Şimdi Ara

Bots AV-711 Vacuum Tube Amplifier - Kısa İnceleme.. (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.559
Cevap
23
Favori
107.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: osmanhamd
    Ben de stereo amfi arıyorum. denon 720ae yi öneren var mı acep? Sayın @the_cantan üstadım sizin öneriniz nedir? Wharfedale vr 400 ile sürülebilecek pikap bağlayabileceğim ve sık sık plak dinleyebileceğim bir cihaz öneriniz var mıdır? Yurt dışından almayı planlıyorum. Burada fiyatlar uçuk (ikinci el fiyatına {710ae} bir üst modelin {720ae} sıfırı alınabiliyor).
    Saygılar..

saygılar bizden.

Denon daha iyi. Bots yerine Denon ya da muadil kalitede başka cihaz alman daha evladır. bunu dememe gerek yok.
    fakat esas noktayı kaçırmayalım. bu topikte söz konusu amplinin üzerinde durulmasının yegane sebebi fiyatına göre müzikal çalması ve lambalı olmasıdır. yoksa fazla abartılmamalı.
    bu yüzden
    halihazırda yurtdışı bahsettiğiniz marka-model ampliler biraz konumuz dışında bence. çünkü ses olgusu subjektiftir. benim beğendiğimi siz beğenmeyebilirsiniz. sadece kaliteli mi değil mi bu noktada kesin bir şeyler belki diyebiliriz.
    alacağınız ampli, amplinin özellikleri, ses karakteristiği ve kullanılacak hoparlörle uyumu, kaynak uyumu, pre out bypass vb. kıstasları analiz etmemiz gerek. genel olarak Denon, Wadır Fadıl ile uyumlu olur. vr400 ile giriş seviyesi PMA-720AE
    ne kadar anlaşır bilemiyorum maalesef. madem yurtdışından alınacak önerim mümkün mertebe üst sınıf ampli almaya gayret etmek. farz-ı misal PMA-1520AE veya benzeri...

fiyatlar uçuk derken TR ye göre bayağı düşük fiyatlı olarak yorumladım. 2. el fiyatına sıfır ampli alınabiliyorsa güzel ve iyi bir ampli alınabilirse keşke hani alınsın derim.

selamlar.

• The cantan hocam selamlar, denon wharfedale ile pek iyi anlaşamaz bir karışıklık oldu arşivde galiba :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu topik sayesinde "bots elektonik Türkiye" elindeki tüm stoku tüketmiş üstüne bir bu kadar daha ürün olsaydi satardik diyorlar.. Av serisi hybrid lambali amplileri bu kadar cok konusmamizin sebebi bu paralara Türkiyede muadillerinin olmamasi ve rakip olarak karsisina cikan giris seviyesi onkyo, pioneer, denon, yamaha vs. gibi consumer seviyesinde ampli uretimi yapan markalarin stereo amplilerinden daha organik, daha müzikal ve daha havadar caliyor olmalaridir bir cok giris seviyesi ampliinin bas bas bağırdigi müzikaliteyi kaybedip yirtindigi yerde bots müzikalitesini daha fazla koruyabiliyorsa takdir etmek lazim bence (tamamen şahsi fikrim ve kendi gözlemlerimdir) diger amplilerden cok cok daha ucuz ve bünyelerinde lamba barindiyor olmalari da işin hem ekonomik hem de psikolojik boyutunu olumlu etkiliyor tabi.

Haa bu arada abartip göklere cikartmanin da anlami yok arkadaşin da dedigi gibi rca kablo degisimi yaparken cihaz üstundeki uçlarin elinizde kaldigi, tda2030a çıkışlari olan total 2x4700 microfarad kapasitans degerine sahip 3-4 kg'lik bir ampliyi goklere cikartsan ne olur cikartmasan ne olur.. Ama emin olun ebay ve aliexpress'te bu sekilde şaka gibi fiyatlara cok ciddi işler cikarabilen bir cok ampli var.. T sınıfı tripath amplileri haric tutuyorum ama onlardaki yuksek distorsiyon degerleri bütün işi ve sesi bozuyor çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

The cantan hocam selamlar, denon wharfedale ile pek iyi anlaşamaz bir karışıklık oldu arşivde galiba :)

Katılıyorum. Denon Wharfedale ile pek anlaşamaz. Bir yanlışlık oldu sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

quote:

The cantan hocam selamlar, denon wharfedale ile pek iyi anlaşamaz bir karışıklık oldu arşivde galiba :)

Katılıyorum. Denon Wharfedale ile pek anlaşamaz. Bir yanlışlık oldu sanırım.

