Şimdi Ara

Boya Ölçüm Cihazı Tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
9
Favori
52.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aserel

quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Aynen.Bir iki parça boyalı olsa ne olur ki ? Yeter ki aracın yaşamsal parçalarında sorun olmasın./b]

Alıntıları Göster
    araçta boya olması önemlidir..boya demek kullanan kişinin karakterini yani araba sürmekteki deniyimini belli eder..eğer araba sağdan solda kapıdan kaputtan boyalı ise o araç hor kullanışmış,süren arkadaşda işin ehli değilmiş demektir...haa bazen sen ne kadar iyi olsanda gelir seni bulur çarparlar o da ayrı mesele..
    ama boya önemli..alım satımcılar içinde boya ölçer şart...

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkmat40

araçta boya olması önemlidir..boya demek kullanan kişinin karakterini yani araba sürmekteki deniyimini belli eder..eğer araba sağdan solda kapıdan kaputtan boyalı ise o araç hor kullanışmış,süren arkadaşda işin ehli değilmiş demektir...haa bazen sen ne kadar iyi olsanda gelir seni bulur çarparlar o da ayrı mesele..
    ama boya önemli..alım satımcılar içinde boya ölçer şart...

Alıntıları Göster
    Ülkemizin insanlarındaki boya takıntısına hayranım... :)

Arabayı alırken iyi ustalarım vardır, onlara gösteririm ve işlem gören, değişen yerleri varsa öğrenirim.

Boyaya da hiç takılmam, eğer güzel boyandıysa.
    Neden boyandığı önemli.
    Değişen bir kapıya da çok takılmam, darbenin nereye kadar girdiği önemli. Eski eşim kullandığı Micra ile yol kenarındaki mantara sürttü, kapı saçını çekiçleyip, macunlayıp boyayacaklarına değiştirin dedin. Aynı fabrikada üretilen orjinal kapı saçı getirildi takıldı. Gidip de şahin'in saçı takılmıyor. Orjinali takılıyor.

Allahtan insanımız boyalı arabadan korkar oldu da, kapı saçı değişmiş bir araç çok uygun fiyatlara alabiliyor.

Şasede doğrultma varsa, direklerde oynama varsa, o sakat.
    Motor kaputu değişmişse, içerilerini detaylı incelemek lazım.

Boyalı arabaya "hurdadır o" yakıştırması yapacak kadar zengin bir ülke değiliz.

Ayrıca boya arabayı sürenin deneyimini belli eder diyen arkadaşım. Arabalara hiç suçunuz yokken de çarpılabiliyor, park halinde de çarpılabiliyor, bir yere bıraktığınızda çizebiliyorlar da. Bu konuda yapılacak fazla bir şey yok, şans işi.

Boya iyi yapıldıysa benim gözümde hiçbir önemi yok.
    15-20 yaşında araba için aradığında ilk sorusu "arabada boya var mı?" olanlar, "var" denince de "hmmm, tamam o zaman" deyip telefonu kapatanlar var.
    Bu arabayı pamuklara sarıp otoparkta yatırmayacağımıza göre 20 sene içine mutlaka bir yerine dokunan oluyor.
    Dokunan olmasa bile güneş boyayı mahvediyor.
    Sırf satılırken zor satarım diye güneş yanığı içinde gezenler var.

Avrupa'da boyanmış arabalar, çarpık buruk içindeki otomobillere göre daha değerli, çünkü temiz ve masrafsız.
    Ülkemizde ise çizikler içinde olan bir otomobil, yeni boyanmış tertemiz bir otomobile göre daha kolay ve daha yüksek bir fiyata satılabiliyor.

Herkese selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 12 Mart 2014; 12:48:32 >

• bal974 B kullanıcısına yanıt
    ülkemizin halini çok güzel açıklamışın..söyleyecek söz yok..
    sonuç ben alım satımla uğraşacağım boya makinesi şart..
    temiz araç alabilmek için..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: permanganat26

İşim gereği boya ve buna benzer ölçüm cihazlarını çok iyi bilirim.

Piyasadaki en iyi markalar SHEEN ve ERICHSEN'dir ama fiyatları çok yüksektir. Boya üzerine ARGE yapan bir firma değilseniz bu kadar komplex bir cihaza ihtiyacınız olmaz.

Tercihiniz problu yada probsuz modelleriyle PHYNIX marka boya kalınlık ölçer olsun.

http://www.phynix.com/

SHEEN ve ERICHSEN de her türlü yüzeyi ölçecek olan modelleri yazarsanız çok sevinirim..

Bu markaların Türkiye distribütörleri HEDEF KİMYA ve SENKO LTD: firmalarıdır.
    web sayfalarından ürünleri ile ilgili detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

Piyasadaki en iyi markalar SHEEN ve ERICHSEN'dir ama fiyatları çok yüksektir. Boya üzerine ARGE yapan bir firma değilseniz bu kadar komplex bir cihaza ihtiyacınız olmaz.

