Şimdi Ara

Boyadan anlayanlara... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
6
Favori
209.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    renkler ve zevkler tartışılmaz

ama kumtaşı yada kumbeji renkleri buraya güzel olur
  • Birde koridor duvarlarını yarı beline kadar açık mavi ile boyamak istiyorum aa açık maviden beyaza geçtiği yerdeki çizgiyi nasıl kapatırız ?
    Kartonpiyerden çıta yapıştırsak güzel durur mu acaba ?

Yada bir bant yardımızyla boyayıp keskin ve düz bir çizgi nasıl durur duvarda hiç uygulayan var mı bunu acaba
  • Arkadaşlar İstanbul Kamiloba'da deniz kenarındaki sitemizin dış cephesine mantolama yaptırıyoruz. Anlaştığımız firma boya seçimini bize bıraktı. Dyo, Capatect, Polisan hangisini isterseniz yaparım dedi. Araştırdığıma göre Dyo Nanotex, Capatect Amphisilan, Polisan Exelans dış cephede kendini temizleyen boyalar. Bunlardan hangisini önerirsiniz. Ayrıca iç merdiven duvarları içinde Dyo Dyojen, Polisan Elegans, Capatect Alpina style hangisini önerirsiniz.
  • konuyu hortlatalim..
    kiradaki evim dyo dinamik ihlamur ile boyaliydi sifir daireydi 2 sene kaldim boyada cok bir eskime ve renginde degisme olmamisti..rengide cok hosuma gidiyordu sicak ve acik bir renkti.
    kendi eviminde boyasi cok klitesiz mutahit isi mat bir boya rengiydi sanirim sampanyaydi.evde birkac tadilat yapinca haliyle boyama iside cikti.bende dyo markasina guvenerek bu sefer daha kaliteli oldugunu dusundugum teknoplast ihlamuru aldim..nedeni ise soguk odamin duvarinda yogusmadan dolayi kuflenmeler oluyordu bu nedenden dolayi teknoplast tercih ettim, lakin ayni marka ve ayni renk kodundan olmasina ragmen eski evimdeki boyanin rengiyle uzaktan yakindan alakasi yok..
    evet bir nebze olsun benziyor ama dedigim gibi cok uzak bir renk verdi.
    eski evimdeki boya kremden beyaza gecis yapan bir renkti ve ipek dokunusu veriyordu, fakat teknoplast ihlamur sari ile yesile kacan acik bir renk verdi..hele flasli foto cekiminde yesilimsi bir renk vermekte..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Aradan 4 ay geçmiş, nasıl boyadan memnun musunuz, küflenmeyi tamamen önleyebildi mi? Giriş kat dairemde dışarıdan mantolama olmasına rağmen sıcak soğuk farkından dolayı, özellikle kolon ve kirişlere yakın yerlerde küflenmeler oluyor. Dyo Teknoplast yada Polisan Elegans düşünüyorum, ancak işe yararlığı konusunda şüphelerim var.
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    merhaba kendim insaat muhendisiyim ve ailem 20 yildir boya bayisi sahibi.Sicaklik sogukluk farkindan dolayi duvarda kuf olusmaz.Kufun olusmasi icin ortamda su (nem) olmasi gerekir.o da mutlaka disardan veya tesisattan kaynaklanmaktadir.Boyayla suyu durduramazsiniz.Oncelikle suyun kaynagi bulup izalasyonla kesip duvar kuruduktan sonra boya uygulamalisiniz.
    Duvariniz alciysa teknoplast veya dinamik oneririm.alci yoksa dyoplast idealdir.