Üstadlar dediğiniz gibi burası yeri değil ancak yine sormak isterim: Wharfedale ile denon anlaşamaz demişsiniz de peki pio ile arası nasıldır? Ben yeni yeni kullanacağım. Bir arkadaşla takas usulü SX20K elime geçti. Ancak henüz deneme fırsatı bulamadım (iş koşturmacası-şehir dışı vs.). Ona göre denondan uzaklaşayım. Aslına bakarsanızbenim aklımda pionun eski modelleri vardı (A-445, A-656,A-757,A-450R,A-509,A-602R). Bunlardan biri ya da birkaçı elinizden geçti mi? Sx20 yeni bir model ama hiç bir yorum video vs. yok nette. A602R Almanyadan denk getirdim bir tane kargo dahil 115 euro ikinci el. Ne yapmalıyım? Köşeye sıkıştım.

Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

Bu arada Wharfedale Pacific Evo-40 Rosewood arıyorum. Aklınızda olsun, denk gelirse bana söylerseniz çok memnun olurum.

Teşekkürler..

• osmanhamd kullanıcısına yanıt
    Pio ile Denon'a göre çok daha iyi olacaktır fakat daha sonra Yamaha düşünebilirsiniz. Yamaha ile iyi anlaşıyorlar.
    Evo-40 için CD Bank (www.hifial.com) ile görüşebilirsiniz. Elinde sıfır mutlaka vardır fakat temiz ikinci elde olabilir.
  • quote:

qAtalayalper haklısın. noluyor dedim birden :) Denon stereo ampli wharfedale hop.de -diamond ve evo- çok kötü sesi almıyordum şahsımca. Denon avr ile
    pek ala memnuniyetsizlkler yaşayanlar var dizboyu beri yandan onunda farkındayım. ne diyebilirim. öyle deyip geçtim.
  • quote:

Pio ile Denon'a göre çok daha iyi olacaktır fakat daha sonra Yamaha düşünebilirsiniz. Yamaha ile iyi anlaşıyorlar.
    Evo-40 için CD Bank (www.hifial.com) ile görüşebilirsiniz. Elinde sıfır mutlaka vardır fakat temiz ikinci elde olabilir.

Merhaba,
    Sayit Bey'den VR-400 leri aldığımda evo istediğimi söylemiştim, artık evo gelmediğini söylemişti. 2. el bile düşmüyor artık demişti. Alanların memnun kaldığını ve değiştirmediğini dile getirmişti. HAyırlısı bakalım, yine de dediğiniz gibi oraya da haber salmak lazım..Teşekkürler
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Cantan üstad aslinda benim icin eskiden şehir efsanesi idi denon- wharfedale uyumsuzluğu ama daha sonra yaptigim gozlemler ve bircok denemeden sonra bunun dogru oldugunu gordum.. Bu standart bir kullanici icin belki fark edilmez bir durum olabilir ama bizim gibi takintili tipler farkedebilir.

Bu arada malum sitelerin birinde bir av713 ilani var senin cihaz mi o?

• quote:

Cantan üstad aslinda benim icin eskiden şehir efsanesi idi denon- wharfedale uyumsuzluğu ama daha sonra yaptigim gozlemler ve bircok denemeden sonra bunun dogru oldugunu gordum.. Bu standart bir kullanici icin belki fark edilmez bir durum olabilir ama bizim gibi takintili tipler farkedebilir.

Bu arada malum sitelerin birinde bir av713 ilani var senin cihaz mi o?