Tercihiniz problu yada probsuz modelleriyle PHYNIX marka boya kalınlık ölçer olsun.

SHEEN ve ERICHSEN de her türlü yüzeyi ölçecek olan modelleri yazarsanız çok sevinirim..

Alıntıları Göster
    O ölçüm cihazına verilen parayla araba alınır binilir , o fiyat ne öyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: blacksea533

Alıntıları Göster
    benim eski jetta nın sol arka çamurluğu exchange için toyotaya, fiata, renaulta gösterdiğim zaman expertizleri boyasız çıkardı. Neyse aylar sonra ben aracı elden sattım. Satarken de her şeyi açık açık net yazmıştım nete. Adam kayseriden osmaniye geldi almak için.
    Kendimden emin boyacıya götürdük aracı. Boyacı çok süpheli ama boyalı dedi. Hatta yağmur yağıyordu. Abi iyi bak felan dedim. tekrar baktı. Sonra küçük bir yerden tırnağı ile boyayı kaldırdı bak hocam burada macun var dedi. Boyacı kazandı. ben de mahcup oldum, araçta bıraz daha ındırım yaptım.

• quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim kardeşim..

quote:

kardeş fiyat pahalı evet haklısın bu aletler biraz daha profesyonelleşmek için..yılda 3-5 araba alıp satacaksan bu alete verdiğin paraya değer..ama sen bi araba alır 3-4 sene binerim diyorsan ki normal yurdum insanı öyle yapar,o zaman bu alete ihtiyaç duymazsın verirsin kaportacıya 50 tl bakar ne var ne yok söyler..
    dediğim gibi ben alım satım yapmayı dşünüyorum..özellikle onun için araştırıyorum..

• quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim kardeşim..

quote:

kardeş fiyat pahalı evet haklısın bu aletler biraz daha profesyonelleşmek için..yılda 3-5 araba alıp satacaksan bu alete verdiğin paraya değer..ama sen bi araba alır 3-4 sene binerim diyorsan ki normal yurdum insanı öyle yapar,o zaman bu alete ihtiyaç duymazsın verirsin kaportacıya 50 tl bakar ne var ne yok söyler..
    dediğim gibi ben alım satım yapmayı dşünüyorum..özellikle onun için araştırıyorum..

Alıntıları Göster
    ELCOMETER kalitelir biraz pahalı ingiliz malıdır kullaniyorum tavsiye ederim..

• adil07 kullanıcısına yanıt
    kardeş elcometer in hangi modelini kullanıyorsun..ben şu ana kadar 4 marka buldum..araştırmaya devam ediyorum..

DeFelsko Positest DFT
    Erichsen
    QuaNix
    elcometer..

defelsko positest dft yi beğendim gibi..yurt dışından almanyadan akrabam getirecek..alman malı orda daha uygun olacağı için elcometeri elemek zorunda kaldım..
  • quote:

kardeş elcometer in hangi modelini kullanıyorsun..ben şu ana kadar 4 marka buldum..araştırmaya devam ediyorum..

DeFelsko Positest DFT
    Erichsen
    QuaNix
    elcometer..

defelsko positest dft yi beğendim gibi..yurt dışından almanyadan akrabam getirecek..alman malı orda daha uygun olacağı için elcometeri elemek zorunda kaldım..

Elcometer 311 Model kullaniyorum ingiltereden kız kardeşim getirmişti

burda oto galericiler QuaNix kullaniyor alman mali biliyorum QuaNix tavsiye ederim
    QUANİX 4500 ü buldum ama fiyat bayağı bir pahalı..749 dolar a buldum..
  • quote:

QUANİX 4500 ü buldum ama fiyat bayağı bir pahalı..749 dolar a buldum..

ebay.de mi?
    aliexpress.com
    US $747.37 |Coating Thickness Gauge QuaNix4500 wholesale retail|retail|gaugegauge thickness - AliExpress
    http://www.aliexpress.com/item/Coating-Thickness-Gauge-QuaNix4500-Free-shipping-wholesale-retail-and-drop-shipping/506694758.html

• quote:

aliexpress.com
    US $747.37 |Coating Thickness Gauge QuaNix4500 wholesale retail|retail|gaugegauge thickness - AliExpress
    http://www.aliexpress.com/item/Coating-Thickness-Gauge-QuaNix4500-Free-shipping-wholesale-retail-and-drop-shipping/506694758.html
    Boya kalınlığı ölçülürken binek bir aracın boyutuna göre en az 40-50 yerde ölçüm yapılmalı. ucundan kıyısından illaki bir şey varsa yakalanır.

