Şimdi Ara

BOSH WAW 28560TR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu makineden aldım dün kurulumu yapıldı makine güzel baya sessiz fakat kafama takılan bazı şeyler var. Güya makine 9 kg ama mesela pamuklularda normal süreyi 2.35 gösteriyo speedperfect tuşuna basınca 1.10 dakikaya iniyo ama bu seferde diyoki speedperfect tuşuna basınca 5 kg yi geçmesin diyo. ozaman ne anladım bu işten bunun makineye zararı olurmu?
    birde çok fazla program olmasına rağmen en fazla kullanılacak iki program var gibi. iç çamaşırları yani beyazları pamukluda, diğer kıyafetleri kottur tişörttür mix programında yıkamayı düşünüyoruz. kullanan arkadaşlar programlar ve makine hakkında detaylı bilgi verirse sevinirim

• pamuklu programında diyelim 9 kg değil 6 kg çamaşır koyduk speedperfect tuşuna basmadan yine süre 2.35 mi olur yada 6kg olduğu için süre kısalır mı.
    şu yüzden soruyorum dün mix programında yıkadık sanırım kilo da 4 ü geçti süreye kendsi ekleme yaptı gibi tam anlayamadım fakat.
    ben bu makineyi özellikle gömleklerim için aldım%100 pamuk gömleklerim var kırışmaması ve kolay ütülenmesi lazım eski makineden eşim baya şikayetçiydi ütülenmiyor diyo
    gömlek programında normalde 800 devir gösteriyo kolay ütülemeye basınca 400 devire düşüyo bu devir iyimidir kırışık az olması vekolay ütülemek için
  • quote:

Orijinalden alıntı: krasavchik

pamuklu programında diyelim 9 kg değil 6 kg çamaşır koyduk speedperfect tuşuna basmadan yine süre 2.35 mi olur yada 6kg olduğu için süre kısalır mı.
    şu yüzden soruyorum dün mix programında yıkadık sanırım kilo da 4 ü geçti süreye kendsi ekleme yaptı gibi tam anlayamadım fakat.
    ben bu makineyi özellikle gömleklerim için aldım%100 pamuk gömleklerim var kırışmaması ve kolay ütülenmesi lazım eski makineden eşim baya şikayetçiydi ütülenmiyor diyo
    gömlek programında normalde 800 devir gösteriyo kolay ütülemeye basınca 400 devire düşüyo bu devir iyimidir kırışık az olması vekolay ütülemek için
    sorular üst üste geliyo ama hassas durulamayı her programda seçmelimiyiz sıkıntı yaratırmı sanırım extra süre ekliyo bunun haricinde detarjan kalıntısı falan kalmaması için iyi olsa gerek
    bir de servis eşime kazan temizleme için bişey söylemiş 20-25 lira mı neymiş bunu sene de bikaç kere kullanın calgona falan gerek kalmaz demiş. eski makinede eşim hiç kullanmazdı calgon ama dün iki kere yıkadık çamaşır hepsinde de kullandık bilmiyorum gerekli mi calgon vb. şeyler

• Merhaba, makineniz hayırlı olsun iyi bir tercih yapmışsınız.
    Makinede çok fazla program var ama sürekli kullanılacak olan programlar fazla değil. Biz beyazları allergy plus da yıkıyoruz hassas durulama seçili vaziyette durulamaları bol su ile ve dört seferde yapıyor bence programın standart hali de gayet iyi ama durulamaya özen gösteriyorsanız hassas durulamayı hemen hemen her programda seçebilirsiniz. Renkli ve koyu renklileri de mix programında yıkayabilirsiniz gayet iyi yıkıyor o program hem de süresi bir saat civarı olduğundan koyu renklileri yıpratmıyor, bu programda da yine hassas durulamayı seçerek yıkıyoruz o zaman da bol su alıyor durulamalarda. Makinenin kg önerisine pek takılmayın siz normal pamuklu programına 9kg dan az çamaşır koyarsanız makine süreyi 5-10dk sonra düşürüyor, speed perfect te de 5kg dan fazla olduysa çamaşır sürenin üzerine ekleme yapıyor. Bu süreye ekleyip çıkarmaların en fazla olduğu program pamuklu ve sentetik programları, bu iki programda yüke göre ciddi değişimler yapıyor makine sürede. En iyi sonucu vermek için makine elinden geleni yapıyor diyebilirim

