Şimdi Ara

Boya Ölçüm Cihazı Tavsiyesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
9
Favori
52.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Galerici olarak bazı tecrübelerimi sizinle paylaşmak istiyorum.
    Öncelikle cihaz tercihinizi micron ölçümü yapanlardan yana kullanın.Mil ve mm ölçerler yeterli hassasiyeti yakalayamadığı için ölçümlerde sorunlar yaşayabilirsiniz.
    Otomobil üreticileri araçlara 90 ile 160 um mikron arası astarı boyası ve verniğini atıyor.micron olarak 1mm = 1000 mikron iken 90 ile 160 micronu yakalamak için mikron cihazı kullanmak gerekir. mm ölçerler ise 0.1 mil 100 mikron 0.2 mil 200 mikron yani 100 mikron katları mil ve mm şeklinde ölçtüğünden yeterli hassasiyeti yakalayamıyor. Bunu yedek cihaz olarak gm200 alıp denediğimde bu farkı gördüm gm200 ölçeri denediğimde her tutuşumda farklı farklı yanlış ölçümleri göstermesi de cabası resimdeki sarı renkli gm200 model cihazda bunu yaşadım.Piyasada farklı modelde birçok mikron ölçümü yapan cihaz var biraz daha imkanınızı zorlayarak uyduruk çin malı bu ürünü almaktansa mikron ölçümü yapan bir cihaz almanız sizi birçok zarar ve ziyandan kurtaracaktır. Boya Ölçüm Cihazı Tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyakalınlıkölçer -- 7 Eylül 2016; 23:02:17 >

• tıpkı her endişeli araba kullanıcısı gibi sizde elinize bir cihaz alıp alacağınız arabanın boyası var mı diye ölçmek istiyor kandırılmamak için elinizden geleni yapmak istiyorsunuz AMA!
    mikron cihazı alacaksınız ama boyalı yada boyasız mı nereden bileceksiniz?
    1- marka marka boya kalınlıkları değişiyor.
    2- yaşına göre boya kalınlıkları değişiyor.
    3- değişmiş parçayı orjinal yada çıkma takılmışlarsa boyasız zannedersiniz.
    4- marşpiyel ve motor bölümü gibi yerlerde cihazla ölçüm yapamazsınız.
    5- motor arızasını nasıl bileceksiniz?
    6- şanzıman arızasını nasıl anlayacaksınız?
    7- yürüyen aksamda yıpranma aşınma varsa nasıl bulacaksınız?
    8- km'si düşürülmüş araçları nasıl bileceksiniz?
    9- filo çıkması, kiralık araç satışını nasıl bileceksiniz?
    10- bazen sıfır araçlarda bile işlem görmüş araç çıkıyor onları nasıl bileceksiniz?
    daha bir çok sebepten dolayı elinize bir cihaz aldığınızda sonuç 100% değildir.
    mikron cihazı yanında iyi bir usta değilseniz bahsettiğim diğer sorunları bulamayabilirsiniz. almak istediğiniz araç kazalı vs olabilir ama önemli olan değerinde almak bu yüzden de bu işin ustalarına göstermek gerekir yada işi otomobil experliği olan tarafsız firmalara götürmek gerek. anlattığım meselerde iyi bir video paylaşmak istiyorum. ustanın kendi ağzından mikron cihazı anlatımı
    https://www.youtube.com/watch?v=06dcpUVzhs4

• quote:

Orijinalden alıntı: mido_46

quote:

Orijinalden alıntı: Berna-Design

Ankara Boya Kontrol Cihazı

ZERO : Güç açma / kapama
    MODE : Ölçüm modu / anahtar / kalibrasyon
    UNİT : Ölçü birimi anahtarlama / kalibrasyon verileri silme
    Cihaz milimetre ve mil olarak ölçmektedir(mikron ölçmez). %85 başarı sunmaktadır.
    Sipariş verildiği gün sıfır paketiyle kalibrasyon plakaları, garanti kartı, Türkçe klavuz, faturası ile gönderilir.
    Kılavuzda otomobiller için düzenlenmiş ölçüm tablosu yer almaktadır.
    Otomobil yüzeylerinde önerilen ölçüm değerleri; mm birimi için:
    0 – 0,16 mm arası araç boyasızdır. Her firma farklı kalınlıkta boya atmaktadır. Boyanın olmadığı bir bölgeden referans alınmalıdır.
    0,16 – 0,20 mm arası araçta ya pasta cila vardır ya da boyası kazınarak tekrar boyanmıştır. Bu bölgenin gözle detaylı incelenmesi gerekir.
    0,20 – 0,30 mm arası araçta tek kat boya vardır.
    0,30 – 1,25 mm arası araçta bir kattan fazla boya var veya macunlama işlemi yapılmıştır.

ANKARA BOYA KONTROL CİHAZI MI??? :D :D :D

arkadaşım aynı ürünü ben çinden aldım çin malını Türk malıymış gibi lanse etmeye utanmıyor musun?
    ayrıca bu üründen almak isteyenleri uyarırım almayın pek başarılı bir ürün değil

cinnet bir ürün aynı noktayı farklı ölçebiliyor

Alıntıları Göster
    Ankara Boya Kontrol Cihazı - Ankara Arıza Tesbit Cihazı diye okuduğun cümledeki şehir ismini nasıl marka olarak yorumlayabiliyorsun anlamadım . İlginç bir kafa banada lazım :)

• Bu cihazı eğimli tutup, milleti yanıltanda oluyor. Herkes kullanımını öğrenmeli.
  • nitrometer cihazı önerebilirim
  • Elcometer ve trotec kullanıyoruz elcometer tabiki daha iyi ama trotec'te sorunsuz kullanıyoruz

Daha yanıldıklarını görmedik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benımde almam lazım gıdıyorsun galerıcıye komple hasarlı dıyor

kalıbrasyonu neye gore ayarlamıs kı komple boyalı dıyor,kendımızın kalıbrasyonu sıfırlayıp ona gore bakmamız lazım

galerıcı soyledıklerı ınsanı şaşırtıyor,belki tamırhaneye verdık oradakı eleman carptı ve gızlıce macunlattı bılemeyız kı yada tamıre verınce belkı komple kapıyı soktu ve macunlu kapıyı taktı

200 tl ye kadar en uygunu bu,ıyımıdır bu model

https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/oto-kaporta-boya-kalinlik-olcer-hassas-boya-test-olcum-cihazi-araba-boya-kalinlik-olcer_pdp_614427838

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 23 Aralık 2020; 22:12:9 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.