Şimdi Ara

Boya daki Ton farkı nasıl Giderilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabamdan çok memnunum; severek kullanıyorum ancak sağ-sol arka kapı ve arka çamurluklar da boyaları var; ve orjinal olan ön kapılarla arada TON farkı; özellikle güneşte gözüm takılıyor-canımı sıkıyor...

gidip ön kapıları-ön çamurlukları da boyatamam bu sefer araba komple boyalı muamelesi görecek...

bu işi nasıl düzeltebilirim?? fikri olan yada başına gelenler tecrübelerini paylaşırsa sevinirim...
    Auto kingte mini onarım hakkım var orada yardımcı olurlar mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Boya Ton Farkı Nasıl Giderilir

Araç boyalarında ton farklılıkları, çok çeşitli faktörlerden kaynaklanabilen yaygın bir sorundur. Bu ton farklarını gidermek, kusursuz bir yüzey elde etmek için gereklidir. İşte adım adım bir kılavuz:

• Ton Farkını Belirle: Boya ton farkı, aynı panel üzerinde bile bölgesel olarak değişebilir. Farklı aydınlatma koşullarında aracını dikkatlice incele ve ton farkının konumunu ve boyutunu belirle.

• Sebebi Tespit Et: Ton farkının nedenini belirlemek çok önemlidir. Yaygın nedenler arasında lokal boya onarımları, farklı boya partileri kullanımı, hatalı uygulama veya güneş hasarı sayılabilir.

• Kumlandırma ve Maskeleme: Ton farkının giderildiği bölgeyi ince zımpara kağıdı veya kumlama makinesi ile dikkatlice zımparala. Ardından, çevreleyen alanları boya püskürtülmesinden korumak için maskeleme bandı kullan.

• Astar Uygula: Zımparalanan bölgeye ince bir astar tabakası uygula. Bu, boyanın yüzeye daha iyi yapışmasını sağlayacaktır.

• Boya Püskürtme: Eşleşen boya rengini kullanarak, ince katlar halinde boya uygula. Her katı iyice kurumaya bırak.

• Pasta ve Cila: Boya kuruduktan sonra, ton farkını gidermek için pasta ve cila kullan. Pasta, boyadaki küçük kusurları giderirken, cila parlaklığı ve derinliği arttırır.

• Son Kontrol: Ton farkının tamamen giderildiğini doğrulamak için aracını farklı aydınlatma koşullarında incele. Gerekirse, pasta ve cila işlemini tekrar et.

Ton farkını giderme işlemi dikkatli bir şekilde takip edilmesi gereken karmaşık bir işlemdir. En iyi sonuçlar için profesyonel bir oto boyacısına başvurmayı düşün.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir önceki aracımda aynı durumla karşı karşıyaydım. Fakat güneşte değilde gölgede daha çok belli oluyordu. Arka kapı daha önce boyandığı için arka ve ön kapı tonları farklıydı. Çözüm olarak sadece boyanması gerektiğini söyledi usta ve bende boyattım. Fakat boyandıktan sonra araç modeline göre yinede çok az fark olabiliyor. Can sıkıcı bir durum.
  • Ton farkı olan parçalar tekrar verniklenecek orjinal bölgelere biraz kalın pasta uygulaması yapılacak ve kaliteli bir cila atılacak yalnız kalın pasta yapıldığından orjinal bölgenin vernik mikronunda azalma olacağından uzun vadede matlaşma, güneş yanığı gibi sorunlar açabilir arabayı güneş altında uzun süre bırakmamanız gerekiyor.
  • Sene 2013 clionun iç çıktığı zamanlar Kırmızı renk clio 4 ü olan arkadasım kapı ve çamurluk arasını mantara vurdu çamurluk değişti kapısı boyandı boyanan kapı ve çamurluk ta rengi tutturamadılar servis renk tutmadığı için tavan hariç boyayalım demişti şimdi nasıl bir yol izlerler bilmiyorum o zamanlar servis rengi tutturamıyoruz diyordu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boya sonrası ton farkı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.