Şimdi Ara

Boyanan parçada ton farkı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
36.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Herkes griden bahsetmiş geçen ufak bir alanı boyattık ton farkı görmedim ben güneşte falan baktım özellikle benim en çok dikkati mi çekense mavi , lacivert ve siyah ton farkını belli ediyor. Ama bu ton farkıda geçici bir şey sanırım arabaya bir pasta cila + cila çektin mi 6 ay içinde bir ton farkı kalıcanı sanmıyorum.
  • Bende kapıyı boyattım gumuş gri bakınca ton farkı belli oluyor.
  • Renk tonunun tutup tutmaması tamamen "usta" sıfatını taşıyan kişiye bağlı.
  • Bence en riskli renklerden biri Kırmızı.
  • Bu yukarıda sayılan ton farklılıklarından dolayı aracın parça boya yapılan tarafına şerbetleme (isim yanlış olabilir) tabir edilen bir işlem yapılır. parça boya için karılan boyadan, boyanan parçanın sağı ve soluna çok ince tabaka püskürtülür amaç ton farkının giderilmesidir ama her zaman uygulanır diye bir şart yok tabi isteğe kalmış.
  • Bembeyaz arabanin kapisini boyattim limon sarisi yapmis adam hayvan gibi adamlar var yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kaporta işlerinde artık yetkili servise gitme taraftarıyım.

Araç rengi koyu lacivert, metalik. Daha önceleri serviste boyanan kısımları oldu (sol arka kapı, çamurluk, tampon vs.), adamlar gayet güzel tutturdular rengi, ne ton farkı ne de göze batan bir durum vardı.

Bir kaç ay önce park halindeyken sürttüler kaçtılar, yine sol arka kapı ve çamurlukta hafif göçük ve çizikler vardı.

Ben şehirdışındayken babam bir arkadaşının tavsiyesi ile "çok iyi" bir ustaya götürüp yaptırmış. Güya adama Mercedesler, BMW'ler, lüks araçlar geliyormuş, o derece "usta" imiş yani.

Sonuç; hüsran.

Araca baktığınızda sol ön kapı ile sol arka kapı arasında ton farkı değil, neredeyse renk farkı var Hele hele attığı bir cila vardı, evlere şenlik, böyle pütürlü pütürlü, dalga dalga izleri görünüyor, sakar eşşeğe çevirmiş arabayı

Geçen hafta da ön tampondan hasar aldı, servise götürdük. Izgara değişti, boyası yapılıp teslim edildi, boya yine kusursuz. Üstüne bir de önceki "usta"nın attığı rezalet cilayı da tamamen düzeltmişler sağolsunlar, o pürüzler, dalgalar gitmiş, gıcır gıcır olmuş araba. Fakat renk olayını nasıl düzelteceğiz bilmiyorum, baktıkça sinir oluyorum.

Ton olaylarında açık renkler daha riskli fakat yukarıdaki örnekte anlattığım üzere koyu renklerde bile bunu başarabilen "usta"lar çok maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: rstknksl

Ben kaporta işlerinde artık yetkili servise gitme taraftarıyım.

Araç rengi koyu lacivert, metalik. Daha önceleri serviste boyanan kısımları oldu (sol arka kapı, çamurluk, tampon vs.), adamlar gayet güzel tutturdular rengi, ne ton farkı ne de göze batan bir durum vardı.

Bir kaç ay önce park halindeyken sürttüler kaçtılar, yine sol arka kapı ve çamurlukta hafif göçük ve çizikler vardı.

Ben şehirdışındayken babam bir arkadaşının tavsiyesi ile "çok iyi" bir ustaya götürüp yaptırmış. Güya adama Mercedesler, BMW'ler, lüks araçlar geliyormuş, o derece "usta" imiş yani.

Sonuç; hüsran.

Araca baktığınızda sol ön kapı ile sol arka kapı arasında ton farkı değil, neredeyse renk farkı var Hele hele attığı bir cila vardı, evlere şenlik, böyle pütürlü pütürlü, dalga dalga izleri görünüyor, sakar eşşeğe çevirmiş arabayı

Geçen hafta da ön tampondan hasar aldı, servise götürdük. Izgara değişti, boyası yapılıp teslim edildi, boya yine kusursuz. Üstüne bir de önceki "usta"nın attığı rezalet cilayı da tamamen düzeltmişler sağolsunlar, o pürüzler, dalgalar gitmiş, gıcır gıcır olmuş araba. Fakat renk olayını nasıl düzelteceğiz bilmiyorum, baktıkça sinir oluyorum.

Ton olaylarında açık renkler daha riskli fakat yukarıdaki örnekte anlattığım üzere koyu renklerde bile bunu başarabilen "usta"lar çok maalesef.

aynı şekilde bende geçen sene ankara da Dr.Vinyl denilen bir yerde kapı altına lokal boya yaptırdım baktım mercedesler,bmw ler oraya gidiyor boyayı görseniz 3 yaşındaki çocuk bile sonradan boyandığını anlar ben diyorum bu ton farkı değil farklı boya ile boyamışsınız diye etrafıma toplanıp beni ikna etmeye çalışıyorlar yok bura yeni boyaymış bura eski boyaymış ya dedim Allah aşkına benim aracın boyası ışıl ışıl parlıyor sizin attığınız boyada en ufak parlaklık yok pasta atalım hiç birşey kalmaz diyorlar dedim sen kimi kandırıyorsun pasta attığın vernik alttaki boyaya ne yapabilirsin falan lanet olsun deyip bıraktım serviste boyatacağım ton tutma garantisi verdiler hemde çok daha uygun fiyata

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.