Şimdi Ara

BÖYLE BİŞEY OLAMAZ YAA ŞOK OLDUM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam. ben intten bi dosya indirdim. Dosya rar uzantılı ve sıkıştırılmış hali sadece:886 KB. Ancak dosyayı indirip açtıktan sonra bir de ne göreyim. dosyanın açılmış boyutu tamı tamına:1754 MB. bu kadar kapasiteli bi dosyayı nasıl bi diskete sığacak hale getirebiliyorlar anlamadım. bu konuda fikri olan var mı acabaaaa.......

• de bunun teknik yardım ile ne alakası var???
  • ama çok ilginç bi olay bunun nasıl olduğunu bilen var mı diye sorcaktım...
  • öyle birşey olcağını sanmıyorum dosyanın içeri neydi?
  • dostum temp dosyası falandır o. al benden de sana bi ornek. emulede inmekte olan bi albumun henuz yaklasık % 5i tamamlanmıs hali dikteki boyutu ve olması gereken boyutu arasındaki fark açık.
    bu dosyanın rarlı hali sadece 3.8 kb ama rardan cıkarınca 52 mb olarak gozukuyo.

yani;

dosyanın uzantısı normalde *.part dosyası. ben mp3 yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turquoise -- 3 Aralık 2005, 19:36:56 >

• bu konu daha öncede işlenmişti ama kimse bir açıklama getirememişti..
  • bak arkadaşım durum biraz şaibeli olduğundan dolayı sana şüphelenmen gerektiğini şöylemek zorundayım bu şöyle bir durumda olabilir ki eğer indirdidğin dosya bir çeşit virüs falan içeriyorsa sistemden bazı dosyaları extact tan sonra kendi dizini içine kopyalamaış olabilir ve bu dosyalar gizli olabileceğinden dolayı sen bunları göremiyor olabilirsin eğer ki koruma falan var ve herhangi olumsuz durum yok diyorsan yinede iyice kontrol etmeni öneririm
    saygılarımla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaş miniimage indirdi internetten 300 küsür kb. extract ettiğinde ise boyutu 1.5gb'a çıktı. ben dumur oldum zaten. Yeni bi sıkıştırma tekniği ise harika bişi. Kesinlikle virüs falanda değil. Çalışan bi dosya.
  • ne yapmışlar winrar karadelik falanmı koymuş dosyanın içine
    bana pek mantıklı gelmedi ama neyse inşallah virüs falan değildirde
  • quote:

Orjinalden alıntı: cheronimo

de bunun teknik yardım ile ne alakası var???

harbiden de ne alaka?
  • uzantısı *.part iken kaç mb baktınmı, belkide mp3 e çevirirken boyutu artmıştır
    ben öyle sıkışıtma olabilceğine inanamam.
  • F5'e bas sonra tekrar bak bakalım
  • bildiğim kadarı ile winrarın winzipten farklı olarak yaptığı işlem şu. diyelim ki elimizide 100mb bir veri dosyası var. bunların içindeki verileri karşılaştırıp olabilecek en iyi bir şekilde aynı olan karakterleri bulup eşleştiriyor. fakt winzip bunu tek gurup halinde değilde 2 şerli guruplarmış gibi eşleştiriyor. daha sonra kendi teknolojisi bunları tekli guruplar halinde topluyor ve yerlerini imliyor. her karaterin bir binary karşılığı olduğunu hepmizi biliyoruz. işte program bu sayede aynı olan binary kodları eşleştirip yek bir binary kod altında topluyor ve buluğu yerlere iz bırakıyor. bu şekilde diyelimki elimizde 1 milyon adet r harfi var bunları bulup tek gurup altında topluyor. bu şekilde oluşan kalabalığı en küçük hali ile topluyor. bu şekilde alandan kazanılmasını sağlıyor. ama bazı programlar kendi sıkıştırma teknolojini kullandığında ndolayı sıkıştırma programları bu dosyalar üzerinde fazla etkili olamıyor. mesela mp3 dosyaları. dvd ve divx dosyaları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buun -- 3 Aralık 2005, 22:49:22 >

• Yok öle bişey
  • 300kb---1.5gb
    bana mantıklı gelmedi
  • benim postlardan isteyebilirsiniz modlardan
    indirene sorarlar 300kb'yi kac dakikada indirdin diye, 30 saniyede mi indirdin for example o zaman 1,5 gbyte'i indirmek icin dsl kullanicilari saatlerce beklesin, sen 30 saniyede indiridim diye yaz.. olacak is mi, size pc'yi alanda kabahat var zaten size kizmak ne mumkun...
  • Sen iyisimi su guzel dosyani bir yukle birde biz bakalim.
  • Bu konu daha önce çok konuşuldu,

Ayrıca burası Teknik Yardım bölümü ve konunun burası ile alakası yok.
    Konu kilitlenmiştir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.