• kiyok K kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Küf oluşan duvarlara YKS Masterseal (Eski adı Thoroseal 2 bileşenli) uyguladık ama sorun çözülmedi, evi boyatıp denemek için bir kış boş bıraktık, en ufak bir küf belirtisi oluşmadı, ne zaman ki taşındık, çok kısa bir süre sonra küf oluşmaya başladı. Mantolama yaptırdık, küf eskisi kadar yoğun değil ama yinede var. Dairenin alt katı boş bodrum ve duvarlarında en ufak rutubet ve küf belirtisi yok. Evin duvarlardaki nem sanırım aynı soğuk camlarda oluşan buhar gibi nefesimizden, ev içerisinde kurutulan çamaşırlardan, demlenen çaydan, pişirilen yemekten kaynaklanan su buharının nispeten soğuk duvarlarda yoğuşmasından kaynaklanıyor. Soğuk havada camı çerçeveyi de pek açamadığımız için nem evin içerisinde kalıyor. Küf duvarların altlarından çok tavana doğru kolon kiriş sistemine yakın yerlerde oluyor. Duvarlarda alçı tesviye sıvası var, denemek için Polisan Elegans aldım ama havalar malum bu havada boya kurumaz, Teknoplast daha iyi ise onu deneyebirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 20 Ocak 2016; 22:48:05 >

Teknoplast silikonsuz oldugu icin ipeksi dokunus vermiyor..fakat kuf olayi bu sene yok..ben 3. Katta kaliyorum odanin birisini kullanmadigim icin kapatiyorum soguk havalarda eski boyada asiri kuflenmeler oluyordu, bu sene teknoplast sayesinde kuf felan yok.ayrica mutfakta ocagim boyali duvara yakin o yuzden yag sicramasi oluyor yag eski boyanin icine kadar isliyordu ve damlacik damlacik belli oluyordu, bu boyada oyle bir sorun yok, yag sicramasi olmasina ragmen boyanin icine nufuus etmiyor ve nemli bir bezle yuzeydeki yagi silince tertemiz oluyor.

Tek sevemedigim yani eski evimdeki sevdigim rengi tutturamadim, teknoplastin icindeki bilesenlerden oturu duvarda farkli renk verdi.artik altaki sampanya rengimi boyayi farkli gostertti bilmiyorum.

Ayrica salonda spot isiklar duvari parlatiyor.yagli boyaymis gibi gorunuyor.o yuzden silikonlu dinamik almak daha iyi olacakti..
    nemli olan odalara teknoplast uygulayin.kuru olan odalarada dinamik uygulayin derim..renk olarakta polisanin daha fazla renk secenegi oldugunu gordum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam babam boyacı boyadan önce duvarın her seyi tastamam olmali yoksa duvar bi zaman sonra dokulur. Daha sonra iyi boyalardan alin dusul fiyatli markalardan almayin. Yoksa boya 1 sene sonra dokulur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Cevabınız için teşekkürler. Küf oluşan duvarlara YKS Masterseal (Eski adı Thoroseal 2 bileşenli) uyguladık ama sorun çözülmedi, evi boyatıp denemek için bir kış boş bıraktık, en ufak bir küf belirtisi oluşmadı, ne zaman ki taşındık, çok kısa bir süre sonra küf oluşmaya başladı. Mantolama yaptırdık, küf eskisi kadar yoğun değil ama yinede var. Dairenin alt katı boş bodrum ve duvarlarında en ufak rutubet ve küf belirtisi yok. Evin duvarlardaki nem sanırım aynı soğuk camlarda oluşan buhar gibi nefesimizden, ev içerisinde kurutulan çamaşırlardan, demlenen çaydan, pişirilen yemekten kaynaklanan su buharının nispeten soğuk duvarlarda yoğuşmasından kaynaklanıyor. Soğuk havada camı çerçeveyi de pek açamadığımız için nem evin içerisinde kalıyor. Küf duvarların altlarından çok tavana doğru kolon kiriş sistemine yakın yerlerde oluyor. Duvarlarda alçı tesviye sıvası var, denemek için Polisan Elegans aldım ama havalar malum bu havada boya kurumaz, Teknoplast daha iyi ise onu deneyebirim.

Kuflu yuzeylere dyostop adli urunu alip uyguladiktan sonra boyayi uygulayin.Hamamlara cok fazla veriyoruz biz bu urunden.

