Şimdi Ara

boun harbiden en iyi devlet okulu mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sıralamalarda odtünün itünün hep üstünde olmasının sebebi imkanlarının, eğitiminin falan devletler arasında en iyi olması mı yoksa ortamı, güney kampüsü falan mı en tepeye çıkarıyo?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantonişko -- 14 Temmuz 2022; 0:26:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• en iyisi itü dostum

• en iyi odtu
    global rank bak

• boun diyince benim aklıma farklı bir kültür geliyor nedense. İTÜ,ODTÜ aynı kefeye giriyor ama boun girmiyor. Bence öyle

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nonameaccount N kullanıcısına yanıt
    mühendisliklerde mesela

• Bence mühendislikte boun balon ODTÜ ezer devlet ünisi olarak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • achilles102030 kullanıcısına yanıt
    bana da sanki bounun bu ayrı havasından dolayı tercihlerde en tepedeymiş de teknik üniler (gtü) mühendisliklerde falan aslında daha iyiymiş gibi geliyor

izlenim bu arada bi bok bildiğim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantonişko -- 14 Temmuz 2022; 0:31:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ zor bir okul mu?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı şekilde hocam ben de çok bilmiyorum

• Bölümden bölüme değişir, Avrupada falan da durum böyle. Misal Almanyada bir Teknik Üniversite 10-15 arasında olabilirken mühendislik alanında top 3 olabiliyor. Her okulun akademik olarak uzmanlaştığı ve öne çıktığı alanlar var. Bunları üniversite bazlı akademik rankinglerde vs. görebilirsiniz. Bunun dışındaki sosyal yönden tercihlerin yansımalarını da büyük oranda sıralama-tercih listelerinde görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 14 Temmuz 2022; 0:39:39 >
  • nonameaccount N kullanıcısına yanıt
    anladım hocam teşekkürler

• Yurtdışı imkanı olarak ODTÜ İTÜ'ye kıyasla fazladan ne sağlıyor olabilir hocam? Akademi sırasında öğrenci değişimi ya da yurtdışına gönderdiği programlar mı var fazladan, o bakımdansa bilemem. Mevzu lisans sonrası gitmekse hem çalışma hem yüksek lisans için ikisi de kişinin dil ve profesyonel birikimlerine bakıyor. Bugün lisans sonrası yurtdışına çıkmış top 5-6 okuldaki bir adamı al diğerine koy sonuç yine aynı olacaktır.

• boun bile balon oldu bu gozler daha neler gorcek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendislik alanında İTÜ ODTÜ en üsttedir. Genel okul dersen çok fazla kriter var.

• Pulucu P kullanıcısına yanıt
    Okul kültürü ile alakalı biraz. Başka bir artısı olduğunu sanmıyorum. Şeye benziyor mesela bazı liseler hep bazı okullara öğrenci gönderir. Bir gelenek olmuştur. İsteseler başka okula da giderler ama oraya gidiyorlar. İTÜ’de yurtdışına gidenler çok olsa da İstanbul’da daha mezun olmadan iş bulan birçokları burada kalıyor.

• Şehir bazlı olarak bakınca bu yorum yapılabilir oluyor evet ama bunun okulla pek alakası yoktur. Birçok sektörün çok büyük ağırlıkta Istanbul'da olmasından dolayı ODTÜ mezunu ya Ankara'nın sağlayabildiği ve yoğunlaştığı sektörlerde çalışmak ya da Istanbula gitmek zorunda olduğu için ikisini de istemeyen birinin yurtdışına gitmesi durumu yüzdelik olarak arttırıyor olabilir.

• Pulucu P kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi olması sonrasında okul kültürünü de etkiliyor işte. Yurtdışına giden eskilerin çok olması yenilerin de bunu ciddi ciddi düşünmesiyle sonuçlanıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.