2k ile sıralama ile eem ve ceng için yatay geçiş deneyeceğim. 4.00 ortalama ile geçilebilir mi? |
BOUN’da yatay geçiş ne kadar zor?
-
-
Boğaziçi ortalama ile yatay geçiş biraz zordur. Çünkü sadece 3 kontenjan vardır. Ortalama ve YKS puanına bakıyorlar. Tabi YKS puanı daha yüksek olan daha avantajlıdır. 4.0 ortalama aşırı zordur. Ama muhtemelen bu civara yakın bir ortalama yaparsın gibi. Zaten YKS puanın da bu bölümlerin taban puanına yakın. Eğer çok fazla yatay geçiş başvurusu olmazsa kesin geçersin gibi duruyor. Bu arada yatay geçiş için 1. sınıfı bitirmen gerekir. Yani yatay geçiş yapmak için en az 2 senen var.
-
Boun makinede 4.00 yapmak
Bu arada bizde yks sıralaması yatay için epey düşük yüzdeli kalıyordu diye hatırlıyorum
-
4 ortalamayı Hacettepede yapacaksan çok güvenme derim
Ama 3.7 3.8 olsa bile şans var diye düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 8 Ekim 2024; 18:15:40 > -
4.0 Niye aşırı zor? Bunu bilerek mi söylüyorsunuz yoksa sadece fikir mi yürütüyorsunuz? İlk sene 4 ortalama çok kişi olabiliyor diye biliyorum ama güncel bilgi değil.
Boun'da değilim ama dersleri düşünerek konuşursak ilk sene fizik II ve calculus II 'yi A getirebiliyorsanız 4.0 ile bitirmek zor değil.
Bu arada ilk sene hangi bölümde olduğunuzun çok bir önemi de yok, tüm mühendislikler aynı dersleri alıyor.
-
Bilerek söyledim aslında, tabi ki gerçekten emek veren yapar ama bizim bölüm dışı derslerde çan falan gibi bir sistem yok, bunun anlamı matematikte, Türkçede sadece 1 sınavda 95 değil de 85 alırsanız o ders A3 diye geçecek ve 4.00 ortalama gidici olacak. Dikkatsizliklere vs çok puan kırıldığını düşününce ihtimal baya bir azalıyor.
Son 2 yıl ortalamalar artsa da bölüm birincileri genelde 3.6-3.9 arası olur istisnalar da olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 8 Ekim 2024; 18:42:16 > -
Yok hocam hacettepede imkansız zaten. O çan muhabbeti çok sıkıntı. -
İlk sene makine mühendisliği adına fazla ders yok. Onları atlatsam matematik fizik kalıyor zaten. -
Sosyalliği baya frenlicen o zaman
-
Sıkıntı yok. 1 sene eve kapanırız. -
Yukarıda arkadaş "4.0 ortalama aşırı zordur." yazmış, ona hitaben yazmıştım ben o kısmı. Yoksa haklısınız, çan eğrisi yoksa 4.0 ortalama imkansıza yakın olabilir. Sadece ilk sene için büyük oranda fizik ve matematik derslerine bağlı olduğunu düşünüyorum 4.0 ortalamanın, bence yapılabilir. Bazı okullarda yatay geçiş çok çok daha kolay oluyor bu arada, 4.0 ortalamaya bel bağlayıp plan yapılmaz.
İlk sene en büyük sorun üniversiteye alışmak ve havuz derslerindeki hocalardan bir an önce kurtulmak, sıkı çalışan 3.7 üzerini kesin alır ama 4 almak kolaysa yine bir sürü 4 yapan kişiyle rekabete girersiniz YKS puanları sonucu belirler.
-
YKS sıralamasının %40'ı kullanılıyormuş. Bence gayet yüksek bir oran.
-
quote:
Orijinalden alıntı: JamserYKS sıralamasının %40'ı kullanılıyormuş. Bence gayet yüksek bir oran.
Sanki daha düşüktü diye hatırlıyorum değişmiş olabilir
-
Boun’a yatay geçiş ne kadar zorsa kurum içi yatay geçiş de bir o kadar kolay.
Bunu çoğu kişi bilmiyor ama yks’de derece yapmak için verilen emeğin yarısıyla yks’de asla giremeyeceği bölümlere kabul alan adamlar var.
Şimdiye kadar şahit olduklarım:
Kimya Müh -> EE
Okul öncesi öğrt -> kimya -> kimya müh
Turizm -> econ
Turizm -> mis, ut
Pdr -> matematik
Tarih -> econ
Agno yuksek oldugu ve ilk siniftaki zorunlu dersleri(genelde havuz derslerini) yuksek bir harf notuyla verdiginiz takdirde departmanlar arasi gecis bile cok rahat boun’da -
Benim bi arkadas 3.8e yakin bir ortalama ile geçmişti meden eeye de çok oluyor -
Gördüğüm duyduğum kurum içi geçiş boun'da (görece) çok da zor değil. Çok alakasız bölümlerden bambaşka bölümlere geçen de var.
Burada bence asıl düşmanın ortalama yapmak değil (ki 1. sınıfta 4.0 yapmak ortalama-ortalama altı bir çalışma ile oldukça mümkün ve zor değil) yks sıralaması. Orada seninle başvuran adayların insafına kalıyorsun.
Bence yapmayı düşündüğün şey oldukça makul ve mümkün. Kolay gelsin. -
Pdr matematik ne a
Bölümü bitirelibildi mi acaba
-
Okul Öncesinden kimyaya bu kadar kolay geçiş yapılacağını bilseydim yütünün yüzüne bile bakmazdım Felsefe, Edebiyat ve Okul Öncesi tutuyordu ama bu alanları sevmediğim için yazmadım.
-
Felsefeden çıkışların olabilirdi. Pred’den kimya mühendisliği uç örneklerden biri açıkçası, çünkü fakülteler farklı, geçiş için gpa’in yanında bi de zorunlu 1. Sınıf derslerini alması, consent için yalvarması lazım her ders seçimi döneminde düzenli olarak.
bu kadar kolay geçişten kastım şu aslında, yks derecesi için yuvarlak olarak konuşursak en az 1 yıl boyunca günde 10+ saat istikrarlı çalışmak gerek. Bunun yarı, üçte bir emeğe lisans 1. Sınıf derslerine çalışıp geçiş yapmak çok çok daha mantıklı ve kârlı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X