< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
boun harbiden en iyi devlet okulu mu (2. sayfa)
-
-
Boun okuyacaklar sırf Instagram biosuna boun yazmak için boun okuyan insanlar gibi bir şey eskiden kalan birikimi hala tüketiyor ama yakında düşüşler yaşanmaya başlar gibi geliyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Boun diğer üniveristelerden farklı olarak amerikan ekolünden geldiği için daha iyi bence ama eğitim olarak Odtü ve Ytü filan daha yoğundur.
Sıralamalara göre mühendislikte odtu itu ezip geçiyor
İlla ki ama ODTÜ'ye giderseniz yurtdışı şansı İTÜ'den daha fazladır gibi bir durum söz konusu değil. Bazı yorumlara göre öyle anlaşılabiliyor, okul kültürü başka bir durum. Yoksa mesela Türk Alman Üniversitesi var, ben bir dönemin yarısından çoğunun yüksek lisans ya da çalışmaya gittiği dönemler biliyorum, bu doğrudan okulun sağladıkları sonucu gelişen bir durum. Ama İTÜ-ODTÜ arasında bu şekilde okula bağlı fark yaratan bir durum yok bu konularda.
-
Katılıyorum. Sanırım hemfikiriz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Siz hiç arz talep dengesi diye bir şey duymadınız mı? Boun İstanbul'da yani 15 milyonluk bir şehirde Odtü ise Ankara'da yani yaklaşık 6 milyonluk bir şehirde arada 3 misli nüfus farkı yani talep farkı var yani ikisinin de eğitim kalitesi aynı olsa yani eğitim sabit terim olsa ve nüfus/talep de bağımlı değişken olsa hangisinin puanı yani bağımsız değişkeni daha yüksek olur sizce???
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekonomist999 -- 15 Temmuz 2022; 11:35:53 > -
Hayır. Hem QS hem de THE sıralamasında İTÜ ve ODTÜ'nün gerisinde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Keşke bir imkanımız olsa da itü boun ve odtü’deki öğrencilere istediğiniz takdirde diğer iki okuldan aynı bölüme geçme şansınız olsa hangisini seçersiniz diye sorabilsek. Verdikleri cevaplar da başlıktaki soru hakkında biraz fikir verir.
ben üni yazarken boun demiştim bu soruna tek sebebi ise ilk 350den 90 kişi alması, matematik bilgisayar olimpiyatçıları bulundurmasıydı yoksa eğitim olanak olarak çok fark görmemiştim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi refine1e -- 15 Temmuz 2022; 14:51:38 >
Boun en iyi devlet okulu(mühendislik bölümleri hariç mühendisliğin teknik üniversitelerde okunması taraftarıyım.)
Ben genel olarak müfredattaki seçmeli bolluğunu beğeniyorum okulun. Teorik eğitimi teknik üniversitelerden zayıf bile olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X