Tahminimce bu sene sıralamam bu bölüme yetiyor olacak. Ailemle beraber eylül gibi izmire taşınacağız bu yüzden izmirde bir mühendislik seçmek istedim. Öğrendiklerime göre İYTE eğitimi güzel bir okulmuş. Siz bu bölümü tavsiye eder misiniz? Bildiğiniz avantaj veya dezavantajları var mı? |
İYTE CENG
-
-
Tıp yaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
neden ceng değil tıp dedin hocam
-
İYTE çok güzel hayırlı olsun
iş garantisi var ve maaşlar çok yüksek
bilgisayar mühendisliğinin maaşları da yüksek değil mi? ayrıca tıp istemiyorum
-
hocam iyte mezunları veya okulun kendisi ile ilgili bildikleriniz varsa paylaşabilir misiniz
-
YouTube da mezunlarının videoları vardı özellikle yurtdışına baya öğrenci gönderen bir üniversite. Ben okulu gezip görmüştüm. Okul konumu olarak biraz ters ama bence kampüsü çok güzel mümkünse gidip gez derim hem ceng öğrencilerinden de yüzyüze bilgi alma imkanın olur.
tamamdır hocam çok teşekkürler
-
hayırlı olsun hocam ben de izmirliyim lisede geziye gitmiştik iyteye birkaç ceng hocalarıyla konuşmuştuk çok iyilerdi, okulun dezavantajı kampüsü ve konumu. izmir dışında kalıyor diyebiliriz okula
-
hocam okulun konumu benim için çok sıkıntı olmayacak gibi sanırım. konumu dışında bir dezavantajı var mı acaba? ayrıca kampüsünü beğendiniz mi:D
-
yok hocam ya kampüsü bildiğin çayır yani gölgesinde oturacağın ağaç bile yoktu, konumu dışında bir dezavantajı yok bence hocam fıstık gibi okul çok başarılı olacağınız şimdiden belli hayırlı olsun
-
ahhash çok teşekkürler hocam verdiğiniz bilgiler ve iyi dilekleriniz için. kolay gelsin :))
-
tıp kadar değil :D tecrübesiz mühendise kaç para veriyorlar bir araştır istersen ha bundan bağımsız iyi okul iyi bölüm hayırlı olsun deriz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26EE13EE3 -- 13 Haziran 2024; 17:49:5 > -
başlangıç 30-35k hayat boyu max 100k
Farklı durumlar olabilir ama genel olarak çoğu bilgisayar mühendisi muhtemelen en deneyimli olduğu zamanda 100k alacak.
Ayrıca bilgisayar mühendisliğinde gençken değerlisin 30a kadar parayı vurdun vurdun 40a geldiğinde yeni teknolojileri takip edemeyeceğinden değerin azalmaya başlayacak.
Tıpta tam tersi mevcut. Başlangıçta 6.sınıfta 17k asgari, sonrasında 120k uzman, sonrasında özel hastanelerde 400-500e kadar rahat çıkıyor uzmanlaştığın alana bağlı. Zamana bağlı da sürekli artış gösterir 60 yaşındaki bir doktor 30 yaşındakinden daha değerlidir.
Ceng verilerini itü odtü boğaziçi hariç verdim. Bu okullarda başlangıç 50kdan aşağı değil zamanla deneyimle 150kyı görmek muhtemel.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YKS2024Hedef15000 -- 13 Haziran 2024; 19:13:16 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X