Şimdi Ara

Boya Ölçüm Cihazı Tavsiyesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
9
Favori
52.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bravaman

CEM DT156 şiddetle tavsiye ederim.
    Sahibinden ve gg gibi sitelerde 300-350 tl arası satılıyor.

Bir çok galericide bu turuncu renk cihaz var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes konuya fikrini belirtmiş ancak, size önemli detayları aktarayım; alacağınız cihaz mutlaka çift sensörlü olsun(alüminyum ve metal ölçümü için), 10 ve katları değil 1 er ölçümlü cihaz alın. Birde piyasada garantisiz, çin malı tipi çok cihaz var, itibar etmeyin çok çabuk bozulur ve doğru ölçmezler. Tavsiyem uygun fiyatlı ve garantili bir ürün olarak mastech marka tercih edebilirsiniz, uzun süredir kullanmaktayız, kurumsal çalışan yerlerden garantili bir biçimde bu cihazdan alın derim, ha benim param çok en iyi, en pahalısını alayım derseniz elcometer alacaksınız.
  • Hocam profesyonel bir cihaz ve uygun fiyat arıyorsanız türk malı Nitro Bilişim firmasının ürünü nitro elcometer boya ölçüm cihazını şiddetle tavsiye ederim. Sensörleri Almanya dan gelen yazılım ve donanımı Türkiye de yapılan bir ürün. 2 yıl değişim garantili fiyatı da Türkiye de yapıldığı için çok uygun
    incelemenizi tavsiye ederim boya ölçüm cihazı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanb47 -- 2 Mart 2015; 11:21:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nzhsvc

bu cihaz nasıldır acaba?

http://www.nitrometer.net/

Bu cihazın Sensör parçaları Almanyadan geliyor, yazılım ve toplanma işlemi Türkiye de yapılıyor ve bu sebeple mübadillerine göre çok uygun fiyatı. Yani bu kalitede bir cihazı 1200 1300 tl den aşağı bulmak zor. referenslar bölümünü de araştırırsanız çoğu galerici artık ingiliz malı elcometer i kullanmıyor bu Nitrometer cihazına yöneldiler. Cihaz ölçümleri birer artarak yapıyor. 1800 tl ye satılan ingiliz elcometer 10 ar artıyor bu marka yıllardır piyasada tek olduğu için cihazı 1800 tl gibi yüksek fiyattan satıyordu. Galericiler de almak zorunda olduğu için kekliyorlardı bizi yani. Ben Nitrometeri tavsiye ederimhttp://www.nitrometer.net/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanb47 -- 2 Mart 2015; 11:20:34 >

• Ölçüm cihazı konusunda deneyimim yok, birkaç kez ölçme işlemi izledim.

Ancak boya konusunda söyleyeceğim söz var.

Otomotiv fabrikasında çalışma geçmişim var ve bu konuda bilgim var. Fabrikada atılan boya (Türkiye için) 1992 den sonra kataforez boyadır. Bu boya uzun ömürlüdür ve özellikle beyaz renk güneşte 20 yıl yatsa bişey olmaz. Şu anda büyük otomotiv fabrikaları hariç kataforez boya sistemi yok diye biliyorum. Olsa bile çok pahalı olur.

İnsanların arabada boya varmı demesinin sebebi bu. Komple boyalı bir arabaya her 5-6 yılda bir boya attırman gerekir, sonradan atılan boya mutlaka çatlar yanar bişeyler olur.

İnsanlar bişeyin peşinde koşuyorsa sebebi vardır. Boyalı araba alacağına hiç motoru olmayan temiz araba al daha iyidir benim gözümde. Alırsın komple motor takarsın sorun kalmaz. Boyalı arabanın çaresi yoktur. Başına beladır. Hele tutulmayan bir modelse son sahibi olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: alibaser4

Ölçüm cihazı konusunda deneyimim yok, birkaç kez ölçme işlemi izledim.

