Şimdi Ara

Böyle bir şey duyan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, aklıma farklı bir fikir geldi.

Mesela sıcak memleketlerde, markete v.b gidiyoruz arabayı çalışır bıraksak klima açık kalsa, diğer yedek anahtar ile de kitlesek araba çalışır vaziyette tabi alışveriş yapıp gelince yine açıp binsek oluyor mu ?

Tüm araçlar da bu yapılabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CouldServer -- 16 Eylül 2016; 15:03:41 >

• Hocam yedek anahtarlada bu yapilabilir kanimca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hani ;

aracı komple kitleme v.b bir şey olur mu böyle bir zararı ? Elektromanyetik sonuçta eski arabalar gibi değil şimdiki arabalar...
  • Merhaba,

89 model binek Reno 12 de öyleydi. Klima olmadığı için cebi delmekten başka hiç bişeye yaramadı o anahtar

Yeni arabalarda zaten Vebasto mevcut, çalışır bırakmaya gerek kalmıyor

Saygılarımla..

• quote:

Orijinalden alıntı: pi10

Merhaba,

89 model binek Reno 12 de öyleydi. Klima olmadığı için cebi delmekten başka hiç bişeye yaramadı o anahtar

Yeni arabalarda zaten Vebasto mevcut, çalışır bırakmaya gerek kalmıyor

Saygılarımla..

Vebasto Nedir acaba ?
  • Hırsız olan şahsiyet gelse, çalışır vaziyette içi bomboş bi araba ohh mis.

Camı kırıverse, atlasa pencereden içeriye gazlasa gitse.

Bence bırak sıcak olsun aracın içi ama araba yerinde olsun :)
  • CouldServer C kullanıcısına yanıt
    https://www.webasto.com/tr/ueruenler-ve-pazarlar/kamyon/etkin-isitma-sistemleri/motordan-bagimsiz-isitma-teknolojisi/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Var mı böyle bir dizi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Hırsız olan şahsiyet gelse, çalışır vaziyette içi bomboş bi araba ohh mis.

Camı kırıverse, atlasa pencereden içeriye gazlasa gitse.

Bence bırak sıcak olsun aracın içi ama araba yerinde olsun :)

Arabada gizli bir yerde araç takip sistemi varsa o zaman heyecanlı dakikalar yaşanır işte..
  • Anahtarasız giriş ve çalıştırma olmayan ve kapı kolu üzerinde kilit varsa tabii olur.
  • Ben genelde yapıyorum, kısa mesafeli duruşlarda, kontqk açık, ama anahtarsız çalıştırma var onun için ek bir şeye ihtiyaç olmuyor, sizde anahtar varken olması sıkıntı çalındığında filan.

• Önceki arabamda öyleydi, yedek anahtar araç çalışırken dahi kilitliyordu. Şimdiki aracımda ise kontak açıkken kumanda kesinlikle çalışmıyor.
    Aslında riskli, kapı kilitli bile olsa kötü niyetli birisi camı kırdıktan sonra içeriden arabayı açabilir (Benim araçta kumanda ile kilitlerseniz içeriden de açılmıyor, ancak kumanda ile kilitleyip sonra kontak açarsanız içeriden açılıyor) veya camdan girip gidebilir.
    Gerçi hoş ben arabayı çalışır, kapıyı da ardına kadar açık bırakıp bakkala giren gördükten sonra (Arabalardan biri A3 idi hatta), yani yanından geçerken kötü niyetli olsam gayet rahat binip kaçabilirdim. Belki 2 dakikalığına girdi içeri ama ben o 2 dakikada gayet rahat arabayı çalabilirdim.
    Öyle bir rahatlık var insanımızda.

Ayrıca Arap Yarımadasında Şeriat'ın oluğu yerlerde hırsızlığın cezası çok ağır olduğu için insanlar arabalarını stop etmeden işlerine gidebiliyorlar. O da ayrı konu. Cuma namazına arabayı stop etmeden gidildiği rivayet edilir. Bizde ayakkabıları çalıyorlar.

