Şimdi Ara

Bots AV-711 Vacuum Tube Amplifier - Kısa İnceleme.. (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.559
Cevap
23
Favori
107.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: savast

quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Serhat abinin evinde atakoyde helicon 800 mk2 asr emiter 2 vandelhul un benim kolundan kalın kabloları ile marantz en üst modeli 7000 euroluk cd player ile dinledik

Birde focal 1028 be ile birlikte asr emiter 1 exculuseve. Boğaz'da abim de dinledim. Transpanent kablolar ve interconnect ile birlikte muzikal fidality cms 8000 Euro lük cd player le gercekten mükemmel.

Yoldan çıktık Alper dogru ama bakalım bir anfiye 13000 Euro para vermekte gercekten düşündüren bir durum valla suan kullandığım araba o para anca biri kafayı yemiş sınız der diye. Kimseye anlatmıyoruz bile

eray bey siz dağın üzerinde dolaşırken biz eteklerinde mantar topluyoruz. bots 713 düşünüyorum bu lambalıyı sizin daha önce tavsiye ettiğiniz polk tsi400 süreceğim sıkıntı oluştururmu.bir de bots 713 modifiye yapmak mantıklımı ses de bayaa iyileşme olurmu ki sitede volumu potunu veya lambaları değiştirenler var bu konuda yardımcı olurmusunuz.

711 ile 713 o paralara mükemmel cihaz hic uğraşma al keyifle dinle bn tum cihazları mı cok defa Sattim değiştim ama. Bots 711 duruyor ceyizimde. Ayrıca bu ise yeni başlayan biti icin bass ve tiz ayarı var volum potu da orta segment bi cihaz. Bir sure kulaklarınızı bunla eyitim yapar sonra daha iyi bass ve tiz ayarı olmayan tam flat bi analog stereo anfiye geçersiniz bununla devam edecekseniz de bass tiz i ortada bırakır sese müdahale etmez sınız tabi hepsi keyf ısı alın o fiyata cok iyi cihaz cihazı Midilli'ye işine gelince. The cantan arkadas bu isin piri danışın ama bence hic gerek yok bir suru uğraş ve ayrıca siz bir yeri değişseniz bu sefer sonraki diyer parçalar a sıra gelicek bu ısı. Sonu yok bence bırakın orijinal kalsın zamanla gücünüz ölçüsünde iyi cihazlara gidersiniz ama kullandığınız hoparlörler e göre gerekten yeterli uğraşmayın

Dag ısı ne gelince kimsenin dagı olmaz bu iste milyon dolar olsa gene yetmez bizde kendi ölçümuzde eyleniyoruz surekli testlerini yaptıgım asr ve karandan vaz geçtim ve benim gene surekli testlerini yaptıgım lambali ve a class olan master sound 845 i almaya karar verdim cok test imkanım oldu ve guzel cihaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mastersound 845 hayırlı olsun güle güle kullanın .
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

bots amfilerin trafo titremesini duyuyor musunuz? yani trafonun fiziksel titremesi var mı? duyuluyor mu?

eray bey tavsiyesi üzerine almak istediğim bots 713 amfisine volume potu veya lamba değişimi vb. upgradeler tavsiye edermisiniz.
  • @savast, 713'e modifiye tavsiye ederim.
    ama gerekte olmayabilir. eğer lehim, mekanik çalışma ile aran yoksa hiç bulaşma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vmax

forumu baştan sona okudum ve dün tek kalan BOTS AV 713ü karaköyden sıfır olarak satın aldım.Herşey mükemmel ses harika ama kolonlardan birinin twetırını yaktı.Yakında modifiye işlemine başlarım

selam hocam hangi firmadan ve kaça aldınız?
  • Karaköy yeraltı çarşısı ÖZ SEDEF elektronikten 350 tlye aldım
  • selamlar

üstadlara bir sorum olacak.