• ilkmat40 kullanıcısına yanıt
    Alıcak arkadaş için dedim zaten , bu işten ekmek yiyen insanlara lazımdır tabiykide.Ancak maliyetinin pahalı olmadığını düşündüm , bilmiyorum tabi cihazın içindekileri.Biraz kullanıma göre fiyatlandırma var sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Arabayı alırken iyi ustalarım vardır, onlara gösteririm ve işlem gören, değişen yerleri varsa öğrenirim.

Neden boyandığı önemli.
    Değişen bir kapıya da çok takılmam, darbenin nereye kadar girdiği önemli. Eski eşim kullandığı Micra ile yol kenarındaki mantara sürttü, kapı saçını çekiçleyip, macunlayıp boyayacaklarına değiştirin dedin. Aynı fabrikada üretilen orjinal kapı saçı getirildi takıldı. Gidip de şahin'in saçı takılmıyor. Orjinali takılıyor.

Allahtan insanımız boyalı arabadan korkar oldu da, kapı saçı değişmiş bir araç çok uygun fiyatlara alabiliyor.

Ayrıca boya arabayı sürenin deneyimini belli eder diyen arkadaşım. Arabalara hiç suçunuz yokken de çarpılabiliyor, park halinde de çarpılabiliyor, bir yere bıraktığınızda çizebiliyorlar da. Bu konuda yapılacak fazla bir şey yok, şans işi.

15-20 yaşında araba için aradığında ilk sorusu "arabada boya var mı?" olanlar, "var" denince de "hmmm, tamam o zaman" deyip telefonu kapatanlar var.
    Bu arabayı pamuklara sarıp otoparkta yatırmayacağımıza göre 20 sene içine mutlaka bir yerine dokunan oluyor.

Avrupa'da boyanmış arabalar, çarpık buruk içindeki otomobillere göre daha değerli, çünkü temiz ve masrafsız.
    Ülkemizde ise çizikler içinde olan bir otomobil, yeni boyanmış tertemiz bir otomobile göre daha kolay ve daha yüksek bir fiyata satılabiliyor.

Herkese selamlar.

Altına imzamı atarım, bana göre bu konu bile bir toplumun zeka, mantık seviyesini gösteriyor. Kukumağ kuşu gibi ezberlemişler boyalı mı boyali mı? Ee boyalı, zaten kılçıklık yapan birine alıyorum dese de vermem.

Benim araca daha aldığımın sıfır araca kadının teki (genelde kadınlar beceriyor bu işi) iki kapımada vurup, sürtmüş biraz da göçtürmüş ancak çok belli olmuyordu, ancak yandan bakıldığında göçme vardı, hafifte olsa iki kapıda lanet olsun ki verdim kaskoya yapıldı. İkiside boyandı akabinde, dedim napalım yamuk yumuk sıfır araca bineceğime yapılsın adam gibi binelim bari dedim. Hafifte marşpiyer kanırtmış arka kapıya baskı yapıyordu alttan hepsini yaptılar. Resimde çekmedim, satarken sıkıntı yapana diyeceğim baktım anlamıyor, çek git derim kovarım. Boya takıntısı kadar uyuzuma giden birşey yok.

Aracın parçası değişmemişse, şase düzgün, motor sağlamsa daha ne arıyosun be vatandaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Neden boyandığı önemli.

Herkese selamlar.

Altına imzamı atarım, bana göre bu konu bile bir toplumun zeka, mantık seviyesini gösteriyor. Kukumağ kuşu gibi ezberlemişler boyalı mı boyali mı? Ee boyalı, zaten kılçıklık yapan birine alıyorum dese de vermem.

Benim araca daha aldığımın sıfır araca kadının teki (genelde kadınlar beceriyor bu işi) iki kapımada vurup, sürtmüş biraz da göçtürmüş ancak çok belli olmuyordu, ancak yandan bakıldığında göçme vardı, hafifte olsa iki kapıda lanet olsun ki verdim kaskoya yapıldı. İkiside boyandı akabinde, dedim napalım yamuk yumuk sıfır araca bineceğime yapılsın adam gibi binelim bari dedim. Hafifte marşpiyer kanırtmış arka kapıya baskı yapıyordu alttan hepsini yaptılar. Resimde çekmedim, satarken sıkıntı yapana diyeceğim baktım anlamıyor, çek git derim kovarım. Boya takıntısı kadar uyuzuma giden birşey yok.

Aracın parçası değişmemişse, şase düzgün, motor sağlamsa daha ne arıyosun be vatandaş.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba bu markalardan bilindik olan var mı?bilgi verirseniz sevinirim..

• quote:

Arkadaşlar merhaba bu markalardan bilindik olan var mı?bilgi verirseniz sevinirim..

Alıntıları Göster
    birkaç marka buldum arkadaşlar linkleri atayım beğendiklerinizi söylerseniz sevinirim..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.