Teşekkürler, küf olmasın yeter, renk benim için ikinci hatta üçüncü planda kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isnuerog

Teknoplast silikonsuz oldugu icin ipeksi dokunus vermiyor..fakat kuf olayi bu sene yok..ben 3. Katta kaliyorum odanin birisini kullanmadigim icin kapatiyorum soguk havalarda eski boyada asiri kuflenmeler oluyordu, bu sene teknoplast sayesinde kuf felan yok.ayrica mutfakta ocagim boyali duvara yakin o yuzden yag sicramasi oluyor yag eski boyanin icine kadar isliyordu ve damlacik damlacik belli oluyordu, bu boyada oyle bir sorun yok, yag sicramasi olmasina ragmen boyanin icine nufuus etmiyor ve nemli bir bezle yuzeydeki yagi silince tertemiz oluyor.

Tek sevemedigim yani eski evimdeki sevdigim rengi tutturamadim, teknoplastin icindeki bilesenlerden oturu duvarda farkli renk verdi.artik altaki sampanya rengimi boyayi farkli gostertti bilmiyorum.

Ayrica salonda spot isiklar duvari parlatiyor.yagli boyaymis gibi gorunuyor.o yuzden silikonlu dinamik almak daha iyi olacakti..
    nemli olan odalara teknoplast uygulayin.kuru olan odalarada dinamik uygulayin derim..renk olarakta polisanin daha fazla renk secenegi oldugunu gordum.

teknoplast teflon esaslidir ve yag itici ozelliktedir.Mat gorunum istiyorsunuz Dinamik Mat almalisiniz, renk pinari makinasinda binlerce renk yapilabilir istediginiz urunden.

Dyostop üzerine Teknoplast my uygulayalym?
    evet kuflu bolgelere dyostop uzerine teknoplast.

Evet haklisiniz ben renk makinasini unuttum,.yalniz renk konusunda eskilerde kaldigimi anladim simdi son trendler acik soft renkler..cagil, kum, cakil tasi gibi renkler.,dinamik kova ve yeni renk modasina uyup almam daha mantikli olacakmis, dusunemedik.
    Fakat dedigim gibi teknoplast kuf ve yag isinde cok basarili cikti, o yonden memnunum..
    Evde 2 kucuk cocuk var duvarlarin icine ettiler zaten..artik 1 veya 2 sene sonra tekrar boyamak lazim..o zaman kesin dinamik yapacagim.
    Sizinde onerebileceginiz renk varsa memnun olurum..ozellikle acik soft renlerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 20 Ocak 2016; 23:57:57 >
    Ok teşekkürler
    renk kisiseldir ama ben en cok sattiklarimizi soyluyeyim; kartepe,kumsal,kopuk, ihlamur, meltem, belce beji... Bu renkler dyo markada olanlar.

• Evet ihlamur gercekten guzel bir renk ne cok acik nede cok koyu, sicak bir renk, isigi yansitiyor, gunesli odalarda cok aydinlik sagliyor, gunessiz odalardada gene iyi aydinlik sagliyor, gene kartepe de iyi bir renk ihlamurdan daha acik bir renk.dinamik kova gercekten guzel kaliteli bir modelmis. Teknoplastida kuf ve yag sikayeti olanlara sidetle tavsiye ederim.

• Arkadaşlar bizde evimizi saten alçı yaptırdık ve teknoplast ile boyadık.Fakat sorun şu ki 2 senedir terlemenin önüne geçemiyoruz.Evdeki nemi hapsediyor teflon boyalar ve birkaç kişi ilede konuştuk aynı sorunu yaşıyorlar.Teknoplasttan önce herhangi bir sorunumuz yokken son 2 senedir sıkıntı içindeydik.Şimdi isonem thermal paint uygulayacağım tüm eve.İstediğim renk ile de renklendiriliyor.İç cephe mantolaması sağlıyor bir bakıma tavsiye ederim.
  • arkadaş thermal paint yaptırdın mı?ben de bu boyayı tavanlar için düşünüyorum. acaba sağlık açısından bir sorun yaratır mı?uyguladın mı etkisi nasıl?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.