2 . el bi marantz (örn pm68) ile sıfır bots 713 kıyaslarsak hangisini tercih etmeli

ses ne kadar farkeder sizce ??

bir yorum rica etsem sizden...
  • Marantz'ın o serileri bence gerçek vintage olmamalarına karşın sanki bulunmaz hint kumaşı gibi dünya fiyatlara satmaya çalışanlar var dolayısıyla hem bundan ötürü hem de ikinci elde de çok tercih edilmediği için pek bulaşmayın derim performans olarak da aklımda pek iyi değillermiş gibi bir fikir kalmış (geçenlerde bir yerde de okumuştum) Yine de kulak sizin, zevk sizin cihazı dinlerseniz daha doğru bir hareket olmuş olur.
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    peki 700-800'e kadar alınabilecek f/p oranı yüksek stereo amfiler neler olabilir sizce...

denon 980 r,nad 355 bee örneğin ?
  • Vintage denonlar aslında iyidir ama temiz bulunabilirse tabii.. Bu bütçelerde aslında bir çok yeni nesil ürün var;

Pioneer A-A6
    Rega Brio3
    Yamaha a-s500
    Harman Kardon hk3480
    Nad c326bee
    Yarland fv34c-IV
    Topping tp-60
    Pioneer A-30K
    Onkyo A-9377
    Musichall A25.2
    Cambridge Audio Azur 650a vs..
  • Arkadaşlar bots lambali ampli arıyorum güncel sıfır fiyatları nedir? İzmirde nerde bulabilirim ve burda temiz ikinci el satan arkadaş var mı acaba? Teşekkürler..
  • bir kayıt da benim mütevazi Çin - İngiliz koalisyonundan...

@atalayalper' e , beni bu müzikal ziyafete yönlendirdiği her paylaşımından dolayı, sonsuz teşekkürlerimi fırsat yakalamışken yinelemek isterim.

http://www.youtube.com/watch?v=k0ZL6FC75Y0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baraka77 -- 21 Ekim 2013; 16:14:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan K.

Arkadaşlar bots lambali ampli arıyorum güncel sıfır fiyatları nedir? İzmirde nerde bulabilirim ve burda temiz ikinci el satan arkadaş var mı acaba? Teşekkürler..

Hocam 711 ve 713 ün sıfırı yok artık...

712 İzmir de linkteki firmada vardı sanırım... http://www.sensonic.com.tr
  • @baraka77; rica ederim ve bende hassasiyetin için teşekkür ederim fakat yüklediğin video açılmıyor bilgin olsun ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

@baraka77; rica ederim ve bende hassasiyetin için teşekkür ederim fakat yüklediğin video açılmıyor bilgin olsun ;)

Üstadım bir kez daha kontrol etseniz, paylaşıma açmamışım videoyu , sıkıntı yok gibi şimdi .. :)

Amplinin yapısına tezat bir parça seçtim ama ben vurmalı çalgılar da sistemi çok başarılı buluyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baraka77 -- 21 Ekim 2013; 16:28:29 >
  • Videonun görüntüsü fena değil ama açık konuşmak gerekirse mikrofonda problem var galiba ses derinden ve kötü geliyor ;) Ayrıca Osman bey, kullandığınız interconnect kabloyu mutlaka değiştirin monster'ın interconnect kabloları pek iyi değiller (bana göre).. Bu arada hoparlörleri biraz daha öne alırsanız daha iyi olur gibi sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Videonun görüntüsü fena değil ama açık konuşmak gerekirse mikrofonda problem var galiba ses derinden ve kötü geliyor ;) Ayrıca Osman bey, kullandığınız interconnect kabloyu mutlaka değiştirin monster'ın interconnect kabloları pek iyi değiller (bana göre).. Bu arada hoparlörleri biraz daha öne alırsanız daha iyi olur gibi sanki.

interconnect kablo değişecek... Hoparlörler öne alınacak... mikrofonu daha iyi olan bir cihazla video yeniden çekilecek... :)

