Şimdi Ara

boun cmpe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
7
Favori
3.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bölümüm ve okulum başlıkta. var mı sorusu olan, moral&motivasyon isteyen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khomore -- 21 Kasım 2019; 1:50:54 >

• Birkaç kişiden aldığın bilgiyle koskoca üniversite hakkında tümevarım yapman pek mantıklı gelmedi. Neyse öyle düşünebilirler zaten problem yok. İlk mesajında sanki sen okumuşsun da böyle bir çıkarım yapmışsın edasıyla yazmışsın o yüzden ciddiye alamadım. Yoksa okulun sözcülüğünü yapmıyorum forumda :).
    Bilkent İktisat değil yakındı ama. Kendi abim Boğaziçi EE mezunu ve dereceyle girdi bu bölüme oradan biliyorum. Eğitimin nasıl olduğuna dair bir fikrim var ha keza ODTÜ Bilgisayar okuyan arkadaşlarım var. Hepsinin ortak söylediği bir şey var ortada onu da yazdım zaten. İkincisi ciddiye alamama durumu nasıl oluyor anlamadım ? Ben buraya gelip trollük yapmadım, hakaret etmedim, fikrimi paylaştım. Fikrime cevap vermek yerine sen benim ne okuduğuma göre bana saldırıyorsun Türk insanının %99'unun yaptığı gibi ad hominem ile karşılık veriyorsun. Neyse ben seni yeterince ciddiye alıyorum.
    O değil de önceden data types, methods, for while loops, switch, if else statements, arrays, recursion, file processing, console dan input alma tarzi temel programlama konularina bak, cmpe 150 de tempo cok yuksek ve bu konulari ilk defa görenler sudan cikmis baliğa dönebiliyor. Önceden bilgi sahibi olman işini bayagi kolaylastirir.
  • neden boun? kampüsü çok güzel, mezun olunca network çok sağlam fakat bilkent,sabancı gibi okullarda bu özelliklerinin yanında bi nebze erasmus kolaylığı, cep harçlığı vs artıları oluyor. bu yüzden merak ettim boun tercih etmendeki en büyük faktör neydi? başarılar hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğin artıları göz önünde bulundurdum. Maddi durumum pek iyi olmasaydı dediğin gibi bazı özel okullar daha ağır basardı. Ama boğaziçi üniversitesinde 80 kişinin 80inin de senden geri kalır yanı olmadığı için güzel bir ortam var. Erasmus için pek bi bilgim yok daha 1. sınıfım ama özel okullardaki kadar kolay değil diyorlar haklısın. Bi şekilde hallolur bence.

• Gelecekte ne yapmak istediğin , bölüm mezunlarının nelerle uğraştığı hakkında bilgi verir misin ?

• Hocam şu ara pek de bu üniversite konularıyla ilgilenemiyoruz.Ama siz bize çalışma taktikleri, öneriler verebilirsin.
    Tyt-Ayt genel olarak ben yaptım fayda gördüm dediğiniz şeyleri yazabilirsiniz mesela

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi hoş bölümdür ama en iyisi değildir sıralamara aldanmayın. ODTÜ'ye Bilkent'e Koç'a veya Sabancı'ya gittiğinizde noksan kalmazsınız. Ama evet 80 kişi alıyor ve çoğu mühendislik anlamında çok parlak insanlar ama verilen eğitim kesinlikle YKS sıralamalarına baktığınızda görülen gibi 1 numara değil. Burada şehir tercihi - özel/devlet okulu tercihi giriyor araya. Puan hepsine yetiyorsa gözü kapalı Boğaziçi yerine kendinize uygun olanı seçin.
  • mezun olunca planın ne ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTÜ CENG VS IYTE CENG
    4 yıl önce açıldı
    saü ceng
    2 yıl önce açıldı
    BOUN-ODTU-ITU
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bayadır forumu açmıyordum açınca bu başlığı gördüm. Cmpe kısaltmasını sayende öğrendim hocam computer engineeringmiş, genelde ceng veya cs kısaltmasına alışkınım.

• Mezun olduktan sonra master doktora yapicakmisiniz yurtdisinda, nerede calismak istiyorsunuz

• siz bogazicindemisiniz?