Ancak boya konusunda söyleyeceğim söz var.

Otomotiv fabrikasında çalışma geçmişim var ve bu konuda bilgim var. Fabrikada atılan boya (Türkiye için) 1992 den sonra kataforez boyadır. Bu boya uzun ömürlüdür ve özellikle beyaz renk güneşte 20 yıl yatsa bişey olmaz. Şu anda büyük otomotiv fabrikaları hariç kataforez boya sistemi yok diye biliyorum. Olsa bile çok pahalı olur.

İnsanların arabada boya varmı demesinin sebebi bu. Komple boyalı bir arabaya her 5-6 yılda bir boya attırman gerekir, sonradan atılan boya mutlaka çatlar yanar bişeyler olur.

İnsanlar bişeyin peşinde koşuyorsa sebebi vardır. Boyalı araba alacağına hiç motoru olmayan temiz araba al daha iyidir benim gözümde. Alırsın komple motor takarsın sorun kalmaz. Boyalı arabanın çaresi yoktur. Başına beladır. Hele tutulmayan bir modelse son sahibi olursun.

Naptın kardeşim sen ya :)
    Boyalı şahinlerden, anadollardan falan mı bahsediyorsun.

Bi yere sürtülen, çizilen boyanan arabaları atalım o zaman.

• EnginAKB E kullanıcısına yanıt
    Çamurlukta kapıda tamponda oluşan küçük boyalardan bahsetmiyorum. Tavanı boyalı veya komple boyalı bir arabayla pazara çık bakalım kaç tane müşteri bulabilirsin.
  • En iyisi yan yana 10 galerici birleşip tek alet alıp ortak kullanmak. Sanayide öyle yapıyorlar eşten dıştan odunc alıp kullanıyorlar ustalar

• güncel öneriniz nedir? prof. değil uygun fiyatlı bir öneri lütfen.
  • Registered kullanıcısına yanıt
    Geçenlerde satmış olduğum civic aracımı alan kişi honda servisinde ekspertiz yaptırdı ve araç orjinal çıktı. Aracımda sorun olmadığını biliyordum ama yinede aşağıda linki paylaştığım cihazımla aracın testini yaptığımda araçta herhangi bir boya yoktu öylede noktayı koymuştum. Bir kaç arkadaşında boyalı olan araçlarını test ettiğimizde gayet doğru sonuçlar vermişti. İstersen bir göz at. Fiyat olarak bu cihaz gayet yeterli. Zaten anahtarlık gibi küçükte bir şey.

aliexpress.com
    US $19.8 |SUNCOOL New 2014 Mini Car paint thickness tester measurement Digital LCD Coating thickness gauge Car Auto painting tester meter|paintings of native americans|tester rj45painting pro - AliExpress
    http://www.aliexpress.com/item/SUNCOOL-New-2014-Mini-Car-paint-thickness-tester-measurement-Digital-LCD-Coating-thickness-gauge-Car-Auto/32259062096.html?spm=2114.01020208.3.11.lhrRmx&ws_ab_test=searchweb201556_8,searchweb201527_4_71_72_73_74_75,searchweb201560_4

Ülkemizde de satanlar var:http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-teknik-elektronik-test-olcum-cihazi-boya-kaplama-kalinlik-olcer-araba-ve-diger-kaplamalarda-236688965/detay

Arama:http://www.sahibinden.com/teknik-elektronik?query_text=boya+cihaz%C4%B1&sorting=price_asc&viewType=List

• quote:

Orijinalden alıntı: Pmyoank

Geçenlerde satmış olduğum civic aracımı alan kişi honda servisinde ekspertiz yaptırdı ve araç orjinal çıktı. Aracımda sorun olmadığını biliyordum ama yinede aşağıda linki paylaştığım cihazımla aracın testini yaptığımda araçta herhangi bir boya yoktu öylede noktayı koymuştum. Bir kaç arkadaşında boyalı olan araçlarını test ettiğimizde gayet doğru sonuçlar vermişti. İstersen bir göz at. Fiyat olarak bu cihaz gayet yeterli. Zaten anahtarlık gibi küçükte bir şey.