Alper bey, aslında monster interconnecti de (diğer ekipmanlar gibi) sizin eski yazılarınızdan birinde önerdiğiniz için aldım... Şu sıralar aklımda yine sizin öneriniz olan profigold OXYA4201 interconnect var... Sizce oxya 4201 ve Black Rhodium Opus arasında nasıl bir tercih yapmalıyım... Ya da başka bir öneriniz olur mu? Sizin kulak zevkinize çok güveniyorum, sistemden hemen hemen aynı şeyleri bekliyormuşuz gibi geliyor bana :)

Müzik dinlerken hoparlörleri de sizin konumlandırma tavsiyeniz üzerine önde ve hafif çapraz olarak yerleştiriyorum video çekerken arkada bırakmışım :)

Toplamda bu mütevazi sistemin performansından çok memnunum, ama sahneyi bazı parçalarda yakalarken bazı parçalarda sahne neredeyse tamamen kayboluyor.
    Özellikle Bots un volume 30 lardayken sahne oluşturmak mümkün müdür, bu ekipmanlarla sahne oluşturmak için tavsiyeleriniz neler olur...

Bu arada Rhodium Jive leri ( Sigma Ses) Asım Bey den yeni aldım, forumdaki tanıdıklara selamları var... Kendisiyle tanışmak büyük bir zevkti... Kendisi için iyi bir potansiyel müşteri vasfı taşımadığımı belirtmeme rağmen benden ilgi alaka düzeyini hiç eksiltmedi, sağolsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baraka77 -- 22 Ekim 2013; 9:17:52 >

• Asım abi sağ olsun her zaman öyledir ilgili, alakalı ve bir o kadar da bilgilidir :) Bu piyasada söylediklerine noktası virgülüne gözüm kapalı inanacağım ender kişilerdendir..

Monster'ın apple için piyasada satışta bulundurduğu i-cable'ı kullanıyorum ve ondan memnunum evet ama diğer serilerini beğenmiyorum mesela daha önceleri herkes bu monster interconnect'lerden alıyordu bir moda akımı gibiydi fakat daha sonra vazgeçildi çünkü diğer bazı markaların ürünleri ile yapılan karşılaştırmalarda monster interconnectlerin sadece şekilden ibaret olduğu gibi bir sonuç çıkartıldı ki bende katılıyorum açıkçası buna..

Bots ile de dediğim gibi kullanılan kaynak ve kablolar ile de alakalı olacak şekilde sahne oluşturmak bir yere kadar amplinin kapasitesi belli çok mucizeler beklememek lazım ama yine de ben bots lambalıların bir yere kadar seslerini beğenirim doğal organik kadife gibi sesleri var keza bu paraya çok bile..Keyfini çıkartın sisteminizin asım abide black rhodium coda interconnectler vardı indirimde onlardan alabiliyorsanız işte o zaman bir miktar da olsa belki seste bir fark elde edebilirsiniz.. O seviyenin altında pek değişim gözlemleyemeyebilirsiniz.. Oxypure serisi yüksek performans serisidir, içinde kullanılan yalıtım malzemesi teflon, üstünde feritte magnetler var, uhp-occ bakır kullanılmış, nitrojen gaz enjekte edilmiş vs..vs.. bulabilir misiniz bilemiyorum ama bulursanız tavsiye ederim geri plan sessizliğine ve tüm frekanslardaki kararlılığını seviyorum oxypure'ların.

• ilginiz için teşekkür ederim @atalayalper

bahsi geçen oxypure oxya 4201 aşağıdaki linkteki kablo mudur acaba??

http://www.sanalpazar.com/Profigold-Oxya4201-Rcax2-Stereo-1m-Kablo__isp6372339#imgd
  • Aynı çatı altında olmalarına rağmen Profigold ayrı bir markadır Oxypure ayrı bir markadır (daha yüksek seviyede ve daha kaliteli ürünlerin olduğu) alacağınız ürünün kutusunun üstünde oxypure yazması gerekir lakin profigoldda da ürünlerin başında oxya kısaltmasını kullanıyorlar karışıklık olmasın.. Bu arada kablonun ederi 160-180 tl civarında idi en son.. Kutusu mavidir..Siz satıcıya bunları bir sorun isterseniz.
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.