• netlerin nasıl geldi ve tyt çalışırken nasıl bir yol izledin? tebrikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevenseaz -- 24 Kasım 2019; 0:5:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senseibaston

Gelecekte ne yapmak istediğin , bölüm mezunlarının nelerle uğraştığı hakkında bilgi verir misin ?
    bilgisayar mühendisliği lisansı üstüne yurt dışında işletme yüksek lisansı gibi bi düşüncem var. ondan sonra güzel bir proje gelirse aklıma oradan yürürüm yoksa da küresel çapta bir firmada yükselmeye bakarım. bizim bölümden mezun olup üst düzey yönetici olan da çok, startup kurup oradan işi büyüten de çok, mühendis olarak çalışan da çok. mezun olduktan sonra ne yapacağın daha çok sana kalmış. mesela klasik bir örnek vermek gerekirse yemeksepetinin 3 kurucu ortağı da boğaziçi cmpe mezunu.
  • raaitben10 kullanıcısına yanıt
    bol bol denemelere girin. şimdiden her hafta 1 tyt ve 1 ayt' ye girmeye çalışın (eksik konularınız olsa bile). okulunuz yapıyorsa ne ala, yapmıyorsa çevrenizdeki iyi bir kursun denemelerine kaydolun. sınav anı için her hafta denemeye girmek çok faydalı oluyor benden söylemesi. verebileceğim diğer tavsiye de şu olur: sınavda sadece insanüstü çalışanlar derece yapmıyorlar. konuların ve soruların belirli bir mantığı var. o mantığı kaparsanız çok kolaylıkla halledersiniz. yeter ki moralinizi yüksek tutun. yeterli ve verimli çalışmayla, düzenli denemelere girmekle biraz şansla ilk 100 bile rahatlıkla yapılabilir
  • Boğaziçi Üniversitesi' ni kazanamasaydım belki tercih ederdim. İkisinin de birbirine göre iyi ve kötü yanları var. Biraz düşününce Boğaziçi' nin benim kişiliğime ve hedeflerime daha uygun bir üniversite olduğunu düşündüm ve tercih ettim. Çok memnunum tercihimden, beklerim
  • sevenseaz S kullanıcısına yanıt
    teşekkürler :)

2018 YKS
    106 Net TYT (3Y 1B Türkçe, 2Y 2B Sosyal, 3Y 1B Matematik, Fen Full)
    78,75 Net AYT ( 1Y Fizik)

TYT pratik gerektiren bir sınav. Ne kadar çok pratik yaparsan süre yönetimini öğreniyorsun. Pratik yaptıkça hızlanıyorsun ve kendine göre bir sistem oluşturuyorsun kafanda sınavı çözerken. İşte sınavın erken bittiği senaryoda ne yaptığını buluyorsun veya sınav ucu ucuna yetiştiğinde ne yapman gerektiğini öğreniyorsun falan. TYT hız ve dikkat sınavı. Sosyale sıfıra yakın çalışmıştım mesela bir riskti ama şanslıyım ki çok fazla bilgi çıkmadı. Beni sosyalde daha kötü yapmamamı sağlayan her hafta denemeye girmemdir mesela. O yüzden TYT için en etkili çalışma yöntemi deneme çözmektir bence. Tabii bilmediğin konulara da ayrıca çalışmak gerek. Sadece denemeyle de olacak iş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khomore -- 24 Kasım 2019; 3:44:31 >
  • bölüm ders kodları cmpe ile başlıyor. nedense cmpe kısaltması diğerlerine göre daha hoş geliyor bana :).
  • Fuow kullanıcısına yanıt
    MBA düşünüyorum fakat doktora daha çok akademisyen olmak isteyenlerin yaptığı bir şey genelde. Doktora düşünmüyorum. Nerede çalışmak istiyorum sorusu da cevap vermek için çok erken bir soru benim için. Şartlar ne gösterir bilemiyorum.
  • Verilen eğitimin 1 numara olup olmadığını diğerlerini de deneyimleyip söylemen gerekir fakat eski mesajlarından anladığım kadarıyla yeni girişli Bilkent İktisat öğrencisisin sanırım. O yüzden mesajını pek ciddiye alamadım kusura bakma.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.