• krasavchik K kullanıcısına yanıt
    Suyunuz kireçli değilse calgon kullanmanıza gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batu25

Merhaba, makineniz hayırlı olsun iyi bir tercih yapmışsınız.
    Makinede çok fazla program var ama sürekli kullanılacak olan programlar fazla değil. Biz beyazları allergy plus da yıkıyoruz hassas durulama seçili vaziyette durulamaları bol su ile ve dört seferde yapıyor bence programın standart hali de gayet iyi ama durulamaya özen gösteriyorsanız hassas durulamayı hemen hemen her programda seçebilirsiniz. Renkli ve koyu renklileri de mix programında yıkayabilirsiniz gayet iyi yıkıyor o program hem de süresi bir saat civarı olduğundan koyu renklileri yıpratmıyor, bu programda da yine hassas durulamayı seçerek yıkıyoruz o zaman da bol su alıyor durulamalarda. Makinenin kg önerisine pek takılmayın siz normal pamuklu programına 9kg dan az çamaşır koyarsanız makine süreyi 5-10dk sonra düşürüyor, speed perfect te de 5kg dan fazla olduysa çamaşır sürenin üzerine ekleme yapıyor. Bu süreye ekleyip çıkarmaların en fazla olduğu program pamuklu ve sentetik programları, bu iki programda yüke göre ciddi değişimler yapıyor makine sürede. En iyi sonucu vermek için makine elinden geleni yapıyor diyebilirim

teşekkür ederim birkaç haftalık araştırmam sonucunda alman malı olması dolayısıyla bu makineyi tercih ettik inşallah doğru tercihdir. yani diyosunuzki speedperfect tuşuna basılı olduğunda normalde 5kg diyo ama bunun önemi yok diyosunuz. beyazları pamukluda yıkamayı düşünüyodum ama alergy plus ı denerim bende süre olarak nekadar o programda ama tahminim alergy plus fazla kiloya izin vermez

• batu25 kullanıcısına yanıt
    ne yazıkki suyumuz baya kireçli bu yüzden de çamaşırların sert olması baya yüksek calgon kullanalım diyoruz
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    speedperfect çamaşırı yıkamayı olumsuz etkilermi kötü yıkama deterjan lekesi bırakması gibi falan. programları incelediğimde pmauklu programı hariç diğerlerinde aslında speedperfect tuşuna basmaya gerek yok gibi çünkü aşağı yukarı 1 saat civarı bu da yeterli bir süre gibi geliyo bana
  • quote:

quote:

teşekkür ederim birkaç haftalık araştırmam sonucunda alman malı olması dolayısıyla bu makineyi tercih ettik inşallah doğru tercihdir. yani diyosunuzki speedperfect tuşuna basılı olduğunda normalde 5kg diyo ama bunun önemi yok diyosunuz. beyazları pamukluda yıkamayı düşünüyodum ama alergy plus ı denerim bende süre olarak nekadar o programda ama tahminim alergy plus fazla kiloya izin vermez

Ben yine de makinenin önerdiği azami miktarlara dikkat etmenizi tavsiye ederim en iyi sonucu almanız açısından. Aceleniz yoksa da speed perfect i kullanmanıza pek gerek yok zaten pamuklu normal programda çamaşır miktarı az olunca süre kısalıyor.
    Su kireçliyse yıkama verimi için kullanabilirsiniz. Ama calgon un işe yarayıp yaramadığı da tartışılır.

• quote:

quote:

quote:

Ben yine de makinenin önerdiği azami miktarlara dikkat etmenizi tavsiye ederim en iyi sonucu almanız açısından. Aceleniz yoksa da speed perfect i kullanmanıza pek gerek yok zaten pamuklu normal programda çamaşır miktarı az olunca süre kısalıyor.
    Su kireçliyse yıkama verimi için kullanabilirsiniz. Ama calgon un işe yarayıp yaramadığı da tartışılır.

beyazları daha yıkamadık normalde haftada bir yıkarız bakalım speedperfect tuşuna basmadan hassas durulamalı kaç saatte yıkayacak normalde 2.35 di sanırım.
    peki diyelim gömlekleri mix programında mı yıkamak daha iyi sonuç verir yoksa gömlek programındamı. doğal haliyle sadece beyaz gömlek yok renklide var, gömlek programında beyaz ve renkli gömleklerde renk karışımı olurmuki acaba ve de deterjanı ne kullanmalıyız bu programda renklimi beyaz mı:)) çok bunalttım kusura bakmayın