Hocam Wahrfedale Diamond serisi hoporlör iyi bir hoparlör değil aslında. ve wharfedale İngiliz olmaktan çıkalı
    hem kalitesinde hem sesinde bir gariplik var. benim hoşuma gider mi hiç gitmez. aman. ama sağda solda denk gelirde dinlersem kullanan memnunsa, takıntılı tip değilse, sadece eğlenmek için aldım dese,
    daha iyileri var bu bana yeter diyen tiplerse vs vs heh deyip geçiyorum. bazısı iyi bazı kötüdür ama cidden kötüdür hani. bazan artık kaynaktan bazan ton kontrolde hafif oynamalarla ses düzeltilir. öyle geçer. ama kesin bir genelleme yapmam.

yok benim 713 değil. hemen malum sitelere bakayım. sevdim keratayı saklıyorum bir köşede. :))

• Wharfedale Denon uyumunu bir çok sefer test ettim ve gerçekten uymuyor.
    Bahsettiğiniz gibi Diamond serisi çok iyi bir seri değil fakat fiyatına göre de alınabilir bir seri.
    Wharfedale'in Evo, Opus ve Jade modelleri başarılı serileridir ve Diamond ile kıyaslamamak gerekir.
  • osmanhamd kullanıcısına yanıt
    Zaman zaman Sait'e bir sorun çok nadir de olsa Evo serisi ikinci elde gelebiliyor. Genelde alanlar memnun fakat daha üst modellerle takas için değiştiren olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 20 Aralık 2013; 15:35:01 >
  • quote:

Zaman zaman Sait'e bir sorun çok nadir de olsa Evo serisi ikinci elde gelebiliyor. Genelde alanlar memnun fakat daha üst modellerle takas için değiştiren olabiliyor.

Peki, çok teşekkür ederim.
  • 6 ay kadar wharefdale 9.6 ile teac a-r650 kullanmıştım özellikle o dönemki müzik al beklentim acısından oldukça keyifliydi,
    daha sonra teac ı denon pma 1510 ile değiştirdim ve ve bir an denon aldığıma pişman oldum (daha önce denon 1911 kullanmış olmama rağmen )
    akabinde bir abimin bana cabasse jersey vermesi ile müzik zevkimin bile değiştiğini söylesem yalan olmaz , daha müzikal
    sound lara yöneldım ki daha önce duyduğumdan farklı detaylar geliyordu kulağıma :)
    yinede 9,6 o bütçelerde ve heybetli yapısıyla aklımda hep kaldı , belkide onun için kardeşimde teac ile birlikte hala bulunuyorlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratozcicek -- 23 Aralık 2013; 18:14:34 >
  • muratozcicek M kullanıcısına yanıt
    Teac dan sonra denon pma 1510 size daha kötü bir performans mı verdi yani?

• Atalay Bey aslinda odedigim paranin karsiligini alamamis gibi hissetmistim wharefele ile ama cabasse a gecince taslar yerine oturdu , en azindan bir sureligine ::) arkasindan na 7004 , simdi rega p 3 de gelmek uzere , en azindan simdilik hersey yolunda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratozcicek -- 23 Aralık 2013; 23:44:12 >
  • ama bu demek degilki hala birseyler arastirmiyor , birseylerin pesinden gitmiyor yada farkli kulaklarin aktardigi bilgileri cogu zaman buyuk bir keyifle bazende ince bir hasetle okumuyoruz :) simdilik daha iyisini bulup alabilinceye kadar en iyisi bu diyip kendimizi rahatlatiyoruz :)))

• Arayış hiç bir zaman bitmez illa ki eksik bir şeyler bulunur sistemde :)

• atalayalper kullanıcısına yanıt
    bende bir senedir almak istiyordum en sonunda geçen hafta bots 712 aldım.sesi bayağı tatmin etti beni bayağı güzel.
    ama bose bookself hoparlörlerle orta sesler biraz kötü .sanki full range bir hoparlör olsa ses daha iyi olur.bulabilirsem
    uygun full range hoparlör alıcam.
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın nereden kaça satın aldınız? Üründen almak isteyen çok arkadaşımız var.
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.