Şimdi Ara

böyle bişi nasıl yapabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya ben mesela motora bağlı olan bir devre war dielim.işte bu devrenin ben çalıştırdıktan sonra motoru 15-20 saniye kadar çalıştırmasını istiorum ve daha sonrada durmasını.yalnız pek profesyonel diilim.yani pek anlatamadım ama anladıysanız konuyla ilgili bir şema falan gönderebilirseniz sevinirim.
    şimdiden teşekkürler.

• motoru nereye baglıyacaksın desem
  • ya o devreyi motora bağlamaycam işte devre o olayı yapmasını sağlıcak die düşünüorum.
  • çok kolay bi PIC programla çok basit bi program motor sürücü devresine (H bridge olabilir) bağla çıkışı tamamdır nasıl bu işi analog yapabiliriz diye düşünelim

monostable mutlivibrator (tek kararlı durumu olan salıngaç devresi galiba böyle geçiyor türkçesi) olarak bi 555 entegresini kullan devreyi açınca 555 e pulse versin R ve C değerlerini değiştirerek 20sn ye ayarla unstable durumu 555 in çıkışınıda bi motor sürücü devresini sürmek için kullan
  • Elektirikçilerden temin edeceğin bir zaman rölesi ile çok basitce ve ucuza yaparsın. Burada bir çok zaman rölesi var aralarından sana en uygun olanı seç.
    http://images.google.com/images?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rls=GGLG,GGLG:2005-42,GGLG:en&q=zaman+r%C3%B6lesi
  • sonercigim arkadaşların anlattıkları yolların ilki lftx zorlayabilir seni ama melihin söledigi yol daha kısa ugrasmak istemiyosan bence öle yap
  • entes.com.tr

MCB7 serisi röleler çok çeşirli şekilde ve basit bir şekilde(dip swiçlerle)
    istenen fonksiyonda ayarlanabiliyor.Senin istediğin şekilde de..
    Liste fiyatı 30-40 YTL civarı ... Kumanda malzemeleri satan elektrik firmalarından bulabilirsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.