Şimdi Ara

boun cmpe (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
7
Favori
3.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent İktisat değil yakındı ama. Kendi abim Boğaziçi EE mezunu ve dereceyle girdi bu bölüme oradan biliyorum. Eğitimin nasıl olduğuna dair bir fikrim var ha keza ODTÜ Bilgisayar okuyan arkadaşlarım var. Hepsinin ortak söylediği bir şey var ortada onu da yazdım zaten. İkincisi ciddiye alamama durumu nasıl oluyor anlamadım ? Ben buraya gelip trollük yapmadım, hakaret etmedim, fikrimi paylaştım. Fikrime cevap vermek yerine sen benim ne okuduğuma göre bana saldırıyorsun Türk insanının %99'unun yaptığı gibi ad hominem ile karşılık veriyorsun. Neyse ben seni yeterince ciddiye alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 24 Kasım 2019; 12:46:31 >
  • Birkaç kişiden aldığın bilgiyle koskoca üniversite hakkında tümevarım yapman pek mantıklı gelmedi. Neyse öyle düşünebilirler zaten problem yok. İlk mesajında sanki sen okumuşsun da böyle bir çıkarım yapmışsın edasıyla yazmışsın o yüzden ciddiye alamadım. Yoksa okulun sözcülüğünü yapmıyorum forumda :).
  • Hocam hayırlı işler. Ben uzun zamandır odtü bm istiyorum fakat çalışmalarımın hedefimin yanında az kaldığını hissediyorum. 85 tyt 30 ayt civarındayım.

İyi bir ünide bm tutmazsa moleküler biyoloji seçerim diye planlıyordum. Daha öncesinde adı bilindik şirketlerde biyoteknoloji alanında çalışmalar yapıldığını görmüştüm. Bir türk de CERN'den kabul almıştı, kodlama da bildiği için avantajlı olduğu söylemişti. Bu benim idealim-di. Şu an bunun kendime oluşturduğum pembe bir balon olduğunu düşünüyorum. Yurt dışı şansım olmazsa ne yapıcam diye kafayı yemek üzereyim. Devlete giremem, özelde iş???
    Bunun hakkında bilgin, düşüncen varsa paylaşırsan mutlu olurum.

Bir de orta seviye bir öğrencinin ,kalan 6 ay gibi bir süreç düşünülürse, 1.5k'ya oynaması mümkün mü :/ Böyle soruların saçma olduğunu düşünürdüm de fikrini merak ettim..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• nezya kullanıcısına yanıt
    Bir kere söze şöyle başlamak istiyorum. Çalışmalarının hedefinin yanında az kaldığını hissediyorsan neden daha fazla çaba göstermiyorsun? Olabilecek iyi ya da kötü senaryoları düşünmek yerine şimdilik sadece netlerimi nasıl arttırırıma bakarsan bence hedefini tutturma şansın var. Sen daha sınava girmeden üniversiteden mezun etmişsin kendini. Yapma böyle bence, yorulursun. Ne öğrenciler ne dereceler yapıyor sana öyle söyleyeyim. Doğru çalışmayı, verimli çalışmayı öğrenirsen hedefine ulaşırsın. Ha bu sene mi ulaşırsın seneye mi bilemem. Ama şimdiden sınav sonrası süreci düşünüp de kendini yorma derim. Sınava kadar geçen süreç zaten yeterince stresli, bir de üstüne tercih stresini şimdi yükleme üstüne. Çalış gitsin be ya :).
  • Haklısın. "Ne için çalışıyorum"u fazla düşünüyorum galiba. Önüme bakmaya çabalıycam... Teşekkürler :]

• Sizce bir bilgisayar mühendisinin sahip olması gereken özellikler nedir ?

Mesela ben bug bulmayı, bir sistemi iyice anlayıp ne sorunlar çıkabilir ,farklı bir yoldan nasıl yapılır , böyle olursa ne olur nasıl devam eder diye düşünmeyi ,problem çözmeyi seven ,bir şeyin ezbelemektense mantığını anlamayı tercih eden kavramlar üzerinde çok duran biriyim bu özelliklerim yüzünden kendimi bilgisayar mühendisliğine yakın hissediyorum.Sizce doğru mu düşünüyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K0NF300 -- 26 Kasım 2019; 9:5:41 >
  • K0NF300 kullanıcısına yanıt
    Bence doğru düşünüyorsun
  • hocam bilkent cs burslu 1. sınıfım ben de. nasıl gidiyor bilgisayar dersleri vesaire? bizde diğer derslerin(calculus, ingilizce) iş yükü çok ağır olduğu için açıkçası ders dışı zamanlarda kendimi çok geliştiremiyorum(java kullanıyoruz cs101de). sizde durum nasıl?
  • olci322 kullanıcısına yanıt
    Önceki bi mesajda 1. sınıfım dedim ama remedial kaldığım gerçeğini açıklamak zorunda bıraktırdın beni :D. Yani bölüme şubatta başlayacağım ama soruna şöyle cevap verebilirim. Bizim bölümde hazırlığı hangi notla geçersen geç İngilizce dersi almıyorsun. Humanities var bir tek o da sonraki dönemlerde vermen gerekiyor. Onun haricinde matematik fizik kimya ekonomi ve cmpe dersi alıyoruz. Kodlarını özellikle yazmadım çünkü kodlar okuldan okula değişiklik gösteriyor. Arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla dersler, lablar, quizler falan bayağı bir yoruyor insanı. Biz de java görüyoruz ilk sene. Okuldaki genel hava herkes çalışıyor ama çanlar çok yüksek olduğu için notlar pek iç açıcı değil. Arkadaşlarım bazı derslerde çalıştıklarının karşılığı notlar almadıkları için psikolojik olarak zorlanıyorlar öyle söyleyeyim. Sabırsızlıkla şubatı bekliyorum şuan :). Boş vaktim çok olduğu için de böyle bir konu açayım dedim. Writing'e çalışıyorum şuan sadece. YADYOK kapatılsın!

• yeni mezunlarınızın maaşları hakkında bilginiz var mı? siz başlarken nasıl bir ücret istiyorsunuz?
  • phlevid P kullanıcısına yanıt
    4 sene sonrasında Türkiye' nin ekonomisi nasıl olur bilemeyeceğim için ilk ücret tahmini de yapamıyorum. Yurt dışında yüksek lisans yaparsam da maaşım nasıl olur bilemiyorum. Yeni mezunların maaşları hakkında da bir fikrim yok.
  • Kaçıncı sınıfsınız şimdiye kadar neler yaptınız/öğrendiniz ?
    Çalışma tekniğiniz nasıl?

• 4 senede toplam kaç kodlama dersiniz var ve bunlar neler?

• quote:

Orijinalden alıntı: ofansifortasaha

4 senede toplam kaç kodlama dersiniz var ve bunlar neler?
    Bence bu arkadaşa sorulması gereken türden bir soru olmamalı. Üniversitenin sitesinden istediğin bölümün derslerine ve ders içeriklerine erişebilirsin.
  • çan sıkıntıymış hocam kolay gelsin
  • Sitede tam bir bilgi yok. "Şu" dillerden biri diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ofansifortasaha

Sitede tam bir bilgi yok. "Şu" dillerden biri diyor.
    Bence burada istemediğin kadar bilgi var:

www.boun.edu.tr
    Boğaziçi Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
    http://www.boun.edu.tr/tr_TR/Content/Akademik/Lisans_Katalogu/Muhendislik_Fakultesi/Bilgisayar_Muhendisligi_Bolumu

• Pascal, C or Fortran yazıyor ben de hangisi olduğunu merak ediyorum?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.