Gömlekleri gömlek programında yıkayın ama renk verebilecek olanları tabii ki bir arada yıkamayın. Renkli gömlekleriniz için renkli deterjanı beyaz olanlar için de beyazlı deterjanı kullanın.
  • quote:

Gömlekleri gömlek programında yıkayın ama renk verebilecek olanları tabii ki bir arada yıkamayın. Renkli gömlekleriniz için renkli deterjanı beyaz olanlar için de beyazlı deterjanı kullanın.

çok teşekkürler peki programlarda genelde hangi devirleri kullanıyosunuz ve kolay ütülemeyi seçiyomusunuz. çamaşır miktarıyla devrin alakası var mı yani diyeceğim pamuklular programında diyelim 9 kg doldurduk devrin 1400 mü olması lazım yoksa mesela 800 yeterli mi. çünkü genelde 800 devri pek geçirmeyin derler
    Genelde 800 devirde kullanıyoruz biz ya da 600 devir yaz günü fazlasına gerek yok çünkü çok kırıştırıyor. Kolay ütülemeyi kullanmıyorum tülleri daha fazla kırıştırıyor.
  • quote:

Genelde 800 devirde kullanıyoruz biz ya da 600 devir yaz günü fazlasına gerek yok çünkü çok kırıştırıyor. Kolay ütülemeyi kullanmıyorum tülleri daha fazla kırıştırıyor.

Kolay ütülemeyi hiç mi kullanmıyosunuz yoksa sadece tüllerde mi kullanmıyosunuz. Eski makineye göre mix programında kolay ütüleme aktif sanki daha az kırıştı gibi
    Hiç kullanmıyorum, mix programında sıkma süresi çok kısa o yüzden çok kırışma olmaz.
    Herhalde ilk defa makine kullanıyorsunuz. Bu kadar soracağınıza biraz kullanma kılavuzunu okuyun orada çoğu şey yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: memnun olan

Herhalde ilk defa makine kullanıyorsunuz. Bu kadar soracağınıza biraz kullanma kılavuzunu okuyun orada çoğu şey yazıyor

Teşekkürler kullanma kılavuzunda kolay ütülemeyi seçtiğimizde gerçekten kırışıklığı azaltıp azaltmadığı yazmıyo. Bu yüzden kullanıcı yorumları benim için daha değerli ama sizin gibilerin değil kendi fikirleri olan kopyala yapıştıranların değil
    Bende bu makineyi aldım ama gerçekten kullanma kılavuzunu okuduktan sonra pek gerek kalmıyor böyle sorulara. Kolay ütüleme özelliğinin işe yaradığını düşünmüyorum. Parça parça sıktığı için daha çok dolanıyor çamaşırlar. Sadece tambura yapışmasını engelliyor. Sıkma devrini düşük tutsanız narin çamaşırlar da daha az kırışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -DanceOfEternity- -- 7 Ağustos 2015; 18:32:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: memnun olan

Bende bu makineyi aldım ama gerçekten kullanma kılavuzunu okuduktan sonra pek gerek kalmıyor böyle sorulara. Kolay ütüleme özelliğinin işe yaradığını düşünmüyorum. Parça parça sıktığı için daha çok dolanıyor çamaşırlar. Sadece tambura yapışmasını engelliyor. Sıkma devrini düşük tutsanız narin çamaşırlar da daha az kırışır.

Teşekkürler klavuzu baya okudum ama bazı sorulara ihtiyaç var. Ozaman mix programında mesela kolay ütülemeye basmayıp devri 600 veya 800 yaptığımızda daha iyi sonuç alacağımız anlamına gelmiyo. Peki devir mesela 1200 olsa normalde mix 1200 gösteriyo ekranda kırışıklık fazla mı olur
    1200 de yapsanız Mix de fazla sıkma yapmadığından fazla kırışacağını sanmıyorum. Sadece tambura yapışır en fazla. Tavsiyem çamaşırların fazla kırışmaması narin çamaşırlar için bol su alan kısa sıkma yapan programları kullanın. Böyle olunca daha az kırışır
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.