Şimdi Ara

Boun Ut vs Özyeğin İşletme vs Gsü İşletme vs Bilkent Uluslararası İlişkiler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    bir tanıdığım ozyegin hukuktan boğaziçi econ'a gecmisti, hazirlik bitince. ortamini sevememisti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bingeathome B kullanıcısına yanıt
    Ut sinavdan once de 1.tercihimdi yine 1.tercih olacak gibi. Turizm yazarsaniz haberleselim

• Güzel kıyas. Seni tanıdığım kadarıyla amacın iibfden çıkarak denetim-finans sektörüne kaymak. O yüzden bölüm kıyasını bir kenara bırakıyorum, senin özelinde çok anlamlı değil gibi. Okulu seçmek daha önemli sanki.

Bilkent ve Boun çok kaliteli yerler, plaza insanı generator gibi faydalabilirsin istersen. Kariyer günleri, stajlar, mezunlar, sektörün bu iki okula olumlu bakışı gibi gibi avantajları var. İkisi de senin amacına hizmet eder. BOUN İstanbul'da ve sektöre daha yakın. Bilkent özel okul, herhangi bir şeye, bir imkana erişmek için harcayacağın çaba çok daha az olacak. BOUN'da ortamın daha iyi olabilir (tamamen sınav başarısını kastediyorum), Bilkent'te aldığın burs sayesinde ekonomin. İkisinin de farklı avantajları ve dezavantajları var. Bana sorarsan politika sevgimden ötürü Bilkent ui bu kıyasını tek galibi olur fakat objektif değerlendirirken durum bu.

Özyeğin muhakkak iyi bir okul fakat Bilkent, Boun kıyasına dahil olmak için çok genç. Zamana ihtiyacı var. Burayı önermem ben diğer okullar varken.

GSÜ zannedildiği kadar iyi bir okul değil anladığım kadarıyla. Burada MBA yapan bir tanıdığım var, kendisi bilkent mezunu. Bilkent'te sonra İstanbul'da çalışmaya başladı ve yüksek lisans için GSÜ etiketine güvenerek burayı seçti. Dediği kadarıyla eğitimi Bilkent'e kıyasla daha zayıf. İsimli ve etiketi olan bir okul fakat eğitimde tam karşılığı yok sanırım bunun. Eğer bir kez daha lisans okusam yine Bilkent seçerdim tarzında bir lafı vardı yanlış anımsamıyorsam. Elbette bu bir kişinin fikri sadece.

Genel itibariyle ben boun ve bilkentin öne çıktığı kanaatindeyim. Artık o noktada tercihi sen yapacaksın.

• GSÜ ve GSÜ İşletme: işletme bölümü özelinde pek araştırmam yok sevmediğimden ancak geçen seneki sunumlarına gitmiştim. Sunumu bile kötüydü söze işletme bölümü olacak her neyse bu öznel bir şey. Dersler yarı fransızca yarı türkçe+ingilizce işleniyormuş. Mezuniyette b2 ingilizce göstermek zorundaymışsın fransızca’nın yanında (zaten zorunlu ing öğretiyorlarmış yanına almanca isp ekleyebiliyormuşsun.) Onun haricinde üniversite kampüsü büyük olsun imkanı geniş olsun istiyorsan bildiğin üzere uzak durman gerekiyor. Bir artıdı kontenjanlar az olduğundan akademisyenlerle yakın ilişkiler kurabiliyormuşsun (okuyanlardan aldığım bilgi). Diğer bir diyeceğim üstte bir arkadaş iibf dersleri boş geçiyor duyumu aldığını yazmış. Boştan kasıt ne bilmiyorum ancak siyaset bilimi / ui özelinde okuyan birçok kişiyle konuşmuş biri olarak tam aksini söyleyebilirim. Ders yükü gayet fazla ve yoğun. İşletme iktisatın ders programlarını bilmiyorum pek. Özü hakkında bilgim yok desen yalan olmaz ama gsü işletme/iktisat hakkındaki genel bilgilerimden yola çıkarak bu iki bölüm için ÖzÜ tercih ederdim herhalde. Ancak iibf’nin diğer iki bölümü için tercih edilebilir bir üni gsü.

Boun: biraz mesafeliyim kişisel olarak ybs ve ut’ye. İnternette iyi yanları anlatılıyor hep ama eksileri hakkında pek bilgi yok. Boğaziçi adı her zaman işine yarır Tr’de. Boğaziçi evet güzel ama bölüm hakkında mesafeliyim.

