayış ve tabii ki fiyata da yansıyor. Hal böyle olunca en rasyonel çözüm kendi akustiğini yaratan hoparlörlerle müzik dinlemek gibi gözüküyor. Sizce klasik müzikle uğraşan biri için 701 fazla mı yoğun bas seslerine ve makyaja sahip? ben bu konudaki tavsiyenize güveniyorum. Ve bir de Detay dinlemek için tavsiye edebileceğiniz başka bir marka ya da model var mı? bir de temiz olduğu söylenen ikinci el bir 701 için 800 ytl sizce nasıl fiyat? şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba

701 in ses rengi cok farklı. Muhendislik acıdan klasik kabinlerden cok degisik bir yapısı var. Yukarda detaylarından bahsettim. Malesef hifi bir kabin degildir ve 701 klasik turu muzikte iyi sonuc vermez. Bas agırlıklı calan bir kabin. Detay ses arıyorsanız bu kabinde bulamazsınız. Siz daha cok flat, acık, dengeli calan klasik bir kabin bakın. 701 i klasik bir kabinle yanyana koydugumda klasik kabine gore cok daha derin, yumusak kontrollu bir bas frekans cevabı veriyor. Ama gereginden fazla bir bas cevabı var, yani bas frekansları biraz buyutuyor. Ayrıca direkt/yansıyan ses ile odaya cok hakim sekilde calıyor. Ama cok acık detaylı degil. 701 inde 2 versiyonu bulunmakta. Buldugunuz 701 ilk versiyon ise 800 ytl normal, ikinci versiyon ise uygun fiyat diyebilirim, tabi durumu cok iyi olmak sartı ile soyluyorum.Butce sınırlıysa zemin tipi alamıyorsanız ikinci elde bookself tipi cok iyi kabinlerde cıkıyor onlara bakabilirsiniz. Muzisyensiniz ve klasik muzik diyorsunuz muzikal anlamda iyi bir cihaz sart. Lambalı bir ampli ile bookself tipi iyi bir speaker size cok daha uygun olacaktır. Suslu ses veren cihazlar sizi cok rahatsız edecektir zaten. Marka model cok fazla ve butceye gore cıkarılmalı. Sonrada bu cihazları mutlaka ve mutlaka dinleyerek siz karar vermelisiniz. Yoksa aradıgınız sesi degil tavsiye edilen bir seyi almıs olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 25 Mart 2008; 9:52:38 >

• dinlemek için çok fazla seçeneği olan bir şehirde değilim aslında (ANtalya) siz yine de marka tavsiyesi verirseniz benim işimi kolaylaştırırsınız. fazla da seçeneği,m olduğunu sanmıyorum çok para verme imkanım yok çünkülimitim 800 ytl falan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tabush

dinlemek için çok fazla seçeneği olan bir şehirde değilim aslında (ANtalya) siz yine de marka tavsiyesi verirseniz benim işimi kolaylaştırırsınız. fazla da seçeneği,m olduğunu sanmıyorum çok para verme imkanım yok çünkülimitim 800 ytl falan...

800 ytl butce ile klasik muzikte iyi sonuc verecek bir kabin ancak ikinci el bookself olacaktır. Kef, dali, b&w gibi markaların bookself lerine mumkunse referance urunlere bakın derim. Muzik tarzınız ve muzisyen olmanızdan dolayı size ust seviye cihalar hitap eder aslında ve iyi butceler gerekir malesef. Kardesimde muzisyen, baterist ve surekli canlı muzigin icinde oldugundan enstrumanların akustik seslerini referans almıs durumda. Benim keyif alarak dinledigim muzikte aslında bu zil yanlıs calıyor boyle ton cıkmaz diyebiliyor. Sizde durum cok daha zor. Ayrıca iyi bir ampli ve cd playerda almanız lazım. Tek basına iyi bir hoparlor size birsey veremez. Bu hifi dunyasında bir sey onermek cok zordur. Cunku duyma, muzik kulturu, begeni insandan insana cok degiskenlik gosterir. Ben spor arac seviyorsam, sizde jeep duskunuyseniz gidipte bana uyarak sevmediginiz tarzda bir aracı almanız cok yanlıs olur. Buda oyle bir sey. Cihazların ses rengi cok farklı. Bir kablo bile tum ses karakterini degistirebiliyor. Birilerine guvenerek asla karar vermeyin. Bu ornekleri cok gordum cunku. Detaylarına hakim oldugunuz muziklerinizi, mumkunse amplinizide yanınıza alın ve flat sekilde, hic ton girmeden speakerları dinleyip ne kadar dogru calabildigine bakın. Kendi dogrunuza baska turlu ulasma sansınız cok dusuk.

• Sayın ikarahal,

Bose AM15 ile AM10 arasındaki farkı öğrenebilir miyim? Acaba sadece güç olarak mı farklılar. eğer öyleyse ben 11m2 odada kullanacağım ve öyle çok yüksek sesleri de düşünmüyorum açıkçası. İki ürünün de sinema için tasarlandığını biliyorum. Tasarım farklılıkları mevcut mu ? Dolayısıyla Müzik performansları farklı mıdır? Teşekkürler...
  • COMPANION® 5 serisini uzun zamandır araştırıyorum ama bir dinlemek nasip olmadı izmir de cok ta merak ediyorum işe başladım en kısa zaman içinde almayi planliyorum
  • sayın ikaharal,

tavsiyeleriniz için teşekkür etme imkanım olmadı. ilginiz için gerçekten teşekkürler!

çok büyük ihtimalle bu hafta içinde 701 leri alıyorum. bu kararı vermemin bir iki sebebi var birincisi maddi imkan. iyi bir referance ürün almak için uygun maddi imkanı iyimser ihtimalle herhalde beş yıl sonra falan bulabilirim -evlilik ev kredisi vs. :) - ikinci sebep ise daha önemli aslında, müzik arşivimimin büyük bir kısmı yüksek bitrateli de olsa mp3 ogg flac ve ape bu yüzden zaten deforme edilmiş, sıkıştırılmış müzikler dinliyorum şu anda. o yüzden makyajlı bir çift kabin daha memnun edecekmiş gibi gözüküyor beni...

ankara opera'da çalışan kulağına güvendiğim bir arkadaşım da benim için dinleyecek 701'leri. artık biraz körleme olacak bu alışveriş ama umarım memnun kalırım.

elime ulaştığında size tecrübelerimi anlatacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tabush -- 30 Mart 2008; 15:03:52 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.