aliexpress.com
    US $19.8 |SUNCOOL New 2014 Mini Car paint thickness tester measurement Digital LCD Coating thickness gauge Car Auto painting tester meter|paintings of native americans|tester rj45painting pro - AliExpress
    http://www.aliexpress.com/item/SUNCOOL-New-2014-Mini-Car-paint-thickness-tester-measurement-Digital-LCD-Coating-thickness-gauge-Car-Auto/32259062096.html?spm=2114.01020208.3.11.lhrRmx&ws_ab_test=searchweb201556_8,searchweb201527_4_71_72_73_74_75,searchweb201560_4

Ülkemizde de satanlar var:http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-teknik-elektronik-test-olcum-cihazi-boya-kaplama-kalinlik-olcer-araba-ve-diger-kaplamalarda-236688965/detay

Arama:http://www.sahibinden.com/teknik-elektronik?query_text=boya+cihaz%C4%B1&sorting=price_asc&viewType=List

teşekkür ederim, cok yararlı oldu.

• yorumların 7. sayfasında bir türk diyor ki "güzel değil mikron cinsi ölçüm yapmıyor" dikaattttt!!
  • Otomotiv ve sanayi sektöründe, üretim tesislerinde, inşaat, sanayi ekipman üretiminde mikron ölçümleri almak için güvenle kullanılabilen yüksek ölçüm hassasiyetine sahip cihazlardır.Araç alırken galericiler güvenle kullanabilir.Kaplama yüzeyi olan demir, çelik, galvaniz yüzeyde boya, vernik, macun katmanları ölçmektedir.
    DİKKAT ! Cihaz alırken mikron ölçer cihazları tercih ediniz! (galericilerin %100 tercihidir) Daha hassas ve daha net sonuçlar verir.Fiyatı uygun olan ürünler milimetre ve mil olarak ölçüm alırlar ölçüm aralığı daha fazladır.Örnek: 0.1 mm 100 mikrondur.
    www.boyakalinlikolcer.com birol@boyakalinlikolcer.com
    Önerilen Ölçüm Tablosu (Taşıtlar için)(Taşıtlar için bilgilendirme amaçlıdır, her firma farklı kalınlıkta kaplama işlemi uygulamaktadır) orjinal araçlar %80 90-120um, %15 130-160um, %5 160 um üstü ölçümler gösterebilmektedir !
    40-70 um: Değişen (%90)
    90- 120 um: Boya normal (orginal) kalınlıkta. 130-160 Farklı araç grubu için orjinaldir!
    160-200 um: Araçta tek kat boya, kazınıp tekrar boyanmış yada pasta cila yapılmış olabilir, bölgeyi gözle detaylı inceleyiniz.
    200-300 um : Araçta tek kat boya işlemi vardır.
    300-1150 um : Araçta bir kattan fazla boya var veya macunlama işlemi uygulanmış olabilir.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Boya Ölçüm Cihazı Tavsiyesi Boya Ölçüm Cihazı Tavsiyesi Boya Ölçüm Cihazı Tavsiyesi