• Arabayı yedek anahtarla çalıştırdım. Kapısını kapatıp dışarı çıktım. Uzaktan kumandanın kilitleme düğmesine bastım. Kilitlemedi. Yedek anahtar kontakta takılıyken kumandalı anahtar arabaya kumanda etmedi. Kapı açık kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Önceki arabamda öyleydi, yedek anahtar araç çalışırken dahi kilitliyordu. Şimdiki aracımda ise kontak açıkken kumanda kesinlikle çalışmıyor.
    Aslında riskli, kapı kilitli bile olsa kötü niyetli birisi camı kırdıktan sonra içeriden arabayı açabilir (Benim araçta kumanda ile kilitlerseniz içeriden de açılmıyor, ancak kumanda ile kilitleyip sonra kontak açarsanız içeriden açılıyor) veya camdan girip gidebilir.
    Gerçi hoş ben arabayı çalışır, kapıyı da ardına kadar açık bırakıp bakkala giren gördükten sonra (Arabalardan biri A3 idi hatta), yani yanından geçerken kötü niyetli olsam gayet rahat binip kaçabilirdim. Belki 2 dakikalığına girdi içeri ama ben o 2 dakikada gayet rahat arabayı çalabilirdim.
    Öyle bir rahatlık var insanımızda.

Ayrıca Arap Yarımadasında Şeriat'ın oluğu yerlerde hırsızlığın cezası çok ağır olduğu için insanlar arabalarını stop etmeden işlerine gidebiliyorlar. O da ayrı konu. Cuma namazına arabayı stop etmeden gidildiği rivayet edilir. Bizde ayakkabıları çalıyorlar.

Yazdıklarınız için teşekkür ederim de arabaya gps koyulur gizli bir yere araç takip sistemi, hırsız o an binse bile emniyeti arayıp kullanıcı adı ve şifreyi verip aracın nereye gittiğini görebilirler hırsızlık konusunda korkmam ki..

• quote:

Orijinalden alıntı: CouldServer

Yazdıklarınız için teşekkür ederim de arabaya gps koyulur gizli bir yere araç takip sistemi, hırsız o an binse bile emniyeti arayıp kullanıcı adı ve şifreyi verip aracın nereye gittiğini görebilirler hırsızlık konusunda korkmam ki..

Hırsız sizin aracınızı çaldıktan sonra polis yakalayana kadar kazaya karışırsa, insanların ölümüne sebep olursa o zaman böyle rahat rahat konuşabileceğinizi hiç zannetmiyorum.

Siz anahtar kontak üzerinde kapıyı da sonuna kadar açık bırakıp giderseniz, birisi gelip sizin aracınızı çaldığında o şahıstan çok siz sorumlu duruma düşersiniz. Bu tip bir suçun doğrudan hırsızlık olarak kabul edilmesi için cebir şart nihayetinde. Sizden zorla anahtarı alması gerekiyor veya aracın elektronik aksamı üzerinde oynama yaparak aracı çalıştırması gerekiyor.

Siz anahtarı araba üstünde bırakıp kapıyı bile kapatmaya tenezzül etmeyeceksiniz, aracınız çalınınca da hoplayacaksınız yok öyle bir dünya. Kasko bile ödemiyor anahtarı aracın üzerinde bırakınca oluşan hırsızlıkları.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Hırsız sizin aracınızı çaldıktan sonra polis yakalayana kadar kazaya karışırsa, insanların ölümüne sebep olursa o zaman böyle rahat rahat konuşabileceğinizi hiç zannetmiyorum.

Siz anahtar kontak üzerinde kapıyı da sonuna kadar açık bırakıp giderseniz, birisi gelip sizin aracınızı çaldığında o şahıstan çok siz sorumlu duruma düşersiniz. Bu tip bir suçun doğrudan hırsızlık olarak kabul edilmesi için cebir şart nihayetinde. Sizden zorla anahtarı alması gerekiyor veya aracın elektronik aksamı üzerinde oynama yaparak aracı çalıştırması gerekiyor.

Siz anahtarı araba üstünde bırakıp kapıyı bile kapatmaya tenezzül etmeyeceksiniz, aracınız çalınınca da hoplayacaksınız yok öyle bir dünya. Kasko bile ödemiyor anahtarı aracın üzerinde bırakınca oluşan hırsızlıkları.

Ama kapiyi diger anahtarla kitliyorum sonucta ?

• quote:

Ama kapiyi diger anahtarla kitliyorum sonucta ?

Kimse sormayacak mı bu adam camı patlattıktan 5sn sonra arabayı çalıştırmayı nasıl başardı diye?
  • CouldServer C kullanıcısına yanıt
    Başına hiç hırsızlık gelmemiş birinin konuşması bu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.