Bilkent: burada siyaset bilimi öğrencisi olarak şunu diyebilirim iyi bir akademik eğitim anlamında türkiye’de rakibi çok az. Benim sizden genel olarak sezdiğim özel sektörde çalışmak isteyen biri olduğunuz. Uluslarası ilişkiler iibf olmasına rağmen akademik eğitim dışında pek bir şey sunmuyor özeller açısından. Devlet konusu ise herkesin malumu. Ankara’da olması da öğrencileri daha çok devlette staja vs itiyor ama kadrolar az. Bilkent iktisat işletme sizin için daha uygun olacaktır. Bunların dışında üniversite ortamı olarak bence akademisyenleri her ne kadar iyi olsa da ui ve siyaset bilimi öğrencileri bir o kadar yetersiz (kişisel fikrimdir her genelleme gibi bu da yanlıştır elbette). Genel olarak okul mühendislik ve hukuk fakülteleri ekseninde ilerliyor bence bu diğer bölümdeki iyi hocalara ve öğrencilere haksızlık gibi. Bilkent hazırlığın hep çok zor olduğu anlatılır ama 3. Seviyeden (5 seviye var) başlayan ve düzenli ders dinleyen (düzenli ders çalışmana bile gerek yok en azindan ilk kurdan sonra) herkesin geçebileceği bir yer. Bence bu çok zor efsanesi ya çok eskiyen zamanında doğru olan bir ifade ya da üniversitenin genel öğrenci kalitesinin etkisi ile türemiş bir şey. Sonuç olarak Uİ, özel sektör odaklı biri için ilk tercih olmamalı, akademik bir disiplindir(!) kendileri. Ancak eğitim ve genel olarak kendini geliştirme için bölüm ve bilkent hayli fazla şey sunuyor.

Yazı biraz uzun oldu. Ve telefondan yazdım. Yazım yanlışları için affola.

• Özyeğin İşletme. Bilkent Uluslararası İlişkiler çok güzel bir bölüm okuması zevklidir ve size entelektüel anlamda çok şey katar ama iş hayatınızda okulda öğrendiğiniz bilgiler ne kadar işinize yarar onu bilemiyorum.
  • Gsü yüksek lisans için bence uzak durulması gereken bir yer bence. Akademisyenleri üretken değil ve az sayıda. Çeşitliliği ve inovasyonu etkiliyor bu. Fransızca olduğu için yeterki kadar beslenemiyor, yeni akademisyen katamıyor pek. Onun dışında sb/ui için lisansta pek sorun olacağını sanmıyorum.

• JusteMilieu kullanıcısına yanıt
    Bu söyledikleriniz MBA dediğimiz program için pek de önemli şeyler değil aslında. Akademik yönü yok demek istemiyorum ama pek de önemli değil. MBA bir network yapma yeri, oraya gelenlerin bir çoğu zaten sektörde çalışıyor oluyor. Finans, pazarlama, denetim falan öğrenmekten ziyade CV'ye GSÜ amblemi koyup hali hazırda sektörde çalışanlar günü gelir de yönetici olursa diye o insanlarla bağlantı kurmak amacıyla gidiyorlar MBA programlarına. Koç, Bilkent gibi yerlerde MBA için istenen paraları görürseniz anlarsanız zaten. Resmen diyorlar ki bize çok para kazanan beyaz yakalı gelsin ki burada milleti birbiriyle tanıştıralım.
  • Açıkçası mba yüksek lisansta ne öğretiliyor spesifik olarak hakim değilim. Ancak dediğiniz doğrdur isim olayı ağır basıyor bence de. Ben genel olarak gsü’nün yüksek lisans için tercih edilmemesi gerektiği kanaatindeyim.

• Özyeğin hakkında çok fikrim yok ancak piyasada öyle aranan insanlar değiller mezunları. Anadolu'daki üniversitelere göre tercih edilebilirlikleri daha fazladır ama daha fazlası kesinlikle değil.

