Şimdi Ara

Boyanan parçada ton farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
36.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece bir kapısı boyanan bir araç düşünürsek, ortaya çıkan ton farkı en çok hangi renkte belli olur? Ton farkı sadece metalik renklerde mi olur? Bir de bu durumda en risksiz renkler hangileridir? Teşekkürler.

• Her zaman BEYAZ en risksizi.
  • her şey ustaya bağlı en az belli edeni siyahtır fakat onu bile tutturamayan ustalar var en zoru da bence açık gri renkler fakat o renkleri birebir tutturan ustalar var birde kullanılacak boyanın fabrikada atılan boyadan olması bu yüzden yetkili servisler iyi bir tercih olabilir eğer dışarıda boyatacaksanız servisten boyayı alıp ustanız ayarlasın
  • boya tonunu tutturmk neredeyse imkansız, bende de açık gri met renkli araç var, daha tonu tutturan usta görmedim, boyayı geçtim metalik boya üzerine atılan renksiz vernik bile fabrikason verniğe göre ton farkı oluyor. Hatta fabrikada fırına giren boya ve verniğin tonu farklı oluyor sanırım 200 derecelik fırına vs giriyor normal yapılan boya fırın desede 45 50 dir sonuç olarak plastik aksamı sokmuyorlar boya yaparken. Bencede en iyisi beyaz ama oda zamanla soluyor yeni atılan beyaz boya daha canlı oluyor. Renkler içersinde en iyisi beyaz.
    Bu arada ford yetkili serviste müdür olan arkadaşımda boya tonunu tutmadığını vede çoğunlukla yandaki parçayada girerek göze batmasını engellemeye çalıştıklarını söyledi.
    Beyaz da pasta cile ile yan parçaya kayarak boyamadanda uydurma işlemi yapılabilir en azından geçiş göze batmaz. Metalik boyalarda üstteki verniği sıyırmadan öe birsey yapamıyorsunuz sonra attığınız vernikte sırıtıyor.

• Gördüğüm kadarıyla gümüş grilerde baya sıkıntı oluyor.Gerçi usta harbi ustaysa sıkıntı olmuyor.
  • Koyu ve canlı renkler daha çok belli eder..
    Beyazı bu konuda tek geçerim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçi o fark kullanımla kapanıyor galiba.

Mesela 6 ay sonra fark kalmaz sanki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beyaz bu konuda en sıkıntısızı...

Renk konusunu geçtikten sonra,Usta iyi değilse vay halinize.
  • Bizim fucusunda sağ ön kapısı boyalı ve dikkatli bakıldığında güneş altında belli oluyor.Rengi gümüş gri.Çok takılacak durum değil bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enforacle

boya tonunu tutturmk neredeyse imkansız, bende de açık gri met renkli araç var, daha tonu tutturan usta görmedim, boyayı geçtim metalik boya üzerine atılan renksiz vernik bile fabrikason verniğe göre ton farkı oluyor. Hatta fabrikada fırına giren boya ve verniğin tonu farklı oluyor sanırım 200 derecelik fırına vs giriyor normal yapılan boya fırın desede 45 50 dir sonuç olarak plastik aksamı sokmuyorlar boya yaparken. Bencede en iyisi beyaz ama oda zamanla soluyor yeni atılan beyaz boya daha canlı oluyor. Renkler içersinde en iyisi beyaz.
    Bu arada ford yetkili serviste müdür olan arkadaşımda boya tonunu tutmadığını vede çoğunlukla yandaki parçayada girerek göze batmasını engellemeye çalıştıklarını söyledi.
    Beyaz da pasta cile ile yan parçaya kayarak boyamadanda uydurma işlemi yapılabilir en azından geçiş göze batmaz. Metalik boyalarda üstteki verniği sıyırmadan öe birsey yapamıyorsunuz sonra attığınız vernikte sırıtıyor.

imkansız değil iyi usta bulamamışsınız geçen sene 98 model açık mavi passatın sol arka çamurluğunu boyamıştı bir usta ben bu konuda çok hassasım en ufak ton farkı gözüme takılır inanın en ufak bir ton farkı yoktu ayrıca boyandığı makinede bile çıkmıyormuş imkansız diye bir şey yoktur

• Gri'yi bu alemde tek geçerim
    Başıma geldi biliyorum . 5 defa boya hazırlanıp tutmaması çok garip di duygu
  • Ustayaiustanın kullandığı malzemeyegöre değişir.Beyaz hariç ki o beyazda normal beyazdır yani opak.Usta iyi malzeme kullanmış ve iyi işçilik çıkarmışsada bir miktar fark olabilir buda verniğin yeni olmasından kaynaklanır.Zamanla yeni vernikte deforme olur fark azalır.

Peki şimdi o zaman opak beyaz mı tercih etmeli ?

Opak renkler metalik boyaya göre daha ucuz maliyetlidir ve haliyle daha dayanıksızdır.Metalik boyalar daha dayanıklıdır.Üzerinde kullanılan vernikte daha farklı ve daha dayanıklıdır.Ama metaliğinde kusuru renk farkı yaratması ufak tefek taş ve çizilerde yani fırça rötüşlerinde çok fazla sırıtmasıdır..Genel olarak bakımı zor olsada siyah bu konuda yani fırça ile yapılan rötüşleri kapatma konusunda daha iyi.

Ama eski aracım beyazdı ve opaktı rengi ve hiç bir çiziği taş izini kapatamama sırıtma gibi bir durum yaşamadım.Şimdi aracım metalik gri ve iki kapısını anahtarla çizdiler.Ne yaptıysam kapanmadı kapanmıyor dahada sırıtıyor hatta

• quote:

Orijinalden alıntı: Pasha37

Her zaman BEYAZ en risksizi.

ön tamponum boyandı ve flaş patlatınca hep ön taraf bembeyaz geri kalan kumlu beyaz gibi gözüküyor fotolarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

quote:

ön tamponum boyandı ve flaş patlatınca hep ön taraf bembeyaz geri kalan kumlu beyaz gibi gözüküyor fotolarda

Boya tonunda deglde boya kodundakı renkten kaynaklanmasın?
  • şaside yazan renk koduna göre boyanırsa her zaman renk farkı olur. ancak aracın kaportasından renk kodu alınır ona göre boyanırsa asla ton farkı olmaz.
  • Bu yüzden beyaz en çok tercih edilen renktir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

quote:

Boya tonunda deglde boya kodundakı renkten kaynaklanmasın?

servis boyadı tamamını hatta sonra yeni tampon geldi kaza yaptım onuda servisten aldık kendileri alıp boyadı yine

• Füme araç sol iki kapı boyandı. İlk başlarda daha canlı duruyodu fakat zamanla renk oturdu gibi sanki.
  • Kırmızı çok sırıtıyor onu biliyorum. Pastele yakın canlı tonlar diyelim.
  • bende ege mavisi var önceki sahibi 2 parçayı boyatmış ama keşke boyatmasaymış adam resmen koyu laciverte boyamış üzerindede venik lekeleri var mecburen tekrar boyatacağım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.