Şimdi Ara

Böyle bir program kaç para eder? Mono desteği önemli midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • C# için gpgpu api yazdım şimdi bu ekran kartlarına yük dengeleme yapabiliyor, işlemleri tek satırda yapmayı sağlıyor. Kernel derlemesi hata verince sürücünün verdiği hata mesajını konsola yazıyor. Hızlandırma yapacak aygıtların İgpu veya gpu veya cpu olmasına göre gerekli dizi kopyalama optimizasyonunu yapıyor ayrıca. .Net 3.5 ve üzerini destekliyor.

https://forum.donanimhaber.com/satilik-c-icin-donanim-hizlandirmali-api-coklu-gpu-icin-opencl-yuk-dengeleyicisi-r7-240esantiyon--119718939

Bunun c# mono desteği sağlaması gerekir mi? Bunun için ne yapmalıyım? Bende mono yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Linkteki program güzel bir şey yapsa da, satış olayı biraz farklı. Onu bireysel kullanıcılar değil de o türde çözüme ihtiyaç duyup yaptıracak eleman arayan firmalar alabilir, bence. Onun dışında benzer GPU / donanım hızlandırma yapan yazılımlar, benim rastladığım kadarıyla açık kaynak proje şeklinde; örneğin... 2012'de C2D 1.83Mhz işlemcili Mac mini'm vardı ve indirdiğim filmlerden 1080p olanları, default video oynatıcısı olan Quicktime ve VLC player 'la oynatamıyordu. Apple'ın donanım hızlandırma yazılımını kullanan Plex diye bir yazılım buldum, onunla 1080p oynatabiliyordu.

Mono 'ya gelince; mono bence artık amacından sapmış bir proje cunku mono-4.x ile birlikte Windows XP desteğini cekti. Ben 2005 model iki Laptop'umda Windows XP kullanıyorum ve RAM kullanımı açısından WinXP cok uygun. Mono ile .NET 4.5 uygulamalarını çalıştırmak teknik olarak mümkün olduğu halde çalıştıramıyorum. Mono 4.x WinXp'de de pekala calışabilecek kod yapısına sahip (geçen sene biraz incelemiştim) Aynı şekilde örneğin IE 9 WinXP'de çalışabilecek bir uygulama, fakat video işlemlerini GPU'da yapmak bahanesi ile WinXP desteği yok. Yani Mono, Microsoftvari yöntemle ilerliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• O zaman hiç mono kasmayayım değil mi

• Durum anlattığım gibi... Mono, teknik açıdan mümkün birşeyi yapmadı, Mono'nun .NET 4.5 versionu WinXP'de calışabileceği halde yapmadı o yüzden esprisi kalmadı. Xamarin zaten Microsoft'a satıldı. O yüzden hiç kasmaya değmez, bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

Durum anlattığım gibi... Mono, teknik açıdan mümkün birşeyi yapmadı, Mono'nun .NET 4.5 versionu WinXP'de calışabileceği halde yapmadı o yüzden esprisi kalmadı. Xamarin zaten Microsoft'a satıldı. O yüzden hiç kasmaya değmez, bence.

Teşekkür ederim.

• Eğer ürününü linux üzerinde çalışması istenirse mono sizin için destek verilmesi gerekli hale gelmeli. Xp meselesind emisal xp mono desteklemiyor ama eski pc de calıstırmak istiyorsakj o zaman o makineye hafif bir linux distro kurup mono ile çalıştırılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

Eğer ürününü linux üzerinde çalışması istenirse mono sizin için destek verilmesi gerekli hale gelmeli. Xp meselesind emisal xp mono desteklemiyor ama eski pc de calıstırmak istiyorsakj o zaman o makineye hafif bir linux distro kurup mono ile çalıştırılabilir.

O zaman hem monoda olmayan özellikleri kaldırmam gerekecek hem de aynı c++ dll derlemelerini So uzantılı dosya oluşturacak şekilde yapmam gerekecek değil mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

quote:

Eğer ürününü linux üzerinde çalışması istenirse mono sizin için destek verilmesi gerekli hale gelmeli. Xp meselesind emisal xp mono desteklemiyor ama eski pc de calıstırmak istiyorsakj o zaman o makineye hafif bir linux distro kurup mono ile çalıştırılabilir.

O zaman hem monoda olmayan özellikleri kaldırmam gerekecek hem de aynı c++ dll derlemelerini So uzantılı dosya oluşturacak şekilde yapmam gerekecek değil mi

Tavsiyem eğer yazmadı isen önce testlerini yaz. Eğer ürünü satarsan veya satacağın müşteri linux desteği isterse o zaman mono üzerine alır testleri koşturursun. Testlerde fail olan kısımları düzeltirsin. Yoluna devam edersin. Ancak ortada linuxda kullanacak müşteri veya tüketici yoksa mono için henüz emek vermeye gerek yok gibi görünüyor. Ancak testler önemli. Testlerin olması kod kalitesini belirler. Github da bir kaç kez. production da ürünü kullanmayın çünkü henüz testleri yazılmadı diye okudum. Yani testler ürünün kod kalitesini artıran bir şey. Bence buna emek vermek daha iyi olabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

quote:

Tavsiyem eğer yazmadı isen önce testlerini yaz. Eğer ürünü satarsan veya satacağın müşteri linux desteği isterse o zaman mono üzerine alır testleri koşturursun. Testlerde fail olan kısımları düzeltirsin. Yoluna devam edersin. Ancak ortada linuxda kullanacak müşteri veya tüketici yoksa mono için henüz emek vermeye gerek yok gibi görünüyor. Ancak testler önemli. Testlerin olması kod kalitesini belirler. Github da bir kaç kez. production da ürünü kullanmayın çünkü henüz testleri yazılmadı diye okudum. Yani testler ürünün kod kalitesini artıran bir şey. Bence buna emek vermek daha iyi olabilir.

Sağolun hocam test kısmı yoktu. Her yeni özellik eklediğimde kendim yapıyordum testleri.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.