Galatasaray güzel okuldur. Fransızca kulağa çekici gelebilir ancak bu yükün altından kalkmak pek de kolay değil. Kendinize güvenmeniz gerekiyor. Ayrıca Galatasaray'ın öğrenciye verebilecekleri sınırlıdır. Kampüsü olmaması bunda en önemli etkendir. Eğer bu yönde beklentileriniz varsa hayal kırıklığı kaçınılmaz. Ek olarak maddi durumunuza güvenmiyorsanız tavsiye etmem yine. Bulunduğu konumda(Beşiktaş/Ortaköy) ev kiraları pahalı, yurt yok, özel yurtlar ise kısıtlı ve pahalı. Konakladığınız yerin okuldan uzak olması ise sizi tahmin ettiğinizden daha fazla zora sokacak bir etkendir. Saydığım olumsuzluklar sizde yoksa tercih etmeniz sonucunda pişman olmazsınız. Çok güzel okuldur.

BOUN UT hakkında pek fikrim yok o yüzden yorum yapmıyorum. BOUN özelinde sorularınız olursa cevaplayabilirim.

Bilkent Uİ ise bu versusta benim favorim olurdu. Gerek yurt bursu, gerek cep harçlığı, gerek çok kaliteli bir özel üniversite olması onu rakiplerinin önüne atıyor. Reel sektörde İİBF bölümleri arasında çok fark yoktur. Alanlar arası geçişler çok görülür iş hayatında. Özel üniversitelerin sunduğu imkanlar her zaman devlet üniversitesinden daha iyidir. En basitinden ATM'de, yemekhanede, çamaşır makinesi sırasında saatlerinizi kaybetmezsiniz. Kulağa saçma gelse de yaşarken çok sıkıntı çekiyor öğrenciler bunlardan dolayı. ODTÜ ve BOUN'daki arkadaşlarımın sıklıkla yakındığı bir konuydu. Okulların kapasitesinden daha fazla öğrenci almasından kaynaklanıyor. Bilkent'te hayat standartlarınız bu sebeple yüksek olur. Alacağınız hazırlık eğitimi ise yine Türkiye sınırları içerisinde alabileceğiniz TOP 5 hazırlık eğitiminden birisi olacak. Ankara ise İstanbul'a kıyasla ucuz olması bakımından öne çıkarken iş çevresi açısından geri kalmaktadır. Çok büyük bir sıkıntı olacak mı dersen yine zannetmiyorum. Ayrıca klasik Ankara sıkıcı, deniz yok geyiği ise kişiden kişiye değişmekle birlikte eğer ön yargılarınız varsa Ankara'da okuyanlarla konuşmanızı tavsiye ederim. Şahsi görüşüm oldukça yaşanılası ve eğlenceli bir şehir olduğu yönünde.

Koç Üniversitesi'nde Ekonomi okumaktayım. Sorularınız olursa yanıtlayabilirim. Forum hesabımı kardeşim de kullanıyor zaman zaman. Farklı konularda (Sıralama, Net vs..) mesajımı görürseniz yadırgamayın diye belirteyim dedim.

Kolay gelsin şimdiden. Zor bir dönem sizleri bekliyor.

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    olur hocam, tytde hatirlamadigim 5 sorunun aytmatta da hatirlamadigim iki sorunun nasil gelecegine bagli turizm. hayırlısı olsun

• Ben olsam Bilkent'i seçerdim, yükselir gidersiniz hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • JusteMilieu kullanıcısına yanıt
    İkiniz de siyaset okuyordunuz sanirim. Kafamdaki tek soru su bir is gorusmesine gittigimde bilkent ui/siyasal mezunu olarak boun,odtu,gsu,ozyegin vs isletme/iktisat mezunundan geri planda mi degerlendirilirim?

• Beni biliyorsun hocam senin için de aynısını dilerim kesinlikle fakat yapmak istediklerinle bilkent daha bir örtüşüyor gibi. Ankara senin açından sıkıntı olmayacaksa bilkent, yoksa güneyde piiz

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum. Big4'da ve bankalarda teftiş kurullarında çalışan pek çok siyaset veya ui mezunu gördüm hem ODTÜ'den hem de Bilkent'ten. Öyle ekstrem bir CV'leri de yok. Herkes gibi staj yapmışlar, bir de okul okumuşlar. Fark şurada yatıyor, okurken birkaç finans dersi alman yararına olur siyaset ve ui'de. İş görüşmesinde o işten anladığını ve ilgilendiğini göstermen gerekiyor çünkü. Bunun yanı sıra bir bankanın müfettişlik için mülakatında ODTÜ siyaset mezunu birine siyasete yönelik sorular yönelttiklerini duymuş ve şaşırmıştım, öyle ayrıntılı bankacılık soruları yerine kendi alanından bir şeyler de sormuşlar. Bu kişi işe alınmış biri bu arada.
  • Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.