Şimdi Ara

BOUN CENG VS ODTÜ CENG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakın bir dostuma iki bölümde yüksek ihtimalle gelecek fakat kendisi yaşadığımız şehre yakın oluşundan ve İstanbul’un yaşama zorluğundan dolayı Ankara’yı istiyor. Sizce ODTÜ ile BOUN arasında büyük bir fark var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• var odtü daha iyi
  • çok devasa farklar yoktur ama mühendisliğin kanımca teknik üniversitede okunması gerek ve ar-ge adamı olma amacında ise odtü-itü özelinde düşünmek iyi olabilir ama bu boğaziçini kötülemek için değildir eminim kaliteli bir eğitim sunacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karsitkütlecekimi kullanıcısına yanıt
    yurtdışı istiyor daha çok, ar-ge’den ziyade teknoloji girişimcisi olmak istiyor

• Ben olsam odtü yazardım.
  • The Prince of Dorne kullanıcısına yanıt
    iki üniversitede üzmeyecektir onu özellikle şehir ve kampüslere baksın,kampüs imkanları olsun şehir imkanları olsun bu konular çok önemli yıllarını orada geçirecektir sonuçta o yüzden eğitim olarak fark göremiyorum o yüzden şehir ve kampüs yaşamı üzerinden değerlendirmek gerek

• Bu konuda Odtü'nün daha iyi olması dışında bir fark yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 27 Temmuz 2020; 23:31:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTÜ CENG VS IYTE CENG
    4 yıl önce açıldı
    Gazi CENG/EEM vs Hacettepe ME
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • odtü daha iyi
  • Odtü bilg.'deyim, şehir/okul seçimi yapsın derim. Bu arada sıralaması kaç?
  • The Prince of Dorne kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle boun o zaman

• Çok bir fark olmaz hocam. Fark olsa bile Türkiye derecesi yapmış olan arkadaşınız o farkı kendisi zaten çok rahat kapatır.
  • BOUN kesinlikle ama yer diyorsa illa odtü yerine bilkent düşünsün

• Hocam sınavdan çıkınca bir müddet bu ikilem benim de kafamı karıştırdı, Ankara'da olmamama rağmen. Elimden geldiğince araştırdım bölümleri, kendi fikirlerimi yazmaya çalışayım. hocam bir üniversitenin iyi yanları ve kötü yanları oluyor. Mesela arkadaşıniz Ankara'da yaşadığı için bu ona artı kazandırıyor fakat boun İstanbul gibi Türkiye'nin ticaret ve teknoloji konusunda Ankara'dan önde. Bu da özel sektör ağırlıklı çalışan bir meslek grubu için staj imkanın, ya da gelen firmaların düzeyinin, artması demek. Diğer bir konu ise çokça görüyorum mühendislik teknik üniversitede okunur gibi garip bir bakış açısı var. Dediklerinin doğru olduğunu varsayalım ,ki asla gerçekçi bulmuyorum, iyi işler yapan insanları yönetmek neden kötü bir şeymiş gibi algılanıyor anlam veremiyorum. Bana göre neden yanlış olduğu konusuna değinirsek ise hocalarına bakmanızı tavsiye ederim, boun'un hocalarının bazılarının kitapları yurt dışında ders kitabı olarak okutuluyor. Şimdi bu adamlar mühendislik adına eğitim vermeyecek ise ülkeye neden geri dönüyorlar? Üstelik 80 öğrenciye de 20 tam zamanlı 6/7 yarı zamanlı hoca olması harika. Bence arkadaşınızın kalması gereken ikilem daha başka olmalı diye düşünüyorum.

• Silikon vadisinde 1 numara Odtü'dür. Google Amazon Facebook hepsinde de en çok odtülü yazılımcı var. İsteyen linkedin'den bakabilir.

Ama ben olsam Boun yazardım çünkü bende istanbul fetişi var. Problem bende yani
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.