• Ankara Boya Kontrol Cihazı

Boya Ölçüm Cihazı Tavsiyesi

ZERO : Güç açma / kapama
    MODE : Ölçüm modu / anahtar / kalibrasyon
    UNİT : Ölçü birimi anahtarlama / kalibrasyon verileri silme
    Cihaz milimetre ve mil olarak ölçmektedir(mikron ölçmez). %85 başarı sunmaktadır.
    Sipariş verildiği gün sıfır paketiyle kalibrasyon plakaları, garanti kartı, Türkçe klavuz, faturası ile gönderilir.
    Kılavuzda otomobiller için düzenlenmiş ölçüm tablosu yer almaktadır.
    Otomobil yüzeylerinde önerilen ölçüm değerleri; mm birimi için:
    0 – 0,16 mm arası araç boyasızdır. Her firma farklı kalınlıkta boya atmaktadır. Boyanın olmadığı bir bölgeden referans alınmalıdır.
    0,16 – 0,20 mm arası araçta ya pasta cila vardır ya da boyası kazınarak tekrar boyanmıştır. Bu bölgenin gözle detaylı incelenmesi gerekir.
    0,20 – 0,30 mm arası araçta tek kat boya vardır.
    0,30 – 1,25 mm arası araçta bir kattan fazla boya var veya macunlama işlemi yapılmıştır.

• Bu aletin ucunda iğne mi var?
    Her ölçümde aslinda boyayi mi deliyor bu alet ?

• quote:

Orijinalden alıntı: L&M

Bu aletin ucunda iğne mi var?

Ucu metal , manyetik dalga gibi birseyle olcum yapiyor , boyaya giren cikan birsey yok ...

• quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

quote:

Ucu metal , manyetik dalga gibi birseyle olcum yapiyor , boyaya giren cikan birsey yok ...

Bence var gibi , reklam msji atan kullanicinin resimlerinden o kaniya vardim.

• quote:

quote:

quote:

Tam bu marka model olmasada boya olcum cihazi cok kez gordum kullandim , ucunda igne migne yok arkadasim boyaya dayiyorsun boya ile sac arasindaki mesafeyi olcuyor... Ciddi ciddi igne oldugunu dusunmuyorsun herhalde

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tam bu marka model olmasada boya olcum cihazi cok kez gordum kullandim , ucunda igne migne yok arkadasim boyaya dayiyorsun boya ile sac arasindaki mesafeyi olcuyor... Ciddi ciddi igne oldugunu dusunmuyorsun herhalde

Boya ile sac arasında bir çok katman var , bunları nasıl hesapladığını zannediyorsun ?
    Sonuçta Dış yüzey ile metal arası milimetrik bir ölçüm yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Berna-Design

Ankara Boya Kontrol Cihazı

Boya Ölçüm Cihazı Tavsiyesi

ZERO : Güç açma / kapama
    MODE : Ölçüm modu / anahtar / kalibrasyon
    UNİT : Ölçü birimi anahtarlama / kalibrasyon verileri silme
    Cihaz milimetre ve mil olarak ölçmektedir(mikron ölçmez). %85 başarı sunmaktadır.
    Sipariş verildiği gün sıfır paketiyle kalibrasyon plakaları, garanti kartı, Türkçe klavuz, faturası ile gönderilir.
    Kılavuzda otomobiller için düzenlenmiş ölçüm tablosu yer almaktadır.
    Otomobil yüzeylerinde önerilen ölçüm değerleri; mm birimi için:
    0 – 0,16 mm arası araç boyasızdır. Her firma farklı kalınlıkta boya atmaktadır. Boyanın olmadığı bir bölgeden referans alınmalıdır.
    0,16 – 0,20 mm arası araçta ya pasta cila vardır ya da boyası kazınarak tekrar boyanmıştır. Bu bölgenin gözle detaylı incelenmesi gerekir.
    0,20 – 0,30 mm arası araçta tek kat boya vardır.
    0,30 – 1,25 mm arası araçta bir kattan fazla boya var veya macunlama işlemi yapılmıştır.

ANKARA BOYA KONTROL CİHAZI MI??? :D :D :D

arkadaşım aynı ürünü ben çinden aldım çin malını Türk malıymış gibi lanse etmeye utanmıyor musun?
    ayrıca bu üründen almak isteyenleri uyarırım almayın pek başarılı bir ürün değil

cinnet bir ürün aynı noktayı farklı ölçebiliyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.